Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد گفت:چنین پیشنهادهای تندی در مورد معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر مناسب فضای بودجه نیست و باید در مسیر قانون اصلاح مالیاتی بحث شود و کارشناسی کاملی در آن صورت گیرد، این اتفاق می‌تواند تاثیر وسیعی را بر اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگارن درباره معافیت مالیاتی برخی هنرمندان، گفت: در این زمینه دو بحث را باید به صورت متفاوت پیش ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا بحث قانون مالیاتی است که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده و اصلاح آن در فضای وزارت امور اقتصادی و دارایی است که بعدا مسیر خود را طی می‌کند، اما در مسیر بودجه تبصره‌ای آمده بود که می‌توانست برای جامعه وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر خیلی خطرناک باشد.

وی ادامه داد: طبق بودجه سال ۹۹، کارمندانی که کمتر از سه میلیون تومان حقوق می‌گیرند، معاف از مالیات هستند. اهالی فرهنگ و هنر حدود چند صدهزار نفر هستند. برآورد ما بر این است که درآمد اهالی فرهنگ، هنر و رسانه براساس پیمایشی که در سال‌های اخیر داشته‌ایم در سال متوسط و میانگین ۲ و نیم میلیون تومان در ماه است در حالی که حقوق کارمندان به طور میانگین بالای سه میلیون تومان است.

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آنچه که در بودجه آمده بود و به نظر قابل دفاع نیست، این است که ۵۰ درصد تمام این نوع معافیت‌ها لغو می‌شود و این قابل دفاع نیست و بسیاری از اصحاب هنر گرفتار مساله می‌شوند.

صالحی یادآور شد: فضای چنین پیشنهادهای انقلابی و تندی مناسب فضای بودجه نیست و باید در مسیر قانون اصلاح مالیاتی بحث شود و کارشناسی کاملی در آن صورت گیرد. این اتفاق می‌تواند تاثیر وسیعی را بر اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشد.

وی افزود: بر همین اساس گفت‌وگوهایی که در مقدمات لایحه و بعد در داخل دولت مطرح شد، دوستان متقاعد شدند که فعلا جای این بحث در لایحه بودجه نیست. اگر بخواهد بحثی صورت بگیرد در بحث قانون اصلاح مالیاتی است. آنجا باید به شکل کارشناسی اتفاق‌های وسیع‌تری صورت گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: حتما برخی که صاحب درآمدهای بالاتری هستند می‌توانند مورد بازبینی جدی‌تری قرار بگیرد، اما بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر که زیر حقوق کارمندان درآمد دارند و حقوق‌های آنان به صورت منقطع است زیرا گاهی کار می‌کنند و گاهی کار نمی‌کنند. همچنان مانند بسیاری از بخش‌های دیگر می‌تواند مشمول معافیت مالیاتی شوند.

صالحی در ادامه با اشاره به وضعیت بودجه پیشنهادی حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، خاطرنشان کرد: شرایط بودجه حوزه فرهنگ در سال‌های مختلف وضعیت رضایت‌آمیزی نداشته است. پایه حوزه فرهنگ با یک مبنای پایینی بسته شده و با همین مبنای پایین جلو آمده است. در شرایط سخت نیز این فشار بر روی بودجه فرهنگ بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

وی ابراز داشت: امسال نیز در مجموع فضای بودجه همانگونه که مطلع هستید فشار قابل توجهی را بودجه به بخش‌های مختلف آورده است. طبیعی است این فشارها در حوزه‌های فعالیت بیشتر خودش را نشان می‌دهد. بخش حقوق و دستمزد مسائلی را جلو می‌برد ولی در حوزه فعالیت اثر خودش را می‌گذارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بودجه کل حوزه فرهنگ با ورزش و تربیت بدنی ۲ و نیم درصد از کل بودجه عمومی بوده که در حال حاضر این بودجه کمتر نیز شده است. طبعا فشارهای مضاعفی بر حوزه فرهنگ آمده است. ما گفت‌وگوهای فراوانی در فضای دولت و مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم. ما شرایط را درک می‌کنیم اما علی القاعده فضای فرهنگ یک فضایی است که این تضییقات آن را سخت می‌کند.

صالحی در پایان درباره یارانه مطبوعات نیز گفت: در لایحه بودجه ۹۹ خوشبختانه با دفاع‌هایی که کرده‌ایم به رغم همه مشکلات یارانه را کم نکرده و کمی آن را بیشتر کردند اما مهم تخصیص آن است.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مسجد مجلس سامانه فهما انتخابات بودجه انتخابات خبرگان رهبری و مجلس مجلس شورای اسلامی جلسه هیات دولت صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود

چندی پیش بود که عکسی جعلی از احسان علیخانی، مجری سابق تلویزیون در در فضای مجازی منتشر شد و حکایت از تغییرات باورنکردنی او داشت. بعد از بازتاب عکس دستکاری شده او در رسانه‌ها علیخانی با انتشار یک عکس سلفی نوشت: وسط این اوضاع و احوال عکس ادیت می‌کنند و هنرمندانه پخش می‌کنند. کلی پیج و خبرگزاری هم منتشر می‌کنند و منم باید جواب کلی آدم را بدهم، که نه بابا من نیستم!

از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود. 

چندی پیش پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرام خود عکسی از چهره تکیده بهرام بیضایی منتشر کرد و ضمن گلایه همیشگی‌اش نوشت: از دیروز عکس استاد بهرام بیضایی را در فضای مجازی دیدم، بسیار نگران شدم؛ دلم نمی‌خواست این عکس را منتشر کنم. ولی امروز استاد عزیز و بزرگوار آقای پرویز جاهد، منتقد و نویسنده در اینستاگرامش پستی درباره بیماری استاد بیضایی منتشر کرد و نوشت استاد بیضایی گرفتار هیولای وحشتناکی شده و با آن می‌جنگد، تا آن را شکست دهد.

در مقابل، حمید امجد هنرمند تئاتر و سینما و از دوستان نزدیک بهرام بیضایی واکنش تندی به خبرسازی‌های جعلی داد و آن را نتیجه شلوغ بازی ژورنالیستی و خبرسازی جعلی دانست و با طعنه نوشت: در حال حاضر، استاد بیضایی با آمادگی و روحیه‌ای بهتر از قبل تمرین‌های نمایش خود را از سر گرفته‌اند. به جای دست به دست کردن اخبار نادرست می‌شود منتظر تماشای اجرای نمایش تازه استاد بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آنها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آنها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آنها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند. 

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است
  • توضیحات وزیر کشور درباره انسداد مرز‌ها