Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

یکی از جدیدترین راهکارهای دولت برای ایجاد تعادل در بازار مسکن و کاهش دادن قیمت‌های سوداگرانه، طرح اقدام ملی مسکن است. قیمت‌هایی که مشاهده می‌شود روند افزایشی آنها تشدید شده است؛ تا جایی‌ که خرید آپارتمان در تجریش به یک امر دست نیافتی تبدیل شده و به همین نسبت تعداد معاملات ملکی در آن منطقه را کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح که ساخت 400 هزار واحد مسکونی را در بر می‌گیرد در مرحله ثبت نام متقاضی است که با استقبال خوبی هم مواجه شد. تا جایی که در برخی از استان‌ها ظرفیت ثبت نام تکمیل شده است. از همین رو ریاست جمهوری تاکیدکرد، در توزیع و ساخت این واحدهای مسکونی نظارت برکیفیت در ساخت و تولید، امری است کیلیدی که باید تمام دستگاه‌ها به آن ورود کنند.

این نظارت باید به صورت گسترده در تمام بخش‌های حوزه مسکن صورت گیرد و شفافیت به عنوان عامل محرک این حوزه شناخته شود. شفافیت در بازارمسکن می‌تواند از طریق اعلام عمومی و انتشاراطلاعات معاملات ملکی صورت گیرد. کاری که وزارت راه و شهرسازی چندی پیش با راه‌اندازی سامانه اطلاعات بازار املاک ایران(سابا) سعی در ایجادآن داشت و تا حدودی توانست به سرانجام برساند.

اما تکنولوژی با سرعت بالایی در حال پیشرفت است و باید اینگونه بسترهای مبتنی بر داده، خود رابروزرسانی کنند. این مهم را مجموعه‌ای دانش‌بنیان با عنوان کیلید، مدتی است راه‌اندازی کرده و توانسته اطلاعات معاملات املاک را از سامانه سابا و منابع دیگر استخراج و در فضایی محاسباتی پردازش کند و در اختیار عموم مردم بگذارد.

این اطلاعات توسط هوش‌مصنوعی پردازش می‌شوند و به وسیله ابزارهای مختلفی که همه با هدف ایجاد سهولت، کیفیت و سرعت در انجام معاملات ملکی ایجاد شده است، در اختیار همگان قرار می‌گیرد. کیلید درمرحله اول به مشاورین املاک این امکان را می‌دهد تا فایل‌های آماده عرضه خود را بارگذاری‌کنند و  از سوی دیگر متقاضیان را برای جستجوی سریع و ساده همراه با جزئیات کمک می‌کند. جزئیاتی که برای انتخاب صحیح یک ملک لازم است، همراه با عکس دراختیار متقاضیان قرارمی‌گیرد.

این سامانه راه‌های جستجو را متنوع کرده و سیستم‌های متنوعی برای جستجوی ملک ایجاد کرده است. یکی از راحت‌ترین آنها اعمال فیلتر جستجو است. به این طریق که کاربر با واردکردن بازه‌قیمتی و میانه متراژ مورد نظر خود بهترین پیشنهادها را دریافت کند. همچنین جستجو از روی نقشه که با محدودکردن منطقه‌ای کار جستجو راحت‌تر می‌شود. به طور مثال برای اینکار کافی است متقاضیان اجاره آپارتمان در آسمان روی نقشه آن محله را با خط کشیدن مشخص کرده و تمام فایل‌های بارگذاری شده در این منطقه را مشاهده کنند.

از سوی دیگر کیلید با راه‌اندازی نقشه حرارتی گامی دیگر در جهت کمک به اتخاذ تصمیم صحیح برای خرید یا اجاره ملک برداشته و مناطق را روی نقشه از هم تفکیک کرده است. اما یکی از ابزارهای نوین که کیلید برای اولین بار در کشور راه اندازی کرده سیستم AR است . این سیستم از طریق دوربین گوشی همراه واحدهای بارگذاری شده در کیلید را نمایش می‌دهد. به این صورت که متقاضی خریدیا اجاره در منطقه دلخواهش دوربین گوشی خود را به سمت خانه‌ها گرفته و واحدهایی که آماده واگذاری هستند، را نشان می‌دهد.

اما یکی از اصلی‌ترین ابزارهای موجود در کیلید که تاثیر شگرفی در بازار دارد، تخمین قیمت ملک با استفاده از هوش‌مصنوعی است. این تخمین قیمت تنها با واردکردن کدپستی ارائه می‌شود و هوش‌مصنوعی همان مولفه‌هایی که نیروی انسانی برای تخمین قیمت یک ملک در نظر می‌گیرد را در فضای پیچیده محاسباتی پردازش و به کاربر می‌دهد.

این تخمین قیمت علاوه بر اینکه مالکان را از میزان دارایی ملکی خود مطلع می‌کند، به متقاضیان این امکان را می‌دهد تا قبل از شروع مذاکره، در خصوص نرخ رهن و اجاره، از قیمت ملک مورد نظرشان مطلع شوند و مالکانی که قصد سوداگری در نرخ‌گذاری دارند نتوانند به هدف خود برسند.

گفتنی است کیلید در بخشی دیگر با عنوان اطلاعات بازار مسکن، تمام نوسانات قیمتی و تعداد معاملات را در مناطق مختلف به کاربران ارائه می‌دهد. این بخش این امکان را برای کاربران گذاشته تا روند فرازونشیب معاملات ملکی را در بازه‌های زمانی دلخواهشان ببینند و نسبت به خرید یا اجاره در آن منطقه تصمیم‌گیری کنند.

همچنین سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران بخش مسکن نیز می‌تواند از طریق این بخش با جزئیات بیشتری برای اعمال سیاست‌های تشویقی یا بازدارنده برنامه‌ریزی کنند و تحلیلی از روند واقعی معاملات در مناطق مختلف داشته باشند. به‌طور مثال با افزایش نرخ اجاره آپارتمان در قلهک می‌توان با بهره‌گیری از ابزارهای مالیاتی از مالکان این منطقه تعادل را در قیمت اجاره ایجاد کرد. از سوی دیگر کیلید در مجله خبری خود با عنوان(KiliDmag)محتوای تخصصی در خصوص تمام بخش‌های مرتبط با بخش مسکن تولید و منتشر می‌کند. در نتیجه می‌توان کیلید را مرجعی برای رفع تمام نیازهای مسکنی برشمرد.

 

 

 

 

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن

به گزارش همشهری آنلاین، تقریباً ۷ ماه از تغییر مقررات انتشار آگهی املاک در سکوهای اینترنتی و توافق اولیه وزارت راه و شهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آن‌گونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: سکوهای میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند و در غیر این صورت بخش املاک آنها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و با این کار، عملاً انتشار آگهی احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کد پستی ملک (ثبت شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست.

ابوالفضل نوروزی، در گفت‌وگو با همشهری، می‌افزاید: بعد از چند ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکوهای آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ در غیر این صورت بخش املاک آنها مسدود خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

راز املاک باد کرده روی دست بانک‌ ها | چه‌کسی بانک‌ها را خانه‌ دار کرد؟

او درباره پیشرفت این کار، اظهار می‌کند: ارتباط دو سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است. یکی از سکوها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آن‌گونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند.

نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکوها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند. به گفته او، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکوهای اینترنتی

انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت، فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکوهای اینترنتی وضع شده؛ آن‌گونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند.

نوروزی همچنین جلوگیری از آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکوهای اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین ۵۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوارهای مشمول و ...، هر اقدامی که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است وارد عمل می‌شود و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟

کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...».

فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌های، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نبوده و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آن‌هاست.

نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآوردهای قیمتی آن را تحت تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآوردهای یک فروشنده واقعی نیز تحت تأثیر آگهی‌های دروغ آنها تغییر کند.

به گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

کد خبر 846785 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین مسکن مسکن اجاره

دیگر خبرها

  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن
  • رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن