Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@02:51:48 GMT

شناخت حوزه از جغرافیای فرهنگی دنیا تقویت شود

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۷۹۴۸

شناخت حوزه از جغرافیای فرهنگی دنیا تقویت شود

رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه باید منطقه فعالیت خودمان را شناسایی کنیم، ابراز کرد: متاسفانه تاکنون جغرافیای فرهنگی دنیا را نشناخته‌ایم که لزوما حوزه علمیه باید در این زمینه فعالیت بیشتری را انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی در پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در مرکز همایش‌های غدیر برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش، اظهار کرد: نخستین نکته در خصوص فعالیت‌های بین الملل شفاف‌سازی است و این شفاف‌سازی از واژه‌ها آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمانی که ما از حضور در عرصه بین الملل سخن می‌گوییم باید انواع مختلف حضور را از یکدیگر تفکیک کنیم که نوع اول آن حضور فیزیکی و فعالیت فیزیکی است، نوع دوم حضور نیز حضور نرم است که در کنار حضور فیزیکی شکل می‌گیرد.

رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه باید میزان خوانده شدن آثار تولیدی را مورد توجه قرار دهیم مطرح کرد: تولید کتاب و حتی حضور در یک همایش لزوما به معنای حضور نرم نیست بلکه میزان توجه به آن‌ها برای جریان سازی لازم است.

وی با بیان اینکه حضور موثر به معنای سهم در جریان‌سازی بین الملل است، خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که در نمایشگاه‌های بین المللی به‌دنبال غرفه جمهوری اسلامی باشند و ما را به طور هرساله دنبال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با اشاره به اینکه دستاوردی به عنوان انقلاب اسلامی داریم که دنیا ما را با آن می‌شناسد، تصریح کرد: باید شاخصه‌های شیعی که باید در بیرون از جهان تشیع معرفی شود را بشناسیم و متناسب با آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه عدم اطلاع از این شاخصه‌ها به معنی این است که هیچ برنامه‌ای برای حضور خود نداریم، یادآور شد: چهار رکن اصلی در حوزه فعالیت بین المللی را باید برای خود در دستورکار قرار دهیم و متناسب با آن اقدام کنیم که شامل جغرافیای حضور، الگوی ارتباطی، ساماندهی سازمان اداره امور بین الملل و زبان و ادبیات حضور است.

رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه باید منطقه فعالیت خودمان را شناسایی کنیم، ابراز کرد: متاسفانه تاکنون جغرافیای فرهنگی دنیا را نشناخته‌ایم که لزوما حوزه علمیه باید در این زمینه فعالیت بیشتری را انجام دهد.

وی با بیان اینکه بیشتر تعاملات بین المللی ما در بهترین حالت تنها یک خاطره خوب است، بیان کرد: زمانی‌که ظرفیت‌های موجود را شناسایی نکرده‌ایم قطعا نمی‌توانیم تاثیر متناسب را در جامعه مقصد داشته باشیم.

سبحانی با تاکید بر اینکه متاسفانه جامعه شیعه هنوز جایگاه خود را نشناخته است، اضافه کرد: هیچ کدام از شبکه‌های رسانه‌ای عراق و لبنان وابستگی‌ به اذهاب و اشخاص ندارند و یک مدل مدیریت جدید در دنیا است.

وی تاکید کرد: اگر رقیبان خودمان در حوزه بین الملل را نشناسیم قطعا نمی‌توانیم با آن‌ها مقابله کنیم چراکه شناخت از اهداف و شیوه فعالیت رقیبان از اولویت‌های مقابله با آن‌ها است.

رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه متاسفانه یک الگوی پایدار بین المللی نداریم، اظهار کرد: دغدغه و مصوبات سازمان بین‌الملل را مسائل بین‌المللی قرار دهیم و اگر این دغدغه شکل نگیرد، به معنای حرکت سازمان بین الملل در مسیر اشتباه است.

وی ادامه داد: اگر تمام موارد فوق را رعایت کنیم ولی نتوانیم از ادبیات تعاملی استفاده کنیم به نتایج مطلوب نمی‌رسیم و همین موضوع ادبیات نیز شامل سه چهار رکن می‌شود که باید به طور جدی به آن‌ها توجه شود.

سبحانی با بیان اینکه تا زمانی که آموزش‌های ما بین المللی نباشد نباید توقع تولید آثار بین المللی داشته باشیم، عنوان کرد: زمانی‌که در سطوح مختلف حوزه دروس به صورت سنتی ارائه می‌شود طلاب نمی‌توانند با این کوله بار در عرصه بین المللی که سرشار از مشکلات و مسائل مختلف است نظریه پردازی کنند.

انتهای پیام/2258*40

منبع: فارس

کلیدواژه: حوزه علمیه شناسایی پژوهش قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود

تین نیوز

حاکم امارات متحده عربی چند روز پیش اعلام کرد که شهر دبی در حال ساخت ترمینال فرودگاهی ۳۵ میلیارد دلاری است. با ساخت این ترمینال که در فرودگاه بین المللی آل مکتوم در جنوب دبی ساخته خواهد شد، آن را به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل می کند.

 

محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر و معاون رئیس جمهور دبی، فاش کرد که ترمینال در دست احداث، ۵ برابر بزرگ تر از فرودگاه بین المللی دبی خواهد بود و می تواند سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر را در خود جای دهد. بر اساس این اطلاعیه، فرودگاه جدید دارای ۵ باند موازی و ۴۰۰ گیت هواپیما خواهد بود. در حال حاضر، فرودگاه بین المللی دبی، شلوغ ترین هاب هوایی بین المللی در سراسر جهان است که فقط با دو باند کار می کند.

اعلامیه شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نشان دهنده یک نقطه عطف مهم در احیای مجدد خطوط هوایی امارات پس از اختلالات ناشی از همه گیری کووید-۱۹ در سفرهای بین المللی است.

در اطلاعیه منتشر شده، تصاویر کامپیوتری، طراحی ترمینال سفید و گسترده ای را به تصویر می کشید که یادآور چادرهای بادیه نشین های سنتی در عربستان است. این فرودگاه با ساخت یک شهر کامل در اطراف فرودگاه در جنوب دبی، تقاضای مسکن برای یک میلیون نفر را به دنبال خواهد داشت.

نخست وزیر دبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این فرودگاه میزبان شرکت های پیشرو جهان در بخش لجستیک و حمل و نقل هوایی خواهد بود. ما در حال ساختن یک پروژه جدید برای نسل های آینده هستیم. دبی به فرودگاه جهان، بندر و مرکز جهانی جدید تبدیل خواهد شد.»

فرودگاه بین المللی دبی (DXB) به مدت یک دهه عنوان شلوغ ترین فرودگاه جهان برای سفرهای بین المللی را به خود اختصاص داده است که منجر به فشار بر ظرفیت آن شده است. سال گذشته، با وجود چالش های ناشی از همه گیری کووید، این مرکز حمل و نقل نزدیک به ۸۷ میلیون مسافر خدمات رسانی کرد که از سطح قبل از همه گیری فراتر رفت. علاوه بر این، دبی رکوردشکنی ۱۷.۱۵ میلیون بازدیدکننده بین المللی یک شبه را در سال ۲۰۲۳ گزارش کرد که نشان دهنده افزایش نزدیک به ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل است.

به گزارش تین نیوز به نقل از کن نیوز، فرودگاه بین المللی آل مکتوم، که نزدیک به ۴۵ کیلومتر از فرودگاه بین المللی دبی فاصله دارد، در سال ۲۰۱۰ با یک ترمینال واحد شروع به کار کرد. در طول همه گیری کووید، به عنوان انباری برای ایرباس A۳۸۰ های دو طبقه امارات و سایر هواپیماها عمل می کرد و به تدریج فعالیت خود را با پروازهای باری و خصوصی در دوره های بعدی از سر گرفت.

علاوه بر این، فرودگاه به عنوان محل برگزاری دوسالانه نمایشگاه هوایی دبی عمل می کند و دارای وسعتی بی کران از بیابان خالی است که فضای زیادی را برای گسترش فراهم می کند. اطلاعیه شیخ محمد بر قصد دبی برای گسترش بیشتر به سمت جنوب تاکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سه دستگاه ماشین آتش‌نشانی روز دنیا به شهرک شکوهیه تحویل شد
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • تقویت قطب‌های فکری و فرهنگی توسط دفتر تبلیغات اسلامی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود