Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: درگیر شدن به سلایق مختلف بزرگترین مانع استفاده از روش‌های موثر در ایجاد تاب‌آوری شهری است و مهمترین ویژگی شهرهای تاب‌آور پیدا کردن خود در مواقع بحران است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کوروش محمدی عصر امروز (پنجشنبه) در نهمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری در جمع مهمانان داخلی و خارجی با اشاره به اینکه تاب‌آوری در حالت عادی اتفاق نمی‌افتد، اظهار کرد: موضوع تاب‌آوری مختص زمان‌های عادی نیست بلکه استفاده آن در شرایط غیرنرمال است هرچند توانایی این موضوع را باید در زمان‌های عادی در جامعه ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده تا سال ۲۰۵۰، ۸۰ درصد جوامع به سمت شهرنشینی بروند، افزود: شهرها برای ادامه حیات خود نیازمند برنامه‌ریزی در جهت جلوگیری یا کنترل حوادث غیرمترقبه هستند و در این راستا کارشناسان مقوله بحران معتقدند باید برای بحران و کنترل آن از تعاریف موثر و بومی استفاده کرد و هر کجا که تعادل زندگی بهم می‌خورد، حالت بحران را برای آن جامعه تعریف کرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان، شهر را یک موجود زنده دانست و تصریح کرد: برای کنترل بحران نیازمند شناسایی ابعاد فاجعه هستیم و باید بدانیم بحران‌های موجود به هشت دسته بحران‌های شدید، نوظهور، کند، ویژه، انعکاسی، عادی، برنامه‌ای و اداری تبدیل می‌شوند که برای کنترل ابعاد یک بحران باید آمادگی راهبردها را کشف و در این راستا شناسایی، ارزیابی و کنترل خطر از مهم ترین اموری هستند که باید در نظر داشت.

مدیریت یک شهر تاب‌آور به شهروندان پاسخگوست

وی توجه به بیمه و تأمین منابع مالی در برخورد با بلایا و خطرات را از امور مهمی دانست و گفت: باید توان پاسخگویی بعد از بحران در مدیریت‌ها و دولت‌ها وجود داشته باشد و باید بتوانند پس از بحران توانایی بازیابی فردی و اجتماعی را داشته باشند تا سریعاً خود را به حالت عادی و قبل از بحران برگردانند.

محمدی با بیان اینکه واژه مهمی در توسعه پایدار است، اظهار کرد: مدیریت بحران یا خطرپذیری بلایا عبارت است از فعالیت سیستماتیک سازمان‌ها و دستگاه‌ها برای کاهش اثرات منفی ناشی از مخاطرات.

وی با تأکید بر اینکه جمعیت شهری در حال رشد است، گفت: تمرکز بر سطح ملی باعث فراموشی توازن شهری می‌شود و حکومت‌های محلی را گاهی ضعیف می‌کند چرا که حکومت‌های محلی به قدرت حکومت مرکزی نیستند به همین دلیل در برخی موارد مدیریت ناکارآمد منابع آب یا مشکلات زهکشی شهری می‌تواند باعث تبدیل یک باران به بحران شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه مدیریت یک شهر تاب‌آور پاسخگو به شهروندان است، اظهارکرد: یک شهر تاب‌آور باید برای قبل، حین و بعد از بحران برنامه داشته باشد و بتواند در مواقع بحرانی با فوریت عمل کند.

وی بزرگترین مانع ایجاد تاب‌آوری در شهرها را درگیر شدن با سلایق مختلف عنوان کرد و گفت: سلیقه‌های مختلف بزرگترین مانع استفاده از روش‌های موثر است و اگر بخواهیم ویژگی شهرهای تاب‌آور را بگوییم پیدا کردن خود در مواقع بحران برای یک شهر ضروری است.

مقامات محلی باید بتوانند در مواقع بحران مدیریت هماهنگ ایجاد کنند

محمدی درخصوص مدل‌های تاب‌آوری شهری، اظهار کرد: تاب آوری آینده‌نگرانه، همزمان و تاب‌آوری گذشته نگر از انواع تاب‌آوری است که با تمرکز بر برگشت‌پذیری و بهبودی پس از آسیب برای بلایا برنامه‌ریزی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مقامات محلی باید بتوانند با یکدیگر در مواقع بحران مدیریت هماهنگ ایجاد کنند، گفت: دولت محلی باید برای تقویت تاب‌آوری در مواقع بحران رهبری را به دست بگیرد و بخش‌های زیرساختی محیط زیست، آموزش، حمل ونقل، بهداشت و غیره را در مدیریت بحران به طور ویژه در نظر بگیرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان اجرای اصول ده‌گانه تاب‌آوری شهرها را در مواقع بحران ضروری دانست و افزود: سازماندهی و هماهنگی، اختصاص بودجه، ارزیابی خطرپذیری، حفظ زیرساخت‌های حیاتی و توجه به ایمنی تأسیسات درمانی آموزشی، همچنین حفاظت از اکوسیستم‌ها و حریم‌های طبیعی و برآورده کردن نیازهای جمعیت آسیب‌پذیر باید در تاب‌آوری بعد از بحران مورد توجه باشد.

وی پیش‌بینی اعتبارات و بودجه در زمان‌های قبل از بحران را از امور مهم دانست و گفت: باید به حفظ زیرساخت‌های اساسی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده توجه شود همچنین آموزش عمومی شهروندان، سازمان‌ها و نهادها به طور ویژه مورد توجه باشد و به ایجاد سامانه هشدار و واکنش در شهرها همت گمارد و سرویس‌های واکنش سریع به مدیران و شهروندان جامعه را ایجاد کرد.

کد خبر 400860

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای شهر اصفهان تاب آوری اجتماعی تاب آوری شهر شهر اصفهان همايش علمي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار زرد هواشناسی برای چهار روز آینده در این استان خبر داد و گفت: شهروندان از حضور در ارتفاعات و حاشیه رودها بپرهیزند.  

به گزارش مشرق، با اعلام استانداری تهران، حامد یزدی مهر، بعدازظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش‌بینی شده است.

یزدی مهر در مورد لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در ترددها، به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه‌کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره‌برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در مورد هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه‌های مذکور در آماده باش خواهد بود.

دیگر خبرها

  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • لزوم جمع آوری پایانه قدیم شرق در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی