Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا ‌رزم حسینی عصر چهار شنبه در همایش ملی "تفکر سیستمی در عمل" در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دانشمندان نبود تفکر سیستمی در جامعه را در نبود آموزش‌های لازم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و جامعه می‌دانند و این نقیصه مهم به دلیل نبود آموزش‌های لازم از مراکز آموزشی پایه تا سطح عالی است.

وی ادامه داد: توسعه اقتصادی مراحلی دارد و چنانچه این مراحل به ترتیب طی نشود حتی اگر به وفور نفت بفروشیم و هر بشکه نفت هم بیش از ۱۵۰ دلار باشد، هرگز به پیشرفت و توسعه نمی‌رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار خراسان رضوی از تمرکز گرایی نظام اداره کشور، بوروکراسی اداری، عدم انسجام ارکان دولت، نزاع های سیاسی، بزرگ و گران بودن اداره دولت، عدم تبلیغ فرهنگ اقتصادی در آموزه‌های دینی، نگاه منفی به مجاهدان اقتصادی و سرمایه‌گذاران، قوانین و مقررات مزاحم و عدم تناسب اختیارات با مسوولیت‌ها به عنوان مهمترین عوامل پیشگیری کننده از توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه نام برد.

وی گفت: کشور را گران اداره می‌کنیم این یک مصیبت و نکبت برای ماست، هیچ مسوولی مسوولیت آن را نمی‌پذیر که این مسایل را عنوان کند، می‌ترسد که برکنار شود یا نظام تضعیف شود، عدم توضیح اهمیت عوامل اقتصادی در آموزه‌های دینی از دیگر مشکلات مانع توسعه است در حالی که اسلام ثروت و خلق آن را عبادت می‌داند.

رزم حسینی افزود: هم اکنون اقتصاددانان و سرمایه‌داران بزرگی داریم که به دلیل ورشکستگی در زندان هستند در حالی که هیچ جای دنیا کسی به دلیل ورشکستگی به زندان نمی‌رود، ما با بی مهری با آنها رفتار کردیم، نمایندگانی به مجلس می‌روند که تجربه کار قانونگذاری ندارند و در نتیجه قوانین مزاحم تصویب می‌شود. وجود قوانین مزاحم تهدید جدی است کسانی که می‌خواهند شغل ایجاد کنند با این قوانین مواجه هستند.

وی ادامه داد: عدم تناسب اختیارات با وظایف از دیگر مشکلات است، استاندار در ستاد نیست در صف است، اگر اعتباری دستش آمد خرج می‌کند و بقیه اوقات هم دست روی دست می‌گذارد و در همایش ها شرکت می‌کند، من معتقد به این نیستم، در مثلث توسعه اقتصادی که به صورت موفقیت آمیز در قلعه گنج استان کرمان اجرا شد در سه  ضلع آن نمایندگان مجلس، کارگزاران حکومت و سرمایه گذاران و کارآفرینان قرار دارند و روحانیت و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی این طرح مشارکت دارند، همه دستگاه‌ها و عوامل اجتماعی در این طرح برای ایفای نقش مناسب خود در راستای کسب همدلی و تلاش حداکثری برای پیشبرد توسعه اقتصادی و فرهنگی استان دیده شده‌اند و همه به عنوان جزئی از یک سیستم کل در نظر گرفته شده‌اند.

استاندار خراسان رضوی گفت: در این طرح هر کس در هر مسوولیتی که قرار دارد با هر گرایشی باید ایفای نقش کند، کلید توسعه و پیشرفت، سرمایه گذاری است چه داخلی و چه خارجی، باید همه اهمیت این موضوع را درک کنیم، همه افراد موثر در کنار هم بایستیم و بگوییم با هدف مقدس توسعه اقتصادی و فرهنگی می‌خواهیم با هم کار کنیم.

وی افزود: ۵۶ امام جمعه فعال در خراسان رضوی داریم که همه پذیرفته‌اند نهایت همکاری را در اجرای این طرح بزرگ داشته باشند، در استان سیاست زده‌ای مثل کرمان با اجرای این طرح ۷۶ هزار میلیارد تومان موافقتنامه امضا شد که به برکت برجام ۵۰ هزار میلیارد تومان آن انجام شد، یک میلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور کجاست؟ جز این است که بخشی در دست مردم، بخشی در بخش دولتی است و بخش دیگری را بانک‌ها نگهبانی می‌کنند؟ 

رزم حسینی ادامه داد: شهرستان قلعه گنج کرمان ناامن ترین شهرستان بود که با اجرای این طرح امن ترین شهرستان شد و بسیاری از شاخص های آن از جمله ایجاد اشتغال افزایش یافت.

وی کاهش ۷۰ درصدی نرخ جرایم خشن، کاهش ناهنجاری ها و انحرافات، افزایش امید به زندگی و رفاه اجتماعی، کاهش نرخ بیکاری، کاهش مصرف مواد مخدر، افزایش حاکمیت قانون و قانون مداری مردم، افزایش تعداد دانش آموزان موفق، حضور گردشگران خارجی و ایجاد کارخانجات تولیدی و صنایع تبدیلی و افزایش میزان سپرده بانکی مردم از ۱۵ هزار میلیارد تومان به ۳۶ هزار میلیارد تومان را به عنوان بخشی از آثار مثبت اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در شهرستان قلعه گنج کرمان برشمرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: در اجرای این طرح در این استان تاکنون ۱۴۲ معین اقتصادی وظایف خود را پذیرفته اند که تا ۵۰۰ معین قابل افزایش است، تا بحال برای سرمایه گذاری ۱۲۸ هزار میلیارد تومان توافق شده که از این میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان آورده بخش خصوصی است.

وی افزود: اگر همه خود را در یک سیستم بشناسند و با هم کار کنند استان شکوفا می‌شود و در نهایت توسعه اقتصادی و فرهنگی استان در سایه امنیت است، ما در یک جنگ بزرگ اقتصادی با آمریکای جهانخوار هستیم و در پنج ماه گذشته میزان درآمد کشور از فروش نفت ماهیانه ۱۲ میلیون دلار بود در حالی که سال ۹۵ حدود ۶۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم، این یک جنگ تمام عیار است که مسوولان آن را به مردم نمی‌گویند اگر این مسایل گفته می‌شد و مردم توجیه می‌شدند بانک‌ها را به آتش نمی‌کشیدند در حالی‌که همین جوانان اگر جنگ سرزمینی رخ می‌داد با جان و دل از کشور دفاع می‌کردند.

رزم حسینی ادامه داد: اگر می‌خواهیم کشور پیشرفت کند باید در راه هدف مشترک توسعه اقتصادی فرهنگی متحد شویم و تلاش کنیم که تفکر سیستمی در کشور حاکم شود و شرط آن این است که با هم کار کنیم و به هم اعتماد کنیم.

وی با بیان اینکه این طرح مورد تایید رهبر معظم انقلاب نیز قرار دارد گفت: در استان خراسان رضوی با بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی، امکانات و استعدادهای فراوان بیش از هر استان دیگری زمینه اجرای طرح‌های توسعه اقتصادی و فرهنگی وجود دارد.

رییس این همایش نیز گفت: تفکر سیستمی مقوله‌ای است که امروز برای اداره درست و به صرفه کشور به شدت به آن نیازمندیم، در این تفکر مجموعه عوامل در تعامل با هم هستند، هر تصمیمی که گرفته می‌شود تاثیر آن در یک سیستم کلی سنجش می‌شود.

دکتر علی نقی مشایخی افزود: فقدان تفکر سیستمی در تغییر نرخ ارز، بنزین و سیستم کلی آثاری به جای می‌گذارد که می‌تواند مخرب باشد، اگر سیستمی فکر نکنیم می تواند عواقب آن بسیار پرهزینه باشد، در تفکر سیستمی به جای تقابل روی تعاملات فکر می‌کنیم. 

وی ادامه داد: اگر سیستمی فکر کنیم آماده یادگیری می شویم، این تفکر باید در لایه های مختلف جامعه نفوذ کند و باید از مدارس شروع کنیم. اگر تفکر سیستمی نباشد هر کس در حوزه اختیارات کوچک خودش عمل نموده و از تعامل با حوزه های دیگر برای دستیابی به هدف کلی باز می‌ماند.

دکتر علیرضا پویا دبیر علمی این همایش نیز گفت: با فراخوان انجام شده ۹۸ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که از این میان ۵۲ مقاله برای ارائه پذیرفته شد و ۱۸ مقاله نیز برای ارائه در پنل تخصصی انتخاب شد.

این همایش فردا نیز در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی به صورت کارگاه‌های تخصصی ادامه دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 آموزه های دینی بیکاری خراسان رضوی شاخص قوانین و مقررات قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۳۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند

حسن نوری زاده سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در جلسه کمیته هماهنگی مرز دوغارون گفت: اینکه خراسان رضوی با کشور‌هایی مصرف کننده همجوار است، خود یک فرصت طلایی برای شکوفایی و رونق بخش صادرات این استان به شمار می‌رود که باید نهایت استفاده از آن را داشت.

وی افزود: مرزنشینان نقش بسزایی در تامین امنیت پایدار مرز‌های کشور دارند و فعالیت‌های اقتصادی قانونیبرای آنان باید پیش بینی شود که این خود رضایتمندی اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: ایجاد رضایتمندی در بین سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی باید در اولویت کاری همه مسئولان، به ویژه دستگاه‌های اجرایی در مناطق مرزی استان، باشد.

نوری زاده بیان کرد: استاندارد‌های لازم و بالابردن سطح کیفیت محصولات ایرانی باید در دستور کار تولیدکنندگان باشد.

این مقام مسئول اضافه کرد: برای رشد و پویایی اقتصاد هر منطقه باید زیرساخت‌های لازم در آنان نیز تقویت شود که این نیاز به تلاش، هم افزایی و تلاش مضاعف مدیران و نهاد‌های متولی دارد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: داشتن تناسب بین صادرات و واردات کالا در بین کشور‌های همسایه یک اصل مهم است که این خود افزایش سطح تعاملات را به همراه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال ۷۰۰ نفر را فراهم کردند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • دانشگاه‌های تحقیقاتی چگونه اقتصادهای منطقه‌ای را تقویت می‌کنند؟