Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:56:50 GMT

پیشنهاد کارشناسی برای افزایش درآمد دولت

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۸۹۱۰

پیشنهاد کارشناسی برای افزایش درآمد دولت

باتوجه به اینکه لایحه بودجه ۹۹، با کسری معادل ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی مواجه است که دولت برای تامین منابع درآمدی این کسری باید برنامه‌هایی داشته باشد، یک کارشناس اقتصادی معتقد است که دولت بدین منظور باید شرایط مزایده بین‌المللی را فراهم کند.

 مهدی رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به لایحه بودجه ۹۹، اظهار کرد: واگذاری اموال منقول و غیرمنقول دولت داستان تازه‌ای نیست و آنچه اهمیت دارد این است که به چه کسی می‌خواهند این اموال را بفروشند؟ اگر نهاد و سازمان‌هایی که از تمکن مالی برخوردارند برای خرید اقدام کنند، این موضوع ضد اقتصاد مبتنی بر بازار و رقابت است؛ بنابراین برای موفق شدن در این امر باید مزایده بین‌المللی گذاشته شود و کشورهایی همچون آلمان، فرانسه و ژاپن که تکنولوژی و نظام اقتصادی سالمی دارند بتوانند در این زمینه با ما مشارکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم تحقق واگذاری مالی برای جبران کسری بودجه

وی با بیان اینکه دولت برای کسری بودجه باید شرایط مزایده بین‌المللی را فراهم کند، ادامه داد: تاکنون اقداماتی که در رابطه با واگذاری اموال منقول و غیرمنقول صورت گرفته جز بدتر شدن اقتصاد و انحصاری و شبه احصاری شدن آن نتیجه‌ای نداشته است. مساله خصوصی‌سازی و واگذاری اموال باید شرایط رقابت بین‌المللی و مزایده بین‌المللی را پیدا کند و آنچه در داخل و به وسیله نهادها و سازمان‌ها خرید و فروش می‌شوند هرگز مساله‌ای را حل نکرده و نخواهد کرد. با توجه به تورم ۲۰ درصدی، تامین کسری بودجه از طریق بازارهای مالی هم، به دلیل اینکه هر نوع پس‌انداز و سرمایه‌گذاری در اوراق مالی ضرر مطلق برای خریدار دارد و مردم هم رغبتی برای سرمایه‌گذاری ندارند، عملی نخواهد شد.

رشیدی اظهار کرد: تورم، موضوعی است که در لایحه بودجه قابل بحث است که در اثر کسری‌هایی که هم از نظر ارزی و هم از نظر ریالی وجود دارد، دولت ناچار است استقراض پول از بانک مرکزی را افزایش دهد که در نتیجه، این امر منجر به انتشار پول که در مقابل این پول کالایی تولید نمی‌شود، افزایش فشارهای تورمی، تشدید کسری بودجه و بهم خوردن بودجه خانواده و درآمد می‌شود.

سقوط درآمد ارزی به ۱۰ میلیارد دلار

وی ادامه داد: در لایحه بودجه، درآمد ارزی ۸۰ میلیارد دلاری به حدود ۱۰ میلیارد دلار سقوط خواهد کرد که به هیچ وجه برای مخارج ارزی کشور کافی نخواهد بود، چون حدود ۶۰ میلیارد دلار نیاز ارزی سالانه کشور است؛ بنابراین با این بودجه درنظر گرفته شده، واردات محدود خواهد شود و درآمدهای گمرکی تقلیل خواهد یافت که این امر به کسری بودجه بیشتر دامن خواهد زد.

مخارج خارج از بودجه غیرقابل کنترل است

رشیدی با بیان اینکه مخارج خارج از بودجه دولت غیرقابل کنترل است، افزود: اکنون با این ساختار معیوب اقتصادی راه‌حل چندان مناسبی برای جبران کسری بودجه وجود ندارد؛ مگر اینکه تمام پایه‌های اقتصادی را بر مبنای اقتصاد بازاری رقابتی در شرایط دموکراتیک در نظر بگیریم.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لایحه بودجه 99 بودجه ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین

رئیس کل بانک مرکزی از ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین امسال خبر داد و گفت: این به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی در جلسه هیئت دولت اعلام کرد: نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است. 

او تأکید کرد: نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. 

فرزین البته این را هم گفت که در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود 200 میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت 200 میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتظارات تورمی کم شد
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتطارات تورمی کم شد
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است