Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا عارف در پاسخ به سوالی درباره انتقادات مطروحه به روند اعلام طرح اصلاح قیمت بنزین گـفت: اصلاح قیمت بنزین بحث جدی بود که مربوط به امروز و دیروز نیست.

کاری که از برنامه سوم شروع شد و طی آن باید قیمت بنزین آزاد و به فوب خلیج فارس می‌رسید همچنین منابع حاصل از آن نیز صرف توسعه و پیشرفت و برای مواردی همچون تامین اجتماعی، توسعه زیربنا‌ها و بهبود وضعیت اقشار آسیب‌پذیر هزینه می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عارف با بیان این‌که «باید دولت در طول شش سال گذشته مسیر اصلاح قیمت بنزین را جلو می‌برد.

به دولت برای اجرا نکردن طرح اصلاح قیمت بنزین پیغام داده بودیم

رییس فراکسیون امید با تاکید بر این‌که «باید دولت زمینه‌سازی‌های لازم رابرای اصلاح قیمت بنزین انجام می‌داد»، یادآور شد: ما در دولت اصلاحات برای افزایش سنواتی قیمت حامل‌های انرژی برنامه‌ای داشتیم مبنی بر این‌که هر سال این موضوع را در لایحه بودجه قید کنیم تا با بحث‌های صورت گرفته در دولت، مردم آمادگی ذهنی پیدا کرده و از جامعه هم بازخورد بگیریم. بعد با ارائه لایحه به مجلس، مردم در زمان بررسی اطلاع بیشتری پیدا کرده و آماده برای اجرای آن باشند ضمن آن‌که قانون بعد از ۱۵ فروردین‌ماه یعنی بعد از گذشت تعطیلات نوروز اجرایی می‌شد و آثار تورم حداقلی را به دنبال داشت.

عارف با تاکید بر این‌که «مجلس هیچ اطلاعی از تصمیم دولت برای اصلاح قیمت بنزین نداشت»، گفت: ما چند روز قبل از اجرای این طرح از تصمیم دولت برای اجرای آن مطلع شدیم و از رحمانی فضلی و نوبخت خواستیم در فراکسیون امید درباره جزییات اجرای طرح توضیح دهند.

بعد از آن در روز چهارشنبه یعنی ۲ روز قبل از اعلام رسمی افزایش قیمت بنزین در مجمع وزرای دولت اصلاحات از طریق یکی از اعضای کابینه به دولت از طریق او پیغام دادیم که ما مخالفیم و دولت تا قبل از جلسه فراکسیون اقدامی انجام ندهد، چون اعتقاد ما به همفکری بود نه این‌که نمایندگان مجلس و نخبگان در جریان نباشند، در رسانه‌ها نیز بحث نشود و یک مرتبه اجرای آن اعلام شود. با وجود این پیغام دولت طرح افزایش قیمت بنزین را به بدترین شکل ممکن عمل کرد حال این‌که می‌توانست با عملکرد بهتری از فواید اجرای این طرح استفاده کند.

وی ادامه داد: ابهام دیگر مربوط به نحوه هزینه کرد منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین است، آیا دولت می‌خواهد با ادامه شیوه دولت قبلی یارانه‌ها را به صورت نقدی به همه مردم پرداخت کند و همان کاری که به آن انتقاد داشت را اجرایی نمایند؟ باید دولت به جای توزیع یارانه نقدی بین ۶۰ میلیون خانوار منابع حاصله را صرف زیر ساخت‌ها و زیر بنا‌ها و بهبود وضیعت بهداشت و درمان و تولید کند.

رییس فراکسیون امید با اشاره به اقدامات این فراکسیون بعد از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین گفت: ما بلافاصله طرح سه فوریتی برای لغو این تصمیم را تهیه کردیم که بعد از فرمایش مقام معظم رهبری آن را پس گرفتیم. بعد نامه‌ای به رییس مجلس نوشته و خواستار لغو تعطیلی هفته بعد از اجرای این طرح مجلس شدیم و به دنبال این تقاضا مجلس در هفته چهارم تشکیل جلسه داد منتها با دستورات عادی که باعث انتقادات بسیار شد.

همچنین خواستیم نهاد‌های امنیتی گزارشی از دلایل اتفاقات رخ داده به نمایندگان ارائه داده و توضیح دهند چقدر برای مقابله توجیه شده و آمادگی داشتند همچنین خواستیم بخش‌های اقتصادی اعم از بانک مرکزی و سازمان برنامه و روسای قوا برای حضور در جلسه غیرعلنی و توضیح درباره علت تصمیم‌شان دعوت شوند.

وی ادامه داد: همچنین تاکید ما این بود رییس جمهور در جلسه‌ای غیرعلنی درباره چرایی افزایش قیمت بنزین به نمایندگان توضیح دهد به هر حال مردم از نمایندگان شان در حوزه‌های انتخابیه علت این کار را می‌پرسند و آن‌ها باید دلیلی برای توضیح داشته باشند.

عارف با اشاره به توضیحات رییس مجلس مبنی بر این‌که در روز سه‌شنبه یعنی دو روز قبل از آغاز این طرح توضیحاتی به نمایندگان در جلسه غیرعلنی داده بود، گفت: ایشان تنها نیم ساعت در زمینه‌های مختلف از جمله موضوع بنزین صحبت کرد. توضیحش درباره بنزین محدود به تصمیم گیری‌های کلی بود، ولی درباره نرخ بنزین و یا شیوه اجرای آن هیچ بحثی نشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تقاضای عده‌ای از نمایندگان برای استیضاح وزیر کشور به دلیل مسوولیت مستقیم او برای اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین بنا به اعلام رییس جمهور و به دنبال آن نحوه برخورد با معترضین گفت: چند استیضاح در دستور کار مجلس است که هیچ کدام از آن‌ها فراکسیونی نیست.

شیوه‌نامه‌ای در فراکسیون امید برای استیضاح‌ها وجود دارد مبنی بر این‌که اگر فراکسیون طراح استیضاح باشد باید اعضا به آن تمکین کنند، اگر هم نمایندگان با اختیارات قانونی‌شان استیضاحی را طراحی کردند فراکسیون بعد از جدی شدن آن را بررسی می‌کند؛ تاکنون سه استیضاح در مجلس مطرح است که با جدی شدن آن در فراکسیون مورد بحث قرار می‌گیرد. استیضاح وزیر نفت در کمیسیون انرژی، استیضاح وزیر آموزش و پرورش در کمسیون آموزش و استیضاح وزیر کشور در دستور کمیسیون شوراهاست.

هنوز وزارت کشور درباره چگونگی اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین به مجلس توضیح نداده است

رییس فراکسیون امید درباره این‌که آیا فراکسیون امید از استیضاح وزیر کشور حمایت می‌کند یا خیر، گفت: باید جلسه‌ای با وزیر کشور برگزار کنیم تا در جریان اقدامات قرار گیریم. ما هنوز به طور رسمی توضیحی از وزارت کشور نداشتیم تا بدانیم چقدر شورای امنیت کشور مسئول انجام این طرح بوده است. بعد از شنیدن نظرات فراکسیون موضع‌گیری خواهد کرد.

عارف در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری‌های انجام شده برای آزادی دانشجویان بازداشتی در اعتراضات اخیر گفت: دانشجویان آزاد شدند و این بار روند آزادسازی دانشجویان خوب جلو رفت ما در دانشگاه‌ها جز تعدادی محدود دستگیری نداشتیم که بیشتر دستگیری‌ها برای دانشگاه تهران بود با پیگیری‌های انجام شده ۹۰ درصد آن‌ها آزاد شدند. درباره دستگیری‌های غیردانشجویی هم طبق گزارشات رسیده به ما از بخش‌های امنیتی و اطلاعاتی بررسی‌های دقیق در حال انجام است.

وی با بیان این‌که «در این اعتراضات شیوه اطلاع‌رسانی خوب نبود»، افزود: ما در این‌باره ضعف داریم اگر خودمان صادقانه اطلاع‌رسانی می‌کردیم نگاه‌ها بیشتر به سمت رسانه‌های داخلی تا رسانه‌های بیگانه نمی‌رفت که یک کلاغ را چهل کلاغ می‌کنند. باید رسانه‌ها فرصت بیشتری برای اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات مردم و آشوب‌های شکل گرفته در پی آن پیدا می‌کردند تا مردم در جریان مسائل قرار می‌گرفتند.

عارف در پاسخ به سوال دیگری درباره لزوم تصویب قانونی شفاف برای تعیین مکانی برای برگزاری تجمعات و اعتراضات قانونی مردم گفت: ما از سال گذشته به دنبال تهیه طرحی بودیم تا قانون اساسی درباره برگزاری تجمعات قانونی به درستی اجرا شود. شورای نگهبان هم پیش از این نظری داده بود مبنی بر این‌که برگزاری تجمعات به شرطی که مخل نظم و امنیت و مبانی اسلام نباشد احتیاجی به مجوز ندارد.

وی ادامه داد: کمیسیون شورا‌ها طرحی تصویب کرده تا مکان‌های خاصی برای اعتراضات دراختیار مردم قرار گیرد که نظراتشان را بیان کنند امیدواریم این طرح هر چه سریع‌تر درنوبت رسیدگی در مجلس قرار گیرد ما پیگیر هستیم معتقدم با حوادث اخیر نمایندگان هم به این نتیجه رسیده‌اند باید این طرح را با اولویت مورد بررسی قرار دهند.

وزارت ارتباطات آمادگی نداشت و شورای امنیت ماشین چمن زنی راه انداخت

نماینده تهران همچنین در پاسخ به سوالی درباره تبعات قطع اینترنت بعد از اعتراضات اخیر و متضرر شدن مردم و دانشگاهیان، اظهار کرد: اگر وزارت ارتباطات بهتر وظایف خود را انجام می‌داد این اتفاق رخ نمی‌داد. ما باید برای حوزه ارتباطات اولویت‌بندی داشته باشیم نه این‌که به دلیل نداشتن ابزار کار و عملکرد نامطلوب مجبور باشیم کل ارتباط یک منطقه را قطع کنیم. انتظار است وزارت ارتباطات میدان‌داری کند البته که موارد خاص جزو اختیارات شورای امنیت کشور است و همه چیز به قانون احتیاج ندارد، چون مقطعی، موردی و مربوط به زمان محدود است.

وی افزود: ظاهرا به دلیل نداشتن آمادگی وزارت ارتباطات، قطع سراسری اینترنت رخ داد اتفاقی که باعث ضرر به خیلی از مشاغل، دانشگاه‌ها و اساتید و دانشجویان شد. مثلا اساتیدی بودند که باید مقالات علمی خود را به دانشگاه‌های خارج از کشور ارسال می‌کردند و دچارمشکل شدند. این مشکل برای مشاغلی رخ داد که باید با خارج از کشور ارتباط برقرار می‌کردند.

عارف در واکنش به توضیح وزارت ارتباطات مبنی بر این‌که قطعی اینترنت به دلیل مصوبه شورای امنیت کشور انجام شد، گفت: اگر وزارت ارتباطات امکاناتی را فراهم کرده بود دیگر نیازی نبود شورای امنیت یک مرتبه ماشین چمن‌زنی راه بی اندازد. از آنجا که وزارت ارتباطات امکاناتی برای محدود کردن ارتباطات در زمان اعتراضات نداشت اینترنت را قطع کرد نتیجه اش هم ایجاد این تلقی در خارج از کشور بود که آنقدر ناامنی در کشور گسترده شده که نیاز به قطع اینترنت است. قطعا با برخورد‌های مقطعی و موردی می‌توانستند اوضاع را کنترل کنند.

وی در توضیح علت طولانی شدن قطعی اینترنت گفت: شاید یکی از دلایل آن اشکالات فنی ناشی از برگرداندن سیستم اینترنت به کشور باشد که در این باره هم به مردم توضیح نمی‌دهند شاید دستور وصل اینترنت را داده بودند، اما آنقدر تجهیزات و امکانات نداشتند که به راحتی آن را وصل کنند. به هرحال با این اتفاقات وظیفه وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی سنگین‌تر شد تا به صورت دقیق امکانات و ابزار مورد نیاز اولویت‌بندی کرده تا بی دلیل اینترنت را قطع نکنند.

شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مقطعی است

رییس فراکسیون امید در پاسخ به سوال دیگری درباره انتقادات برخی نمایندگان درباره شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، گفت: شورای عالی اقتصاد به دنبال شرایط برای کشور خاص ایجاد شده است به خصوص بعد از تحریم‌ها تشکیل شد. ما در این شرایط نیاز به تصمیم‌گیری مقطعی و موردی داشتیم که شاید در برخی مواقع باید برخی از قوانین عادی هم دور شده می‌شد به همین دلیل با استناد به اصل ۱۱۰ قانون باید مصوبات شورا به تایید مقام معظم رهبری برسد. این شورا مقطعی است البته نظر مجلس این است همین موارد با قید دو یا سه فوریت به مجلس برای تبدیل به قانون ارائه شود. نمونه آخرین تصمیم مربوط به افزایش قیمت بنزین بود که مقام معظم رهبری از تصمیم سران حمایت کرد.

عارف در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم و انتقادات از اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از دولت روحانی گفت: رای دادن یک حق و وظیفه ملی است حضور مردم در انتخابات پرشور برای ما یک اصل است و باید تمامی تلاش مسئولان معطوف به حضور مردم باشد. طبیعتا مردم نیز براساس ارزیابی از عملکردشان از نماینده یا یک جریان به آن‌ها رای خواهند داد.

وی ادامه داد: آقای روحانی هیچ‌گاه نگفته اصلاح‌طلب است. اصلاح‌طلبان در دولت حضور دارند منتها این‌که حضورشان تاثیرگذار بوده و توانسته‌اند از منش و روش اصلاح‌طلبانه خود در پیگیری امور استفاده کنند، موضوعی است که باید در محافل نخبگان و دانشگاه‌ها مورد بحث قرار گیرد. صرف این‌که وزیری وابسته به جریان سیاسی است نمی‌توان گفت که آن وزیر منویات آن جریان را دنبال می‌کند.

باید مسئولیت حمایت از دولت را بپذیریم

رییس فراکسیون امید افزود: شرایط در سال‌های ۹۲ و ۹۶ به گونه‌ای پیش رفت که اصلاح‌طلب‌ها پشت آقای روحانی آمدند این حمایت به آن معنا نیست که دولت فعلی اصلاح طلب است البته ما هم باید مسئولیت حمایت از دولت را بپذیریم. در عین حال فکر می‌کنم درباره این دولت مقداری سیاه‌نمایی می‌شود، چون کار‌های خوبی در توسعه زیر بناها، بهبود مناطق محروم و وضعیت بهداشت و درمان انجام داده است.

وی با بیان این‌که «دولت باید شفاف عملکردش را برای مردم توضیح دهد»، افزود: با وجودی که دولت کمترین تعامل را با فراکسیون امید داشته، اما تلاش کردیم نقد مشفقانه کنیم بزرگترین مشکل این دولت این است با مردم حرف نمی‌زند؛ باید توضیح دهد درآمد نفت در سال ۱۳۹۱ حدودا ۱۱۰ میلیارد دلار بوده که یک مرتبه به ۱۲ میلیارد دلار می‌رسد امیدورایم در یک سال و نیم باقی مانده دولت این رویه را اصلاح کند.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد مجدد از رییس جمهور برای عدم توضیح و اغنای مردم درباره تصمیمات دولت گفت: یکی از انتقادات جدی ما این است که چرا در روز ۱۶ آذرماه یعنی در روز مخصوص دانشجو شاهد حضور پررنگ وزاری دولت در دانشگاه‌ها نبودیم. نتیجه این رویکرد وضعیت فعلی در دانشگاه‌هاست باید وزرای دولت و اعضای کابینه ارتباط خوبی با دانشگاه‌ها داشته باشند.

عارف در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر نمره او به عملکرد دولت روحانی گفت: اجازه دهید نمره ندهم، چون معلم سخت‌گیری هستم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محمدرضا عارف اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۴۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز

به گزارش صدای ایران از اقتصاد ۱۰۰- بررسی جداول مربوط به بخش دوم لایحه بودجه دولت نشان می‌دهد که در بخش منابع و مصارف یارانه‌ها، مبلغ ۳۱۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک و رقم ۱۴۳ هزار میلیارد تومان نیز برای یارانه نان تعیین شده است.

با توجه به جداول بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، جمع منابع و مصارف تبصره ۸ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که همان تبصره مربوط به هدفمندسازی یارانه‌ها است، برابر ۷۵۸ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

با توجه به جدول زیر رقم ۳۱۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک در نظر گرفته شده است. همچنین ۱۴۳ هزار میلیارد تومان نیز برای یارانه نان تعیین شده است.

در بخش درآمد‌ها نیز قرار است ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندسازی یارانه‌ها از محل فروش صادراتی فرآورده‌های نفتی، ۲۷۵ همت از محل فروش داخلی گاز طبیعی و ۱۲۰ همت از محل فروش داخلی فرآورده‌های نفتی پیش‌بینی شده است. /تسنیم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه سومین مرحله از واریز یارانه مضاعف طرح فجرانه ۲۰ فروردین انجام می‌شود، گفت: در ۲ نوبت اجرای این طرح، بیش از ۷۸ هزار میلیارد به سمت سفره غذایی مردم هدایت شده است و ۸۷ درصد مردم در نوبت اول از این طرح استقبال کردند.

در ۲ نوبت اجرای این طرح، بیش از ۷۸ هزار میلیارد به سمت سفره غذایی مردم هدایت شده است و ۸۷ درصد مردم در نوبت اول از این طرح استقبال کردند.

سید رضا یحیوی درباره اجرای طرح فجرانه (کالابرگ الکترونیکی) اظهار داشت: مرحله سوم طرح فجرانه از بیستم فروردین ماه آغاز می‌شود و مردم تا ۱۸ فروردین فرصت دارند که از اعتبار یارانه مضاعف ماه گذشته خود استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه در اسفندماه استقبال خوبی از فرایند خرید از فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده از کالابرگ انجام شد، افزود: مردم با استفاده از فروشگاه‌های متصل به طرح کالابرگ الکترونیکی خرید‌های خود را از اسنپ مارکت و دیجی کالا به‌راحتی انجام دادند و بسته خود را از طریق پیک در منزل خود تحویل گرفتند.

مشاور معاون وزیر رفاه اجتماعی درباره میزان استقبال از طرح فجرانه کالابرگ گفت: در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفر‌های نوروزی بودند.

یحیوی تاکید کرد: در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

وی با تاکید بر اینکه زمانی که از استقبال ۹۰ درصدی مردم از یک طرح صحبت می‌کنیم؛ یعنی توسعه طرح عالی بوده و دسترسی مردم به فروشگاه تا سطح روستا‌ها امکان‌پذیر بوده، تصریح کرد: در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانه‌جات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: علاوه بر این رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفته است که این مهم نیز از دستاورد‌های دولت است.

یحیوی گفت: طرح فجرانه یک طرح سه ماهه است که دولت منابع خود را برای همین سه ماه تامین کرده است، اگر قرار باشد این مسیر ادامه پیدا کند، حتما در دولت مطرح و پس از آن اعلام می‌شود تا مردم در جریان آن قرار بگیرند.

مرحله جدید و بزرگ طرح ملی کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) همزمان با چهل‌وپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه امسال ادامه خواهد داشت. در این طرح اعتبار خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین خواهد شد.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

در طرح جدید شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه حذف شده و اعتبار تشویقی (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار یارانه‌بگیر به‌صورت مجزا یارانه نقدی خود را ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به‌صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کنند.

متقاضیان استفاده از کالابرگ الکترونیکی می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌های طرف قرارداد شبکه ملّی اعتبار (۲۱۰ هزار فروشگاه خُرد و فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق‌کوروش، جانبو، هفت، دیلی‌مارکت، گندم، هایپرفامیلی، وال‌مارکت، محسن، مینومارت، ترقی و فروشگاه‌های اینترنتی اسنپ مارکت و دیجی کالا) نسبت به خرید اقلام اساسی اقدام کنند. /خبرآنلاین

یارانه نقدی جدید برای یارانه بگیران دهک ۱ تا ۷

یحیوی با بیان اینکه طرح فجرانه الکترونیک طی سه دوره و از ۱۸ هر ماه اجرا می‌شود، گفت: خانوار‌ها بدانند می‌توانند خرید خود را براساس این طرح از هجدهم تا پایان روز هفدهم ماه بعد خرید کنند.

مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک نیز با استقبال زیادی روبرو بوده است، گفت: بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان منابع به روی سفره مردم نشسته و به عبارتی خانوار‌ها مشمول استفاده از آن هستند. علاوه بر آن، کارخانجات مواد غذایی نیز رونق پیدا کرده و با این طرح جلوی نقدینگی گرفته شده است.

یحیوی با اشاره به اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک که از ۱۸ بهمن‌ماه و در آستانه دهه فجر آغاز شد، بیان کرد: در طرح فجرانه الکترونیک سبد ۱۱ قلمی برای تأمین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده و مابه‌التفاوت آن قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین خواهد شد.

به عبارتی قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان است که از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود. با این حساب یک خانواده ۴ نفره مجموعا با یارانه نقدی و یارانه تشویقی مبلغ ۲ میلیون و ۴۸۰ هزارتومان در روز‌های آینده دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، از زمان اجرای طرح فجرانه دولت بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع صرف کرده که این رقم همان اعتبار تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی است.

مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه دولت همزمان با شروع ماه مبارک رمضان، مرحله دوم طرح فجرانه را از ۱۸ اسفندماه اجرا می‌کند، توضیح داد: در طرح فجرانه هر کالا اعتبار خاص خودش را دارد.

استعلام یارانه نقدی تشویقی عید فطر با این کد دستوری

مردم آزاد هستند از هر برندی خرید کنند. اما خانوار‌ها آگاه باشند که در این طرح باید خودشان قیمت مبنای سبد را پرداخت کنند که برای جذب این ۲۲۰ هزار تومان باید کل سبد را خریداری کنند.

یحیوی با بیان اینکه طرح فجرانه الکترونیک طی سه دوره و از ۱۸ هر ماه اجرا می‌شود، گفت: خانوار‌ها بدانند می‌توانند خرید خود را براساس این طرح از هجدهم تا پایان روز هفدهم ماه بعد خرید کنند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص ایجاد صف‌های طولانی و تخلف برخی فروشگاه و راندن مردم به حاشیه شهر برای خرید و استفاده از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک، ادامه داد: در ابتدای اجرای طرح، سوء استفاده و تخلفاتی صورت گرفت و چندین فروشگاه تخلف کردند که طی سه روز ابتدایی اجرای طرح، این فروشگاه‌ها شناسایی و مسدود شدند و امکان فروش کالابرگ از آنها گرفته شد.

به گفته یحیوی، در حال حاضر در این طرح ۲۱۰ هزار فروشگاه و دو فروشگاه بزرگ اینترنتی همچون اسنپ مارکت و دیجی کالا متصل به شبکه هستند که خدمات کالابرگی ارائه می‌دهند.

مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در طرح فجرانه ۴۴ هزار میلیارد تومان کالا خرید شده است، گفت: برخی فروشگاه‌ها تخلفاتی داشتند؛ به طور مثال مردم را مجبور به خرید از برند خاصی می‌کردند که این موضوعات تخلف است و خانوار‌ها با شماره‌گیری ۱۲۴ وزارت صمت می‌توانند آن را گزارش کنند. در صورت گرانفروشی نیز شهروندان باید تخلف فروشگاه را به سازمان تعزیرات گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • شاهد تحول در خدمت‌رسانی در کمیته امداد امام‌خمینی(ره) بودیم
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • اقدام جهادی اصلاح و سرویس فیدر ۲۰ کیلو ولت دو مداره آوج و شهیدآباد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد
  • لغو مراسم سالانه «انجمن قلم آمریکا» به دلیل تحریم نویسندگان در حمایت از غزه
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد