Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۰ درصد مردم دیابت دارند، ۳۵ درصد به کبد چرب مبتلا هستند، سرطان ها، بیماری های قلبی و آلزایمر در کنار پیرشدن جامعه هزینه های بیمه های سلامت را به شدت بالا می برند و در سال های آینده چالش اصلی بیمه ها خواهند بود و آنها را ورشکست می کنند.

به گزارش قدس آنلاین؛ رضا ملک زاده روز شنبه در مراسم هفته پژوهش در سازمان بیمه سلامت افزود: ایرانی ها ۱۰ سال زودتر از مردم دنیا به بیماری های قلبی مبتلا می شوند، گر چه استعداد ژنتیکی در این بیماری نقش دارد اما عامل اصلی سبک زندگی، کم تحرکی، مصرف دخانیات و تغذیه نامناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۰ درصد مردم ایران اکنون دیابت دارند و تا ۲۰ سال آینده ۲۵ درصد ایرانیان به این بیماری مبتلا خواهند بود و همین الان در برخی استان ها شیوع این بیماری بسیار بیش از میانگین کشوری است. شیوع کبد چرب اکنون در کشور ۳۵ درصد است و تا ۲۰ سال آینده به ۵۰ درصد جمعیت کشور می رسد.

معاون وزیر بهداشت گفت: روند پیرشدن جمعیت کشور و افزایش ناتوانی ها، سرطان ها و آلزایمر چالش بسیار جدی بیمه ها و نظام سلامت در آینده است که هزینه های بسیار سرسام آوری را تحمیل می کند؛ در حالی که با پیشگیری از هم اکنون می توانیم با هزینه های بسیار کمتری در آینده مواجه شویم.

وی افزود: سازمان های بیمه گر باید برای بهبود کیفیت زندگی مردم، افزایش ورزش همگانی، افزایش امکانات ورزشی برای آحاد مردم و کاهش مصرف قند و شکر هزینه کنند زیرا یکی از مهمترین عوامل بروز این بیماری ها مصرف بالای قند و شکر در ایران است، قنادی ها در ایران همیشه با صف های مشتریان مواجه است. بیشترین میزان مصرف نوشابه های قندی دنیا را ایرانیان دارند در حالی که در دنیا بیمه ها با جایگزین کردن قندهای گیاهی مانند استیویا یا برنامه های ملی کاهش فشار خون و اضافه وزن برای کاهش هزینه های سلامت و ارتقای سطح سلامت مردم هزینه می کنند.

ملک زاده گفت: یکی از موفق ترین نظام های بیمه ای دنیا را سیستم NHS انگلیس دارد که بزرگترین اصلاح اجتماعی در تاریخ این کشور است و توانسته است مرگ و میر بالای فقرا را کاهش دهد و بیشترین یارانه ها را به بیمه های سلامت اختصاص داده است. البته در ابتدای اجرای این طرح در ۴۰ سال پیش وزیر بهداشت وقت انگلیس با فشار سنگین حزب محافظه کار مواجه بود و به مارکسیست و خائن بودن متهم می شد حتی چرچیل هم مخالف او بود. انجمن پزشکان انگلیس نیز تصور می کردند می خواهند با این طرح آنها را کارمند دولت کنند اما امروز این طرح که با شجاعت و استقامت مسئولان وقت آن زمان انگلیس اجرا شد، به موفق ترین نظام بیمه ای دنیا تبدیل شده است.

وی افزود: برای این کار اعتماد پزشکان را جلب کردند و رسانه ها نیز در این کشور به نظام بیمه ای NHS کمک کردند و تبلیغات وسیعی انجام دادند تا جایی که ۸۸ درصد مردم انگلیس در آن زمان فرم این طرح را پر کردند و البته با حمایت زنان خانه دار توانستند مردم را قانع کنند زیرا برای اولین بار زنان خانه دار انگلیس با اجرای این طرح بیمه شدند.

معاون وزیر بهداشت گفت: ما نیز در ایران اگر می خواهیم با بزرگترین چالش های بیمه ای و سلامت در آینده مواجه نشویم، باید از هم اکنون مردم، دولت و مجلس را قانع کنیم که بیشترین اعتبارات را به بیمه سلامت اختصاص دهند و البته با افزایش آگاهی رفتار مردم نیز باید اصلاح شود زیرا اکنون ۳۰ درصد هزینه های تغذیه مردم اضافه است.

وی افزود: از طرفی بیکاری رو به افزایش است، چالش های محیط زیستی روند فزاینده ای دارند. نوآوری صنعتی نداریم، حاشیه نشینی بیشتر شده است و رشد پایداری شهری نداریم و با اینکه اکثر شاخص های سلامت در ایران رشد خوبی داشته و سن امید به زندگی ایرانیان نیز بالا رفته است اما چالش هایی مانند افزایش اعتیاد و مصرف دخانیات و شیوع دفع نامناسب فاضلاب و افزایش بیماری های واگیری مثل ایدز و نیز بی توجهی بهداشت فردی در کشور در کنار بلایای طبیعی چالش مهم نظام سلامت و بیمه های کشور است.

ملک زاده گفت: چالش مهم دیگر نظام سلامت این است که بیش از ۵۰ درصد مرگ های در ایران مرگ های زودرس است به طوری که از حدود سالانه ۳۸۵ مرگ ۱۷۷ هزار مورد مرگ زودرس زیر ۷۰ سال است که ۲۲ درصد این مرگ ها نیز خیلی زودرس یعنی زیر ۵۰ سال هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کبد چرب دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟