Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@11:26:24 GMT

محله ای کهنه اما پنهان در پس کلمه نو+عکس

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۰۶۹۳

محله ای کهنه اما پنهان در پس کلمه نو+عکس

قم نو یکی از محلات قدیمی استان در نزدیکی حرم مطهر حضرت معصومه(س) است که علیرغم نام نو آن اما دارای بافتی فرسوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، قم نو جایی درست در مرکز شهر قم در چند قدمی حرم مطهر حضرت معصومه(س) که هیچ نشانه ای از نو بودن ندارد و کهنگی و بافت فرسوده آن از همان ابتدا که وارد این محل می شویم کاملاً مشهود است، به گفته قدیمی های قم محله قم نو قدمتی بیش از 100سال ندارد و زمانی جزء محله های تازه ساخت در اطراف قم بوده است به همین خاطر به این نام شهرت یافته البته به اعتقاد عده دیگری نام محله قم نو برگرفته از گورستانی به همین نام در این محله بوده است و این گورستان که به قبرستان نو شهرت یافته باعث شده به این محل قم نو بگویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قبرستان نو یا قبرستان ابو حسین گورستانی است در خیابان اراک شهر قم و نزدیک به حرم فاطمه معصومه(س) که به دلیل دفن مشاهیری همچون میرزا حسن تبریزی رشدیه از پیش‌قدمان نهضت فرهنگی ایران و پدر فرهنگ جدید ایران علامه کرباسچیان مبتکر رساله توضیح المسائل و مؤسس مدارس نیکان و علوی ، رسول ترک ره‌یافته مکتب امام حس

کوچه مجاور قبرستان نو در محله قم نو کوچه بسیار عجیبی است که تمام خانه ها ی آن محل دفن اموات است، محله قم نو به دلیل مجاورت با حرم حضرت معصومه(س) از گذشته محل ساخت و ساز مسافرخانه های زیادی بوده و رفت و آمد زائران و مسافران در این کوچه های تنگ و باریک و قدیمی این محله بسیار زیاد است.

با قدم زدن در کوچه های محله قم نو می توان پی برد که این جا تبدیل به یک محله فراموش شده است از طرفی ساکنان به دلیل عدم استقبال مردم برای خرید خانه در این محل رغبتی به تعمیر و نوسازی منازلشان ندارند از طرف دیگر به دلیل وجود مسافرخانه ها و سوئیت‌ها در این محله ها که اکثراً بافت کهنه و فرسوده دارند و کوچه های باریک که در مواقع حوادث احتمالی رفت و آمد خودروهای امدادی را با مشکل روبروی می سازد.

به اعتقاد اهالی، ساکنان منازل مسکونی این محله ها از گذشته ساکن این محله بودند و به ندرت افراد جدید در این محله خانه خریداری می کنند،  به دلیل عدم استقبال مردم از خرید خانه در این محله در این چند سال اخیر تعداد منازل خالی و فرسوده در این محله زیاد شده است .

وجود مسافرخانه ها و سوئیت های زائرپذیر در کوچه های یک متری این محله شاید جلوه زیبایی از شهر قم در بین زائران و مسافران به نمایش نگذارد و این مسئله می طلبد تا از سوی مسئولان شهری فکر اساسی برای محله کهنه قم نو انجام شود زیرا مطمئناً تا چند سال آینده با توجه به کهنگی و فرسوده بودن بافت، این محله تبدیل به یک معضل نازیبا در مرکز شهر قم می شود.

یکی از علل مهم نوسازی نشدن محله قم نو و  نبود رونق خرید و فروش ملک واقع شدن این محله بین خط راه آهن و قبرستان است.

 تمامی مغازه های کوچک و بزرگ در طول خیابان اراک  در مجاورت قبرستان نو در تملک شهرداری می باشد و کاسبان این بخش از خیابان همگی مستاجر شهرداری هستند  از طرفی سال هاست که میتی در قبرستان نو دفن نمی شود به جاست که به منظور رونق در محله قم نو و از انزوا خارج کردن این محله شهرداری قم برنامه اساسی  برا این محلله در مرکز شهر داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم

محسن محرری،رئیس شورای اسلامی شهر قم، برنامه مدیریت شهری برای بازگشایی خیابان دروازه ری را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: خیابان دروازه ری در کنار قبرستان نو و وادی‌السلام از طرح‌های بازآفرینی شهری است که تسریع در عملیات اجرایی و بازگشایی کامل آنها در گرو همراهی اداره کل اوقاف و امور خیریه به‌عنوان بخشی از متولی بقاع موجود در مجموعه‌های فوق است.

محرری  با بیان اینکه تملک و بازگشایی خیابان دروازه ری به‌عنوان یکی از ۱۶ خیابان بن‌بست قم تا پایان امسال نهایی می‌شود، گفت: ساماندهی و بازگشایی کامل  این محور نیازمند همراهی اوقاف و امور خیریه است.

وی با اشاره به پیش‌بینی احداث ۲ پارکینگ در طرح بازگشایی و ساماندهی خیابان دروازه ری، ابراز کرد: طی چند سال گذشته برخی از خیابان‌های بن‌بست شهری مانند خیابان شهیدان صادقی، برقعی، خسرو بیگی، بلوار جمهوری اسلامی و عمار یاسر بازگشایی شده‌اند.

محور دروازه ری به طول یک‌هزار و ۳۰۰ متر است و در آخرین طرح تفصیلی شهر قم که در اسفندماه ۱۳۹۸ به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده و پس از ابلاغ به استاندار به شهرداری اعلام شده‌است.

وی همچنین با بیان اینکه تبدیل قبرستان نو در هسته مرکزی شهر و در جوار حرم حضرت معصومه (س) به باغ مزار در مساحت ۵ هکتاری جزء طرح‌های جاری مدیریت شهری است، گفت: تملک پلاک مغازه‌های پیرامون این قبرستان در مراحل پایانی خود قرار دارد.

قبرستان نو یکی از آرامستان‌های قدیمی شهر قم است که در محدود خیابان امیرکبیر در نزدیکی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) واقع شده‌است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به عملکرد شورای ششم، گفت: طی نزدیک به سه سال از فعالیت این شورا ۱۲۴ جلسه رسمی برگزار و ۸۲۰ مورد لوایح و ۷۸ طرح مورد بررسی قرار گرفته است.

محرری برخی اختلاف‌نظر‌ها در بین اعضای شورای اسلامی شهر را مورد توجه قرار داد و افزود: اختلاف‌نظر و دیدگاه در بین افراد عادی است؛ ولی رسانه‌ای شدن این مباحث و کشیده‌شدن آنها به کف جامعه می‌تواند آثار منفی در عملکرد شورا داشته‌باشد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حل مشکل املای دانش‌آموزان با طرح بازی و ورزش معلم سمنانی
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • ماجرای گردنبند کهنه شمسایی در جام ملت‌های آسیا +عکس