Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: استفاده از پژوهش در برنامه ریزی و تصمیم گیری ها در کشور ما صرفا در حد شعار باقی مانده است.

محمود نگهبان سلامی در گفتگو با قدس آنلاین اظهار کرد: یکی از مسائل بسیار مهم در همه کشورهای توسعه یافته موضوع پژوهش و استفاده درست و کاربردی از آن است. وی با بیان اینکه استفاده از پژوهش در برنامه ریزی و تصمیم گیری ها در کشور ما صرفا در مقیاس شعار  باقی مانده است،  تصریح کرد: اما متاسفانه آنچه در عمل رخ می دهد با این شعار تناقض دارد به طوری که از نتایج همه حوزه های پژوهشی اعم از پایان نامه ها و رساله های تحقیقی در مقاطع تحصیلی مختلف، مقالات و طرح های پژوهشی و حتی دستاوردهای علمی که در مجموعه ای با عنوان کتاب تهیه و منتشر می شوند در تصمیم گیری ها وبرنامه ریزی های جامعه استفاده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: البته موضوعی که نباید از آن غفلت صورت بگیرد این است که برخی از این پژوهش ها نیز ضعیف بوده و ارتباط چندانی با مسائل روز کشور و بویژه حوزه صنعت ندارند که از طرفی این مساله نیز به ارتباط ضعیف بین دانشگاه و صنعت در تبادل اطلاعات و مساله یابی برمی گردد. نگهبان سلامی افزود: اگر این ارتباط به خوبی شکل بگیرد نیازها احصا شده و تحقیقات پژوهشی بر اساس این نیازها که مسائل اصلی بخش صنعت و به طور طبیعی کشور خواهند بود صورت خواهد گرفت و از این مسیر برخی از معضلات کشور نیز برطرف خواهد شد. وی ادامه داد: از طرفی موضوع پژوهش در کشور ما با ضعف در تخصیص و پرداخت اعتبارات مواجه است ، به طوری که بر مبنای اسناد بالادستی و تاکیداتی که مقام معظم رهبری در حوزه آموزش و پژوهش داشتند ، باید ۳درصد از اعتبارات بودجه کشور به این حوزه اختصاص پیدا کند ولی آنچه در عمل در لایحه بودجه و بودجه مصوب مجلس رخ می دهد این میزان کمتر از ۱ درصد و حتی کمتر از ۵/درصد است .   نگهبان سلامی با بیان اینکه ایران در حوزه مقالات علمی در منطقه و حتی دنیا دستاوردهای خوب و ارزنده ای دارد، اظهار کرد: درباره اینکه چه میزان از این مقالات کاربردی و در عمل مورد استفاده قرار می گیرند نمی توان شاخص یا درصد خاصی را بیان کرد، از طرفی فعالیت ها و طرح های پژوهشی نباید صرفا منحصر به حوزه صنعت شوند و محققان باید در حوزه علوم انسانی و اسیب های اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد ، بیکاری کارهای پژوهشی انجام دهند. نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: آنچه در دانشگاه های کشور باید مورد توجه قرار بگیرد  در نظرگرفتن اولویت های پژوهشی نهاد ها و سازمان ها با محوریت مسائل اجتماعی جامعه است زیرا بخش بسیار زیادی از مقالات علمی که حتی تبدیل به مقاله خارجی نیز می شوند سرنوشتی جز قرار گرفتن در گوشه ای از یک کتابخانه ندارند. عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی  در مورد این سوال که مجلس شورای اسلامی نیز در قانون گذاری و تصمیم گیری های خود چه میزان به دستاوردها و بررسی های مرکز پژوهش های مجلس توجه می کند نیز بیان داشت: مرکز پژوهش های مجلس یک مرکز بسیار قوی از لحاظ حوزه پژوهشی است و لوایح و طرح های مجلس را در گام اول به طور بسیار دقیق مورد بررسی قرار می دهد و معایب، مزایا و نکات تخصصی آن را در جلسه ای با کمیسیون تخصصی موضوع مورد بررسی شده بیان می کند که قطعا این اظهارات کارشناسی در رایی که نمایندگان در کمیسیون اعلام می کنند تاثیرگذار است. از طرفی زمانی که این موضوع در صحن علنی مجلس نیز مطرح می شود نماینده مرکز پژوهش های مجلس دوباره  چکیده ای از بررسی های مرکز را در قالب چند صفحه بیان می کند که ممکن است در نظر نمایندگان تاثیرگذار باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بودجه مجلس شورای اسلامی پژوهش خواف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش فرهنگ پژوهش در نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش‌آموزان سما

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم زمزم مدیر دبیرستان دوره اول سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در حاشیه نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش آموزان این مدرسه که در محل این دبیرستان با حضور مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: گسترش فرهنگ پژوهش، ایجاد زمینه‌های ظهور خلاقیت و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان و ارائه دستاورد‌های پژوهشی و فناوری آنها ازجمله اهداف برپایی این نمایشگاه علمی است.

وی افزود: حس کنجکاوی و حقیقت‌جویی امری فطری بوده و فراهم آوردن شرایط مناسب تحقیق در کنار محتوای رسمی یکی از ضرورت‌های نظام آموزشی است که باید مورد توجه قرار بگیرد این همایش نیز در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره ابعاد علمی پژوهشی و توجه جدی به مقوله پژوهش در آموزش و پرورش است.

مدیر دبیرستان دوره اول سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد:‌ با توجه به نقش نظام آموزش و پرورش به‌عنوان نهاد رسمی تربیت و آموزش‌دهنده سرمایه‌های انسانی خلاق و پژوهشگر باید مدارس را به سمت فعالیت‌های پژوهشی هدایت و راهنمایی کرد.

به گفته زمزم این همایش و نمایشگاه جنبی آن شامل دست‌سازه‌های دانش آموزان در بخش‌های نجوم، فرهنگ و هنر، رایانه، شیمی، فیزیک، ریاضی، الکترونیک و زیست از بیستم اردیبهشت به مدت دو روز در محل این دبیرستان برگزار خواهد شد.

وی گفت: در برگزاری این رویداد علمی و فرهنگی با مشارکت مرکز ملی استعداد‌های درخشان و دانش‌پژوهان جوان، مدیریت آموزش و پرورش، انجمن دانش‌آموختگان استعداد‌های درخشان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان و سازمان بسیج دانش‌آموزی کاشان مشارکت داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • گسترش فرهنگ پژوهش در نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش‌آموزان سما
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟
  • کمتر از ۳ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • کوین اونز: 9 ماه از قراردادم باقی مانده و از آینده مطمئن نیستم/ اخبار WWE