Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، «بنجامین فریدمن» کارشناس سیاست‌های امنیتی و دفاعی در بنیاد «کیتو» در واشنگتن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره تاکید کرد گزارش واشنگتن پست، نفاق مقامات آمریکایی را درباره جنگ افغانستان برملا کرد.

بنجامین فریدمن درباره افشای فریبکاری مقامات آمریکایی در مورد اوضاع میدانی در افغانستان گفت: گزارش واشنگتن پست به طور کلی، آنچه را که ما هم از آن آگاهی داریم، مطرح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی می‌گوید جنگ در افغانستان موفقیت آمیز نبود و در تحقق اهدافش موفق نشد. اهداف بزرگ و گسترده‌ای برای این جنگ در نظر گرفته شده بود. اما اکنون فهمیدیم که سران ما در کاخ سفید و وزارت امور خارجه و بسیاری از ژنرال ها، درباره نتیجه جنگ در افغانستان مبالغه می‌کردند. خبر جدید در این ماجرا آن است که نشان می‌دهد مسئولان سیاست آمریکا در افغانستان، منافقانه سخن می‌گفتند. زیرا در حالی که به صورت علنی از جنگ حمایت می‌کردند و از آن انتقاد نمی‌کردند، اما به طور پنهانی از آن انتقاد می‌کردند. بسیاری از سیاستمداران در چند دوره گذشته، باید به سوالات زیادی پاسخ دهند.

فریدمن در پاسخ به این سوال که چرا هیچ یک از مقامات آمریکایی نتوانستند راهبرد این کشور در افغانستان را در طول سال‌های گذشته، اصلاح کنند؟ افزود: راهبردی که در افغانستان در پیش گرفتیم در نهایت مربوط به مقامات سیاسی بود و در نتیجه آن‌ها باید در این باره سرزنش شوند. رئیس ستاد ارتش و ژنرال‌های برجسته هم باید در این باره پاسخگو باشند و سرزنش شوند. آن‌ها باید با صراحت اعلام می‌کردند که توانایی تحقق اهداف این جنگ را ندارند. آن‌ها باید مشخص می‌کردند که می‌توانند چه ماموریت‌هایی را اجرا کنند و در اجرای چه ماموریت‌هایی ناتوان هستند. بنابراین بخشی از مسئولیت هم بر عهده فرماندهان نظامی است. در جهان سیاست، مقامات تمایلی به استعفا و اذعان به شکست ندارند و به همین علت، راهبرد آمریکا در این مدت تغییر نکرد. فرماندهان نظامی زیر فشار قرار داشتند تا به اجرای این ماموریت ادامه دهند. بنابراین منافع سیاسی مانع از آن شد که مقامات سیاسی، راهبرد خود را تغییر دهند.

وی درباره تاثیر افشای اسناد جدید در واشنگتن پست بر روند مذاکرات بین آمریکا و طالبان خاطر نشان کرد: به هیچ وجه فکر نمی‌کنم این اسناد تاثیری بر مذاکرات فعلی داشته باشد. طالبان درک می‌کند که موضع آمریکا تمایل به خروج قریب الوقوع از افغانستان است. ملت آمریکا از ادامه جنگ در افغانستان حمایت نمی‌کند. بنابراین فکر نمی‌کنم افشای این اسناد، تغییری در مذاکرات ایجاد کند. ما در جنگ عراق و نیز جنگ ویتنام شاهد آن بودیم که سیاست‌های نادرستی اتخاذ شد. نمی‌توان گفت همه آن‌ها درستکار هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگ در افغانستان خروج آمریکا از افغانستان مذاکره آمریکا و طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب

به گزارش خبرگزاری مهر، با اعلام شورای نظامی حاکم بر نیجر در ماه گذشته میلادی درباره پایان توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا، وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که در حال خارج کردن بیش از یک هزار نیروی نظامی باقیمانده خود از این کشور آفریقایی است.

در همین ارتباط، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز در پی اقدام پنتاگون از عقب نشینی نظامی از این کشور استقلال یافته از استعمار خارجی در تحلیلی اعلام کرد که خروج نیروهای نظامی آمریکا از نیجر به مثابه پیروزی راهبردی دیگری برای روسیه در مقابل غرب است.

پایگاه خبری روسیا الیوم چهارشنبه شب گزارش داد که نشریه فایننشال تایمز در تحلیلی از تبعات عقب نشینی نیروهای نظامی آمریکا از خاک نیجر پس از آغاز حاکمیت سیاسی جدید در این کشور آفریقای نوشت: ترک ارتش آمریکا از این کشور به مثابه پیروزی راهبردی دیگری برای مسکو در منطقه ساحل آفریقا است.

همچنین، این نشریه انگلیسی در ادامه افزود: کشورهای آفریقایی دیگری نیز به شکل چشمگیری با چرخش سیاست خارجی خود در حال قطع تماس‌های دیپلماتیک خود با شرکای غربی سنتی خود و اقبال به سمت افزایش همکاری‌های نظامی و سیاسی با روسیه هستند.

در همین ارتباط پیشتر، وزیر کشور نیجر اعلام کرد که این کشور در تلاش برای بیرون کردن نیروهای آمریکاست و قصد خرید سلاح از روسیه را دارد.

گفته می‌شود هم‌اکنون کمی بیش از هزار نظامی آمریکا در دو پایگاه در مناطق مرکزی نیجر مستقر هستند.

در پی تظاهرات مردمی در نیجر، شورای نظامی جدید حاکم بر این کشور توافق‌نامه امنیتی ۱۲ ساله با آمریکا را لغو کرد و خواستار خروج نیروهای آمریکا از این کشور شد.

اواخر اسفند پارسال سخنگوی شورای نظامی حاکم در نیجر از اقدام این شورا در لغو فوری توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا پس از گذشت نزدیک به ۱۲ سال از امضای آن میان دو کشور خبر می‌دهد.

بر پایه این گزارش، شورای حاکم در نیجر یک روز پس از سفر سه روزه مقامات ارشد آمریکایی به نیامی، پایتخت این کشور توافقنامه همکاری نظامی (۲۰۱۲) خود با واشنگتن را «به طور یک جانبه» لغو کرد.

همچنین، پایگاه خبری روسیا الیوم پیشتر گزارش داده بود که شورای حاکم در نیجر موسوم به «شورای ملی حفاظت از میهن»، توافقنامه همکاری نظامی با واشنگتن را لغو کرده و حضور نیروهای آمریکایی در خاک نیجر را غیر قانونی و مغایر با منافع این کشور برشمرده است.

در همین ارتباط، آمادو عبدالرحمان، سخنگوی شورای موسوم به شورای محافظت از وطن در بیانیه‌ای که در تلویزیون ملی این کشور قرائت شد، گفت: «دولت نیجر با تمسک به آرمان‌ها و منافع ملی این کشور، با مسئولیت کامل خود تصمیم گرفته است به شکل فوری و یکجانبه توافق نظامی خود را درباره حضور نظامی نیروها و پرسنل اداری وابسته به وزارت دفاع آمریکا در خاک این کشور را لغو کند.»

کد خبر 6088237

دیگر خبرها

  • نظرسنجی هاروارد چگونه تعبیر شد؟/ عواقب اصرار بر جنایت
  • مقامات آمریکایی شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق‌بشر را ندارند
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی