Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، یکشنبه در آیین رونمایی از نظام رتبه‌بندی جهانی ISC-۲۰۱۹ در شیراز، این نظام رتبه‌بندی را در زمره مهمترین دستاوردهای این مرکز برشمرد.

محمد جواد دهقانی، با اشاره به اینکه نظام رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها به مناسبت هفته پژوهش رونمایی می‌شود، گفت: پایگاه استنادی جهان اسلام در سال ۸۷ با موافقت همه وزرای علوم کشورهای اسلامی در نشستی سراسری تاسیس شد و ارزیابی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، ارزیابی کمی و کیفی مولفه‌های مختلف تولید علم در ایران و کشورهای اسلامی به این مجموعه واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: هدف از رتبه‌بندی سال ۲۰۱۹ که برای نخستین بار به صورت رسمی رونمایی می‌شود، اعتبار بخشی و اعلام مرجعیت ISC  به عنوان یک پایگاه بین‌المللی است، همچنین اقدامی برای دستیابی به پایگاه داده‌ای مهم و معتبر از دانشگاه‌های دنیا برای دستیابی به الگویی به‌ منظور رسیدن دانشگاه‌های کشور و جهان اسلام به تراز دانشگاه‌های برتر دنیا است.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام اعلام کرد: بر اساس سند ۲۰۲۶ این پایگاه قرار است در ۱۰ سال آینده ۵۰ دانشگاه از جهان اسلام در سطح ۵۰۰ دانشگاه برتر قرار گیرند که البته این مهم به سادگی صورت نمی‌گیرد و تحقق بخشی به این سند با وجود پایگاه داده‌ای و رصد مداوم جایگاه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی میسر می‌شود.
دهقانی، یکی از ویژگی‌های رتبه‌بندی جهانی ISC را قائم نبودن به اطلاعات خودارزیابی دانشگاه‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: داده‌های این سامانه از منابع معتبر بین‌المللی استخراج می‌شود که راستی آزمایی شده باشند.
رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری افزود: ویژگی دیگر این نظام رتبه‌بندی، ارایه الگویی برای دانشگاه‌هاست که بر اساس آن بتوانند وضعیت خود را بهبود بخشند و نقاط ضعف خود را برطرف کنند.
به گفته دهقانی، در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۹، ٦٤٦ دانشگاه از قاره اروپا، ٧٨٠ دانشگاه از آسیا، ٣٦٣ دانشگاه از آمریکای شمالی، ٩٣ دانشگاه از آمریکای جنوبی و ٤٧ دانشگاه از اقیانوسیه حضور دارند.
وی همچنین بیان کرد: در این نظام رتبه‌بندی از میان کشورهای اسلامی ترکیه با ۷۲ دانشگاه، ایران با ۴۳ دانشگاه، مالزی با ۲۱ دانشگاه و مصر با ۱۸ دانشگاه رتبه‌های اول تا چهارم را به لحاظ تعداد به خود اختصاص داده‌اند.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام ادامه داد: امسال در مجموع ۲ هزار و پنج دانشگاه رتبه‌بندی شده‌اند و در سطح جهانی نیز چهار هزار دانشگاه بررسی شدند که دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد و ام آی تی رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.
وی افزود: از مجموع ۲ هزار و پنج دانشگاه رتبه‌بندی شده، ۱۸۷ دانشگاه آن متعلق به ۵۴ کشور اسلامی است.

دهقانی گفت: از میان دانشگاه‌های ایران نیز دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به صورت مشترک در مقام نخست قرار دارند، رتبه دوم متعلق به دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تربیت مدرس است و مقام سوم نیز به دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسیده است.

این مقام مسوول، مهمترین هدف سامان‌دهی رتبه‌بندی جهانی را اعتبار بخشی به مرجعیت این پایگاه در سطح جهانی خواند و اظهار داشت: در رتبه‌بندی جهانی که به صورت آزمایشی در سال ۲۰۱۸ انجام شد، ۲۰۰ دانشگاه جهان را بررسی کردیم و متعاقب آن دانشگاه‌های کشورهای اسلامی نیز رتبه‌بندی شدند و  نتایج آن به صورت آزمایشی بر روی وبسایت این مجموعه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: وبسایت رتبه‌بندی جهانی ISC به نشانی Wur.isc.gov.ir موجود است.

رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با بیان اینکه، نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های ملی ISC نیز از سال ۱۳۸۹ آغاز شده است، عنوان کرد: در آخرین نتایج در سطح ملی شاهد حضور ۲۰۰ دانشگاه و موسسه پژوهشی بوده‌ایم و حدود ۸۴ دانشگاه جامع، ۲۹ دانشگاه صنعتی، ۴۵ دانشگاه علوم پزشکی و ۳۰ مرکز پژوهشی را رتبه‌بندی کرده‌ایم.
دهقانی ادامه داد: مچنین در چشم‌انداز پایگاه استنادی جهان اسلام پیش‌بینی شده است که در افق ۱۴۰۴ این مجموعه با عنوان مرکزی برای دستیابی به مرجعیت سنجش و ارزیابی توسعه علمی و عملکرد پژوهشی کشور تعیین شود.

وی اضافه کرد: معرفی افراد تاثیرگذار دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در سطح کشور و در جهان اسلام در زمره برنامه‌های یادشده در اساسنامه این مرکز است.
دهقانی، با اشاره به اینکه پایگاه استنادی جهان اسلام برای پشتیبانی از سیاست‌های کلان پژوهشی و آموزشی با به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته و منطبق با استاندارهای جهانی برای سنجش فعالیت‌های پژوهشی و علمی جهان اسلام فعالیت می‌کند، سنجش بروندادهای علمی کشورهای اسلامی و تعمیق هم‌افزایی سازنده با دنیا و نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی را از وظایف محول شده به این مجموعه دانست.
به گفته وی، نمایه‌سازی نشریات علمی و پژوهشی دنیا و نیز تهیه نقشه علمی برای دانشگاه‌ها و مرکز پژوهشی از دیگر فعالیت‌های این مرکز به شمار می‌رود.
او همچنین در بخش دیگری از این نشست به معرفی پژوهشگران برتر پرداخت و اظهار داشت: ٧٨ پژوهشگران پُر استناد برتر کشور در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در ١٤ رشته از جمله مدیریت، اقتصاد مالی، علوم تربیتی و ...در این پایگاه علمی شناسایی شدند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) بیان کرد: سهم دانشگاه در تعداد پژوهشگران برتر نیز مشخص شده است و دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبایی و شیراز بیشترین سهم را دارند.
براساس این گزارش محمدرضا گنجعلی از دانشگاه تهران در بین رشته‌ای، مسعود رضایی از دانشگاه تربیت مدرس در رشته علوم کشاورزی، حمید رضا پورقاسمی از دانشگاه شیراز در بین رشته‌ای، مهدی دهقان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته ریاضیات، سجاد جعفری از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته ریاضیات، ژولین کلینتون اسپروت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته ریاضیات در زمره پُر استنادترین پژوهشگران دنیا - ۲۰۱۹ معرفی شده‌اند.

همچنین محمد میرزا زاده از دانشگاه گیلان در بین رشته‌ای، مصطفی اسلامی از دانشگاه مازندران در بین رشته‌ای، امید ماهیان از دانشگاه صنعتی قوچان در رشته مهندسی، حسن کریمی مله از دانشگاه صنعتی قوچان در رشته علوم کشاورزی، آرش کریم پور از دانشگاه آزاد اسلامی در رشته مهندسی، سید مهدی جعفری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در رشته علوم کشاورزی از پژوهشگران ایرانی(با وابستگی ایران) در فهرست پُراستنادترین پژوهشگران دنیا - ۲۰۱۹ قرار دارند.
 

برچسب‌ها پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رتبه بندی جهانی دانشگاه های جهان اسلام شیراز دانشگاه ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رتبه بندی جهانی دانشگاه های جهان اسلام شیراز دانشگاه ها پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رتبه بندی جهانی دانشگاه های جهان اسلام شیراز دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۱۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلیل عمادی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد در نشست هم‌اندیشی این دانشگاه با مسئولان و مدیران دوره متوسطه آموزش و پرورش شهرستان برخوار گفت: فرآیند‌های صحیح استعدادیابی در دوران مدرسه، منجر به شکوفا شدن استعداد‌های نسل جوان در دانشگاه خواهد شد.

وی عنوان کرد: هدایت درست و استعدادیابی‌های اصولی دانش‌آموزان در پایه‌های تحصیلی مدارس، این امکان را به دانش‌آموز خواهد داد تا بر اساس علاقه‌مندی‌ها و استعداد‌های خود بهترین تصمیم را در انتخاب رشته و ورود به دانشگاه داشته باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد خاطرنشان کرد: این دانشگاه با وجود زیرساخت‌های بسیار مناسب آموزشی و پژوهشی و همینطور وجود هسته‌های فناور مرکز رشد، ظرفیت بسیار خوبی برای جویندگان علم، دانش و پژوهش به‌خصوص داوطلبین شهرستان برخوار است.

عمادی با تشریح طرح پویش افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد طرح پویش شرایط بسیار مناسبی را برای دانشجویان فراهم کرده تا با ورود به دانشگاه آزاد و استفاده از این طرح، علاوه بر رها شدن از دغدغه شهریه، مهارت‌های عملی مورد نیاز رشته خود را نیز فرا گرفته و برای ورود به عرصه اشتغال آماده شود.

وی تبیین کرد: امسال شاهد هستیم شیب داوطلبین ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بسیار زیاد شده و این تهدیدی برای کشور است، چراکه این موضوع بیانگر کمبود مهندس و تکنیسین در آینده خواهد بود و نیاز است مسئولان توجه جدی به این موضوع داشته باشند.

به گزارش آنا، در پایان این نشست مسئولان و مدیران آموزش و پرورش شهرستان برخوار از قسمت‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد بازدید و از نزدیک با امکانات این دانشگاه بیش از پیش آشنا شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد