Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:27:17 GMT

نگاهی به مهمترین اتفاقات دنیای هنر در سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۹۳۷۹

نگاهی به مهمترین اتفاقات دنیای هنر در سال ۲۰۱۹

سال نو میلادی نزدیک است و این مناسبت بهانه‌ای شده تا یکی از نشریات تخصصی حوزه فرهنگ و هنر با انتشار گزارشی درباره بزرگترین و مهم‌ترین رویدادهای عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۱۹، مروری بر این اتفاقات داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ مجله تخصصی فرهنگ و هنر «آرت نیوزپیپر» در گزارشی به اتفاقات مهم حوزه فرهنگ و هنر سال ۲۰۱۹ پرداخته که در ادامه به بخشی از آن اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 «لئوناردو داوینچی» از جمله هنرمندانی است که در سال ۲۰۱۹ بارها تیتر خبرهای رسانه‌های بزرگ جهان شد. برگزاری نمایشگاه بزرگ موزه لوور در پانصدمین سالروز درگذشت این هنرمند چیره‌دست ایتالیایی توجه بسیاری را به خود جلب کرد. مسئله حاضر شدن تابلو نقاشی ۴۵۰ میلیون دلاری «سالواتور موندی» در نمایشگاه لوور از جمله مباحث پررنگ عرصه هنر بود که در نهایت به غایب بودن این اثر هنری در این نمایشگاه بزرگ ختم شد. هویت مالک «سالواتور موندی»‌ و مکان نگهداری آن علی‌رغم انتشار گزارش‌های فراوان هنوز هم نامشخص باقی مانده است؛ اگر چه شایعاتی مبنی بر خریداری شدن این تابلو نقاشی توسط «بن سلمان» ولیعهد عربستان مطرح شد.

 هویت و عملکرد حامیان مالی موزه‌ها و موسسه‌های هنری بزرگ بریتانیا و ایالات متحده نیز از جمله مباحث مطرح‌شده سال ۲۰۱۹ بود؛ برای مثال اوایل سال جاری گالری ملی پرتره لندن، کمک یک میلیون پوندی را از خانواده «سَکلِر» نپذیرفت. خانواده «سکلر» مالک کارخانه داروسازی «پاردو فارما» است که به فریب پزشکان و بیماران در مورد خطرات ناشی از بسیاری از محصولات اعتیادآور خود، از جمله «اُکسی کدون» متهم شده است.

در همین بین سازمان «گالری‌های ملی اسکاتلند» ‌که مدیریت سه گالری در این کشور را بر عهده دارد در راستای حمایت از جنبش‌های تغییرات اقلیمی از پایان همکاری‌هایش با شرکت نفت و گاز بریتانیایی معروف به «‌بی پی»‌ خبر داده است. این اقدام گالری‌های ملی اسکاتلند، فشار برای تغییر اسپانسر را برای موزه بریتانیا و گالری ملی پرتره لندن نیز بیشتر کرد.

 آتش‌سوزی مهیب پانزدهم آوریل کلیسای نوتردام بی‌شک از مهم‌ترین رویدادهای سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود. این حادثه می‌تواند یادآور آسیب‌پذیری بناهای تاریخی مخصوصا در زمان مرمت باشد. حالا این آتش‌سوزی سبب شده این اثر تاریخی به بهترین شکل ممکن بازسازی شود. پس از آتش‌سوزی موزه ملی برزیل در سپتامبر سال ۲۰۱۸، برزیل نیز ساخت مجموعه جدیدی را آغاز کرده است.

با اینکه مرمت ساختمان‌ها و آثار تاریخی برای مدت‌ها از مباحث داغ رسانه‌ها بوده اما از برجسته‌ترین رویدادهای فرهنگی امسال می‌توان به توجه نشان‌دادن موزه‌های اروپایی نسبت به هویت مجموعه آثارشان و استرداد آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا اشاره کرد. این مبحث با شروع تحقیقات «فلوین سار» اقتصاددان اهل سنگال و «بندیکت ساووی» متخصص فرانسوی تاریخ هنر، درباره آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا آغاز شد. «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه پس از آنکه بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای صاحب اثر را از اولویت‌های خود اعلام کرد، «سار»‌ و «ساووی» را برای نوشتن گزارشی درباره آثار تاریخی دوره استعمار مامور کرد. با وجود اینکه قدم‌های مثبت بسیاری تاکنون در رابطه با این موضوع برداشته شده است اما، بیشتر حرف‌ها هنوز به مرحله عمل نرسیده‌اند.

فروخته شدن مجسمه «خرگوش فولادی» اثر «جف کونز»‌ به قیمت ۹۱ میلیون دلار در حراجی ساتبیز را شاید بتوان از دیگر رخدادهای مهم عرصه هنر در سال ۲۰۱۹ محسوب کرد. به این ترتیب «جف کونز» موفق شد رکورد گرانترین هنرمند زنده دنیا را که پیش از این به «دیوید هاکنی»‌ برای تابلو نقاشی «دو مرد» تعلق داشت را به خود اختصاص دهد.

مجسمه «خرگوش فولادی» 

در اواسط همین سال بود که مشهورترین اسلحه تاریخ هنر یعنی اسلحه‌ای که به زندگی «ونسان ونگوگ» نقاش مشهور آثار پست امپرسیونیست خاتمه داد، فروخته شد. کارشناسان قیمت فروش این اسلحه زنگ‌زده را بین ۴۰ هزار تا ۶۰ هزار یورو تخمین زده بودند، اما این اثر در نهایت به قیمت ۱۶۲۵۰۰ یورو فروخته شد.

پنجاه‌ و هشتمین دوره از بینال ونیز نیز از جمله مهم‌ترین رخدادهای دنیای هنر بود که در سال ۲۰۱۹ شاهد بودیم. موضوعات «تغییرات اقلیمی» و «بحران جهانی مهاجرت» نیز از جمله موضوعات اصلی این رویداد بزرگ هنرهای تجسمی محسوب می‌شدند. «کریستوف باچل» ـ هنرمند سوئیسی ـ  از جمله هنرمندانی بود که با «چیدمان» قایق غرق شده حامل هزار مهاجر، به بحران جهانی مهاجرت پرداخت.

اثر «کریستوفر باچل» 

به گزارش ایسنا، در این دوره از بینال ونیز همچنین شاهد درخشش نمایندگان کشورمان بودیم. مجله آنلاین ایرلندی «‌آیریش سان» و مجله هنری «اسپو آرت» نیز از پاویون ایران به عنوان جذاب‌ترین پاویون این دوره از دوسالانه هنری و یکی از پاویون‌های برتر ملی یاد کردند.

 تور بزرگ نمایشگاه «توت عنخ آمون: گنجینه فرعون طلایی مصر»‌ که نمایشگاه بزرگی از مجموعه آثار کشف شده در مقبره «توت عنخ آمون» فرعون مصر باستان است را نیز می‌توان از اتفاقات برجسته سال جاری محسوب کرد. این نمایشگاه رکورد بازدیدکنندگان را برای یک نمایشگاه در فرانسه شکست. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بینال ونیز آتش سوزی کلیسای نوتردام لئوناردو داوينچي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

15 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 15 اردیبهشت برابر 4 می را ورق می‌زنیم.

***

آنا آناستازی

۴ می ۲۰۰۱ میلادی برابر با ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ خورشیدی، آنه آناستازی، روان‌شناس آمریکایی درگذشت. آناستازی به‌دلیل توسعه پیشگامانه روان‌سنجی، اندازه‌گیری و درک ویژگی‌های روان‌شناختی معروف است. کار اصلی او، تست روانشناختی معروف به گورو آزمون در سال ۱۹۵۴ است. در این تست، او توجه خودش را به روش‌هایی جلب کرد که نشان می‌داد رشد صفات فردی متاثر از آموزش و وراثت است. او بررسی کرد که چگونه متغیرهای اندازه‌گیری این ویژگی‌ها تفاوت‌ها در آموزش، فرهنگ و زبان را شامل می‌شود. سال ۱۹۷۲، آناستازی اولین زنی بود که در نیم‌قرن دوم قرن بیستم به‌عنوان رئیس انجمن روانشناسی آمریکا انتخاب شد. برای دستاوردهایش، او مدال ملی علم آمریکا را در سال ۱۹۸۷دریافت کرد.

نتی ماریا استیونز

۴ می ۱۹۱۲ میلادی برابر با ۱۵ اردیبهشت ۱۲۹۱ خورشیدی، نتی ماریا استیونز، ژنتیک‌دان و نسل‌شناس آمریکایی درگذشت. استیونز در سال آغاز جنگ داخلی متولد شد اما باوجود شرایط سخت و فرصت‌های تحصیلی محدود زنان، یکی از اولین زنان آمریکایی بود که به‌دلیل مشارکت در تحقیقات علمی به شهرت رسید. در مقام یک زیست‌شناس سلولی و متخصص ژنتیک، سهم بزرگ او در علم به عنوان یکی از اولین دانشمندانی بود که دریافت جنسیت با تفاوت واحد بین دو گروه اسپرم که با یا بدون وجود یک کروموزوم ایکس هستند تعیین می‌شود. به‌عبارتی دیگر، او به‌همراه ادموند بیچر ویلسون، جانورشناس و ژنتیک‌دان آمریکایی، نخستین دانشمندانی در تاریخ بودند که اساس کروموزومی جنسیت را توصیف کردند.

جوزف کارپو

۴ می ۱۷۶۴ میلادی برابر با ۱۵ اردیبهشت ۱۱۴۳ خورشیدی، جوزف کنستانتین کارپو جراح و آناتومیست انگلیسی به‌دنیا آمد. کارپو کسی است که نخستین‌بار از روشی کهن که در هند استفاده می‌شد شیوه مدرن جراحی ترمیمی بینی را معرفی کرد. او در این روش، بینی را با پوستی که از روی پیشانی فرد برداشته بود بازسازی کرد. کارپو ابتدا این عمل را روی چند جسد تمرین کرد. سپس در ۲۳ اکتبر ۱۸۱۶ در بیمارستان دوک یورک در چلسی انگلستان، یک افسر ارتش بریتانیا را که بینی‌اش را به دلیل اثرات سمی درمان‌های جیوه برای کبدش از دست داده بود اما استخوان‌های بینی‌اش کامل بود عمل کرد. او عمل دیگری را روی مردی انجام داد که بینی و گونه‌اش با شمشیر مثله شده بود. این دو عمل موفقیت‌آمیز اولین جراحی پلاستیک مدرن را نشان می‌دهد. کارپو نتایج این شیوه جراحی را در سال ۱۸۱۶ منتشر کرد. اما این تکنیک از زمان‌های قدیم در هند انجام می شد، همچنین گاسپاره تالیاکوتزی، جراح ونیزی، در سال ۱۵۹۸ توضیح داده بود که چگونه می‌توان پوست جایگزین بینی را از پوست شانه یا بازو پیوند زد، اما این روش پس‌از تالیاکوتزی در ایتالیا ماندگار نماند.

اولین قاطر همانندسازی‌شده

۴ می ۲۰۰۳ میلادی برابر با ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۲ خورشیدی، اولین کرّه قاطر همانندسازی‌شده دنیا به نام آیداهو جم در دانشگاه آیداهو در ایالت یوتاه آمریکا به دنیا آمد. پژوهشگران بااستفاده از سلول جنین قاطر و تخمک اسب، این قاطر را همانندسازی کردند. قاطرها تقریباً همیشه عقیم هستند زیرا الاغ‌ها ۶۲ کروموزوم و اسب‌ها ۶۴ کروموزوم دارند و قاطرها درنهایت ۶۳ کروموزوم دارند. تولیدمثل سرده‌ اسب‌ها ازجمله گونه‌های اسب، الاغ و قاطر در آزمایشگاه و بااستفاده از لقاح مصنوعی و همانندسازی بسیار دشوار است و به‌همین‌علت، میزان موفقیت این همانندسازی بسیار پایین بود. اما سرانجام پس‌از ۳۰۷ بار تلاش، ۲۱ حاملگی و سه بارداری تا آخرین مراحل، سرانجام آیداهو جم اولین کرّه‌ای بود که به‌دنیا آمد.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 15 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • مهارت‌های باورنکردنی در دنیای فوتبال؛ از رونالدو و مسی تا نیمار و ام باپه / فیلم
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • برتری 3-0 بارسلونا مقابل لیورپول با بریس لیونل مسی (لیگ قهرمانان اروپا - 2019/5/1) / فیلم
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • دنیای بدون معلم، هرگز