Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@22:02:21 GMT

شبکه ۴G و ۴.۵G چگونه کار می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۵۲۳۵

شبکه ۴G و ۴.۵G چگونه کار می‌کنند؟

خبرگزاری میزان- شبکه ۴G و ۴.۵G دو شبکه متداول ارتباطی است که به دلیل سرعت بالا بسیاری را برای تغییر و همسان سازی تلفن همراه با این شبکه مجاب کرده است. تاریخ انتشار: 23:30 - 20 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۶۱۸۳ به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری میزان، شبکه ۴G و ۴.۵G  به واسطه سرعت بالایی که ارائه می دهند، توانستند بسیاری از مشترکان را نسبت به تغییر گوشی تلفن همراه متناسب با شبکه 4G  مجاب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ضریب نفوذ شبکه 4G طی سال های گذشته شتاب مناسبی داشته است و بسیاری از نقاط کشور مورد پوشش دهی این فناوری قرار گرفته اند. چرا به ۴.۵G نیاز داریم؟ هر چه که به جلوتر می‌رویم نیاز به دسترسی به یک اینترنت با سرعت بیشتر، خدمات بهتر، پایداری مقاوم تر، ارزان‌تر و با دسترسی آسان‌تر، بیشتر احساس می‌شود. این روز‌ها در دنیای تکنولوژی نیاز به این داریم که بتوانیم ویدئو‌هایی با رزولوشن و حجم‌های بالا مانند ۲K و یا حتی ۴K را به صورت بی‌سیم ارسال کنیم، محتوای VR (واقعیت مجازی) را به صورت آنلاین مشاهده کنیم و یا دسترسی بی‌سیم برای انتقال حجم‌های وسیع اطلاعاتی و آن هم در سرعت مناسب و پایداری بیشتری داشته باشیم.
این نیاز‌ها ما را وادار به این می‌کند که نوع ارتباط خود با شبکه اینترنت را تغییر دهیم. دیگر دورانی نیست که بتوان همه کار‌ها را با سرعت‌های کیلو بیتی پاسخ گفت و برخی مواقع ما مجبوریم به سمت ارتباط‌های مگابیتی و حتی گیگابیتی برویم تا بتوانیم به نتایج مطلوب برسیم. از طرف دیگر تعداد کاربرانی که هر لحظه به اینترنت نیاز دارند نیز بیشتر می‌شوند و اگر این افزایش تعداد کاربر با افزایش حجم مصرفی با همان شیب همراه باشد، کل ظرفیت شبکه مخابراتی با سرعت بسیار بیشتری از قبل اشغال شده و دیگر اپراتور‌ها نمی‌توانند پاسخگوی نیاز مشترکان خود باشند.
به همین دلیل نیاز داریم تا پا را کمی فراتر گذاشته و به سمت ارتباط‌های سرعت بالاتر برویم؛ ارتباط‌هایی که شاید در دسترس‌ترین و بهترین آن‌ها در حال حاضر، ارتباط ۴.۵G باشد. البته گهگاه عبارت‌های دیگری مانند +۴G، LTE-A، LTE-Advanced و یا LTE-Advanced Pro نیز به جای ۴.۵G مورد استفاده قرار می‌گیرند که صحیح‌ترین لفظ برای آن ۴.۵G است؛ چرا که این عبارت به یک نسل ارتباطی اشاره دارد و فناوری‌ها و تکنیک‌های ارتباطی دیگر، زیر مجموعه آن هستند. ۴.۵G به صورت ساده چه کار می‌کند؟ نسل ۴.۵ در واقع واسطی میان نسل ۴ مخابراتی و نسل ۵ است که هنوز تجاری سازی نشده و به صورت رسمی معرفی نشده است. در واقع به صورت پایه، نسل ۴.۵ با بهبود ارائه خدمات توسط نسل ۴، از چند تکنیک مخابراتی استفاده می‌کند تا بتوان از یک شبکه نسل ۴ و چند ابزار سخت افزاری به سرعت‌های به مراتب بالاتری دست یافت. این تکنیک‌ها شامل ۱۳ فناوری از جمله Licensed-Assisted Access (LAA)، ۳D/FD-MIMO (FD اشاره دارد به Full Dimension)، NB-IoT، Massive Carrier Aggregation, Massive MIMO، Latency Reduction، Downlink Multiuser Superposition Transmission، و Single Cell-Point to Multi-point (SC-PTM) هستند که توضیح همه آن‌ها در حوصله این مطلب نمی‌گنجد، ولی به اختصار باید بگوییم که ایده و پایه و اساس اصلی ۴.۵G با استفاده از سه تکنولوژی ۲۵۶QAM، Massive MIMO و Carrier Aggregation به دست آمده است که با تلفیق آن‌ها توانایی دستیابی به سرعت‌های تا بیش از یک گیگابیت بر ثانیه در بستر مخابراتی نسل ۴ ممکن می‌شود.
به صورت ساده، ۲۵۶QAM یکی از روش‌های مدولاسیون دیجیتال (و در برخی مواقع آنالوگ) است که در آن اطلاعات، تغییرات را در فاز و دامنه پالس سیگنال حامل پیاده می‌کنند. تکنولوژی Massive MIMO نیز حجم وسیعی از کانال‌های مخابراتی را برای برقراری ارتباط مورد استفاده قرار می‌دهد و Carrier Aggregation هم تکنیکی برای استفاده از دو کریر (حامل) در دو فرکانس با استفاده از دو آنتن در دستگاه‌های مخابراتی است.
از طرف دیگر استفاده از همه تکنیک‌های فوق باید توجیه کیفی و فنی نیز داشته باشد. به عبارت ساده باید همه تکنیک‌های بالا به دستیابی به سرعت بالاتر ارتباطی ختم شود. از این رو مودمی که برای برقراری ارتباط مورد استفاده واقع می‌شود باید بتواند سرعت‌های ارسال و دریافت داده در حد استاندارد یک گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. در این حالت به این نتیجه می‌رسیم که مودم‌های مورد استفاده در تکنولوژی ۴.۵G باید حداقل از کتگوری ۶ مخابراتی با سرعت ارسال داده ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت دریافت ۵۰ مگابیت بر ثانیه برخوردار باشد. در این حالت با استفاده از تکنیک‌های مورد اشاره در فوق، می‌توان به سرعتی بسیار بالاتر از این دو عدد دست یافت. ماکزیمم سرعت تعریف شده برای نسل ۴.۵ نیز ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه است که می‌توان با استفاده از کتگوری ۹ و Carrier Aggregation از نوع ۴ آنتن یا به اختصار ۴CA به آن رسید.   بیشتر بخوانید: دیدگاه حاکمیت ICT به جمع‌آوری آنتن‌های مخابراتی/ رگولاتوری کجای ماجراست؟

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اینترنت خطوط تلفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سارق به ۲۷ فقره سرقت سیم و کابل در شاهرود

ایسنا/سمنان فرمانده انتظامی استان سمنان از بازداشت سارق حرفه‌ای سیم و کابل مخابراتی و کشف ۲۷ فقره سرقت در شهرستان شاهرود خبر داد.

سردار جلیل موقوفه‌ئی امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار کرد: درپی وقوع چند فقره سرقت سیم و کابل مخابراتی در شهرستان شاهرود، دستور تشکیل جلسه قرارگاه سرقت و بررسی ابعاد موضوع توسط تیم‌های تخصصی پلیس صادر شد. 

وی با اشاره به گشت‌زنی‌های هدفمند و شبانه‌روزی ماموران، ادامه داد: سارق سابقه‌دار با تلاش ماموران شناسایی و در مخفیگاهش دستگیر شد. متهم به ۲۷ فقره سرقت سیم و کابل مخابراتی اعتراف کرد و در بازرسی از مخفیگاهش ۲۰ متر سیم و کابل مخابرات سرقتی کشف و او با تشکیل پرونده و دستور قضایی روانه زندان شد. 

فرمانده انتظامی استان سمنان افزود: تامین نظم و امنیت بدون مشارکت مردم، امری غیرممکن است. پلیس از مردم قانونمدار می‌خواهد در صورت دیدن موارد مشکوک مراتب را به پلیس ۱۱۰ اعلام کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • اعتراف سارق به ۲۷ فقره سرقت سیم و کابل در شاهرود
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • شویگو: روسیه به تسلیحات بیشتر و بهتری برای حفظ سرعت پیشروی‌ها در جنگ نیاز دارد
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • وزیر : مودم‌ تولید داخل نمی‌تواند سرعت بالا داشته باشد