Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:07:54 GMT

اداره کشور از عدم وجود تفکر سیستمی رنج می‌برد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۴۰۱۴

اداره کشور از عدم وجود تفکر سیستمی رنج می‌برد

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از این امور مهمی که امروزه همه ما را رنج می‌دهد، موضوع عدم وجود تفکر سیستمی در اداره کشور است.

علیرضا رزم حسینی امروز در همایش ملی«تفکر سیستمی در عمل» که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: حتما دانشمندان این علم بدون تردید ریشه آن را در خانواده، مدرسه، دانشگاه و جامعه می‌دانند و همچنین کمتر پرداختن به این نوع تفکر و البته نداشتن آموزش‌هایی از این دست دوران کودکی نیز مشکلاتی را در روزگار ما ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: روزی که به عنوان فعال اقتصادی از بخش خصوصی وارد دولت شدم و شروع به فعالیت کردم، با عمق وجودم به این موضوع پی بردم که کشور با مشکلات زیادی در حوزه عدم توسعه‌یافتگی مواجه است. این در حالی است که برای یک فعال خصوصی که تفکر بخش خصوصی دارد سخت است که در دولت دیوان‌سالار و با وجود قابلیت‌های اقتصادی و فرهنگی با  عدم کارایی سیستم بخش خصوصی مواجه شود که البته هنوز هم مشاهده چنین وضعی سخت است و این در حالی است که برخی از عوامل اداره کشور به این امور باز می‌گردد.

استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: شاید افرادی که در حوزه توسعه اهل دانش باشند این امر برایشان عادی باشد، اما این یک واقعیت است و تا زمانی که این امور بر طرف نشود، وضعیتمان هم بهتر نخواهد شد. اموری وجود دارد که مانع توسعه کشور شده است؛ اولین موضوعی که در این میان می‌توان به آن اشاره کرد، نظام تمرکزگرایی است. در واقع پس از انقلاب اسلامی تمام دولت‌ها تمرکزگراتر از گذشته عمل کرده‌اند و با توجه به اینکه اختیارات در عملکردها و در حکومت مرکزی تعریف می‌شود، افرادی که کشور را اداره می‌کنند با این مشکل جدی مواجه هستند.

بروکراسی، نظام اداری را فشل کرده است

وی با اشاره به دومین موضوع که آن را بروکراسی نحس اداری دانست، افزود: بروکراسی، نظام اداری را به نوعی فشل کرده. جمعیت فراوان کارمندان دولت را داریم. دولت‌ها باید تسهیل‌کننده امر دولت باشند، اما امروز با استخدام بی رویه کارمندان، این موضوع مانعی بر سر راه توسعه کشور شده است.

استاندار خراسان رضوی، گفت: عدم انسجام ارکان حکومتی نیز موضوع سومی است که باید در این خصوص از آن یاد کرد. همواره در یک استان دستگاه قضات، روحانیت، ائمه جمعه، نمایندگان مجلس، کارآفرینان سرمایه‌گذار فعالیت دارند، اجزایی که با یکدیگر تعامل ندارند بلکه گاهی نیز با یکدیگر تقابل هم دارند.

رزم حسینی تاکید کرد: با این وجود شما چه انتظاری از پیشرفت یک استان و یا کشور دارید در زمانی که اجزای یک سیستمی که با یکدیگر در راستای یک هدف مشترکی حرکت می‌کنند اما در واقع منفعل با یکدیگر هستند.

کشور را گران اداره می‌کنیم

وی بزرگ بودن دولت و اداره کشور به گرانی را عامل مهم دیگری دانست و خاطرنشان کرد: در واقع باید گفت که ما کشور را گران اداره می‌کنیم و این یک مصیبتی به شمار می‌رود که در کشور حاکم است و کمتر یک مدیر دولت حاضر به اقرار کردن آن است و به نوعی از اقرار آن می‌ترسد.

استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: عدم توجه به فرهنگ اقتصادی در آموزه‌های دینی نیز امر مهم دیگری است که در این راستا باید از آن یاد کرد. به ویژه برای نسل امروز که کمتر با این مفاهیم آشنا هستند. این در حالی است که در اسلام ثروت و خلق ثروت را به نوعی عبادت می‌دانند اما سؤوال اینجاست که ما چگونه در عمل آن را نشان داده‌ایم؟.

وجود نگاه منفی  به سرمایه‌گذاران

رزم‌حسینی بیان کرد: در واقع عمل ما در این خصوص به‌گونه‌ای بوده است که سرمایه‌گذار را زالو صفت معرفی کرده‌ایم که این نتیجه عملکرد اشتباه ما در طی این چهل ساله انقلاب است و مدام آن را تکرار کرده‌ایم که در نهایت این امر موجب فرار سرمایه از کشور شد و هنوز هم ادامه دارد؛ چراکه یک سری از اجزای آن و بازیگران آن حاضر نبودند در آن سیستم به ایفای نقش بپردازند.

وی با بیان اینکه نگاه منفی به اقتصاد دانان، کارآفرینان، سرمایه داران و سرمایه گذاران نیز عامل مهم دیگری در این مسیر است، تصریح کرد: چه تعداد افراد موفقی در این راه بوده‌اند که امروز در زندان‌ها به سر می‌برند. اما این در حالی است که در کشورهای جهان اول هیچکس را به دلیل مسائل ورشکستگی راهی زندان نمی‌کنند و ما سرمایه گذاران و کارآفرینانی را داریم که به دلیل نگاه منفی که این سیستم اداری کشور به آنها دارد متاسفانه با بی مهری با آنان رفتار کرده‌ایم.

استاندار خراسان رضوی، قوانین و مقررات مزاحم را  موضوع دیگری دانست و اضافه کرد: ما می‌خواهیم توسعه را در کشور داشته باشیم مجلسی را درست کنیم که متاسفانه برخی از افراد از سراسر کشور برای اولین بار نماینده می‌شوند و پا به مجلس می‌گذارند، در حالی که این افراد هیچگونه تجربه پارلمانی نداشته اما شروع به نوشتن قوانینی می‌کنند که این قوانین بسیار تهدید کننده و جدی است. در واقع  کار آفرینی که تصمیم دارد ایجاد شغل کند و یا در این استان و یا منطقه خود فعالیت‌های توسعه‌گرایانه‌ای انجام دهد با این قوانین مواجه می‌شود.


رزم حسینی اظهار کرد: مورد آخر هم عدم تناسب اختیارات و وظایف‌هاست که موضوع مهمی محسوب می‌شود. در این خصوص نیز باید گفت که اگر امروز استاندار مسؤول نظم یک استان و یا مسؤول هماهنگی دستگاه‌های دولتی و توسعه است، اما متاسفانه اختیاراتی متناسب با وظایف او وجود ندارد.


وی تاکید کرد: باید کاری می‌کردیم و بازیگران مؤثر در استانها را با یک هدف مشترکی به بازی می‌گرفتیم. هدف ما توسعه و پیشرفت در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی است و همگی در این حوزه می‌توانند جای بگیرند، اما باید گفت که اگر هر یک از این اضلاع مثلث اقتصادی و فرهنگی با یکدیگر کار نکنند، تعامل نداشته باشند و همفکر نباشد همواره هر اندازه که در اختیار کشور و استان‌ها ثروت‌های زیادی قرار گیرد باز هم آباد نخواهند شد.


استاندار خراسان رضوی، اضافه کرد: از این رو باید گفت که مشکلی که ما با آن مواجه هستیم دیوان سالاری اداری است. بنابراین اگر ما می‌خواهیم کشورمان یک کشور شایسته باشد باید اعتقاد خود را حفظ کنیم، درایت و عقلانیت خود را نگه داریم و مسیر را نیز هموار کنیم که این تفکر سیستمی که امروز از آن صحبت شد و کار بسیار مؤثری است را ترویج دهیم و در اداره استان‌ها و همچنین کشور نیز مبنا قرار گیرد و بتوانیم از آن استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی استاندار خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا الله بداشتی پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از یک کارخانه تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد ضمن تبریک روز کارگر گفت: اگر فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی داشته باشیم و فعل ما می‌توانیم را به درستی صرف کنیم، می‌توانیم بر همه مشکلات کشور فائق بیاییم؛ اصل بر آن است که این تفکر در جامعه حاکم شود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور مطرح کرد: کارگرانی که در این واحد تولیدی بر همه مشکلات فائق آمده‌اند، به این جهت بوده که توکل به خدا، توسل به شهدا، آرمان خواهی و تلاش مضاعف در قسمت‌های تصمیم گیرنده و عمل کننده به وضوح قابل مشاهده است، یعنی آنچه تفکر است و آنچه اقدام می‌شود.

وی امیدآفرینی را مأموریت ذاتی و رسالت این سازمان دانست و بیان کرد: امروز فرزندان شما در سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، به عنوان گروه‌های جهادی تحولی هوشمند با بهره گیری از ظرفیت‌های درون سازی، بومی سازی و الگوسازی و بکارگیری متخصصان، محققان، اندیشمندان و جوانان ایران توانسته‌اند تحریم‌ها را بی اثر کنند.

الله بداشتی با اشاره به اینکه تلاش مجاهدانه موجب کسب موفقیت می‌شود و با بیان اینکه امروز تفکر است که می‌تواند تشکل را هدایت کند و این تفکر امروز کارساز است، عنوان کرد: همه در کنار یکدیگر باید راهبرد شعار سال را عملیاتی کنیم. رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تکلیف را بر مدیران کشور تمام کردند و امنیت شغلی فصل الخطاب فرمایشات ایشان بود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور با اشاره به اینکه کارگران ستون فقرات تولید کشور را شکل می‌دهند، مطرح کرد: عایدی سفره‌های کارگران باید با بهره مندی از حوزه تولید رنگین شود. اگر حال کارگران خوب شود حال کشور خوب می‌شود، بنابراین باید اهتمام لازم نسبت به شرایط و وضعیت آنها صورت گیرد تا بتوانند مجاهدانه فعالیت کنند.

وی بیان کرد: امروز دست بر زانوان خود گذاشته و ایستاده‌ایم و فریاد می زنیم که ما می‌توانیم. اگر در صنعت موشکی و بازدارنده دفاعی به موفقیت دست یافته‌ایم، چون شهدایی مانند طهرانی مقدم و حاج قاسم‌ها را تقدیم کرده‌ایم، خون داده و امنیت آفریده‌ایم. اگر در صنعت نیز این اتفاق رقم بخورد، بالنده ترین صنعت، صنعت جمهوری اسلامی خواهد بود.

الله بداشتی اظهار کرد: با تلاش کارگران، محققان و پژوهشگران جوان و درون سازی و داخلی سازی و استفاده از ظرفیت‌های افراد متخصص، متعهد و پای کار می‌توانیم نگاه خود را از عایدی هایی که دشمن قرار است به ما بدهد، برداریم زیرا کسانی که به دشمن پناه می‌برند، زیان دیدگان هستند. سپاه و بسیج همواره در همه شرایط در کنار مردم هستند و مشکلات آنها را رفع می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور گفت: امروز این سازمان به عنوان یک قشر تخصصی در کنار صنعت، تولید و کارگران مطالبه گرانه مباحث آنها را دنبال می‌کند تا راهبرد سال تحقق یابد. جهش تولید زمانی تحقق می‌یابد که تنگناها و مشکلات تولید حل شود و بتوانیم موانع پیش روی عرصه تولید و کارگری را رفع کنیم.

کد خبر 6094282

دیگر خبرها

  • حمله شدید پرسپولیس به سپاهان: تفکر داعشی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • گروه‌های جهادی تحریم‌ها را بی‌اثر کرده‌اند
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • وحیدی: تقسیم استانی تهران نیازمند مصوبه مجلس است