Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۴۰ دانش آموز اوتیسمی در خراسان شمالی شناسایی شده اند که تعداد این افراد بیشتر از این میزان است اما آماری رسمی از آنان وجود ندارد چرا که برخی از خانواده ها، آنان را معلول و آموزش ناپذیر می دانند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ مادر خانواده خسته شده، آشپزخانه اش به قول معروف به بازار شام می ماند، تمامی ظروف، قاشق و چنگال و ظروف پلاستیکی و قوطی ها در وسط آشپزخانه چیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قوطی های ادویه بر روی هم چیده شده، هر بار می افتد کودک ۷ ساله دوباره آن را بر روی هم قرار می دهد، می خندد، دوست دارد در آشپزخانه بازی کند.

 

مادر امیر رضا از بس وسایل و ظروف را جمع کرده، دیگر نای سخن نیز ندارد، بر روی کاناپه ای نشسته با او گفت و گو می کنم اما بیشتر نگاهش پیش فرزندش است، نکند که کاری خطرناک انجام دهد، وسیله خطرناکی بردارد، می گوید که می بینی وضعیت من اینچنین است هیچ کاری نمی توانم انجام دهم دو فرزند دیگرم مجبور هستند که در کارها به من کمک کنند.

 

وی از نبود مراکز توانبخشی، مراکز آموزشی، مربیان ویژه اوتیسم، هزینه های بالای درمان، سفر به خاطر درمان به سایر استان ها انتقاد کرد و گفت: با وجود اینکه من در جایی مشغول به کار بودم و به حقوق آن نیز بسیار نیازمند، اما به ناچار هم اکنون در خانه هستم و تنها از فرزندم نگه داری می کنم .

 

مریم فدایی افزود: هزینه های درمان فرزندم سنگین است اما نمی توانم سر کار بروم چرا که حتی مراکز نگهداری کودکان اوتیسم در این استان وجود ندارد و اینگونه کودکان در سایر مراکز، پذیرش نخواهند شد.

 

یکی دیگر از خانواده های این استان که یک فرزند اوتیسمی دارد، گفت: همسرم دیگر قادر به نگهداری فرزندم نیست چرا که نمی تواند به سایر کار های خانه بپردازد .

 

«ن. ت» افزود: به همین خاطر من یک پرستار برای فرزندم استخدام کرده ام اما افراد باتجربه ای که تربیت و آموزش چنین کودکانی را آموزش دیده باشند؛ وجود ندارد.

 

وی نیز هزینه های درمان را بالا دانست و گفت: متاسفانه این کودکان با کودکان عادی متفاوت هستند و در مکان های عمومی و مهدها و مدارس، آنان را پذیرش نمی کنند و حتی مربیان نیز از آنان خسته می شوند و توانایی آموزش ندارند.

 

وی از شرایط سخت نگهداری دشوار کودکش که از دو سالگی مبتلا به اتیسم است، گفت و ادامه داد: نمی توانم حتی یک دورهمی‌ خانوادگی که دعوت می‌شوم بروم، به خاطر فرزندم چند سالی است که حتی خانه پدر و مادرم نیز نمی توانم بروم، مهمانی نیز که به خانه ما می آید در آخر شرمنده همه خواهیم شد.

 

وی خسته بود، اما با تمام خستگی با عشق از کودکش نگهداری می‌کرد و حتی لحظه‌ای به فکر سپردن پاره تنش به مرکز نگهداری کودکان استثنایی نبود چرا که در این مراکز مربیان ویژه این کودکان وجود ندارد.

 

وی گفت: فرزندم  وسایل بازی خاصی را برای خود انتخاب می‌کند و اسباب بازی‌هایی که برایش تهیه می کنیم، دوست ندارد.

 

وی با بیان اینکه فرزندم خوب نمی تواند صحبت کند و حتی دیگر کم و بیش هم نمی‌تواند حرفی بزند، اظهارداشت: هزینه‌های سنگین دوره‌های گفتار درمانی و کار درمانی فرزندم در ماه دو میلیون تومان می‌شود و با توجه به اینکه هر غذایی را نمی‌خورد هزینه‌ها بالاتر هم می‌رود.

 

وی خواستار راه اندازی مرکز ویژه نگهداری کودکان اوتیسم شد و افزود: فرزند من نیز مثل سایر کودکان حق دارد که از نعمت آموزش برخوردار شود، به علت اینکه من از کارهای روزمره خسته می شوم و حتی نمی توانم آموزش ساده ای به او  بدهم و یا شیوه های آموزش را یاد ندارم.

 

یک روانشناس درباره اختلال اوتیسم کودکان اظهار کرد: اوتیسم، یک اختلال عصبی-رشدی است که قبل از سه سالگی نمایان می‌شود و دارای سه ویژگی نقص در تعاملات اجتماعی، نقص در زبان و داشتن حرکات کلیشه‌ای است.

 

سارا صالحی افزود: شیوع اوتیسم در پسران به دلیل مسائل ژنتیکی بیشتر از دختران است و طبق آمارها از هر هفتاد پسر یک نفر مبتلا به اوتیسم می‌شود.

 

وی افزود: کودکان مبتلا به اوتیسم به دلیل مشکلات حسی_حرکتی باعث ایجاد مشکلاتی در رفتارهایشان می‌شود.

 

صالحی بیان کرد: مشکلات رفتاری در قالب رفتارهای کلیشه‌ای، بهم ریختگی، پرخاشگری است که ما تلاش می کنیم این رفتارهای بهبود یافته و مشکلات حسی_حرکتی این کودکان تعدیل یابد.

 

وی اضافه کرد: کار درمانی و گفتار درمانی از جمله اقداماتی است که برای این کوکان انجام می‌شود؛ همچنین از مداخلات مکمل‌هایی مانند بازی درمانی، عروسک درمانی، موسیقی درمانی، بازی با خاک استفاده می‌کنیم.

 

این روانشناس بیان کرد: کودکان اوتیسم در خراسان شمالی شرایط نامطلوبی را سپری می‌کنند و چشم انتظار حمایت مسئولان و افراد خیر هستند.

 

وی افزود: اوتیسم اختلال پیچیده رشد و شکل‌گیری سیستم عصبی‌ است، اختلالی که پردازش اطلاعات و ادراک را مختل می‌کند و بر شکل‌گیری تعامل اجتماعی، ارتباط ‌گیری و رفتارهای انسانی اثر می‌گذارد.

 

صالحی گفت: افراد اوتیستیک، دنیا را متفاوت‌تر از بقیه می‌بینند، می‌شنوند و حس می‌کنند، در خود ماندگی و محدودیت در کلام و گفتار دارند یا اصلاً صحبت نمی‌کنند، ممکن است رفتارهای هیجان انگیز مخصوص خودشان را داشته باشند که این رفتارها باعث می‌شود در جامعه به آنها به دید خاصی نگاه شود.

 

وی اظهار داشت: فقدان ارتباط چشمی با مخاطب، تکان دادن مکرر دست‌ها، بی‌قراری و اضطراب، ترس از صداها یا اشیاء، تاخیر در گفتار یا تکان دادن بدن در زمان نشستن و ایستادن از نشانه‌های عمومی اوتیسم است، اوتیسم از نظر چگونگی یا درجه‌ ابتلاء، شدت و ضعف و طیف دارد.

 

صالحی افزود: اوتیسم، بیماری نیست، درمان یا دارو ندارد، اما توانبخشی و آموزش می‌تواند کمک بزرگی برای زندگی مستقل افراد اوتیستیک داشته باشد.

 

وی ادامه می دهد: این کودکان باید در مدارس ویژه خود آموزش ببینند، چرا که در مدارس عادی به علت تعداد زیاد کودکان این افراد به سختی آموزش می بینند که بعضا به خاطر دیرآموز بودن، اذیت می شوند.

 

صالحی اظهارداشت: درخواست ما روی مدرسه است، یکی از ساده‌ترین آرزوهای مادر دارای فرزند اوتیسم این است که مثل مادران دیگر دست بچه‌اش را بگیرد و ببرد جایی تعلیم ببیند، ما در این استان هیچ جایی نداریم که بچه ها را تحویل بدهیم و بعد از سه چهار ساعت او را تحویل بگیریم.

 

رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی گفت: هم اکنون حدود ۴۰ کودک اوتیسم در این استان شناسایی شده است.

 

علی متقیان افزود: تعداد کودکان دارای اختلال اوتیسم بیش از این تعداد است اما خانواده ها آگاهی لازم در این خصوص ندارند.

 

وی اظهار داشت: هم اکنون در این استان مدرسه ویژه آموزش این کودکان را نداریم که یکی از ضروریات است.


متقیان افزود: آموزش و پرورش، تنها مرجع قانونی تشخیص و آموزش رسمی این گروه از دانش آموزان است و مراکز دولتی و غیردولتی وابسته به سایر نهادها، فقط وظیفه ارائه خدمات حمایتی را به گروه هدف داشته و در قبال آموزش به کودکات اوتیستیک آموزش پذیر، فاقد تخصص کافی بوده و وجاهت قانونی ارائه مداخلات آموزشی را ندارند.


وی افزود: در سال تحصیلی گذشته برای تمام مدارس دارای دانش آموزان با نیازهای ویژه در خراسان شمالی، یک اتاق ویژه به منظور ارائه خدمات آموزشی و تخصصی به کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، تعیین، طراحی و مناسب سازی شد و تجهیزات ضروری نیز به این مدارس داده شد.
 

رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی گفت: هم اکنون خیران برای ساخت مرکز آموزشی برای کودکان اوتیسم وارد عمل شده اند که حتی پروژه آن کلنگ زنی نیز شده است.

 

وی اظهارداشت: امیدوار هستیم که هر چه زودتر این مرکز که در مساحت هفت هزار متر مربع ساخته خواهد شد، برای آموزش کودکان به کارگیری شود.

 

در استان خراسان شمالی پراکندگی جمعیت به ویژه در روستاها وجود دارد که این امر باعث شده کودکان با نیازهای ویژه، معلول و همچنین اوتیسم از آموزش محروم بمانند.

 

 

 

پایان پیام/569

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد انتخابات انتخابات مجلس مجلس شورای اسلامی انتخابات خبرگان رهبری و مجلس سامانه فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد روز دانشجو مسجد واماندگی اختلال اوتیسم توانبخشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به تازگی مجموعه ویدئو کتاب‌های بندانگشتی توسط موسسه شمیم و با همکاری انتشارات دال برای کودکان سه تا هشت سال منتشر شده است.

این مجموعه به موضوعاتی از قبیل مهارت گوش‌دادن، مهارت نه‌گفتن، کنترل هیجان، عزت نفس، هوش عاطفی، امیدواری، خوش‌بینی،‌ مدیریت خشم و حس ارزشمندی می‌پردازد. مجموعه «ویدئوکتاب‌های سلامت اجتماعی» مهارت‌هایی را مورد توجه قرار داده است که منجر به تربیت کودکانی با رشد همه‌جانبه شده و از آنها در افتادن به دام آسیب‌های اجتماعی محافظت می‌کند.

بخش جالب و قابل توجه کتاب که در کتاب‌های دیگر نیست این است که مخاطبان می‌توانند با اسکن کیوآرکدی که در صفحۀ شناسنامۀ کتاب آمده است، انیمیشن کتاب‌ها را نیز در تلفن همراه مشاهده کنند.

این مجموعه که در 9 جلد توسط انتشارات دال منتشر شده و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است، اهمیت ویژه‌ای در حوزه آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان دارد و به همین جهت گفت‌وگویی کوتاه با میلاد چخماقی مسئول آموزش موسسه شمیم داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

اهمیت آموزش مهارت‌های مختلف اجتماعی به کودکان این رده سنی چیست؟

در رابطه با جایگاه آموزش برای کودکان و نوجوان از این مقدمه باید شروع کنم که در حوزه پیشگیری متاسفانه به خاطر ناکارآمدی روش‌های مختلف در گرایش به بزه در سنین جوانان به بالا و بزرگسالان، عموماً تمرکز به سمت کودک و نوجوان است که دلایل خیلی مختلفی دارد که اینجا جایگاه باز کردن این قضیه نیست ولی مهمترین بحث تأثیر همتایان، تأثیرپذیری از محیط، تأثیر رسانه‌ها و... است.

درباره نوجوانان و قشری که ما به عنوان کودک از آنها نام می‌بریم این امیدواری وجود دارد که تأثیرپذیری از رویکردهای آموزشی و مهارت افزایی بالاتر باشد و آنها را از آسیب‌ها مصون کند و همین باعث شده که ناشران به سمت تولید کتاب‌های مهارتی سوق پیدا کنند و این رویکرد، رویکردی جهانی است و در ایران هم سالها است که در حوزه‌های مختلف من جمله بحث آسیب‌های اجتماعی تمرکز به سمت مهارت افزایی و تا حدی دانش افزایی و آگاهی بخشی برود. البته نکته مهم این است که در این حوزه نوجوانان و کودکان با رعایت محدوده و حریم‌هایی که وجود دارد، باید گام برداشت.

درباره این محدوه و حریم‌ها بیشتر توضیح می‌دهید؟

یعنی خطوط قرمز آموزش به کودک و نوجوان رعایت شود، زود آموزی و پرآموزی نشود و کتاب از خطوط قرمز عبور نکند. به شکل کلی اهمیت جایگاه این کتاب‌ها برای کودکان مشخصاً بحث مهارت‌ها و آگاهی بخشی‌هایی است و ما متمرکز می‌شویم روی حوزه‌هایی که به عنوان اصول پایه یا مهارت‌های پایه زندگی از آنها می‌شود نام برد. اما آن چیزی که در حوزه آسیب‌ها مشخصاً جلوگیری از آسیب اعتیاد مد نظر ناشر و موسسه بود، مهارت‌های به خصوصی مثل کنترل خشم، عزت نفس، امید به آینده و کمک طلبی و توجه به خود و دیگران و بحث دوست یابی یا انتخاب دوست است که اینها به عنوان مهارت پایه و اولیه مطرح می‌شوند و خیلی می‌توانند برای پیشگیری ازآسیب‌هایی در آینده کودک و نوجوان کمک کننده باشند.

در کشورهای دیگه این سبک کتاب‌ها چه جایگاهی داره؟

همان طور که عرض کردم در ادبیات جهانی این حوزه سالهاست که درباره آن کتاب منتشر می‌شود و مشخصاً در کشورهای آمریکای شمالی وعموم کشورهای اروپایی به این رویکردها خیلی توجه کرده‌اند و کشورهایی که با آسیب‌هایی از جمله مباحث آسیب اجتماعی بیشتر سر و کار داشته‌اند، جایگاه و ضرورت این مسئله را بیشتر در نظر گرفته و تولیدات بیشتری داشته‌اند.

کتاب‌های ساده و دوستدار خانواده

نوع چاپ این کتاب‌ها متفاوت است، درباره چرایی این گونه چاپ کتاب‌ها به شکل آکاردئونی هم توضیح می‌دهید؟

در رابطه با فرمت یا حالا اصطلاحاً گونه و فرم کتابی هم که ناشر انتخاب کرده است ملاحظات ما این بود که سبک مینیمال و ساده شده وجذابی باشد که اصطلاحاً دوستدار خانواده است؛ به این معنی که کتاب به خاطر محتوایش نیازمند این هست که در خانواده، پدر و مادر یعنی والدین یا برادر و خواهر بزرگتر در کنار کودک باشند که با هم بخوانند و با هم درگیر کتاب شوند. از طرفی فرمت کتاب جذابیت‌های بصری و فیزیکی دارد که خود کودک را درگیرکند از طرف دیگر بحث هزینه‌هایی که بار می‌شد برای قطع کلاسیک مثل خشتی، گالینگور و حالا سبک‌های مختلف، ناشر رو به این سمت توجه داد تا برای اینکه بتواند کتاب‌ها را کمی بیشتردر بازار و به اصطلاح سبد خرید فرهنگی خانوار قرار بدهد و در این فرمت جدید به عنوان بروشوری و آکاردئونی چاپ کند که با هزینه حداقلی تولید را به دست مخاطب برساند.

ویدئو دار بودن کتاب‌ها چه قدر به آموزش این مهارت‌ها به کودکان کمک می‌کند؟

در رابطه با بحث ویدیو کتاب بودن، شاید این ناشر به عنوان اولین ناشر ویدیو کتاب نباشد و از قبل هم ناشرهای دیگری بودند که سعی کردند درکنار کتاب، سی دی کتاب، یا قبل‌ترها نوار کاست کتاب، ویدیو کتاب و... را هم تولید کنند اما الان خیلی کم کتاب در بازاروجود دارد که به قالب کیو آرکد و به شکل آنلاین و برخط، هم تیزر کتاب هم خود محتوای کتاب را به شکل ویدیو آهنگین ساخته باشد و نریشن روی آن داشته باشد. متاسفانه به خاطر وضعیت بد بازار کتاب و تغییر ماهیت مسئله نشر در ایران و البته به شکل کلی در جهان، استفاده از رسانه‌ها یا چند رسانه‌ها را بسیار زیاد شده و مشخصاً تکنولوژی وی آر آر VRR ناشران را به این سمت برده که بتواند ازاین فرصت استفاده کند و از بستر مدیا بیشترین بهره را ببر k د و جذابیت را به نحو بیشتری به مخاطب منتقل کند. مشخصاً مخاطبان کودک و نوجوانی که ما در نظر داریم این محتوا به آنها منتقل شود، شرایط یکسانی از نظر هوشی ندارند و بهره هوشی متفاوتی دارند و از نظر گیرایی یا به اصطلاح روانشناسی سبک‌های یادگیریشان متفاوت است؛ بعضی بصری هستند، بعضی سمعی هستند، بعضی فعال هستند و بعضی در حین رفتارهای پویا می‌توانند یادگیری را داشته باشند و این‌ها باعث شده تا از ظرفیت ویدیو بیشترین بهره را ببریم و در همه این اقشار با همه تفاوت‌هایی که دارند، تاثیرگذار باشیم. مضافاً اینکه اگر کودکان دارای محدودیت‌های فیزیکی و جسمی یا ذهنی را هم لحاظ کنیم، آن‌ها هم می‌توانند به وسیله ویدیو کتاب‌ها و بهره از یکی از ویژگی آنها یعنی حداقل به شنیداری خام یا تصویری خام تا حدی بهره ببرند و در نتیجه این سبک ویدیو کتاب انتخاب خوبی خواهد بود.

این کتاب‌ها چه طور برای ترجمه گزینش شدند؟

در رابطه با بحث گزینش کتاب اولین چیزی که برای ناشر مهم بود وموسسه روی آن تمرکز و توجه ویژه داشت بحث سلامت اجتماعی و مشخصاً آموزش‌ها و دانش افزایی هایی است که به حوزه آسیب‌های اجتماعی و مشخصاً بحث اعتیاد توجه دارند تا بتوانیم به مهارت پایه کودکان ارتباط پیدا کند. نکته بعدی بحث سبک و فرم مینیمال و ساده برای کتاب بوده که اصطلاحاً حداقل متن را داشته باشد تا برای جامعه بیشتری از مخاطبان کودک و نوجوان جذاب باشند اصطلاحاً کتاب‌های تصویری و بدون قصه که حجم متن کمی دارند. این مجموعه کتاب هم جزء این دسته است. نکته بعدی بحث تنوع و جذابیت‌های گرافیکی کار هست که از رنگها و قالب‌های جذابی استفاده کند و البته خیلی سعی شد تا بتواند مخاطب کودک و نوجوان ایرانی را درگیر کند. البته این نکته را هم باید یادآوری کنم که این عناوینی که گردآوری شده به شکل بسته کتاب است. در بازار کتاب قبلاً تعدادی از این‌ موضوعات بود و توسط ناشران مختلفی ترجمه و توزیع شده بود اما گردآوری یک مجموعه کتاب به شکل بسته‌های ویدیو کتاب توسط انتشارات دال وموسسه شمیم برای نخستین بار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۱ شب جشن و شادمانی رضوی کاشانی‌ها با «آه و آهو»
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • آموزش پشتکار به کودکان با هنر نمایش و سرگرمی
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!