Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@12:34:31 GMT

رهایی از مهرطلبی!

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۷۳۵۸

رهایی از مهرطلبی!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان،  برای این‌که بدانیم مهرطلبی دقیقا چیست، این جمله کوتاه کمک بسیاری به ما خواهد کرد: «مهر طلبی، بیماری راضی کردن دیگران است.» مهرطلبی یکی از تیپ‌های شخصیتی است که طبق آن، افراد وابستگی شدیدی به دیگران و عوامل بیرونی پیدا می‌کنند. آن‌ها هر کاری که انجام می‌دهند، در نهایت برای کسب تایید، مهر و پذیرش از سوی دیگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه چند نکته درباره این اختلال مطرح می‌شود.

  مهرطلبی با مهربان بودن خیلی متفاوت است

افراد مهرطلب پر از شرم هستند و این شرم به خاطر ترس آن‌ها از طرد شدن و تایید نشدن است. افراد مهرطلب غالبا پر از حس نیاز هستند. آن‌ها تلاش زیادی برای جلب رضایت، تایید و تحسین دیگران می‌کنند، تا جایی که از خود می‌گذرند و ممکن است به خود ضرر برسانند. آن‌ها خود را فراموش می کنند و از خود مراقبت نمی‌کنند و مدام در حال خدمت‌رسانی‌های ناسالم به دیگران هستند. این اعتیاد به راضی نگه داشتن دیگران، از سر مهربانی نیست بلکه به خاطر نیازشان به پذیرفته‌شدن توسط دیگران است.

  3 علت ابتلا به چنین وضعیت روحی

ایجاد چنین وضعیت روحی در آدم‌ها ریشه در سه مسئله دارد. اول ذهنیتی است که آدم‌ها با آن بزرگ شده‌اند، این‌که فرض‌شان بر این است که باید همیشه مطلوب دیگران باشند و محبت بخرند چراکه همیشه از این کار پاداش گرفته‌اند. دوم می‌تواند عادت رفتاری شکل گرفته مربوط به یک دوره و زمان خاصی باشد که تبدیل به یک عادت رفتاری شده است. مثلا فردی در دوره عقد فقط تلاش کرده طرف مقابل راضی باشد. عامل سوم هم احساس ترس است  و فرد همه تلاشش را می‌کند تا موقعیت مطلوب پیش آمده را از دست ندهد.

  اما چگونه از دست این اختلال رها شویم؟

چهار راهکار را در ادامه برای شما شرح می‌دهم اما فراموش نکنید مهرطلبی اختلالی نیست که با خوددرمانی رفع شود.

 مهرطلب‌ها نیاز به تقویت هوش هیجانی دارند. آن‌ها باید با احساسات و هیجانات خود آشنا شوند و مدیریت‌شان کنند زیرا مدیریت نکردن هیجانات منجر به کنترل نشدن رفتار‌ها می‌شود که یکی از دلایل رفتار‌های هیجانی آن‌هاست که باعث تداوم مهرطلبی در شخصیت افراد می‌شود.

 عزت نفس آسیب‌دیده خود را ترمیم کنید. اگر خود را لایق زندگی بهتر، ارزشمندی، شفافیت، صراحت و مراقبت از خود نمی‌بینید، بنابراین، عزت نفس (حرمت نفس) شما آسیب دیده است. مهرطلب‌ها عمدتا خود را زیر پا می‌گذارند تا تایید و تحسین دیگران را جلب کنند. برای اثبات ضعف عزت نفس، همین کافی است که بدانیم یک فرد از خود مراقبت نمی‌کند و به خود و دیگران آسیب می‌زند.

 نه گفتن را یاد بگیرید. از آن‌جا که مشکل شما ریشه‌دار است و با یاد گرفتن تکنیک‌ها برطرف نمی‌شود، پس از آن‌که به ریشه‌های بیماری خود رسیدگی کردید و آن‌ها را به کمک یک متخصص بهبود بخشیدید، باید «نه گفتن» را یاد بگیرید. تعهد خاص شما به دیگران باعث می‌شود تعهد به خود را فراموش کنید و خود را زیر پا بگذارید.

 باور‌های مهرطلبانه را در خود شناسایی و آن‌ها را اصلاح کنید. باور‌هایی نظیر: همه باید مرا دوست داشته باشند، همه باید از من راضی باشند، همه باید من را تایید کنند، من لایق محبت دیگران نیستم پس باید به آن‌ها باج دهم تا دوستم بدارند و ... .

  مادران هم مراقب مهرطلبی باشند

متاسفانه عده‌ای از مادران جامعه ما  اختلال مهرطلبی دارند و گاهی همین مسئله می‌تواند زمینه‌ساز از هم پاشیدگی زندگی متاهلی فرزندان آن‌ها شود. فرزندی که بیش از حد مورد مهر مادری قرار می‌گیرد، نه تنها در زندگی اجتماعی، تحصیلی، شغلی و ... با مشکلات مواجه خواهد شد که حتی در بزرگ سالی هم ممکن است با دردسرهای زیادی روبه‌رو شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زندگی اجتماعی مهربان بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم (ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ذکر پروردگار به عنوان «منشاء حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی»، نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

 

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ جای دیگر نیست مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی اکرم (ص)؛ وگرنه بازار و اجناس در همه‌جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته‌ی بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگی دارد.

ایشان نادیده گرفتن تفاوت‌های ملیتی، مذهبی و قومی را مقدمه لازم وحدت دانستند و افزودند: اجتماع عظیم، یکدست و یک‌شکل پیروان همه مذاهب و فرق اسلامی از همه ملیت‌ها، نمود بارز وجه سیاسی-اجتماعی حج است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ضرورت عبور از تفاوت‌ها و مسائل تفرقه‌انگیز مخصوص حج نیست و در آیات متعدد قرآن بر وحدت و همدلی مسلمانان تاکید شده است.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه فریضه حج باید مشحون از نام مبارک حضرت ابراهیم و تعالیم آن پیامبر بزرگ باشد، برائت از دشمنان دین خدا را از جمله تعالیم ارزشمند ابراهیمی خواندند و گفتند: از ابتدای انقلاب، برائت یک رکن جاری در حج بوده است، اما امسال و با توجه به حوادث عظیم و عجیب غزه که بیش از همیشه چهره خون‌آشام مجموعه‌ی برخاسته از تمدن غربی را آشکار کرده است، حج امسال به صورت ویژه حج برائت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حوادث کنونی غزه را شاخصی ماندگار برای تاریخ دانستند و افزودند: حملات وحشیانه سگ هار صهیونیستی از یک طرف و مقاومت و مظلومیت مردم غزه از طرف دیگر در تاریخ می‌ماند و راه را به بشریت نشان می‌دهد که بازتاب شگفت‌انگیز و بی‌سابقه آن در جوامع غیرمسلمان و دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشور‌های دیگر، از نشانه‌های این تاریخ‌سازی و شاخص‌سازی است.

ایشان در تبیین وظیفه امت اسلامی در قبال فجایع غزه در فرصت حج ابراهیمی، به نمونه‌های متعدد قرآنی از سیره حضرت ابراهیم (ع) اشاره کردند و گفتند: ابراهیم (ع) جزو پیامبرانی است که دل رئوف و بسیار مهربانی دارد، اما همین پیامبر الهی در مقابل دشمنان ظالم و ستیزه‌گر به شدت اظهار برائت و به صراحت اعلام دشمنی می‌کند.

رهبر انقلاب با اشاره به آیات قرآنی که دوستی با دشمنان ستمگر را هم کاملاً نهی می‌کند، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خواندند و افزودند: اگر کمک آمریکا نبود آیا رژیم صهیونیستی قدرت و جرأت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان را داشت؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: عامل قتل مسلمانان و آواره کردن آن‌ها و پشتیبان آن، هر دو ظالم هستند و طبق صریح قرآن اگر کسی با آن‌ها دست دوستی بدهد او نیز ظالم و ستمگر و مشمول لعنت خداوند است.

ایشان با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، رویکرد ابراهیمی به حج یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را ضروری‌تر از همیشه خواندند و گفتند: بر این اساس حجاج ایرانی و غیر ایرانی باید بتوانند منطق قرآنی در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمانده و نمی‌ماند، اما اگر دست‌های قوی ملت‌ها و دولت‌های اسلامی به کمک و همراهی بیاید، حالت رقت‌بار ملت فلسطین ادامه پیدا نخواهد کرد.

ایشان با تشکر از خدمات و فعالیت‌های بعثه و سازمان حج و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در برگزاری حج، خطاب به آنان تأکید کردند: برای آسایش حجاج ایرانی و انجام حج مبرور و مقبول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که فاصله بین وضع موجود و مطلوب برطرف شود.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سخنانی، شعار حج امسال را «حج؛ قرآن‌محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» خواند و گفت: حج ابراهیمی بستری برای تعلیم خودسازی و همچنین مبارزه با طواغیت بیرونی و دفاع از مظلومان است.

آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر ایرانی به حج امسال، از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در زمینه افزایش کیفیت خدمات بهداشتی، اسکان، تغذیه و حمل و نقل و همچنین راه‌اندازی عمره مفرده پس از ۹ سال توقف و امکان بهره‌مندی مشتاقان زیارت خانه خدا گزارش داد.

دیگر خبرها

  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • رهایی دو زندانی از پای چوبه دار در مشگین شهر
  • گروگان ۵۶ ساله از دست آدم‌ربایان در شیراز رهایی یافت
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله از دست آدم ربایان در شیراز
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله در شیراز
  • نجاتگران هلال احمر برای نجات دیگران از خودگذشتگی و ایثارگری دارند
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی