Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اتمام موعد ثبت نام های انتخابات مجلس شورای اسلامی، اینک نوبت هیات های اجرایی و شورای نگهبان است تا صلاحیت نامزدها را بررسی کنند. 

بر اساس اصل 99 قانون اساسی شوراي نگهبان، وظیفه نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبري، رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و مراجعه به آراء عمومي و همه‌‏پرسي را بر عهده دارد.

 در هر دوره از انتخابات، اعلام نتایج احراز صلاحیت ها یکی از مراحلی است که بعد از نتایج انتخابات برای جریانات سیاسی حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در قانون فعلی انتخابات مجلس شورای اسلامی، شرایط کلی برای انتخاب شوندگان مانند اعتقاد و التزام به اسلام و نظام، تابعیت ایران، ابراز وفاداری به قانون‌اساسی و ولایت مطلقۀ فقیه، داشتن مدرك تحصیلی كارشناسی‌ارشد، نداشتن سوء شهرت در حوزۀ انتخابیه، سلامت جسمی و حداقل سن سی و حداكثر هفتادوپنج سال در نظر گرفته شده است.

اما در این دوره از مجلس شورای اسلامی بدون شک می باید یکی از فاکتورهای مهم شورای نگهبان و خط قرمز آن مسائل مرتبط با فساد باشد. بنابراین این انتظار وجود دارد شورای نگهبان نه تنها در مرحله بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات بلکه در مراحل دیگر نظارتی خود نیز بر این امر و عملیاتی شدن آن تاکید ویژه داشته باشد. به عبارتی بهتر با توجه به نظارت استصوابی، شورای نگهبان می باید مراقب ورود پول های کثیف و تبلیغات انتخاباتی پرهزینه و سرسام آور نیز باشد؛ چرا که چنین مسائلی می تواند موجب خرید و فروش رای، ورود افراد فاسد و شکل گیری مجلسی ضعیف و ناکارآمد منجر شود. مجلسی که نه تنها دغدغه منافع ملی و مردم را ندارد بلکه در جهت اقلیت بسیار محدودی از طبقات و اقشار جامعه قانونگذاری و اعمال نظارت می کند.

ناگفته پیداست شکل گیری مجلسی ناکارآمد در شرایط فعلی نه تنها می تواند مشکلات موجود را چندین برابر نماید بلکه به یاس و ناامیدی مردم علی الخصوص اقشار ضعیف  نیز دامن بزند. مردم انتظار دارند با مشارکت در انتخابات عملاً تغییری در رویه های موجود صورت گیرد و مشکلات آنها در زمینه های مختلف حل و فصل شود. اما این امر هرگز با تشکیل مجلسی با افراد مسئله دار محقق نمی شود.

البته با ثبت نام بیش از 16 هزار نامزد انتخابات و خلاء های قانونی، فرایند احراز صلاحیت و نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی  کاری بسیار سخت است، بخصوص این که قانون نیز آن چنان که باید و شاید از استحکام لازم برخوردار نیست و به جزئیات نپرداخته است.

اگر چه در در یک یا دو سال گذشته قرار بود بر مبنای کار مشترکی که بین نهادهای مرتبط(مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان) صورت گرفته بود قانون فعلی انتخابات در راستای شفافیت و مبارزه با هزینه های سرسام آور و پول های کثیف تغییر کند اما متاسفانه مجلس شورای اسلامی اهتمام لازم را برای اصلاح قانون نداشت و به تازگی نیز حتی بررسی اصلاحیه قانون از دستور کار مجلس خارج شد اما در شرایط کنونی این مسئله نیز حتی از رسالت شورای نگهبان در این باره نمی کاهد. بنابراین این امیدواری وجود دارد شورای نگهبان نقش پررنگی در غربالگری افراد سره از ناسره و پاک از مفسد داشته باشد.

البته به غیر از شورای نگهبان، ضرورت دارد مردم نیز در این باره حساسیت لازم را داشته باشند. در واقع بررسی و تلاش برای انتخاب افراد شایسته و بدور از هرگونه شائبه فساد و البته کارآمد، وظیفه مردم در هر انتخاباتی است. بدون شک مردم هر حوزه انتخابیه اگر دغدغه توسعه و آبادانی محل خود را دارند باید در پی گزینش افراد کاردان باشند و نباید نامزدی که حرف و حدیث درباره فساد و زد و بند آن وجود دارد انتخاب کنند. بدون شک چنین نماینده ای تمام هم و غم خود را صرف تامین منافع شخصی یا محفلی اطرافیان نزدیک خود خواهد کرد. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت روز چهارشنبه در جلسه هیئت استانی بررسی تبلیغات انتخابات با تأکید بر اجرای صحیح، سالم و رقابتی‌تر انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به آمادگی ستاد انتخابات استان برای برگزاری دور دوم انتخابات، افزود: تجهیزات برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی فراهم شده است و فرایند آموزشی برای مردم و دست‌اندرکاران اجرایی با کمک مسئولان و صداوسیمای مرکز استان انجام خواهد شد.

استاندار لرستان ضمن تقدیر از رئیس رسانه ملی برای عملکرد مطلوب در دور اول انتخابات برای کاهش هزینه‌های کاذب انتخاباتی در کشور و تأثیر مثبت در افزایش مشارکت مردم، گفت: در صداوسیمای مرکز لرستان نیز همانند دور نخست انتخابات به‌منظور انجام مناظرات تخصصی و بیان توانمندی‌های کاندیداها با حضور ناظران اصلی عضو شورای تبلیغات انتخابات به‌منظور رعایت عدالت و سلامت مناظرات، برنامه‌های لازم تدارک‌دیده‌شده است.

شفقت با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور نخست انتخابات مجلس شاهد حضور پُر شور مردم بودیم و ان‌شاءالله در دور دوم نیز شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی خواهیم بود.

کد خبر 6088234

دیگر خبرها

  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند