Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@07:12:27 GMT

ارزش را به عناوین داده و از مهارت غافل شدیم

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۸۱۱۰

ارزش را به عناوین داده و از مهارت غافل شدیم

معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور گفت: امروز همه ارزش را در این می بینیم که عنوان مان حتما باید دکتر، مهندس، سردار و آیت الله و...باشد؛ افزود: هرسال از قِبَل حوادث طبیعی، خسارت می دهیم برای اینکه نتوانستیم ارزش برای مهارت را وزن دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ علی اوسط هاشمی امروز (20 آذر) در جلسه شورای عالی مهارت در استانداری کرمان با قدردانی از استاندار برای تشکیل نخستین جلسه و نگاه مستقل به این بحث،  ضمن تشکر از استاندار برای اینکه زمینه را برای تشکیل اولین جلسه شورای مهارت را مستقل و نگاه ویژه به این حوزه؛ گفت: قطعاً این جلسه می تواند فضای جدیدی را شکل دهد با توجه به مشارکت، اشتیاق و میلی که امروز در جلسه دیدم که نوید بخش فردای بهتر و درک بهتر و درست از اهمیت موضوع است که پشتوانه ارزشمندی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه دو شورای عالی داریم که یکی شورای عالی اشتغال به ریاست رئیس جمهور و دیگری شورای عالی آموزش و مهارت فنی و حرفه ای است و می تواند فرصت ساز باشد اما از آن استفاده نکردیم، افزود: ایراد از ما بوده که حتی اشتغال را هم، جاری کردن پول در جامعه تعریف کردیم و همیشه به توضیح خوب فکر کردیم اما به خروجی توجه نکردیم و تحت عناوین مختلف سرمایه های ارزشمندی را تزریق کردیم که اگر چنین رویه ای نداشتیم در چنین روزی با ابرچالش فقر و بیکاری روبرو نمی شدیم.

 

 

وی ادامه داد: در استان کرمان که زیرساخت اقتصادی قوی دارد و سالانه 5 هزار میلیارد تومان آورده برای سرمایه گذاری داشته و صنایع بزرگ آن در ایران زبانزد است؛ پس باید جهشی به بحث مهارت و اشتغال داشته باشیم.

 

اوسط هاشمی با اشاره به تقدس و فضیلت کار و انسان توانمندی که با تکیه بر توان خویش هویت خود را به دست آورد و با موقعیت متناسب با منزلت انسانی خود نقش ایفا کند، گفت: به این توجه داشته باشیم که کار تقدس و انسان قابلیت کثیر دارد و خود می تواند خوداتکا و خودگردان باشد و نه اسیر و نه دنباله رو و به استعداد آدمی توجه کنیم که در هرکدام از آن ها خزانه ای نهفته است.

 

معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور بیان داشت: می توانیم در این استان بیان کنیم که بر پایه سند مهارت استان همه نظرات شرکا را در نظر بگیریم زیرا قرار است با عزم و اراده مردمی و ملی به سمت تغییر قدم برداریم که همه ارزش ها را در دانشگاه متمرکز نکنیم و جهت گیری ها معطوف به مدرک و حوزه دانش نباشد زیرا این موضوع برای جمعی دیگر از جامعه حقارت می آورد.

 

وی با افزودن اینکه امروز همه ارزش را در این می بینیم که عنوان مان حتما باید دکتر، مهندس، سردار و آیت الله و...باشد؛ افزود: هرسال از قِبَل حوادث طبیعی، خسارت می دهیم برای اینکه نتوانستیم ارزش برای مهارت را وزن دهیم.

 

اوسط هاشمی تأکید کرد: سند مهارت را باید جامع و برپایه خودباوری، خود اکتفایی و خودشناسی ببینیم که همه چیز تحت عنوان مطالبه استخدام از حکومت، انباشت نشود که این انباشت برابر با بدبینی به حکومت می شود و نوع کار را کاملاً لوکس تعریف کردیم که نگاه توأم با لوکس بودن به کار ما را به جایی نمی رساند لذا تا زمانی رفاه و رضایت در جامعه موج نزند در مسیر خدمت و فضاسازی نرسیدیم لذا آمادگی دارم دو سه دپارتمان در حوزه های ربات، کشاورزی و ... بدهیم.

 

 

وی با اشاره به اینکه از جمعیت 3 میلیون و 400 هزار نفری استان کرمان 300 هزارنفر اتباع افاغنه هستند، افزود: باید با شرکای خارجی در خصوص این 300 هزار کاری کنیم که میل به خروج داشته باشند زیرا 300 هزار فرصت شغلی شما را آن ها در دست دارند لذا باید مهارت آن ها را در فرزندان به گونه ای قرار دهیم که جایگزین شود.

 

هاشمی در ادامه بیان کرد: هیچ واحد صنعتی یا کارآفرین نیرویی جذب نمی کند مگر بر این باور که این نیرو می تواند گره از مشکلات واحد را بگشاید لذا این الزام است و انتظار داریم برنامه ریزی کنید که از جمعیت استان چه تعداد را می خواهید ظرف مدت سه ساله، زیر چتر مهارت قرار دهید.

 

وی گفت: تعصب ما نسبت به ارزش انسان است و بودن او در موضع فعال خود که احساس مؤثر بودن کند که این احساس را باید در جامعه ایرانی تقویت کنیم لذا احساس مؤثر بودن و نگاه مسئولانه که تقویت شود به راحتی هر جوانی به خود اجازه نمی دهد بانکی را آتش بزند.

 

معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور افزود: مهارت، نقش پیشگیری و صیانت از سرمایه و امنیت را می تواند داشته باشد لذا ما در این مسیر حاضر به کمک هستیم و پیشنهاد ما این است سند مهارت تهیه شود و با این تحولات عظیمی که در حوزه تکنولوژی در جهان است، اگر خودمان را آماده مقابله نکنیم، فرصت های فعلی را نیز در آینده از دست خواهیم داد لذا من بر این باورم که آینده همین امروز برای ما است.

 

وی با اشاره به اینکه از اول انقلاب 5 هزار و 400 استاندارد آموزشی را تدوین کردیم که تا سال 99، حدود 2 هزار استاندارد و شغل و حرفه جدید که با دانش و علاقه تناسب داشته باشد و کثرت و تنوع را برای جامعه بیاورد؛ گفت: 40 درصد متقاضیان ما را فارغ التحصیلان دانشگاه تشکیل می دهند که برای ما یک فرصت است لذا به کلینیک های تخصصی بیاندیشید.

 

معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور گفت: هزار و 400 آموزشگاه آزاد در استان داریم که استدعا داریم برون سپاری را به سمت آموزش های آزاد ببرید و سازماندهی آموزش مهارت باید با محوریت سازمان آموزش فنی حرفه ای باشد که تفاوت گواهینامه مهارت ما با بقیه در این است که گواهینامه ما قابل ترجمه است که در هر نقطه از جهان آموزش دیده ما می تواند دنبال اشتغال برود.

 

وی ادامه داد: الان با آموزش و پرورش آیین نامه مشترک تدوین کردیم که از مقطع اول و دوم متوسطه الزاماً تمام دانش آموزان را به مهارت سوق دهیم و خروجی هر دانش آموز پیوست گواهی مهارت او است؛ از مجلس استدعای پیوست مهارت در اقتصاد کشور دارم زیرا نمی شود از اقتصاد سخن گفت اما به مهارت بی توجه بود لذا پایان اشتغال بی مهارت، بیکاری و اشتغال در مهارت، پایداری و دوام داری است لذا انتظار داریم که همین مطرح شود تا استان را عاری از نیروهای فاقد مهارت اعلام کنید.

 

اوسط هاشمی تأکید کرد: هیچ کارگاهی تجهیز نشود مگر پیمانکار آن کارگاه دقیقاً تمام پرسنلی که جذب می کند دارای مهارت باشد که اگر توجه شود دیگر شاهد عزاهای عمومی و خسارت عمومی در کشور نخواهیم بود؛ تمام شرکت های بزرگ در تجهیز کارگاه ها می توانند برای ارتقا مهارت نیروهای خود مشارکت داشته باشند و تمام مدیران موظف به همکاری هستند و مدیران باید یک رشته در استان را شناسایی کنند تا مسابقات المپیاد ملی مهارت را در استان برگزار کنیم و راهیابی بین المللی از کرمان آغاز شود.

 

وی با اشاره به اینکه مقاومت زمانی معنا دارد که اقتصاد پایه قوی داشته باشد و مردم در حین برخورداری در موضع خود با عزت اصرار بورزند و با اشاره به اینکه دو مقاومت حاصل جوشش مردمان این استان است، که اصل دفاع مقدس و خاطرات ماندگار از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی که موجی از امید را در روزهای سخت در جامعه کرد، گفت: امروز توسط سردار سلیمانی قدرتی تولید شده که آمریکا و قدرت های دیگر به این اصل رسیده اند که ایران به تنهایی تولید کننده قدرت و مهار کننده تهدیداتی است که از عهده دشمنان خارج است که اینها سرمایه ارزشمندی هستند و کرمان از این نظر برند مقاومت است.

 

 

 

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد کانون های مساجد سامانه فهما قرآن بودجه طرح ملی فهما مسجد علی اوسط هاشمی شورای عالی مهارت استانداری کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۸۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود

معاون رئیس جمهور گفت: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور اساتید، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه 1403 اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

حسینی با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر کشوری است، اظهار داشت: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشورها به رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، بخاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرتهای جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیازها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن  عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشورهای غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشکهای ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آنها عبور کند اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمیتواند برنامه آنها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشأ کارهای بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و  مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته‌ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت الله رئیسی با احصاء نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکارهای عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

حسینی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم توجهی وجود داشت اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیروهای ماهر در حرفه ها و مشاغل گوناگون، مهارت افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای در اولویت برنامه ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام های بلندی در این زمینه بردارد. 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیروهای متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه ها باید در کنار ارائه آموزشهای فنی و تخصصی، تقویت  ایمان و پای بندی به اصول و ارزشها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ سازی در جامعه و بین خانواده ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت آموزی در دانشگاه ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای در سال های اخیر با حمایت دولت مردمی گام های بلندی به سمت مهارت افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده اند چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهار داشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستانها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارکهای علمی و فناوری باشند می توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان  بهره ببرند همچنان که دانشگاههای علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را بعمل می آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه  اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهادها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور حسینی از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی پور تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • حسینی: تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود
  • برپایی آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز