Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق قانون انتخابات هرگونه نظرسنجی غیرقانونی بوده و ممکن است با رصد ناظران این کار به ضرر برخی کاندیداها نیز باشد، اما شیوه نظرسنجی‌های مجازی انتخاباتی در استان ایلام نیازمند آن است که یک‌پایش نظارتی به این موضوع توسط مسئولان انجام شود. ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۹ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، محلی برای تبادل اطلاعات، آرا و افکار است اگرچه در نگاه ابتدایی بیشتر به‌مثابه محلی برای سرگرم شدن تصور شده است، اما قابلیت‌های تأثیرگذاری بر افکار عمومی به‌ویژه در شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی مجازی یا ایجاد همگرایی‌های فردی و گروهی دارد که به جهت سمت‌وسو دادن به افکار و افعال در دنیای واقعی حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ازآنجایی‌که تاریخ معاصر نشان داده است که این شبکه‌ها می‌توانند به‌عنوان محلی برای تضارب آرا و نظرات سیاسی و اجتماعی قرار گیرند یا در جهت ایجاد موج‌های حمایتی- انتقادی عمل کنند به همین منظور تأثیر این شبکه‌ها بر جریانات سیاسی حاکم بر اجتماع و روند تأثیرگذاری بر این جریانات به‌خصوص در انتخابات قابل‌توجه است.

فضای مجازی به همان میزان که می‌تواند مولد باشد، می‌تواند مخرب هم باشد. چیزی که امروز ما در گروه‌هایی به اسم انتخاباتی، در استان ایلام با آن روبرو هستیم و افراد برای معرفی، تبرئه و تخریب دیگران گاهی اسناد و مدارکی را در این گروه‌ها در معرض نمایش می‌گذارند و امکان سوء استفاده را برای فرصت‌طلبان فراهم می‌آورند.

چشم‌زخم انتخابات اسفندامام جمعه ارومیه: افرادی که ‌شایسته نمایندگی مجلس نیستند‌ از گود انتخابات خارج شوندامام جمعه کاشان: رقیب ما در انتخابات دشمن است / نامزدان و هواداران اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند‌

نمونه آن را می‌توان نظرسنجی‌های بی‌اعتبار برای تخریب کاندیدای رقیب عنوان کرد برخی طرفداران و حامیان کاندیداها با راه‌اندازی نظرسنجی‌های بی‌اعتبار و منتشر کردن‌آن در گروه‌ها عملاً خو‌دشان صلاحیت افراد را تائید، انتخابات را برگزار و برنده را نیز مشخص کردند!

برخی کاندیدابرای اینکه کم نیاورند مجبور به خرید رأی تلگرامی فیک می‌شوند

جالب‌تر اینکه افرادی با زیر سن رأی هم در این نظرسنجی‌ها شرکت کرده و برخی نیز برای اینکه کاندیدایشان کم نیاورد مجبور به خرید رأی تلگرامی غیرواقعی می‌شوند.
این در حالی است که هنوز نتیجه تائید صلاحیت‌ها اعلام‌نشده است و مشخص نیست که همه این داوطلبان احراز صلاحیت شوند. همچنین طبق قانون انتخابات هرگونه نظرسنجی غیرقانونی بوده و ممکن است با رصد ناظران این کار به ضرر برخی کاندیداها نیز باشد.

از سوی دیگر نیز برخی از کاندیداها به این موضوع واکنش منفی نشان داده و خواستار پیگیری شورای نگهبان در خصوص این‌گونه نظرسنجی‌ها هستند.

نظرسنجی‌های انتخاباتی در فضای مجازی ممنوع است

محمد نوذری در واکنش به این اتفاق در فضای مجازی استان ایلام با اعلام اینکه هرگونه نظرسنجی انتخاباتی در فضای مجازی ممنوع است اظهار داشت: نظرسنجی‌های انتخاباتی در فضای مجازی ممنوع است.

معاون سیاسی استاندار ایلام و رئیس ستاد انتخابات استان به تریبون داران در فضای مجازی توصیه کرد: با رعایت قانون دستگاه مجری و ناظر انتخابات را یاری و از اقداماتی که مغایر با قانون است پرهیز کنند.

وی ترغیب به حضور حداکثری و نشاط انتخاباتی را یادآور و خاطرنشان کرد: نشاط انتخاباتی و حضور حداکثری با رعایت اصل بی‌طرفی خواسته نا‌ظران و مجریان انتخابات پیش رو در ایلام است.

تسنیم؛ شبکه‌های اجتماعی در انتخابات پیش رو بسیار تأثیرگذار هستند و در بسیاری از موارد مردم به‌عنوان شهروند- خبرنگار زودتر از اهالی رسانه برخی از اخبار را رصد می‌کنند.

فقط باید نکاتی را رعایت کنند که استفاده از فضای مجازی به تأثیر منفی تبدیل نشود و این فضا باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که جلوی تخریب‌ها و اتهام‌های ناروا گرفته شود و باید در نظر داشته باشیم که دشمنان آن‌سوی مرز با این فضای مجازی مرتبط هستند و کاربران باید هرگونه اطلاعات شبه انگیزی را تا زمانی که از صحت آن اطمینان حاصل نکرده‌اند اطلاع‌رسانی نکنند چون دشمنان با اغراض سیاسی خاص به مسائل دامن می‌زنند.

قطعاً نظرسنجی علاوه بر بی‌اعتباری نتیجه آن می‌تواند باعث ایجاد توقع در کاندیداها و حتی تخریب برخی از آن‌ها می‌شود، امیدواریم با یک‌پایش نظارتی این موضوع نه‌فقط در سطح  کل استان پیگیری شود.

انتهای پیام/891/ز

R7718/P/S6,52/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، از برنامه شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: شورای وحدت دو ماموریت اساسی دارد. نخست کمک به کشورداری بر اساس نظام مسائل است. یعنی موضوعات اساسی کشورداری شناسایی و حوزه‌هایی که مورد اجماع نیست به بحث گذاشته شود تا به نظر واحدی دست یابیم و آن را در اختیار دولت قرار دهیم که این جزو ماموریت اصلی شورای وحدت است.

وی در گفتگو با ایرنا، دومین ماموریت شورای متبوعش را حضور در مناسبت‌ها و رویدادهای مهم سیاسی بیان کرد و افزود: یکی از این مناسبت ها، انتخابات است که شورای وحدت در عمر چهارساله خود در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری حضور فعال و مسئولانه داشت، البته در انتخابات مجلس در حوزه تهران انتظار ما برآورده نشد.

سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه در سطح کشور با تلاش شورای وحدت ۶۰ نماینده اختصاصی و ۳۰ نماینده مشترک با جریان های دیگر راهی بهارستان شدند، اعلام کرد: در مرحله دوم انتخابات هم نامزد داریم که معرفی می‌‍شوند و ممکن است تصمیم بگیریم از فهرست‌های دیگر لیست را تکمیل و به مردم تهران معرفی کنیم. در استان‌ها هم بررسی‌ها انجام و نامزدها مشخص شدند که در زمان خود اعلام می‌کنیم.

متکی همچنین مهمترین برنامه مجلس دوازدهم را نظارت عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های حکمرانی در کشور نیاز دارند هر چند وقت یکبار خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند که در حکمرانی نوین در دنیا به آن سنجش مقبولیت می‌گویند. تلقی بر این است که مردم نسبت به مجلس یک ارزیابی بسیار مثبتی ندارند و انتقادات و مطالبات برزمین مانده دارند که فکر می‌کنند مجلس به آن رسیدگی نکرده است.

وی با بیان اینکه بر این اساس ما ضرورت تحول در رویکردها و کاردکردهای مجلس دوازدهم را مطرح کردیم، افزود: در مجلس در حوزه های شکلی و سخت افزای کار نیاز به تحول داریم.

منتخب مجلس داوزدهم از دیگر حوزه هایی که نیاز به تحول دارد را حوزه مدیریت مجلس عنوان کرد و گفت: رئیس مجلس قبل از ورود به دستور صحن علنی باید موضوعات را بررسی کرده باشد و در عین حال باید گروه‌های مشاوره‌ای تشکیل دهد تا موضوعات را بررسی کنند که این مشاوران می‌تواند روسای کمیسیون‌ها، استادان دانشگاه و نخبگان باشند و از طرفی تعامل باید برآمده از نگاه نمایندگان باشد.

متکی در بیان ویژگی‌های رئیس مجلس دوازدهم نیز، اظهار کرد: اشراف به حوزه داخلی و خارجی و دیپلماتیک می‌تواند نقاط قوت یک نامزد ریاست مجلس باشد تا بتواند مدیریت شکلی و محتوایی موفقی را در مجلس داشته باشد. یا می تواند خودش متخصص باشد و یا از مشاوران استفاده کند. اما باید نسبت به مسائل کلان کشور داری اشراف داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899368

دیگر خبرها

  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • اختصاصی|لیست ۱۶ نفره انتخاباتی شانا هفته آتی منتشر می‌شود
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود