Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:26:19 GMT

اخبار حقوقی و قضایی در هفته‌ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۶۵۱۶

اخبار حقوقی و قضایی در هفته‌ای که گذشت

اختلاف بر سر آزادی فریبا عادلخواه و رولاند گابریل مارشال دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران، صدور رای نجفی در دور دوم رسیدگی به پرونده او و... گزیده اخبار حقوقی هفته گذشته بود.

به گزارش ایسنا، گزیده اخبار حقوقی هفته گذشته به شرح زیر است:

حکم پرونده «محمدعلی نجفی» صادر شد

حمید گودرزی وکیل مدافع محمدعلی نجفی در هفته گذشته از صدور حکم پرونده موکلش خبر داد و گفت: هنوز حکم پرونده ابلاغ نشده است ولی دادگاه قتل عمد را احراز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دور اول رسیدگی به پرونده نجفی سه جلسه دادگاه در شعبه 9 دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی برگزار شد.

پس از اعلام محکومیت نجفی به قصاص و حبس و گذشت خانواده میترا استاد از قصاص، وکیل نجفی به رای صادره اعتراض کرد.

نهایتا پس از ارسال پرونده به شعبه رسیدگی کننده به پرونده، دو جلسه دادگاه در رسیدگی مجدد در روزهای ۶ و ۹ آذرماه سال جاری در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی برگزار شد.

اختلاف بر سر آزادی فریبا عادلخواه و رولاند مارشال در دادسرا/ پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه رفت

سعید دهقان وکیل مدافع فریبا عادل‌خواه و رولاند گابریل مارشال -دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران- اعلام کرد: بازپرس پرونده با آزادی موکلینم به قید وثیقه موافقت کرده است ولی معاون دادستان با این امر مخالفت کرده و لذا برای رفع اختلاف، پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شد.

پرونده همسر و خواهر متهم اصلی پرونده «سکه ثامن» بزودی به دادگاه می‌رود

رسول کوهپایه زاده وکیل مدافع مالباختگان پرونده سکه ثامن گفت: شعبه 1064 دادگاه کیفری دو تهران، قرار منع تعقیب صادره از سوی دادسرا را نسبت به همسر و خواهر متهم و طراحان سایت در این پرونده نقض کرد و آنها را متهم تشخیص داد.

پیگیر افزایش اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی هستیم

سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری به منظور شرکت در مجمع وکلای جهانی به گوانگجوی چین سفر کرد و گفت:پیگیر افزایش اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی و ارتقای سطح رفاه کارکنان آن هستیم.

وزیر دادگستری کشورمان در مجمع جهانی وکلا گفت: پیشنهاد می‌ شود بررسی راهکارهای همکاری حقوقی در چارچوب تشکیل «اتحادیه جهانی حقوق‌دانان و کانون‌های وکلای دادگستری» در دستور کار مجمع جهانی وکلا قرار گیرد.

در دادگاه مطبوعات چه گذشت؟

احمد مومنی راد سخنگوی هیات منصفه دادگاه مطبوعات گفت: مدیر مسئول کانال تلگرامی روزنامه ایران به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و اضرار به غیر به اتفاق آرا مجرم شناخته شد و به اتفاق آرا مستحق تخفیف دانسته نشد.

تذکر آیت‌الله جنتی به هیات‌های اجرایی/ آیت‌الله یزدی خواستار بررسی دقیق اعتراضات داوطلبان شد

آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در جلسه امروز این شورا خطاب به هیات‌های اجرایی تاکید کرد که در بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس با دقت عمل کنند تا شاهد شکایت کمتری به هیات‌های نظارت و شورای نگهبان باشیم.

دستور دادستان کل کشور در رابطه با اخذ وثایق بانکی واحدهای تولیدی

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در رابطه با اخذ وثایق بانکی واحدهای تولیدی، دستوری به نظام بانکی صادر کرد.

وی افزود: آمار و ارقامی که بنگاه‌های خبری خارج از کشور اعلام می کنند با واقعیت خیلی متفاوت است.

دادستان کل کشور بر اقدام قوه قضاییه در جهت اجرای دستور اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد.

باید فکر اساسی برای ورودی زیاد پرونده‌ و اطاله دادرسی کرد

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم رییس دیوان عالی کشور گفت: آنچه که امروز در دیوان عالی کشور و در دستگاه‌های دیگر قضایی مبتلا به آن هستند، اطاله دادرسی و ورودی زیادی پرونده‌ها است که باید فکر اساسی برای آن شود.

وی افزود: دانشجو مبدا حرکت و خیزش است و اگر در مسیر حق باشد این حرکت و خیزش در جهت اعتلای کشور مبارک خواهد بود.

مرتضوی مقدم تصریح کرد: دیوان عالی کشور شیرازه قضایی کشور است.

آخرین وضعیت مصوبه «تعیین محل تجمعات» از زبان رییس دیوان عدالت اداری

حجت الاسلام محمدکاظم بهرامی رییس دیوان عدالت اداری با اشاره به ابطال مصوبه هیات وزیران درباره تعیین محل تجمعات، گفت: ما از جهت مصلحتی موضوع را بررسی نکردیم که مصلحت این است که آیا مکانی برای تجمعات باشد یا نباشد؛ بلکه از حیث اینکه با قانون انطباق دارد یا خیر آن را بررسی کردیم.

وی افزود: سالانه ۱۳ هزار پرونده در رابطه با ساخت و سازهای غیرمجاز به دیوان عدالت اداری وارد می شود.

کدخدایی: افرادی بی‌محابا برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به ثبت نام ۱۶ هزار نفر برای انتخابات مجلس گفت: هیات‌های اجرایی و نظارت، صلاحیت شرکت کنندگان را وفق قانون بررسی و اعلام خواهند کرد.

وی افزود: دلایل رد صلاحیت‌ها را نمی‌توانیم علنی کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: برای حضور در انتخابات، هم وجود شرائط لازم است و هم فقدان موانع ضروری.

کدخدایی ادامه داد: در جریان بررسی صلاحیت‌ها ما فقط صلاحیت‌های شخصی افراد را بررسی می‌کنیم و عضویت افراد در گروه‌ها و احزاب بررسی نمی‌شود.

رییسی: وظیفه ما برخورد با مفسدین است و برخورد هم خواهیم کرد

آیت الله رییسی رییس قوه قضاییه گفت: ۱۶ آذر نماد ضد استکباری، ضد استبدادی و ضد استعماری دانشگاه و دانشجو است و این نماد نقش دانشجو و دانشگاه را در شناخت نیازها و ایفای نقش برای رفع نیازها نشان می‌دهد.

وی گفت: متولیان انتخابات همگی در چارچوب قانون عمل کنند و تخلفات انتخاباتی باید در زمان خودش رسیدگی شود.

رئیس قوه قضاییه در حکمی هرگونه اعزام به زندان تا زمان تامین وثیقه و کفالت را ممنوع کرد.

۸۰۰ دفتر فعال خدمات الکترونیک قضایی در کشور داریم

حسن روحانی نیا مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از وجود ۸۰۰ دفتر فعال خدمات قضایی در کشور خبر داد و گفت: به زودی این دفاتر به ۱۵۰۰ دفتر افزایش می یابند.

وصول هزار میلیارد تومان مالیات شناسایی شده تا پایان آبان

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور: سازمان مالیاتی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان از ۴۲۰۰ میلیارد تومان مالیات شناسایی شده تا پایان آبان را وصول کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۶۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی

به گزارش خبرنگار مهر، قوه قضائیه برای جلوگیری از شهادت کذب علاوه بر راه‌اندازی سامانه شهود و مطلعین که شهود حرفه‌ای و غیر واقعی را شناسایی می‌کند، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی قانون افزایش مجازات شهادت کذب را پیش بینی کرده است.

دروغی که در محکمه به زبان بیاید می‌تواند منجر به صدور حکم غلط علیه کسی و یا گاهی مرگ یک نفر شود. امیرالمومنین علی علیه السلام فرموده‌اند: دروغ در دنیا ننگ و عار است و در آخرت عذاب جهنم، زیرا شهادت کذب گاهی می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود. ممکن است ساختمانی که قرار است خانه چند جوان باشد با یک شهادت دروغ نیمه‌ کاره رها شود، کسب و کار کسی تعطیل و یا آبروی کسی برود و یا حتی خانواده‌ای از هم دور شوند.

اما با توجه به قانون پیشنهادی جدید اگر کسی سوگند دروغ یاد کند، به «مجازات اجتماعی درجه ۷» یعنی ۹۱ روز تا ۶ ماه زندان، جزای نقدی و بین ۱۱ تا ۳۰ ضرب شلاق و شش ماه محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود.

اگر سوگند دروغ آن فرد روی رأی دادگاه تأثیر بگذارد، «مجازات سنگین‌تر درجه ۶» در انتظار اوست.

اگر شهادت دروغ منجر به مجازاتی مثل سلب حیات حبس ابد یا زندان درجه یک شود، شاهد کاذب به «مجازات سخت درجه ۵» محکوم می‌شود.

اگر فردی به صورت حرفه‌ای و در ازای دریافت پول حاضر به ارائه شهادت دروغ شود باید بداند که در هر حالتی مجازاتش یک درجه تشدید می‌شود. اگر کسی در ادارات شبه قضائی مانند تعزیرات حکومتی یا تخلفات اداری و انتظامی، شهادت دروغ داده باشد و شهادتش مؤثر واقع شود، یکی از مجازات‌های درجه ۷ در انتظارش است.

کسی که سوگند دروغ خورده باشد و پشیمان شود و به صورت رسمی در عدلیه اعلام کند که شهادت دروغ داده است به تشخیص دادگاه ممکن است از مجازات معاف شود یا یک یا دو درجه تخفیف در مجازات او اعمال شود. تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی موجب کاهش شهادت‌های دروغ شده و احکام صادره متقن‌تر از قبل خواهد شد.

کد خبر 6096970