Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی در اختتامیه نخستین المپیاد مذاکرات صلح هرمز گفت: هیچ منطقی در پس دوگانه مذاکره-مقاومت وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی برنا, سید جلال دهقانی فیروزآبادی, استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در سال‌های اخیر دوگانه‌ای به نام مذاکره - مقاومت شکل گرفته ‌که دقیق نیست، تاکید کرد: ما نیازمند یادگیری چگونگی مذاکره هستیم چراکه کانون دیپلماسی، مذاکره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهر دیپلماتیک تامین‌کننده منافع ما نیست. دوستی می‌گفت دشمن وقتی جلسه می‌گذارد، حتما برو چون می‌توان کسب اطلاع کرده و از منافع خود دفاع کرد. 

سید جلال دهقانی فیروزآبادی عصر امروز پنجشنبه در مراسم اختتامیه المپیاد شبیه‌سازی مذاکرات بین‌المللی ابتکار صلح هرمز مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی که در دانشگاه امام صادق برگزار شد، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر دوگانه‌ای به نام مذاکره - مقاومت شکل گرفته ‌که دقیق هم نیست. برای مقاومت، باید مذاکره کرد و مذاکره می‌کنیم تا مقاومت کنیم. این دو، همدیگر را هم‌افزایی می‌کنند و اگر این نباشد، آن هم نیست. 

او ادامه داد: داشتن منابع قدرت به تنهایی کافی نیست بلکه چگونگی به کار گرفتن آن مهم است. میزان قدرت کشورها هم به میزان اثرگذاری در عرصه جهانی ارتباط دارد، پس ما نیازمند دیپلماسی هستیم. 

این تحلیلگر ارشد روابط بین‌المللی با بیان اینکه دیپلماسی نیازمند قدرت است، اظهار داشت: اگر مذاکرات سال‌های اخیر پیش رفت - هر چند نقدهایی به آن وارد است- به  این دلیل بود که  به قدرت ملی دلگرم بود بنابراین ما نیازمند یادگیری چگونگی مذاکره هستیم چراکه کانون دیپلماسی، مذاکره است. قهر تامین‌کننده منافع ما نیست. دوستی می‌گفت دشمن وقتی جلسه می‌گذارد، حتما برو چون می‌توان کسب اطلاع کرده و از منافع خود دفاع کرد. 

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه باید مذاکره بلد باشیم، بیان داشت: حضور دیپلماتیک فعال در برخی مجامع و مقاطع نداریم چراکه دیپلمات ورزیده نداریم در حالی که انزواگرایی با ذات ایران و جمهوری اسلامی تعارض دارد. در دیپلماسی انفعالی فقط پاسخگو هستیم در حالی که دیپلماسی فعالانه موجب پاسخگویی طرف مقابل می‌شود. 

او در پایان  عنوان کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته خط‌بندی‌هایی در عرصه دیپلماسی کردیم که دقیق نیست. اینطور نیست که اگر دیپلماسی اقتصادی مان درست عمل نمی‌کند، دیپلماسی امنیتی یا فرهنگی ما درست عمل می‌کند. اینها خط‌بندی‌های ماست در حالی که همه اینها با یکدیگر ارتباط دارند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاد دانشگاه امام صادق ایران جمهوری اسلامی روابط بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست

به گزارش قدس آنلاین وزارت خارجه آمریکا سالانه اقدام به انتشار گزارشی درباره شرایط حقوق بشر در جهان کرده و در آن کشورهای ناقض حقوق بشر را معرفی می‌کند. با توجه به تجاوز ۲۰۱ روزه اسراییل به غزه که طی آن این باریکه با خاک یکسان و بیش از ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، رژیم صهیونیستی از منظر افکار عمومی جهان در صدر لیست ناقضان حقوق بشر قرار گرفت؛ موضوعی که مقامات آمریکایی با آن موافق نیستند. 

 ترکیه امروز (چهارشنبه) ایالات متحده را به داشتن استانداردهای دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسراییل در جنگ غزه در گزارش سالانه خود انتقاد کرد. 

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جریان غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استانداردهای دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد. 

وزارت خارجه ترکیه در ادامه آمریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کرد سوری متهم کرد؛ جریانی که از سوی آنکارا تروریستی محسوب می‌شود. 

آنکارا در پایان با محکوم کردن جنگ اسراییل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری در این باریکه شد. این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشورهای غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • متدینین در مسئله عفاف و حجاب، منطقی بحث کنید
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • شایعات خطرناک درباره جلال‌الدین ماشاریپوف؛ بوی پیراهن قرمز!
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کرد
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد