Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:06:10 GMT

خانیکی: پرداختن رسانه‌ها به سیاست، هزینه دارد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۴۰۰۴

خانیکی: پرداختن رسانه‌ها به سیاست، هزینه دارد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، امروز یکشنبه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران کتاب  «رسانه و سیاست در دنیای در حال جهانی شدن»  با حضور هادی خانیکی، محسن گودرزی(مترجم کتاب)، حسین افخمی(عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) و حسین بصیریان جهرمی(پژوهشگر علوم ارتباطات) نقد و بررسی شد.

خانیکی در ادامه صحبت‌های خود افزود: اگر اسم این کتاب رسانه و فرهنگ، یا ارتباطات و تاریخ و یا ارتباطات و فلسفه و جامعه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بود شاید راحتر می توانستیم درباره آن صحبت کنیم. ولی تا زمانی که موضوع سیاست در میان است باید رسانه‌ها برای صحبت از آن ابتدا ببینند که چه هزینه‌ها و مخاطراتی را باید پرداخت و یا در نظر بگیرند. بر همین اساس رسانه‌ها کمتر به موضوع سیاست ورود می‌کنند.

وی گفت: بخش سوم مهمترین قسمت کتاب است که از رابطه رسانه با سیاست صحبت می‌کند تا این بخش جذاب و خاص شود. زیرا در این بخش به بلاهایی که رسانه بر سر سیاست می‌آورد و یا کاری که سیاست با رسانه می‌کند، سخن گفته است.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: اینکه در گسترش ارتباطی به سمت آزادی های انتخاب شده می رویم و یا گام به سوی محدودیت‌های رسانه‌ای برمی‌داریم از دیگر مسائل مطرح شده در کتاب است تا عنوان کند، سیاست رسانه‌ای شده، چه مفهومی دارد؟

رییس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات با طرح سوالی اظهار داشت: سوالم این است که آیا این رسانه‌ای شدن سیاست و سیاسی شدن رسانه‌ها منجر به گشودگی در حوزه ارتباطات شده و یا اینکه اختلالات ارتباطی را سبب شده است؟

خانیکی ادامه داد:‌ به نظر می‌رسد از رویارویی این دو حوزه نباید هراسید. بلکه باید ساز و کار لازم را برای آن استخراج و آماده کرد. اما مهتر از این مسائل این است که تا چه اندازه در فضای ارتباطی و ارتباطات سیاسی مسائل گفته شده در کتاب را دنبال می‌کنیم؟

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه گفت و گو را در ارتباطات دنبال نمی‌کنیم، افزود: گفت و گو را به سطح ارتباط و رسانه‌ها را به سطح رسانه رسانده‌ایم تا ابهام و سردرگمی بین این دو حوزه سبب شود رویارویی در خور توجهی در رسانه‌ها درباره سیاست دیده نشود.

این کتاب مصداق شرقی و ایرانی دارد

محسن گودرزی مترجم کتاب نیز در این نشست نقد و بررسی اظهار داشت: نویسنده کتاب معتقد است باید متون مختلف با رسانه را در کنار یکدیگر داشت و سعی کرده کنش‌های سیاسی که شکل گرفته را نشان دهد و نظر فعالان را نیز در این زمینه مطرح می‌کند.

وی گفت: در فصل سوم  گفته می‌شود که باید زد وبند بین فعلان سیاسی و موافقان و مخالفان رسانه‌ای آن را ترکیب کرد. زیرا نویسنده کنش‌های مختلف با عناصر مختلف جامعه و رسانه‌ها را در کنار یکدیگر قرار داده است. این موضوع سبب می‌شود تا سیاستگذاران تصویری از رسانه در جامعه ارائه  کنند تا کنش‌های مختلف نخبگان سیاسی و سایر بخش‌های سیاست دیده شود.

مترجم کتاب، رسانه و سیاست جهانی شدن را یکی از عوامل میل او به ترجمه این کتاب عنوان کرد و افزود: رفت و برگشت‌های مختلف سیاسی در دنیای یک بعدی که زیر مجموعه یک مدل اقتصادی است، ‌دلیل مهم و  جذاب برای ترجمه کتاب شد و نمونه های آن در کشورهای شرقی و ایران دیده می شود.

این کتاب، تاکید بر قدرت دادن رسانه‌ها به افراد بی قدرت دارد

حسین افخمی(عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) نیز در سخنانی اظهارداشت: معقتدم باید اسم کتاب «رسانه و سیاست در دنیای در حال جهانی شدن» رسانه‌ها باشد. زیرا هر چقدر رسانه‌ها را کوچکتر نگاه کنیم به حاشیه رفتن آن بیشتر نمود دارد  تا ساختار قدرت، ‌ قدرتمند تر شود.

وی گفت: نویسنده نیز می خواهد بگوید تغییراتی در تکنولوژی و جوامع صورت گرفته و رسانه‌ها  باید آن را  ارزیابی کنند.  همچنین کتاب می‌گوید که حرف روزنامه نگاران، دولت مردان و مردم تغییر کرده است تا هر مسئله‌ای که با سیاست در ارتباط است باشد پدیده سیاسی محسوب شود که این دلیلی بر دنیای بسیار وسیع سیاست دارد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد دنیای ارتباط به سیاست مرتبط است، افزود: کتاب تصویر کلی بین قدرت و سیاست را مطرح می کند و نویسنده کتاب رسانه ها را  منبعی برای اطلاعات سیاسی می‌داند. از طرفی از آنجا که دنیا درحال جهانی شدن است، این کتاب می‌تواند در دروس دانشگاهی گنجانده شود.

افخمی با اشاره به اینکه در کتاب صحبت از نخبگان جایگاه خاصی دارد، ‌ اظهارداشت: نخبگان هرمی از قدرت هستند. چه آنهایی که برای کسب بخشی از قدرت تلاش می‌کنند و چه آنهایی که در قدرت هستند و برای حفظ خود، جامعه و رسانه‌ها در تلاطم هستند. البته گاهی در این عرصه قدرت، تعارض داخلی و خارجی نیز رخ دهد.

وی با تاکید بر اینکه در کتاب عنوان شده رسانه‌ها ابزار قدرت حاکم نیستند بکله به افرادی که قدرت ندارند، ‌ قدرت می‌دهند، گفت: موضوع آزادی و سانسور نیز در این کتاب مطرح شده است و گفته شده که روزنامه نگار به تنهایی قدرت ندارند تا چالش های دنیای امروز، همچنان وجود داشته باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بر خلاف بسیاری از کتاب‌های منتشر شده، کتابشناسی کتاب حذف نشده تا وجهه آکادمی آن حفظ شود. اما رویکرد کتاب به اقتصاد سیاسی رسانه‌ای ضعیف است.

تقدیر بزرگان علوم ارتباط جهان از کتاب نشانه جامع بودن آن است

حسین بصیریان پژوشگر ارتباط نیز در سخنان خود اظهار داشت: در کتاب فهرست منابع زیاد است تا مراجعه کننده با دقت و وسواس خاصی بتواند همه منابع را دیده ودرک کند. همچنین به آثار پیشینیان نیز ارجاعاتی دارد که در تالیف‌های کتب بزرگان ارتباطات، ‌ این موضوع  کمتر دیده شده  است.

وی گفت:‌ تقدیر بزرگان علوم ارتباط جهان از کتاب، از دیگر نقاط قوت آن است و  جامع بودن آن و بازنگری در روزنامه نگاری معاصر سبب می‌شود برای مدرسان و دانشجویان به عنوان شرح درس قابل توجه باشد.

دانش آموخته مقطع دکتری ارتباطات با انتقاد از جلد کتاب گفت: جلد ساده طراحی شده  و ویراستاری کتاب در بعضی از صفحات نقص دارد و در نتیجه گیری نتوانسته مطلب را به خوبی به  خواننده  منتقل کند.

بصیریان خاطرنشان کرد:‌ نویسنده کتاب بیشتر فضای رسانه‌ای و فکری حاکم بر اروپا را بیان می‌کند و به رغم اینکه در مواردی، اشاره های به کشورهایی نظیر افغانستان و عراق کرده، ولی مجاورت جغرافیایی نویسنده به اروپا کاملا مشخص است.

به گزارش ایرنا، کتاب «رسانه و سیاست در دنیای در حال جهانی‌شدن» نوشته الکسا رابرتسون (استاد علوم ارتباطات و رسانه دانشگاه استکهلم سوئد) است که  در سه بخش و ۱۱ فصل تدوین شده است.

ارائه رویکرد تحلیلی و پیشنهاد راهی برای تفکر، آموختن و پژوهش درباره رسانه و سیاست، شفاف‌­سازی مفاهیمی نظیر رسانه و سیاست، بررسی و تبیین نقش کنشگران مختلف عرصه رسانه و سیاست، نقش نخبگان سیاسی، روزنامه‌نگاران، کاربران و فعالان سیاسی، مفاهیم و ایده‌ها درباره رسانه و سیاست، نبردهای رسانه‌­ای‌شده، اطلاعات، سرگرمی، رسانه‌ای‌شدن و آزادی رسانه‌­ای از جمله عنوان‌های پرداخته شده در کتاب بوده که در ۴۰۰ صفحه ترجمه شده است.

برچسب‌ها دانشگاه علامه طباطبایی هادی خانیکی رسانه کتاب علوم اجتماعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی هادی خانیکی رسانه کتاب علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی هادی خانیکی رسانه کتاب علوم اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۴۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، امیر سرتیپ دوم خداداد فلاح معاون سیاسی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ضمن تبریک روز معلم، اظهار کرد: استاد مطهری، مجاهد واقعی عرصه تبیین و یک مخاطب شناس به تمام معنا بود.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تحلیل سیاسی از سوی اساتید، گفت: تحلیل سیاسی، تبیین و ریشه‌یابی تحولات روز و کنکاش در آن است که باید ما را به "کشف و شناخت حقایق و واقعیت ها"، "درک جزئیات یک پدیده"، "آگاهی بخشی" و "انتقال بینش و معرفت" برساند.

معاون سیاسی ارتش، مبانی تحلیل سیاسی را آیات و روایات، فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) عنوان کرد و با اشاره به الزامات تحلیل سیاسی، افزود: شناخت وضعیت جهان و نظام بین‌الملل، شناخت وضعیت نظام قدرت سیاسی حاکم بر منطقه و شناخت وضعیت سیاسی حاکم بر داخل از الزامات تحلیل سیاسی محسوب می شوند.

وی، ترویج ایمان، آرمانگرایی، وحدت جهان اسلام، انقلابی بودن، مرزبندی با دشمن و امید را از اصول تحلیل سیاسی عنوان کرد و گفت: یک تحلیل سیاسی درست، موجب افزایش بصیرت و بینش سیاسی، ولایتمداری، روحیه انقلابی، امیدآفرینی شده و در روحیه رزم و ارتقای آمادگی رزمی اثرگذار است.

امیر سرتیپ فلاح در ادامه با اشاره عملیات "وعده صادق" تصریح کرد: عبور از لایه پدافندی ناتو و سپر پدافندی رژیم صهیونیستی دست برتر جمهوری اسلامی ایران در عملیات صادق بود و این عملیات موجب اقتدار بیش از پیش ایران اسلامی شد.

وی، عقلانیت را وجه غالب عملیات وعده صادق عنوان کرد و افزود: بعد معنوی، اخلاص و توکل بر خدا و هم افزایی حداکثری بین نیروهای مسلح موجب موفقیت این عملیات شد.

معاون سیاسی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق، الگوی جدیدی از نبرد را ترسیم کرد گفت: ما در یک عملیات نا هم طراز عملیات انجام دادیم و کف سطح قدرت تهاجمی خود را در مقابل سقف قدرت تدافعی آن ها به کار بردیم.

امیر سرتیپ فلاح با اشاره به پیام های عملیات وعده صادق، تاکید کرد: اولین پیام این عملیات این بود که رویارویی با رژیم صهیونیستی دیگر نیابتی یا ایذایی نیست. دیگر اینکه ساکنان سرزمین های اشغالی بدانند رژیم صهیونیستی توانایی تامین امنیت آن ها را ندارد.

وی یادآور شد: همچنین پیام این عملیات به دولت های منطقه این بود که ترتیبات امنیتی آمریکایی با حضور قدرت های فرا منطقه‌ای قابل اتکا نیست بلکه ترتیبات امنیتی درون منطقه‌ای باحضور قدرت های منطقه پایدار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • مولفه قدرت سپاه داشتن افراد بصیر است
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • معلمِ متفکر
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • دروغگویی BBC برای خون‌شویی
  • کتاب روسازی راه و فرودگاه
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی