Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@02:04:39 GMT

از کجا بفهمیم کمبود ویتامین ث داریم؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۶۶۷۷

از کجا بفهمیم کمبود ویتامین ث داریم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بین مواد ضروری برای بدن، ویتامین ث یکی از شناخته‌شده‌ترین و مهم‌ترین آنهاست. به همین دلیل اگر کمبود ویتامین ث در بدن وجود داشته باشد، خطر بزرگی برای سلامتی خواهد بود.

ویتامین ث فقط برای تقویت سیستم ایمنی ضروری نیست، بلکه نقش مهمی در بسیاری از فرآیند‌ها و عملکرد‌های بدن نیز ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریافت مقدار کافی از این ویتامین است که موجب می‌شود وظایف آن به درستی انجام شود. برخی این وظایف عبارت‌اند از: افزایش جریان خون، افزایش رشد سلولی و کاهش آسیب حاصل از اکسیداسیون. ویتامین ث برای جذب صحیح آهن و توزیع کلسیم در بدن نیز ضروری است و به دنبال آن کلسیم هم فواید بسیار دیگری را به بدن می‌رساند.

علائم و عواقب کمبود ویتامین ث

با توجه به نکات ذکر شده، بهتر است بدانید که کمبود ویتامین ث واکنش‌های منفی بسیاری را در بدن به وجود می‌آورد. در نتیجه، کمبود این ویتامین بر سلامت ذهن و جسم تأثیر می‌گذارد. در ابتدا تشخیص این کمبود دشوار است، ولی با گذشت زمان، برخی از علائم و نشانه‌ها ظاهر می‌شوند. این علائم را در زیر بخوانید:

۱. نازک شدن و ریزش مو

نازکی و ریزش مو همیشه با عوامل مختلفی در ارتباط است و در واقع این عوامل موجب آسیب پوسته سر و مو‌ها می‌شوند. در بین فاکتور‌های مؤثر، کمبود ویتامین ث یکی از دلایل رایج به شمار می‌رود. چرا که این ویتامین برای نگهداری کلاژن و پروتئین مو که موجب استحکام آن می‌شود، حیاتی است. در نتیجه اگر رژیم غذایی شامل مواد غذایی حاوی ویتامین ث نباشد، ممکن است منجر به خشکی مو، ریزش و مستعد به کچلی شود.

۲. عفونت‌های مکرر

افراد دچار کمبود ویتامین ث نسبت به افرادی که مقدار مورد نیاز و کافی از این ویتامین را دریافت می‌کنند، به گسترش و افزایش عفونت مستعدتر هستند. این ماده مغذی برای سیستم دفاعی بدن ضروری است. مقادیر کم ویتامین ث قدرت از بین بردن و نابودی ویروس و باکتری که موجب بروز انواع بیماری می‌شوند، را کاهش می‌دهد.

عفونت‌های ادراری مکرر، مشکلات دهانی و حساسیت‌های پوستی برخی از علائمی هستند که نشان می‌دهند باید به فکر مصرف بیشتر ویتامین ث باشید.

۳. تغییر خلق و خو

با وجود آنکه شاید بسیاری از افراد متوجه نشوند، ولی ویتامین ث با سلامت عاطفی شما در ارتباط است. مصرف مقدار کافی از این ویتامین موجب ثبات ذهنی، آرامش و کنترل هورمون‌هایی می‌شود که خلق و خوی بد را به همراه دارند. از طرفی دیگر، کمبود ویتامین ث موجب خلقیات آزاردهنده مانند استرس و احساسات منفی می‌شود که بر روحیه نیز تأثیرگذار است.

۴. خستگی

خستگی یا احساس مداوم خستگی دلایل بسیاری دارد. کمبود ویتامین ث هم خستگی به همراه می‌آورد. این ماده مغذی برای عملکرد بهینه ذهن و بدن ضروری است. به همین دلیل دریافت مقادیر کافی از این ماده موجب احساس خستگی و نیاز به استراحت بدن می‌شود.

۵. ترمیم آهسته‌تر زخم‌ها

ویتامین ث برای اکسیژن‌رسانی صحیح و ترمیم سلولی موردنیاز است. در نتیجه، اگر در بدن وجود نداشته باشد، زخم‌ها به سرعت بهبود پیدا نمی‌کنند. اگر ویتامین ث را به اندازه کافی دریافت نکنید، حتی زخم‌های سطحی پوست هم در طول زمان طولانی‌تری درمان می‌شوند. به علاوه کبودی هم ممکن است در طول شب در بدن پدید آید.

۶. درد بدن

اگر کسی درد دائمی در بدن داشته باشد، باید به متخصص مراجعه کند. دلایل بسیاری باعث به وجود آمدن این درد می‌شوند و یکی از آن‌ها کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن است. این مواد غذایی به طور مستقیم بر سلامت ماهیچه‌ها و مفاصل اثرگذار هستند.

برای مثال کمبود ویتامین ث ممکن است توانایی جذب درست و کامل مواد معدنی را کاهش دهد و به دنبال آن ضعف ماهیچه‌ای پدید آید. به علاوه می‌تواند در تولید صحیح کلاژن بدن نیز تأثیرگذار باشد. در نتیجه حاصله از این مشکلات، غضروفی که مفاصل را محافظت می‌کند، ضعیف می‌شود.

۷. خشکی پوست

دریافت کافی ویتامین ث به طور روزانه یکی از بهترین عادات زندگی است. این ماده کمک می‌کند پوست صاف، زیبا و بدون بیماری داشته باشید. ویتامین ث روند از دست دادن زودرس کلاژن و الاستین پوست را آهسته‌تر می‌کند. در واقع کلاژن و الاستین هستند که وظیفه استحکام و انعطاف‌پذیری پوست را بر عهده دارند.

دریافت میزان کافی از ویتامین ث به طور منظم، تأثیرات منفی رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد. این ماده حذف مواد سمی را افزایش می‌دهد و احتمال ابتلا به پیری زودرس را نیز کم می‌کند. اگر میزان مصرف ویتامین ث برای سلامت پوست کافی نباشد، باید از مرطوب‌کننده پوست مناسب خود استفاده کنید. زیرا این ماده به جذب مواد مغذی و مایعات کمک می‌کند.

۸. بیماری قلبی و عروقی

شیوع زودرس بیماری‌های قلبی و عروقی ارتباط زیادی با کمبود ویتامین ث دارد. تأثیر آنتی اکسیدانی این ویتامین، تجمع کلسترول را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین موجب تصفیه خون و از بین بردن سموم می‌شود. در نتیجه، عملکرد سلول‌ها، عروق و رگ‌ها بهبود پیدا می‌کند.

چنانچه شک دارید که آیا دچار کمبود ویتامین ث هستید یا نه، بهتر است به دنبال خوراکی، میوه و مواد غذایی دیگری باشید که بیشترین ویتامین ث را دارند و آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سپس نیاز است عادت‌های غذایی خود را ارتقا دهید تا حجم مناسب و کافی از مواد غذایی را دریافت کنید.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود ویتامین ویتامین ث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۶۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست

«فاطمه قاسم‌پور» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بودجه مربوط به زنان و خانواده بر اساس جزییات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ که از دولت ارسال شده است، اظهار کرد: در جداول ارسالی دولت، از اعتبار تجمیعی مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ که ۳۶ هزار میلیارد تومان است، صرفاً ۱,۸۰۰ میلیارد تومان یعنی فقط حدود ۵ درصد از این بودجه به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص یافته است، این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۲ با تمهید مجلس جمع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به استثنای ردیف‌های مشخص‌شده در قانون چیزی معادل ۴,۸۰۰ میلیارد تومان بود که در بند (ب) تبصره ۱۳ با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رفت بیش از این رقم در اختیار حوزه زنان و خانواده قرار گیرد.

وی افزود: رقم تعیین شده برای معاونت امور زنان در موضوع «توانمندسازی زنان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده» است و سایر موضوعاتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده بود از جمله مشاوره خانواده، ورزش و سلامت زنان، کارآفرینی زنان و … نیز حذف شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر بندهای بودجه‌ای مرتبط با حوزه زنان و خانواده از بند (ب) تبصره ۱۳ در جداول ارسالی، گفت: از بودجه مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ بودجه‌های دیگری به حوزه خانواده وارد شده است، برای مثال ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ردیف‌هایی در موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که در برخی از آن‌ها به موضوع تقویت خانواده و ترویج ازدواج البته در کنار سایر موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ اشاره شده است و اگر تمامی بودجه این موضوعات را مربوط به حوزه خانواده بدانیم، چیزی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که البته تفکیک این بخش از بودجه از بخش فرهنگ مشخص نشده است و نمی‌توان تخمین زد چه میزان از آن به حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بودجه بند (ب) تبصره ۱۳ انتظار می‌رفت بودجه امسال در حوزه زنان و خانواده.... قابل توجهی داشته باشد که این اتفاق رخ نداد.

وی اظهار کرد: تعیین یک درصد بودجه برای حوزه زنان و خانواده در قانون بودجه ۱۴۰۲ جاپای محکمی برای تأمین اعتبارات مربوط به حوزه زنان و خانواده بود که در صورت استمرار می‌توانست به مرور به بندی ثابت در قوانین بودجه سنواتی تبدیل شود و موضوعات حوزه زنان و خانواده ردیفی مستقل، مشخص و نشان‌دار داشته باشند که البته این اقدام مهم نیز دنبال نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سنجه‌های عملکردی مربوط به حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های سیاست‌گذار در جداول ارسالی، گفت: به جهت اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت ملزم به تهیه سنجه‌های ارزیابی برنامه دستگاه‌های سیاست‌گذار شده است و این تعیین سنجه نقش مهمی در بودجه‌ریزی برنامه‌محور و بعد نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات و بررسی اثربخشی آن‌ها دارد.

قاسم‌پور اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده ذیل وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون سنجه‌هایی در موضوعاتی نظیر حمایت از مراکز خدمات مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و… مشخص شده که برخی از این سنجه‌ها جامع و مبتنی بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در هر صورت مجلس در راستای رفع این مسائل و ارتقای بودجه این بخش پیگیری‌هایی را انجام داده که ان‌شاء الله به نتیجه برسد.

کد خبر 6091843 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • کافی است انسان باشد!
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود