Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت ــ وجود قرص در کیک‌، ویفر و شکلات طی چند روز گذشته نگرانی‌های زیادی را بین خانواده‌ها به وجود آورد، به طوری که ابتدا با تکذیب وزارت بهداشت و سپس تأیید آن مواجه شد، اما مشخص نیست هدف عاملان حمله سازمان یافته به صنایع غذایی کشور است یا بدنام کردن رقبا. به گزارش ایکنا؛ طی روزهای گذشته قرص‌های مشکوکی در کیک‌های خوراکی محصول ایران در چند استان شمالی و غربی مشاهده و موجب نگرانی برای خانواده‌های مختلف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کیک‌ها در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و کرمانشاه مشاهده شده است. انتشار تصاویر کیک‌های دارای قرص در وهله نخست با تکذیب وزارت بهداشت مواجه شد، اما پس از فراگیر شدن تصاویر و ازدیاد استان‌های درگیر این موضوع، کیانوش جهانپور واکنش نشان داد و این موضوع را تأیید کرد.
یوسف دهبانپور، عضو انجمن تحقیقات تغذیه ایران در گفت وگو با ایکنا؛ در رابطه با وجود قرص‌ها یا هر مواد دیگری در محصولات بسته‌بندی خوراکی گفت: به لحاظ فرآیندی این‌کار به هیچ عنوان از طریق کارخانه‌های تولید این محصول نمی‌تواند انجام گیرد بلکه امکان دارد از سوی رقبا برای کنار زدن یا بدنام کردن آن کارخانه انجام شود.
وی بیان کرد: این امکان وجود دارد، که توسط اشخاص یا گروهی در بیرون از کارخانه و شرکت‌های توزیع، پس از تولید انجام شده و با بسته بندی مجدد توزیع‌ شده باشد.
جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با ایکنا از فروشگاه‌های مواد غذایی درخواست کرد، تا تمامی فرآورده‌های غذایی را از فروشگاه‌ها و شرکت‌های پخش رسمی تحویل گیرند و افزود: گزارش‌ همکاران ما حاکی از آن است که این محصولات به هیچ وجه در سطح کلان تولید و پخش نشده و موارد مشکوک در برخی بسته‌ها، در سطح عرضه مشاهده و جمع‌آوری شده‌اند.
جهانپور یادآور شد: به نظر می‌رسد این موضوع فراتر از سلامت بوده و ابعاد انتظامی، امنیتی و سیاسی دارد و به احتمال قوی افرادی با انگیزه‌های خاص در عرضه مداخلاتی داشته‌اند.
در همین حال جهانپور، دقایقی قبل نیز در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت از حمله سازمان یافته و هدف‌دار به صنایع غذایی کشور خبر داد.
وی تصریح کرد: آنچه مشخص است قرص و کپسول بعد از خط تولید و در سطح عرضه و در اقدامی خرابکارانه، هدفمند و سازمان یافته به بسته‌بندی تعدادی از محصولات وارد شده و مشکلی در سطح خطوط تولید و بسته بندی و حتی عرضه کلان از مسیر شرکت‌های پخش مجاز و رسمی مشاهده نشده است.

وی افزود: تنها مرجع اظهار نظر در مورد محتوای این قرص و کپسول‌ها، آزمایشگاه سازمان غذا و داروست و تا این لحظه گزارشی از وجود دارو‌های مخدر یا قرص برنج در نمونه‌های ارسالی نداریم. دارو‌های بررسی شده اغلب دارو‌های خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی بوده و به نظر می‌رسد ایجاد رعب و وحشت و تخریب وجهه صنایع غذایی به طور عام مورد هدف بوده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گفت: وجود قرص و کپسول کاملا سالم و دست نخورده و بدون تغییر رنگ یا تغییر در قوام آن در محصولات مورد اشاره، نشان می‌دهد که این موارد تعمدا و بعد از تولید، در سطح عرضه به انحای مختلف در برخی بسته‌ها قرار گرفته و شرکت تولیدی خاصی هم هدف این اقدام خرابکارانه قرار نگرفته، بلکه تخریب وجهه کل صنعت غذا و شکلات کشور به عنوان یک صنعت پیشرو هدف‌گذاری شده است.

جهانپور افزود: تاکنون گزارشی از شناسایی و بازداشت عاملان این اقدام در دسترس نیست ولی موضوع فراتر از مأموریت حوزه سلامت بوده و ابعاد امنیتی و سیاسی داشته و دستگاه‌های مسئول جهت روشن شدن ابعاد آن به موضوع ورود پیدا کرده‌اند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: فروشگاه‌های مواد غذایی مکلف به تأمین فرآورده‌ها از شرکت‌های پخش معتبر و مجاز در قبال فاکتور رسمی فروش هستند و در صورت خرید از توزیع کننده‌های غیرمجاز در قبال پیامد‌های آن پاسخگو خواهند بود. محصولات عرضه شده توسط شرکت‌های پخش مجاز قابل رهگیری و پیگیری است، ولی متأسفانه برخی فروشگاه‌ها و محل‌های عرضه، محصولات غذایی را از توزیع کننده‌های غیرمجاز و بدون شناسنامه به قیمت‌هایی پایین تر تهیه می‌کنند و این مسیر دقیقا مدخل کالا‌ها و فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، جعلی و تقلبی است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان از اولیای مدارس و دانش آموزان و مصرف کنندگان خواست محصولات غذایی را صرفا از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنند و هنگام خرید به سالم بودن بسته بندی و دستکاری نشدن بسته‌های محصولات دقت کرده و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، در سراسر کشور مراتب را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش کنند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت ایمنی غذا غذا و دارو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت قرص در کیک کیک آلوده سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، مهدی انصاری با بیان اینکه اظهار نظر در مورد اینکه مصرف آب چاه منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، اظهار کرد: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد و آب‌های بسته‌بندی دارای مزایای متعددی است و عدم آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت کش‌ها، بخشی از مزایای آب‌های بسته‌بندی است.

وی افزود: در تولید و عرضه آب‌های بسته بندی، فرایندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد دریافت می‌شود، هر محصولی یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولیدکننده در بسته‌بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف‌کننده، فروشنده و توزیع‌کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته بندی شده نیست. ظروف بسته بندی پت در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه‌ها، روغن‌های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند، تاکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه‌گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس‌ترین روش‌ها استفاده می‌شود و عبارت زیرو معنی عام دارد، در حالی که به صورت فنی عبارت غیرقابل ردیابی (not detectable) اعلام می‌شود، باید اذعان کرد نمی‌توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم.

انصاری در خصوص کیفیت برنج‌های غیرایرانی موجود در بازار گفت: تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونه‌برداری شده و آنالیزهای لازم روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند.

لازم به ذکر است، تمام کالاهای سلامت از جمله آب‌های بسته بندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد می‌شود و نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگان‌های رسمی نیست، اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت بخشی به کل جامعه است.

کد خبر 751073

دیگر خبرها

  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی