Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سفر هیئت دولت به استان مصوب شد برای سال ۹۸ مبلغ ۱۰۳ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد که تا کنون ۳۵ درصد از این منابع تخصیص یافته است.

مهندس علی بهنام فر، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: در سفر امسال هیئت دولت به استان، در حوزه کشاورزی مقرر شد حدود 103 میلیارد تومان برای سال 98 و در هشت ردیف اعتباری، تأمین اعتبار شود که با تخصیص 100 درصدی تا کنون 35 درصد از این منابع تخصیص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی پروژه های اجرایی مصوب در این سفر را بحث اجرای سیستم نوین آبیاری معرفی کرد و گفت: این طرح قرار است در سطح سه هزارو 800 هکتار از اراضی استان به خصوص اراضی شهرستان بجنورد عملیاتی شود که تا کنون چهارمیلیارد و 500 میلیون تومان منابع اعتباری به شهرستان ها تزریق شده است.

 

بهنام فر، تأمین زیرساخت برای ایجاد مجتمع های گلخانه ای و شهرک های گلخانه ای و همچنین مجتمع دامپروری را دیگر سرفصل های اختصاص اعتبارات سفر بیان کرد و گفت: برای سال جاری در این حوزه حدود 15 میلیارد تومان منابع مالی اختصاص یافته و آمادگی داریم این بستر در تمام شهرستان ها ایجاد شود.

 

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان شمالی، در خصوص اعتبارات سرمایه گذاری بخش کشاورزی هم با بیان اینکه قرار شده طی سال های 98 و 99 رقمی معادل سه هزارو 150 میلیارد تومان از منابع تسهیلاتی بخش کشاورزی سرمایه گذاری شود، افزود: دو هزار میلیارد تومان از این منابع مربوط به بانک کشاورزی و مابقی مربوط به سایر بانک هاست.

 

وی با بیان اینکه موسسه ملل یکی از سرمایه گذارانی است که قرار است از این منابع در جهت ایجاد واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال در استان استفاده کند، افزود: طی توافق با موسسه ملل در جریان سفر هیئت دولت، ایجاد چهار شهرک بزرگ گلخانه ای پیگیری شده که در حال حاضر بسترهای این طرح در شهرستان های فاروج و شیروان فراهم شده است.

 

بهنام فر همچنین در خصوص خسارت های بخش کشاورزی در سیل اخیر با بیان اینکه در سیل اخیر 11 هزارو 235 نفر برای دریافت خسارت در سامانه سجاد ثبت نام کردند که هشت هزارو 700 نفر مورد تائید قرار گرفتند، افزود: از این تعداد هفت هزارو 395 نفر به بانک های عامل معرفی شدند.

 

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان شمالی، افزود: ضمن ارائه تسهیلات 17.5 میلیارد تومانی با کارمزد چهار درصد، بیش از هفت میلیارد تومان هم کمک بلاعوض به حساب افراد خسارت دیده واریز شده است.

 

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مجلس شورای اسلامی انتخابات مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مجلس بودجه انتخابات خبرگان رهبری و مجلس انتخابات مجلس موسسه ملل اعتبارات کشاورزی سفر دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، وحید واسطه در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: مبتنی بر داده‌های ایستگاه سنجش شرکت آب منطقه‌ای استان، از ابتدای سال آبی جاری (یکم مهر ماه ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۳) در مجموع ۱۸۵.۳ میلی متر بارندگی در استان رخ داده است.

وی گفت: در مدت مشابه سال گذشته (یکم مهر ۱۴۰۱ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۲) ۱۴۱.۵ میلی متر بارش در استان اتفاق افتاد که میزان بارش باران در سال آبی جاری در مقایسه با میزان بارش باران در دوره آبی سال گذشته، ۳۰ درصد افزایش یافته است.

واسطه افزود: بیشترین بارش‌ها در سال آبی جاری در شهرستان شیروان رخ داد.

وی همچنین با اشاره به اینکه میانگین بارش دوره دراز مدت ۳۰ ساله در استان ۱۹۰ میلی متر بوده است، خاطرنشان کرد: در استان میزان بارش سال آبی جاری در مقایسه با دوره بلندمدت ۳۰ ساله تا ۲.۵ درصد کمتر رخ داده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در ادامه به وضعیت ذخیره آبی در مخازن هشت سد در مدار بهره برداری استان اشاره و بیان کرد: از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در حدود ۳۹ میلیون متر مکعب آب در مخازن این سدهای استان وارد شد.

وی گفت: میزان ورودی آب در این سدها در مدت مشابه آن در سال گذشته (یکم مهر ۱۴۰۱ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۲) ۲۹ میلیون متر مکعب بود.

فقط ۲۳ درصد از مخازن سدهای استان آب دارد

واسطه با یادآوری این مطلب که ظرفیت مخازن ذخیره سازی آب هشت سد استان در مجموع ۲۲۲.۸ میلیون متر مکعب است، اعلام کرد: در حال حاضر ۵۰ میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای استان ذخیره سازی شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۲۳ درصد از مجموع ظرفیت مخازن هشت سد استان ذخیره سازی آب را دارا است.

با این وجود، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی تصریح کرد: در ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ میزان ذخیره آبی در مخازن این سدهای استان ۵۵ میلیون متر مکعب بود.

وی با بیان اینکه میزان ذخیره سازی آب در مخازن سدهای استان در ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ تا هشت درصد کمتر است، اظهار کرد: مقداری از بارش های فروردین ماه جاری در پایین دست سدها و نه در بالادست سدها رخ داد که میزان ورودی روان آب‌ها به داخل مخازن سدها که مورد انتظار بود، رخ نداد.

در عین حال، واسطه بیان کرد: در سال آبی گذشته (یکم مهر ۱۴۰۱ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۲) به میزان ۱۶.۵ میلیون متر مکعب آب از سدهای استان به مصرف شرب خانگی، مصرف کشاورزی و مصرف صنعتی رسیده است.

وی افزود: در سال آبی جاری (یکم مهر ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۳) ۱۴.۸۱ میلیون متر مکعب آب به مصارف شرب خانگی، کشاورزی و صنعتی رسید.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در ادامه اعلام کرد: در سال جاری اولویت اصلی تحویل حق آبه از سدها، به مصارف شرب خانگی است که سهم آن تعریف شده است، در عین حال، تحویل حق آبه کشاورزی از سدهای بیدواز، بارزو و شیرین دره محدود خواهد بود و به اندازه‌ای که امکان پذیر باشد، انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: کشاورزان استان باید مدیریت کشت را در سطوح کشاورزی خود رعایت و اعمال کنند.

اُفت سطح آب‌های زیرزمینی استان به علت اضافه برداشت بخش کشاورزی

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود درباره برداشت آب از منابع آبی سفره‌های زیرزمینی استان نیز اظهار کرد: مبتنی بر انجام رصد و پایش های سالانه در سطح استان، مشخص شده است که هر ساله به طور میانگین ۴۰ سانتی متر از سطح آب‌های زیرزمینی استان، دچار اُفت می‌شود.

وی گفت: این اُفت ۴۰ سانتی متری از سطح آب سفره‌های زیرزمینی استان به میزان ۹۶ میلیون متر مکعب آب است که از این سفره‌ها برداشت می‌شود.

واسطه تصریح کرد: این میزان برداشت آب به آن معنا است که علاوه بر استفاده از آب‌های سطحی که حاصل بارش‌ها و روان آب‌های جاری در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها است، سالانه تا ۴۰ سانتی متر نیز از ذخایر آبی استراتژیک در سفره‌های زیرزمینی استان نیز بهره برداری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بهره برداری از ذخایر آبی استراتژیک استان در سفره‌های زیرزمینی آب استان از محل اضافه برداشت آب از چاه‌های مجاز کشاورزی است که صرف کشت محصولات می‌شود.

در عین حال، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی به برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز کشاورزی استان نیز اشاره و اظهار کرد: چهار هزار حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در استان شناسایی شده است.

وی گفت: با توجه به اینکه چاه‌های غیرمجاز کشاورزی استان که تاکنون شناسایی شده‌اند، عمیق نیستند، سالانه مجموع برداشت آبی این چاه‌ها از سفره‌های آبی زیرزمینی ۳۰ تا ۳۵ میلیون متر مکعب است.

اضافه برداشت آب چاه‌های مجاز به طور متمرکز قطع می‌شود

علاوه بر این، واسطه به چاه‌های کشاورزی استان نیز اشاره و عنوان کرد: میزان مصرف برق موتورهای هوشمند چاه‌های کشاورزی متناسب با میزان دبی آب برداشتی از چاه‌های کشاورزی تنظیم شده است.

وی گفت: درصورتیکه دبی آب برداشتی از چاه‌های کشاورزی بر اساس پروانه برداشت آب از چاه کشاورزی رعایت شود، میزان مصرف برق موتورهای هوشمند کشاورزی نیز رعایت می‌شود.

این مسئول گفت: در سال گذشته با اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی قطعی برق موتورهای هوشمند چاه‌های کشاورزی اعمال و مشمول جریمه می‌شدند.

وی اعلام کرد: در سال جاری جریمه اعمال نمی‌شود بلکه مبتنی بر مصوبه هیات وزیران که به استان‌ها ابلاغ شده است، جلوی اضافه برداشت آب از چاه‌های مجاز بخش کشاورزی از طریق سیستم مرکزی فهام که رصد و پایش می‌شود، قطع خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی بیان کرد: در صورتیکه اضافه برداشت آب از چاه مجاز بخش کشاورزی رخ دهد، به صورت متمرکز کنتر برق موتور هوشمند چاه کشاورزی و اضافه برداشت آب از چاه کشاورزی قطع می‌شود.

در عین حال، واسطه عنوان کرد: در سال گذشته ۲۳۲ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی شده در استان نیز مسدودسازی شدند و این رویکرد در سال جاری نیز ادامه دارد.

خبرنگار : سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228220 برچسب‌ها کشاورزی ایسکانیوز سد آبی

دیگر خبرها

  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • ۴۰ درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • روند تخصیص اعتبارات باندهای دوم خراسان‌جنوبی شتاب می‌گیرد
  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • دیدارجمعی ازکارگران خراسان‌شمالی با مقام معظم رهبری
  • تخصیص 108 میلیارد اعتبار برای طرح های آب و خاک محمودآباد
  • ۴۹ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسان جنوبی جذب شد