Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@05:39:07 GMT

اولین مرکز نوآوری استان مرکزی راه اندازی می شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۳۳۶۲

اولین مرکز نوآوری استان مرکزی راه اندازی می شود

ایسنا/مرکزی رئیس دانشگاه اراک گفت: بسیاری از دانشگاه های استان در فراهم کردن الفبای تحقیق و پژوهش مشکل دارند و دست به دامان اخذ وام های چند میلیاردی از بانک ها شده اند.

سعید حمیدی در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر استان مرکزی، هفته پژوهش را فرصتی خوبی برای یادآوری و توجه به امر پژوهش در کشور دانست و اظهار کرد: کشور تنها از رهگذر پژوهش و فناوری می تواند به توسعه پایدار برسد و امروزه با وجود تحریم های اقتصادی دشمنان ضرورت توجه به این مهم بیش از گذشته احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اتکا به اقتصاد نفتی را در شرایط کنونی کشور شکننده و متزلزل عنوان کرد و افزود: دولت در بودجه سال آینده یا از روی درایت و عقلانیت یا از روی اجبار، بخش عمده ای از بودجه کشور را با فاصله زیادی بر روی منبع نفتی تنظیم کرده است، در حالیکه رشد و شکوفایی و دستیابی به رونق اقتصادی از مسیر دیگری می گذرد. حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان و همچنین مراکز رشد موجود در دانشگاه ها، می تواند بستر لازم را برای رونق و شکوفایی اقتصاد کشور فراهم کند و فرهنگ پژوهش و فناوری را در کشور ترویج دهد.

حمیدی تاکید کرد: حال خراب اقتصاد پارک ها و مراکز علمی کشور تاثیر سوئی را در مسیر تحقق اهداف پژوهشی کشور گذاشته و خواهد گذاشت که امیدواریم مسئولین کشوری و استانی در سال آینده حداقل به مراکز علمی و تحقیقاتی موجود بیش از گذشته توجه داشته باشند.

وی تربیت نیروی انسانی لازم و همچنین تحقیقات اثربخش مراکز علمی کشور را نیازمند برخورداری از اعتبارات لازم عنوان کرد و گفت: تجمیع یک درصد از بودجه کل دستگاه های اجرایی سطح کشور به امر پژوهش، حرکت خوب و مفیدی بود که در سال گذشته عملیاتی و در نهایت به تولید و تجاری سازی چندین طرح ملی انجامید. اگرچه این مهم در راستای ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری در کشور مفید فایده واقع شد، اما متاسفانه بنیه کلی این اقدامات ضعیف است و مجموع اعتبارات حاصل شده از این طرح برای استان مرکزی در سال گذشته کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان بوده است که بنظر می رسد این رقم در سال جاری نیز تغییر چندانی نداشته باشد.

رئیس دانشگاه اراک خاطر نشان کرد: مجموع این اعتبار در حدود ۷۰ هزار دلار می شود که حتی برای خرید یک دستگاه مورد نیاز در مراکز آموزش و پژوهشی کشور هم کافی بنظر نمی رسد. خوشبختانه با اختصاص درصدی از سود شرکت ها و مراکز پربازده کشور به امر تحقیق و پژوهش، دو سال گذشته سامانه "ساتع" در سطح کشور راه اندازی شد که بر اساس این طرح، دستگاه های اجرایی با ثبت نیازهای پژوهشی خود در این سامانه، می توانند از کمک و همکاری اساتید و سایر فعالان حوزه دانشگاهی کشور بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه تعدادی از شرکت ها و صنایع استان در قبال اجرای تعهدات خود در رابطه با اختصاص درصدی از سودشان به حوزه پژوهش کوتاهی کرده اند، افزود: داشتن تجیهزات لازم، الفبای کار تحقیقات و پژوهش است، اما متاسفانه بسیاری از دانشگاه های استان برای فراهم آوردن حداقل امکانات پژوهشی مورد نیاز خود مجبور به اخذ وام های میلیاردی از بانک ها شده اند. امیدواریم با تحقق وعده دولت مبنی بر اختصاص ۴۳۰ هزار یورو به دانشگاه های کشور و همچنین رفع موانع پژوهشی موجود، مشکلات پیش رو به مرور زمان برطرف شوند و مراکز علمی کشور از امکانات لازم در این زمینه برخوردار باشند.

حمیدی تاکید کرد: شرایط سخت کشور نباید تولید ناامیدی کند، بلکه با حمایت و اتکا به جوانان پرشور کشور می توان به افتخارات عظیمی مشابه آنچه که تا کنون در حوزه های علمی مختلف مانند نانو، صنایع نظامی، هسته، داروسازی و... رسیده ایم، دست یابیم.

وی با اشاره به اقداماتی که تا کنون در راستای ارتقای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور انجام شده است، اظهار کرد: تشکیل ۲۴۰ واحد فناور و ۱۹۰۰ متقاضی امور پژوهشی در پارک علم و فناوری پردیس، کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری، مرکز همکاری های تحول و پیشرفت، شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی کشور، راه اندازی مراکز نوآوری و واحدهای فناور و... تنها گوشه ای از اقداماتی هستند که با حمایت و پشتیبانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تا کنون انجام شده اند.

رئیس دانشگاه اراک از راه اندازی مرکز فناوری و نوآوری این دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و خاطر نشان کرد: این مرکز که به عنوان اولین مرکز نوآوری در سطح استان هم شناخته می شود، تا اوایل سال آینده در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر مربع افتتاح می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهش دانشگاه اراك مرکز نوآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۳۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت چهار سال به عنوان رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید.

در این حکم آمده است: امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم با اشاره به ماموریت رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی خدمات مورد نیاز توسعه کسب و کار شرکت ها و واحدهای فناور، بسترسازی نرم افزاری و سخت افزاری برای ظهور و بروز نوآوری، مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست بوم نوآوری و فناوری منطقه، طراحی ساز و کار لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری تاکید شده است.

همچنین در این حکم توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشتغال زایی دانش بنیان و تغییر فرصت کار جویی به کارآفرینی، تدوین ساز و کار علمیاتی برای تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری های نوظهور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیر دولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تلاش در جهت ایجاد قطب‌های فناوری، سیاستگزاری، برنامه ریزی و جذب فن آموز، دستیار و پسادکترای فناوری، مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریز پروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا مورد اشاره قرار گرفته است.

پیش از این دکتر مسعود میرزایی شهرابی این سمت را بر عهده داشت که در آذرماه سال گذشته به ریاست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.

علی اسماعیلی متولد سال ۱۳۶۳ شهر آمل و دانش‌آموخته رشته مهندسی هوا فضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود.

وی همچنین حدود ۱۰ سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و دارای بیش از ۹۰ مقاله علمی - پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی است.

از افتخارات کسب شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان، جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • ابر دولت در مرکز داده پیام راه‌اندازی می‌شود
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد