Web Analytics Made Easy - Statcounter

این هفته وزارت میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری را نمی‌توان بدون تاثیر از اخبار ارائه لایجه بودجه سال ۹۹ دولت به مجلس شورای اسلامی، بررسی و ارزیابی کرد. پس از انتشار جزئیات لایحه بودجه داد و فریاد بسیاری از میزان بودجه این وزارتخانه درآمد. بسیاری می‌گویند اگر قرار بوده مشکلات وزارت میراث فرهنگی حل شود راه حل آن تبدیل سازمان به وزارتخانه نبوده بلکه باید با افزایش بودجه،‌ مشکلات آن رفع شود که در بودجه سال جاری این گونه مشاهده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش ۱۱ درصدی بودجه 

بر این اساس بودجه بخش هزینه ای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۵۴۷ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان و بخش تملک دارایی‌های سرمایه ای (پروژه های عمرانی) ۷۳۲ میلیارد تومان تعیین شده است.

در مجموع بودجه پیشنهادی این وزارتخانه با احتساب بخش تملک دارایی های سرمایه ای حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است. این میزان نسبت به سال گذشته حدود ۱۱.۸ درصد افزایش داشته است. سال گذشته بودجه سازمان میراث فرهنگی یک هزار و ۱۱۰ میلیارد و ۳۷۲ میلیون تومان (۱۱,۱۰۳,۷۲۰ میلیون ریال) تعیین شد که این بودجه دو بخش هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای را شامل می‌شد.  

کاهش بیش از ۱۵ درصدی بودجه پژوهشگاه میراث فرهنگی

بهروز عمرانی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از کاهش بیش از ۱۵ درصدی بودجه این مرکز خبر داد و گفت: در حالی که بودجه پژوهشگاه در سال جاری تنها ۴۵ میلیارد تومان بود که این رقم در سال آینده به ۳۷ میلیارد تومان کاهش یافته است.

بهروز عمرانی در نشستی که به مناسبت هفته پژوهش در ساختمان این پژوهشگاه برگزار شد، با انتقاد از کاهش بودجه این مرکز برای سال آینده گفت: این ارقام  از کاهش ۱۶ درصدی بودجه این بخش حکایت دارد.

وی افزود: در سال جاری نیز تنها ۷۰ درصد بودجه اختصاص یافته محقق ‌می‌شود و به نظر می‌رسد در سال آینده نیز همان ۷۰ درصد بودجه محقق شود که برای ما مشکل ساز است. در سالی که بودجه تمام مراکز فرهنگی افزایش یافته چرا بودجه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری که مرکزی فرهنگی است کاهش یافته است؟. حال که با وجود افزایش ۱۵ درصدی هزینه‌های عمومی، بودجه پژوهشگاه این میزان  درصد کاهش یافته، می‌توان گفت در سال آینده تنها کاری که می توان انجام داد، پرداخت حقوق کارمندان است اینگونه به نظر می‌رسد که سال آینده پمپ بنزین بدون بنزین خواهیم بود.

 عوارض خروج ۴۰ هزار تومان گران شد 

عوارض خروج از کشور در سال ۹۹، ۲۶۴ هزار میلیارد تومان تعیین شده است که در مقایسه با سال جاری ۴۰ هزار تومان افزایش دارد.

در لایحه بودجه سال آینده پیش‌بینی شده تا عوارض خروج برای هر نفر ۲۶۴ هزار تومان باشد در حالی که در سال جاری ۲۲۰ هزار تومان پیش‌بینی شده بود.

بر این اساس عوارض خروج برای مسافران برای بار دوم تا ۵۰ درصد و برای بار سوم تا ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.

همچنین عوارض خروج زائران حج تمتع و عمره ۱۳۲ هزار تومان تعیین شده است.

اما  در مورد زائران اربعین در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ پیش‌بینی شده که زائرانی که از تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۹ تا دوم آبان‌ماه همان سال از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از ایران خارج می‌شوند از پرداخت عوارض خروج معاف باشند.

عوارض خروج از کشور زائران اربعین برای خروج هوایی ۴۵ هزار تومان و برای خروج زمینی و دریایی ۱۵ هزار تومان است. همچنین در سال آینده عوارض خروج از کشور موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده برای زائران عتبات و مرزنشینان برای یک بار در طول سال اخذ خواهد شد.

اینفلوئنسر مشهور دنیا عاشق کباب رشتی شد

مارک وینز اینفلوئنسر گردشگری غذا در یوتیوب و اینستاگرام که در بانکوک زندگی می‌کند به ایران آمده‌ است. وی یکی از ۲۰ چهره مطرح در یوتیوب است و با توجه به اینکه حدود هشت میلیون کاربر در یوتیوب، فیسبوک و اینستاگرام او را دنبال می‌کنند، ویدئوهای او از غذاهای بومی و خیابانی بیش از یک میلیون بازدید کننده دارد. وی اوایل هفته با انتشار تصاویری از برج آزادی و کباب ایرانی از حضورش در ایران خبر داده است. او سفر خود و نوشتن در مورد خوراکی‌های ایرانی را با گذاشتن ویدئویی از رشته خوشکار رشتی آغاز کرده‌ است. وی همچنین تصاویری از کبابی‌های رشت و همچنین سفره‌ای از غذاهای رشتی را منتشر کرده‌ است.  

ثبت آثار شاخص موزه‌های کاخ نیاوران بر روی تمبر

بخشی از آثار شاخص هنری و تاریخی موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بر روی تمبر ثبت و ماندگار شد. مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، گوشه‌هایی از تاریخ هنر و معماری کاخ نیاوران با همکاری بخش خصوصی به نمایندگی از شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در قالب مجموعه‌ای از تمبرهای تاریخی چاپ شده است.

این برگ‌های ماندگار بخشی از مجموعه ۴۸ عددی از تمبرهایی است که با موضوع میراث‌فرهنگی ایران در آبان سال جاری منتشر شده است و شامل تصاویری از موزه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی کشور بوده که تعدادی از آن‌ها به مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اختصاص دارد. این تمبرها در ابعاد ۶/۵ در ۴/۵ سانتی‌متر به ارزش ۳هزار ریال به بازار عرضه شده است.

دوتار ایرانی در آستانه جهانی شدن در کلمبیا

محمدحسن طالبیان معاون میراث‌ فرهنگی، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: پرونده مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن دوتار در اجلاس کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.  این اثر میراث‌فرهنگی ناملموس به آثار ثبت‌شده کشور در فهرست میراث جهانی ناملموس افزوده شود. مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن دوتار در زمره قدیمی‌ترین، رایج‌ترین و محبوب‌ترین ابزار موسیقی کشور است که به‌شکل گسترده رواج دارد.

طالبیان تصریح کرد: دوتار یکی از مهم‌ترین سازهای زهی-زخمه‌ای فولکلوریک جوامع محلی روستایی و شهری ایران است و به‌شکل یک کاسه از جنس چوب توت و دسته‌ای بلند از جنس چوب زردآلو یا گردو ساخته می‌شود. اجلاس کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو  ۹ تا ۱۴ دسامبر ( ۱۸ تا ۲۳ آذرماه) ‌در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار می‌شود.

همکاری سازمان جهانی گردشگری با ایران توسعه می‌یابد

مارچلو نوتاریانی مشاور سازمان جهانی گردشگری با ابراز خرسندی از اینکه «گردشگری» از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود، از آمادگی این سازمان برای توسعه همکاری و تهیه برنامه جامع و کامل گردشگری با این کشور خبر داد.

مارچلو نوتاریانی در دیدار با ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با ابراز خرسندی حضور در جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: در حدود ۳۰ کشور جهان به عنوان مشاور حوزه گردشگری فعالیت داشته است.

وی ادامه داد: این‌که همه دست اندرکاران صنعت گردشگری در این حوزه مشارکت داشته باشند موضوع بسیار با اهمیتی است ازاین رو اینجا هستم تا اطلاعات و داده‌ها را برای تهیه یک برنامه جامع از مناطق مختل گردشگری ایران جمع‌آوری کنم.

برچسب‌ها گردشگری کلمبیا علی ‌اصغر مونسان محمدحسن طالبیان بودجه میراث فرهنگی ایران یونسکو ولی تیموری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کلمبیا علی اصغر مونسان بودجه میراث فرهنگی ایران یونسکو گردشگری کلمبیا علی اصغر مونسان بودجه میراث فرهنگی ایران یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود