Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-26@19:48:08 GMT

هدفونی که از تصادف جلوگیری می‌ کند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۱۶۶۷

هدفونی که از تصادف جلوگیری می‌ کند

بسیاری از افراد هنگامیکه از هدفون در هنگام پیاده روی و رفتن به مکان مورد نظر خود استفاده می‌کنند حواسشان یا به موزیک است یا گاها به گوشی خود نگاه می‌کنند بنابراین ممکن است هنگام عبور از خیابان متوجه صدای اتومبیل نشوند و با خودرو برخورد کنند اما دیگر جای نگرانی نیست چراکه پژوهشگران اخیرا هدفون‌هایی توسعه داده‌اند که کاربر را از صدا و نزدیک شدن خودروها باخبر می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان موسسه علوم داده دانشگاه کلمبیا با همکاری پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی و کالج بارنارد در نیویورک موفق به توسعه هدفونی شده‌اند که کاربران را هنگام نزدیک شدن به خودروها باخبر می‌سازد تا از برخورد افراد با خودروها جلوگیری کنند.

نمونه اولیه این هدفون مجهز به چندین میکروفون کوچک است که صدا را از تمام جهات اطراف کاربر تشخیص می‌دهد و داده‌های صوتی را به یک برنامه مبتنی بر یادگیری ماشینی در تلفن‌ هوشمند کاربر منتقل می‌کند و اگر متوجه نزدیکی خودرویی به کاربر باشد، هشدار صوتی ویژه ای را برای جلب توجه کاربر در یک محیط شلوغ ارسال می‌کند.

به گفته پژوهشگران این هدفون با وجود قابلیت‌های فراوان مجهز به یک باتری کوچک است و به همین دلیل تولید آن ارزان است. پژوهشگران در حال حاضر در حال آزمایش هدفون مذکور در آزمایشگاه و همچنین در خیابان‌های نیویورک هستند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند. این وابستگی عاطفی می‌تواند پیامد‌های اجتماعی منفی به‌دنبال داشته باشد.

دستیار‌های هوش مصنوعی این روز‌ها بیش‌از‌پیش درحال توسعه هستند و تقریباً در تمامی پلتفرم‌ها به ابزاری کاربرپسند تبدیل شده‌اند. با این شرایط، محققان گوگل در مقاله‌ای در مورد استفاده بیش از حد از آنها و وابستگی عاطفی کاربران نسبت به چنین ابزار‌هایی هشدار می‌دهند.

کاربران در معرض وابستگی عاطفی به هوش مصنوعی قرار دارند
براساس مقاله جدید آزمایشگاه تحقیقاتی DeepMind گوگل، دستیاران هوش مصنوعی پیشرفته و شخصی‌سازی‌شده مزایای بالقوه زیادی به‌همراه دارند و می‌توانند تغییراتی همه‌جانبه در زندگی ما ایجاد کنند. این ابزار‌ها می‌توانند وضعیت کار، آموزش و فعالیت‌های خلاقانه و همچنین نحوه برقراری ارتباط ما را تغییر دهند. محققان این مطالعه می‌گویند اگر توسعه هوش مصنوعی بدون برنامه‌ریزی مدبرانه باشد، می‌تواند به یک شمشیر دولبه تبدیل شود.

این مقاله می‌گوید: «این ابزار‌های غیرطبیعی (مصنوعی) حتی ممکن است محبتی خیالی و رویکردی عاشقانه نسبت به کاربر ابراز کنند. چنین وضعیت‌هایی می‌تواند پایه و اساس ایجاد وابستگی عاطفی طولانی‌مدت به هوش مصنوعی را برای کاربران ایجاد کنند.»

در صورت عدم کنترل این ارتباط، استقلال کاربر ممکن است تحت‌الشعاع قرار گیرد و روی روابط اجتماعی وی تأثیرگذار باشد. هوش مصنوعی حتی می‌تواند جایگزین تعامل انسانی شود.

این خطرات، صرفاً موضوعاتی نظری نیستند. حتی زمانی که هوش مصنوعی در حد یک چت‌بات باشد نیز می‌تواند روی کاربر تأثیر بگذارد. در سال ۲۰۲۳ کاربر پس از چت طولانی با چت‌بات متقاعد شده بود که خودکشی کند.

«ایسون گابریل»، دانشمند محقق در تیم تحقیقاتی DeepMind و یکی از نویسندگان مقاله در توییتی هشدار داد که انواع دستیار شخصی و دستیار‌های شبیه انسان، به‌صورت فزاینده‌ای برخی موضوعات در مورد انسان‌شناسی، حریم خصوصی، اعتماد و روابط مناسب را مطرح می‌کنند. او معتقد است که باید با دقت بیشتری به حوزه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی توجه کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • تردز حالا ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد