Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@04:43:22 GMT

۸ علامت کمبود ویتامین ث در بدن

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۶۹۵۵

۸ علامت کمبود ویتامین ث در بدن

رویداد۲۴ همه می‌دانیم که ویتامین‌ها نقش مهمی در زندگی و سلامت بدن ما ایفا می‌کنند و این حقیقت بر کسی پوشیده نیست. این مغذی‌ها برای سلامتی و اطمینان از عملکرد صحیح بدن ضروری هستند. در بین مواد ضروری برای بدن، ویتامین ث یکی از شناخته‌شده‌ترین و مهم‌ترین آنهاست. به همین دلیل اگر کمبود ویتامین ث در بدن وجود داشته باشد، خطر بزرگی برای سلامتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ویتامین ث فقط برای تقویت سیستم ایمنی ضروری نیست، بلکه نقش مهمی در بسیاری از فرآیند‌ها و عملکرد‌های بدن نیز ایفا می‌کند. دریافت مقدار کافی از این ویتامین است که موجب می‌شود وظایف آن به درستی انجام شود. برخی این وظایف عبارت‌اند از: افزایش جریان خون، افزایش رشد سلولی و کاهش آسیب حاصل از اکسیداسیون. ویتامین ث برای جذب صحیح آهن و توزیع کلسیم در بدن نیز ضروری است و به دنبال آن کلسیم هم فواید بسیار دیگری را به بدن می‌رساند.

علائم و عواقب کمبود ویتامین ث

با توجه به نکات ذکر شده، بهتر است بدانید که کمبود ویتامین ث واکنش‌های منفی بسیاری را در بدن به وجود می‌آورد. در نتیجه، کمبود این ویتامین بر سلامت ذهن و جسم تأثیر می‌گذارد. در ابتدا تشخیص این کمبود دشوار است، ولی با گذشت زمان، برخی از علائم و نشانه‌ها ظاهر می‌شوند. این علائم را در زیر بخوانید:

۱. نازک شدن و ریزش مو

نازکی و ریزش مو همیشه با عوامل مختلفی در ارتباط است و در واقع این عوامل موجب آسیب پوسته سر و مو‌ها می‌شوند. در بین فاکتور‌های مؤثر، کمبود ویتامین ث یکی از دلایل رایج به شمار می‌رود. چرا که این ویتامین برای نگهداری کلاژن و پروتئین مو که موجب استحکام آن می‌شود، حیاتی است. در نتیجه اگر رژیم غذایی شامل مواد غذایی حاوی ویتامین ث نباشد، ممکن است منجر به خشکی مو، ریزش و مستعد به کچلی شود.

۲. عفونت‌های مکرر

افراد دچار کمبود ویتامین ث نسبت به افرادی که مقدار مورد نیاز و کافی از این ویتامین را دریافت می‌کنند، به گسترش و افزایش عفونت مستعدتر هستند. این ماده مغذی برای سیستم دفاعی بدن ضروری است. مقادیر کم ویتامین ث قدرت از بین بردن و نابودی ویروس و باکتری که موجب بروز انواع بیماری می‌شوند، را کاهش می‌دهد.

عفونت‌های ادراری مکرر، مشکلات دهانی و حساسیت‌های پوستی برخی از علائمی هستند که نشان می‌دهند باید به فکر مصرف بیشتر ویتامین ث باشید.
بیشتر بخوانید: ویتامین‌هایی که علائم اضطراب را کاهش می‌دهند ۳. تغییر خلق و خو

با وجود آنکه شاید بسیاری از افراد متوجه نشوند، ولی ویتامین ث با سلامت عاطفی شما در ارتباط است. مصرف مقدار کافی از این ویتامین موجب ثبات ذهنی، آرامش و کنترل هورمون‌هایی می‌شود که خلق و خوی بد را به همراه دارند. از طرفی دیگر، کمبود ویتامین ث موجب خلقیات آزاردهنده مانند استرس و احساسات منفی می‌شود که بر روحیه نیز تأثیرگذار است.

۴. خستگی

خستگی یا احساس مداوم خستگی دلایل بسیاری دارد. کمبود ویتامین ث هم خستگی به همراه می‌آورد. این ماده مغذی برای عملکرد بهینه ذهن و بدن ضروری است. به همین دلیل دریافت مقادیر کافی از این ماده موجب احساس خستگی و نیاز به استراحت بدن می‌شود.

۵. ترمیم آهسته‌تر زخم‌ها

ویتامین ث برای اکسیژن‌رسانی صحیح و ترمیم سلولی موردنیاز است. در نتیجه، اگر در بدن وجود نداشته باشد، زخم‌ها به سرعت بهبود پیدا نمی‌کنند. اگر ویتامین ث را به اندازه کافی دریافت نکنید، حتی زخم‌های سطحی پوست هم در طول زمان طولانی‌تری درمان می‌شوند. به علاوه کبودی هم ممکن است در طول شب در بدن پدید آید.

۶. درد بدن

اگر کسی درد دائمی در بدن داشته باشد، باید به متخصص مراجعه کند. دلایل بسیاری باعث به وجود آمدن این درد می‌شوند و یکی از آن‌ها کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن است. این مواد غذایی به طور مستقیم بر سلامت ماهیچه‌ها و مفاصل اثرگذار هستند.

برای مثال کمبود ویتامین ث ممکن است توانایی جذب درست و کامل مواد معدنی را کاهش دهد و به دنبال آن ضعف ماهیچه‌ای پدید آید. به علاوه می‌تواند در تولید صحیح کلاژن بدن نیز تأثیرگذار باشد. در نتیجه حاصله از این مشکلات، غضروفی که مفاصل را محافظت می‌کند، ضعیف می‌شود.

۷. خشکی پوست

دریافت کافی ویتامین ث به طور روزانه یکی از بهترین عادات زندگی است. این ماده کمک می‌کند پوست صاف، زیبا و بدون بیماری داشته باشید. ویتامین ث روند از دست دادن زودرس کلاژن و الاستین پوست را آهسته‌تر می‌کند. در واقع کلاژن و الاستین هستند که وظیفه استحکام و انعطاف‌پذیری پوست را بر عهده دارند.

دریافت میزان کافی از ویتامین ث به طور منظم، تأثیرات منفی رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد. این ماده حذف مواد سمی را افزایش می‌دهد و احتمال ابتلا به پیری زودرس را نیز کم می‌کند. اگر میزان مصرف ویتامین ث برای سلامت پوست کافی نباشد، باید از مرطوب‌کننده پوست مناسب خود استفاده کنید. زیرا این ماده به جذب مواد مغذی و مایعات کمک می‌کند.

۸. بیماری قلبی و عروقی

شیوع زودرس بیماری‌های قلبی و عروقی ارتباط زیادی با کمبود ویتامین ث دارد. تأثیر آنتی اکسیدانی این ویتامین، تجمع کلسترول را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین موجب تصفیه خون و از بین بردن سموم می‌شود. در نتیجه، عملکرد سلول‌ها، عروق و رگ‌ها بهبود پیدا می‌کند.

چنانچه شک دارید که آیا دچار کمبود ویتامین ث هستید یا نه، بهتر است به دنبال خوراکی، میوه و مواد غذایی دیگری باشید که بیشترین ویتامین ث را دارند و آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سپس نیاز است عادت‌های غذایی خود را ارتقا دهید تا حجم مناسب و کافی از مواد غذایی را دریافت کنید. منبع: برترین ها خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کمبود ویتامین اخبار سلامت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۶۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در کاهش علایم و جلوگیری از پیشرفت بیماری آسم به بیان توصیه‌هایی به این بیماران پرداخت.

وی افزود: رعایت برنامه غذایی صحیح برای حفظ سلامت، اجتناب از صرف وعده غذایی حجیم و جلوگیری از اتساع معده یا پیشگیری از بروز عفونت‌ها با افزایش مقاومت بدن از جمله نکات مهم در این افراد است.

کاویانی شناسایی غذاهای آلرژی‌زا و حذف آنها از رژیم غذایی را در مبتلایان به آسم آلرژیک بسیار مهم عنوان کرد و گفت:افزایش دریافت آب با رقیق کردن ترشحات می‌تواند در این بیماران کمک‌کننده باشد.

وی بهبود وضعیت تغذیه از طریق دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، افزایش دریافت مواد آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی سلنیوم را از اصول مهم تغذیه‌ای در آسم برشمرد و تصریح کرد:مصرف وعده‌های غذایی کوچک حاوی مقادیر بالای مواد مغذی نظیر پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین، مواد معدنی و انرژی برای کاهش خطرعفونت و ضعف سلامت بسیاری مفید است.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با اشاره به ضرورت مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A, B6 ، روی و ویتامین C به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی آن‌ها ادامه داد: مصرف سایر مواد مغذی موثر بر سیستم ایمنی بدن مانند کوئرستین موجود در سیب، انواع پیاز، مرکبات و انواع توت‌ها و همچنین مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم مانند انواع مغزدانه‌ها و مصرف ویتامینE بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: حذف غذاهای آلرژن(حساسیت‌زا)  در بیمار مبتلا به آسم آلرژیک ( برخی غذاهای حساسیت‌زا نظیر شیر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی) و مصرف آب بیشتر در صورت نداشتن منع مصرف وکنترل مقدار نمک مصرفی به دلیل تاثیر در کنترل آسم به ویژه در مردان را بسیار مهم است.

کاویانی گفت: محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع شده و جامد، جایگزین کردن روغن‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه مانند روغن زیتون و در صورت تحمل مصرف گردو و تخم بذرک در کنترل بیماری آسم بسیار مهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟