Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، امسال برای اولین بار در کشور، ۱۴ آذرماه از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و وزارت جهادکشاورزی و با پشتوانه علمی و پژوهشی به عنوان زمانی برای آغاز کشت پاییزه و غرس نهال در نظر گرفته شد.

روزی (برابر با ۵ دسامبر روز جهانی خاک) که نهال‌ها و بذور جنگلی زیادی در خاک کاشته شد که دامنه آن تا ۱۵ اسفندماه نیز ادامه دارد، این اقدام گرچه ارزشمند است، اما نکته‌ای که اهمیت بیشتری دارد حفاظت، نگهداری و آبیاری از این نهال‌ها و درخت‌های کاشته شده در سال اول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگلکاری با نهال یا بذر یک عملیات چندجانبه و سرمایه گذاری بلند مدت است که مستلزم کار، زمان و صرف هزینه می‌باشد؛ بنابراین هرگونه غفلت یا اشتباهی که در شروع اتفاق افتد انعکاس آن تا پایان کار ادامه خواهد داشت و کاهش اعتماد عمومی و عدم انگیزه مشارکت در سایر برنامه‌ها را به دنبال دارد که عدم مراقبت از نهال‌های کشت شده در سال‌های اولیه از مهمترین عوامل شکست و ناموفقیتی در اینگونه سرمایه‌گذاریهاست.

علی حسین امینی رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری، یکی از عوامل رشد و استقرار اولیه نهال‌ها را ذخیره اصولی نزولات آسمانی و انجام آبیاری مناسب بیان کرد و گفت: این روش در پایداری نهال نقش مؤثری ایفا می‌کند چرا که هر نهال باتوجه به طولانی بودن فصل خشک سال در استان (از ابتدای اردیبهشت تا اواخر مهرماه) که عمدتا نیمی از سال را در بر می‌گیرد، نیاز به آبیاری تکمیلی برای استقرار دارد.

او افزود: اجرای آبیاری تکمیلی با حداقل ۵ دور آبیاری به ویژه در فصل تابستان از بروز خشکیدگی نهال جلوگیری می‌کند و منجر به رفع چالش و بحران کم آبی می‌شود.

امینی تصریح کرد: گونه‌های جنگلی کشت شده در سطح استان اغلب شامل نهال‌های داغداغان، زبان گنجشک، بنه، گلابی وحشی و بادام کوهی می‌باشد که در سال‌های آینده به لحاظ خاصیت ریشه دوانی قوی و ایجاد سامانه آبگیر، رطوبت لازم را جهت فعالیت‌های زیستی از زمین دریافت خواهد کرد.

او ادامه داد: حفاظت فیزیکی از نهال کشت شده نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به طوری که با جلوگیری از چرای دام، شکستن نهال و تردد دام و احشام از تخریب و نابودی و سرچرشدن نهال جلوگیری می‌کند که باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

امینی با بیان اینکه سنگ چین کردن اطراف نهال‌ها علاوه بر سایه اندازی، سبب حفاظت بهتر نهال‌ها از چرای دام و ... می‌شود خاطرنشان کرد: هم اکنون بخشی از مراقبت، حفاظت و آبیاری نهال‌ها با انعقاد تفاهم نامه از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با نهاد‌ها و ارگان‌های متولی از جمله دهیاری‌ها و شهرداری‌ها و جوامع محلی صوت می‌گیرد و علاوه بر متولیان، جنگلبانان و نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی هم در قرق و حفاظت فیزیکی از نهال‌های تازه کشت شده در عرصه‌ها همکاری دارند.

به گفته او؛ بدیهی است در صورت تداوم و استمرار طرح‌های موفق، زمینه بهبود پوشش گیاهی استان در پارک‌های جنگلی، بوستان‌های روستایی و مناطق جنگلی، تا رسیدن به مرحله کلیماکس (تعالی پوشش) جنگل‌ها ادامه خواهد یافت.

امینی در پایان گفت: بهبود نفوذپذیری، کاهش خطرات سیل خیزی و کنترل فرسایش و روان آب ها، همه دست آورد بهبود پوشش گیاهی مطلوب است که به لحاظ گستردگی عرصه‌های مستعد در این زمینه، رسیدن به ایرانی سرسبز مستلزم عزم ملی و مشارکت همه جانبه نهاد‌های مردمی و NGO‌ها و جوامع محلی می‌باشد.

انتهای پیام/خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان گفت: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شده ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار نیز برای سایر استان ها در نظر گرفته شده است.

علی‌ اکبر حسینی‌ محراب در پایان نشست بررسی طرح زراعت چوب که امروز، ۵ اردیبهشت ماه برگزار شد، توضیح داد: زراعت چوب یک کار جدید است که می‌تواند بخشی از کانون‌های ریزگرد را تحت پوشش قرار داده و در کنار آن موجب شکل‌گیری تولید صنایع چوب و ایجاد زنجیره اشتغال شود.

وی افزود: این طرح در قالب سفر هیئت دولت مطرح شد و مورد تایید دولت قرار گرفت. خوزستان حدود شش میلیون هکتار زمین دارد و اجرای این طرح در ۳۰۰ هزار هکتار در طول ۴ سال پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا، حسینی محراب ادامه داد: در هر هکتار از طرح زراعت چوب بیش از هزار درخت اکالیپتوس و گونه‌های مشابه کشت می‌شود که پس از چهار سال به تولید می‌رسد و طی این مدت از برگ آن جهت گرفتن اسانس استفاده می‌شود و دو یا سه کارخانه به این منظور راه‌اندازی شده است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه این کار درآمد نسبتاً خوبی نسبت به کشت سایر محصولات دارد، اظهار کرد: کار خوبی که در سال زراعی جاری که معمولا آغاز آن را از ۳۰ شهریور لحاظ می‌کنند صورت گرفته، کشت نهال در حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در استان است و رقم مصوب ۴۶ هزار هکتار بوده که رقم قابل توجهی است؛ درخواست‌هایی که شرکت‌ها و کشاورزان مختلف نیز داشتند بیش از ۱۰۰ هزار هکتار است.

حسینی محراب گفت: در گذشته در سال‌های طولانی مجموعاً دو هزار هکتار در زمینه زراعت چوب در استان زیر کشت رفته است و کشتی که در سال زراعی جاری شده بیش از هشت و نیم برابر نسبت به گذشته است.

وی افزود: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شده ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار نیز برای سایر استان‌ها در نظر گرفته شده است و دلیل آن هم این است که طرح زراعت چوب را به عنوان یک پروژه ملی در نظر گرفته‌ایم که می‌تواند کمک زیادی به آب و هوا و تولید و اشتغال استان داشته باشد.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه شهرک‌های صنایع چوب و مبلمان نیز می‌تواند در کنار اجرای طرح زراعت چوب ایجاد شوند، عنوان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد این پروژه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در گلپایگان
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • فروش ویژه نهال گردو ریشه ای و گلدانی بدون محدودیت کاشت در کرج با ارسال یک روزه
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان