Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@10:45:47 GMT

وزیر ارشاد: ادبیات ما نگاهبان هویت ایرانی است

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۷۹۳۷

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس صالحی عصر امروز در دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که در کتابخانه ملی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: یکی از ویژگی های این جایزه این است که علاوه بر حضور آثار متعدد پیشکسوتان، آثار اولی ها هم دیده می شود و این منجر به اعتمادسازی می شود البته در آنچه باید انجام شود تا به آنچه باید برسیم فاصله داریم و باید گام های محکمی طی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای عالی انقلاب اسلامی ادامه داد: جایزه جلال فرصتی برای پایش، تحقیق و گفت و گو راجع به ادبیات ایران به غیر از شاخه شعر است.

وی افزود: داستان کوتاه و بلند و رمان و مستند نگاری و نقد ادبی در جایزه جلال به پایش و تحلیل سپرده می شود.

صالحی گفت: وقتی به دوره های گذشته این جایزه می نگریم شاهد پیشرفت حوزه ادبیات ایران هستیم. در حوزه نویسندگان شاهد دو اتفاق خوب هستیم. یکی ظهور نویسندگان جوان است. نسل جوان ایران معدن ذخائر آینده ایران است و در حوزه ادبیات خود را به خوبی نشان داده اند.

وی در عین حال افزود: همچنین بانوان ایران هر سال بیش از پیش در ادبیات ایران به صورت کمی و هم کیفی سهمی فزاینده در ادبیات کشور داشته‌اند.

صالحی با اشاره به تنوع در مضامین در حوزه داستان ادامه داد: امروزه حوزه‌های مختلفی از زندگی روزمره از جمله اقتصاد، سیاست، امنیت، اختلاس و ... به موضوعات داستانی مبدل می‌شوند؛ ما در حوزه مستندنگاری هم این تنوع را می‌بینیم و جریان مستندنگاری ایران قدم به قدم پیش آمده است.

وی در عین حال تصریح کرد: تنوع در سبک و شیوه هم محسوس است هم در داستان هم نقد ادبی و مستندنگاری؛ داستان‌هایی که نوشته می‌شوند چه کوتاه و چه رمان امروز سبک‌های متنوعی را دارند. در بخش مستندنگاری علاوه بر مستندنگاری گزارشی، امروز مستندنگاری علمی و پژوهشی هم به صورت جدی پی‌گیری می‌شود.

صالحی گفت: در نقد ادبی هم اینچنین است. تنوع سبک‌ها و روش‌ها کاملا محسوس هستند. در گزارش داوران دوره دوازدهم در پاره‌ای بخش‌ها به مشکلات نشر هم اشاره شد. آن ها اشاره کرده اند گرچه مشکلات حوزه نشر و کاغذ زمین‌گیر است، که باید از سوی مسئولان تلاش شود تا مشکلات کمتر شوند؛ ولی شرایط سخت کنونی دقت نویسندگان و ناشران را در عرصه نشر بالا برده است تساهل و تسامح نویسنده و ناشران کمتر شده که این امر می‌تواند نعمتی در دل مصیبت باشد.

وی افزود: ما در فضای کارهای موجود علاوه بر تنوع در سبک، تنوع در پس‌زمینه‌ها را می‌بینیم که به اندازه سبک و مضمون حائز اهمیت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: توجه به پیوندها و رشته‌هایی که بر زندگی اجتماعی و سیاسی اثر دارد هم مهم است؛ همه این ها داشته‌هایی است که ما گام به گام جلو آمده‌ایم که مایه شکر است. اما هنوز راه نرفته و کم رفته فراوان است.

صالحی افزود: فرهنگ و تمدن ایران زمین به لحاظ اقلیمی و عمق تاریخی آنقدر سوژه دارد که بین آنچه انجام شده و باید شود فاصله‌ها و فرسنگ‌ها است. سوژه‌هایی که در دل تاریخ مانده، بنابراین این سوژه ها در گستره جغرافیای ایران هستند و منتظر شمایند تا آن ها را کشف کنید و در قالب اثر داستانی و مستند به دیگران منتقل کنید.

وی در پایان گفت: هنر و ادبیات ایران حافظ اخلاق و زبان فارسی بوده است و ادبیات ما نگاهبان این هویت ایرانی بوده است. هنر و ادبیات امروز اگر بخواهد امتداد تاریخ خود را داشته باشد باید همچنان نگهبان این دو بال باشد.

صالحی در عین حال تصریح کرد: فضای صریح و تند مجازی می تواند عامه مردم را از زبان فارسی دور کند و کسانی که در حوزه ادبیات فعالیت می کنند هرگز پسندیده نیست این تساهل را داشته باشند. اگر به تساهل در این زمینه حرکت کنند دیگران از این تساهل پیشی می گیرند؛ بنابراین از آن ها انتظار می رود این راه را امتداد بدهند.

در این آیین از برگزیدگان دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش های مختلف تقدیر شد.

در بخشی از این آیین از کتاب «کارت دعوت» توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان هویت انقلاب را ساخته‌اند، گفت: امروز اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما شهدا هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی در مراسم تشییع پیکر شهید معلم «حجت الله یوسفیه» با بیان اینکه معلمان هویت انقلاب را ساخته‌اند، اظهار کرد: امروز اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما شهدا هستند، به این شهید قول می‌دهیم و تلاش می‌کنیم که دانش‌آموزان خود را با فرهنگ اسلامی ایرانی تربیت کنیم.

وی با بیان اینکه در محضر این شهید تعهد می‌دهیم که راه او را ادامه خواهیم داد، افزود: تفحص این شهید در هفته معلم حاوی پیام‌های فراوانی برای ما است، از همکارانم می‌خواهم در مورد رجعت این شهید در هفته معلم رویدادی تعریف کنند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه انقلاب امانت شهدا است، تصریح کرد: به شهدا گواهی می‌دهیم که امانت دار هستیم و تعهد دهیم راه شهدا را ادامه می‌دهیم و نمی‌گذاریم استقلال کشور آسیب ببیند.

صحرایی با بیان اینکه به این شهید قول می‌دهیم دانش‌آموزان خود را با هویت ایرانی و اسلامی و فرهنگ اسلامی ایرانی تربیت کنیم، ادامه داد: این انقلاب امانت شهدا است، امانت ایثارگرانی که با بذل جان خود آن را رقم زده‌اند، شهید جایگاه رفیعی دارد و اگر معلم باشد به مراتب جایگاهش بالاتر است.

کد خبر 750870

دیگر خبرها

  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی