Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
علائم تخمک گذاری
تخمك گذاری به قسمتی از چرخه قائدگی زنان گفته می شود. این روند زمانی رخ می دهد که تخمدان تخمك ازاد می کند. چنانچه تخمك پس از رها شدن از تخمدان با اسپرم ترکیب شود و به رحم برود، یعنی بارور شده است و حاملگی به وقوع خواهد پیوست.
اگر تخمک پس از ازاد شدن از تخمدان با اسپرم ترکیب نشود و باروری صورت نگیرد، تخمک از هم پاشیده می شود و پوشش داخلی رحم در دوران عادت ماهانه ریزش می کند و در واقع پریود می شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تخمك گذاری چه زمانی اتفاق می افتد؟
زمان این فرآیند در همه زنان شبیه یکدیگر نیست، چرا‌که سیکل های قائدگی در خانم‌ها متفاوت است. ولی در هر صورت، تخمك گذاری در میانه سیکل قائدگی رخ می دهد.
با توجه به این نکات میتوانید زمان تقریبی تخمك گذاری تان را محاسبه کنید:
- یک دوره قائدگی از نخستین روز آغاز قائدگی تا نخستین روز قائدگی بعدی می باشد.
- یک دوره قائدگی بطور معمول 28 تا 32 روز طول میکشد ، ولی امکان دارد کوتاه تر یا طولانی‌تر باشد.
- زمان تخمك گذاری با محاسبه کردن نیمه دوره قائدگی تعیین می شود.
- تخمك گذاری معمولاً بین روز 11 تا 21 بعد از آغاز دوره قائدگی رخ می دهد.
- زمان تخمك گذاری را همچنین میتوانید با حساب کردن 12 تا 16 روز قبل از نخستین دوره قائدگی بعدی هم بدست آورید.
زمان تخمک گذاری
​​​​​​​اهمیت زمان تخمك گذاری
طول عمر تخمك بعد از تخمك گذاری بین 12 تا 24 ساعت است و پس از آن تخمك تجزیه می شود و بارور نخواهد شد. لقاح باید در مدت زمان 12 تا 24 ساعت بعد از تخمك گذاری اتفاق بیفتد، به همین علت برای افزایش شانس باروری در هر دوره از تخمك گذاری لازم است زمان تخمك گذاری، اسپرم ها در آن محل حضور داشته باشند تا بتوانند تخمك را بارور کنند. به همین علت، فهمیدن این مسئله که آیا تخمك گذاری انجام گردیده است و دقیقاً در چه زمانی انجام می شود، به زن و مرد کمک می کند که برای حامله شدن در زمان های درست نزدیکی جنسی داشته باشند.
توجه به علایم تخمك گذاری و ثبت دمای پایۀ بدن، ترشحات و زمان آغاز قاعدگی و طول دورۀ آن به زن کمک می کند که مدت زمان مرحلۀ لوتئال خود را تعیین کند. دانستن طول مرحلۀ لوتئال که دورۀ بعد از رها شدن تخمك تا آغاز قاعدگی است، به او کمک می کند که بداند چه موقعی باید در انتظار آغاز عادت ماهانۀ خود باشد و زمان های باروری خویش را که شانس حامله شدن در آن هنگام بالاست، به دقت بشناسد. همچنین او میتواند بدرستی بداند که چه زمانی باید در انتظار جواب مثبت تست حاملگی باشد.
علایم تخمك گذاری چیست؟
علایم شایع بیانگر تخمك گذاری موارد زیر هستند:
تغییر ترشحات گردن رحم:
در حین یا درست قبل از تخمك گذاری، ترشحات گردن رحم معمولاً ظاهری مثل سفیده تخم مرغ بخود می گیرد. ولی البته ظاهر این ترشحات، از خانمی به خانم دیگر متفاوت است.
جهش در درجه حرارت پایه ای بدن:
درجه حرارت بدن که در ابتدای صبح بعد از بلند شدن از خواب اندازه گرفته شده باشد، میتواند بیانگر آن باشد که شما تازه تخمك گذاری نموده اید. در اکثر خانم‌ها ، قدری مانده به تخمك گذاری، درجه حرارت بدن، کمی افت می کند. آنگاه افزایش حاد درجه حرارت بدن پیش می آید، که نشان می دهد تخمك گذاری، تازه رخ داده است.
دیگر علایم:
علامت های دیگری هم برای تخمك گذاری وجود دارند که آن ها را ثانوی محسوب می کنند، زیرا در همه خانم‌ها یا تعداد زیادی از آن ها دیده نمی شود؛ از جمله لکه بینی، حساسیت پستان ها، دل درد، آروغ زدن، افزایش آلرژی در احساس های مختلف و تقویت میل جنسی.
به چه دلیل کیفیت تخمك ها مهم است؟
سنگ بنای باروری سالم، سلامت تخمك های شماست که بر احتمال بارور سازی آنها تأثیر می گذارد و همچنین احتمال باردار شدن را تعیین می کند. در سال های قبل گفته می شد که سلول های تخمك ها در طی سالهای زندگی اصلاً تولید نمی شوند و در زمان جنینی همه آن ها تولید نمی شدند بلکه تنها بارور و رها سازی می شوند.
با این حال اکنون ثابت شده که سلول های تخمدان این توانایی را دارند که خودشان در طی سالها تخمك های بیشتری را تولید کنند.سن تاثیری بر مرغوبیت تخمك ها دارد. تخمدان تخم را می گیرد، همان طور که بزرگتر می شوید، تخمدان فضای قابل دوام و بهینه ای برای تخمك گذاری فراهم می کند تا آن ها را حفظ کنند.شما میتوانید یک تخمدان سالم با رژیم غذایی، خوردن مکمل ها و گردش خون افزایش یافته در سیستم تولید مثل خود داشته باشید.
یک گردش 90 روزه برای یک تخمك طول میکشد تا برای تخمك گذاری آماده شود ؛ پیش از این که به بلوغ کامل برسد عوامل مفسد و عوامل ناسالم هم آنرا تحت‌تأثیر قرار می دهند.
زمان تخمک گذاری برای بارداری
تقویت تخمك گذاری با راهکارهای موثر و تغذیه مناسب
1. جریان خون و اکسیژن زایی مناسب:
کاهش جریان خون به دلیل کم ورزش کردن، کم‌ابی و غلظت خون میتواند جریان خون غنی از اکسیژن را برای سلامتی تخمک و تخمدان سالم محروم کند.ننوشیدن آب کافی میتواند جریان خون را در سیستم تولید مثل مختل کند. هرروز آب بنوشید و از یک برنامه روتین ورزشی پیروی کنید که شامل راه رفتن، دویدن یا یوگا برای تحریک گردش خون تازه به سلول ها در تخمدان ها و رحم است.
2. ماساژ باروری:
ماساژ شکمی یکی از بهترین شیوه های درمانی است که جریان خون را به رحم و تخمدان افزایش می دهد و جریان خون اکسیژن دار تازه را هم زیاد می کند و خون راکد را از بین می برد. درمانگری که تخصص باروری است را پیدا کنید و ماساژ خود را از روز پس از پایان پریودتان شروع نموده و تمام طول ماه را ادامه دهید.توصیه می شود دست کم چهار ماساژ در هفته داشته باشید.
3.تعادل هورمونی
استرس، رژیم غذایی نامناسب و دیگر بیماری های سبک زندگی سبب عدم تعادل در هورمون ها می شود.این سبب می شود که تخمك خنثی شود، چرخه باروری اش قطع شود و تخمك گذاری اتفاق نیفتد.سعی کنید استرس کمتری داشته باشید و رژیم غذایی سالم داشته باشید تا تعادل هورمونی و یک سیستم غدد درون ریز را در زمان تلاش برای باردار شدن کسب کنید.
4. غذاهای مغذی:
رژیمی که غنی از اسید فولیک باشد، تخمدان را پشتیبانی می کند و همچنین تخم های سالم تولید می کند.مطمئن شوید که سبزیجات برگ دار، محصولات لبنی و ماهی را در رژیم غذایی خویش دارید تا از سلامت تخمك هایتان پشتیبانی کنید.
چه موقع باید با پزشک صحبت کنید؟
درصورتی که قصد باردار شدن دارید، باید از قبل با پزشک تان مشاوره و صحبت کنید. پزشکان دربارۀ شیوه های پیگیری روند تخمك گذاری و دفعات نزدیکی به شما اطلاعاتی میدهند که امکان حامله شدن را افزایش می دهد. ضمن این که آن ها در تشخیص موارد و علایم غیرعادی روند تخمك گذاری هم باتجربه هستند و شما را تحت نظر خواهند گرفت.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید

آفتاب‌‌نیوز :

رفلاکس اسید می‌تواند یکی از علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باشد. علائم آن شامل خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس است که به عنوان تنگی نفس نیز شناخته می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این بیماری اغلب یک علت زمینه‌ای و گاهی ناشناخته آسم و سایر مشکلات تنفسی است.

زمانی که اسید معده از مری عبور می‌کند، می‌تواند وارد ریه‌ها و گلو شود. آن نواحی را تحریک کند و منجر به مشکلات تنفسی شود، از جمله:

التهاب ریه

اگر اسید در ریه‌ها تنفس شود، می‌تواند باعث التهاب یا تنگ شدن راه‌های هوایی شود و منجر به برونشیت یا ذات‌الریه شود.

تحریک دستگاه تنفسی فوقانی

اگر اسید سیستم تنفسی فوقانی از جمله گلو را تحریک کند، ممکن است ترشح خلط، احتقان قفسه سینه و سرفه را تجربه کنید.

علاوه بر این می‌تواند علائم آسم را برای افرادی که هر دو بیماری را دارند ایجاد کند. اگر رفلاکس اسید درمان نشود، می‌تواند عوارض زیادی ایجاد کند، به ویژه در افرادی که چندین بار در هفته آن را تجربه می‌کنند.

شرایط تنفسی

رفلاکس اسید درمان نشده یا رفلاکس اسید یکی از علل شروع آسم بزرگسالان است. همچنین می‌تواند باعث عفونت سینوسی، زخم و آسیب ریه ناشی از برگشت اسید به ریه‌ها شود.

مشکلات مری

رفلاکس اسید آسیب زیادی به مری می‌زند، لوله‌ای که غذا را از گلو به معده می‌برد. با گذشت زمان، عبور اسید معده به مری می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

تغییر در پوشش مری

سرطان مری

سختی یا درد در هنگام بلع

تنگی مری

رفلاکس اسید درمان نشده می‌تواند منجر به عوارض دیگری مانند موارد زیر شود:

پوسیدگی دندان

کم خوابی

گلودرد مزمن

چگونه رفلاکس اسید و تنگی نفس را مدیریت کنیم؟

صحبت با پزشک در مورد علائم تنفسی مهم است، به خصوص اگر آسم دارید یا مشکوک هستید که ممکن است به آن مبتلا شده باشید. مدیریت رفلاکس اسید می‌تواند به شما در کنترل و کاهش تنگی نفس کمک کند.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی

تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر قابل توجهی بر افراد مبتلا به رفلاکس اسید دارد.

از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی (غذا‌های چرب، سرخ شده و تند، کافئین و نوشابه‌های گازدار) که باعث آن می‌شوند خودداری کنید.

دارو‌ها

دارو‌های بدون نسخه و تجویزی می‌توانند به درمان رفلاکس اسید کمک کنند. اگر متوجه شدید که رفلاکس اسید یا تنفس شما به طور ناگهانی بدتر می‌شود، باید با پزشک تماس بگیرید. این امر به ویژه زمانی مهم است که متوجه علائم جدید می‌شوید یا زمانی که علائم موجود شما شروع به تداخل با توانایی شما در انجام فعالیت‌های عادی روزانه می‌کند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • نصب تابلو‌ها و علائم ترافیکی در کمربندی نسیم شمال 
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)