Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، نشست هم اندیشی پژوهشگران حوزه دفاع مقدس با هیئت رئیسه فرماندهی کل سپاه عصر امروز ۲۴ آذر ماه ۹۸ در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. این نشست که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برپا شده بود با حضور سردار نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه، سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و نویسندگان و پژوهشگرانی همچون معصومه رامهرزی، گلعلی بابایی، مرتضی سرهنگی، محمد درودیان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برگزار شد.

سردار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه در این مراسم با اشاره به ارزشمندی گرامیداشت حماسه‌های دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس درخشان‌ترین قطعه تاریخ ملت ایران است. در بخش اعظم تاریخ بشریت ملتی که در مقابل زورگوها قد علم کند مقاومت کرده و پیروز شود، نایاب است. چنین افتخاری فقط در قیام بزرگ پیامبران دیده شده است که ابعاد آن بی انتهاست. دفاع مقدس ما اینگونه بود که باید برای استخراج وقایع غنی آن تلاش کنیم. پژوهش و تاریخ‌نگاری این حماسه افتخار بسیاری دارد.

سردار نقدی با اشاره به فرماندهی مقاومت و استفاده آن از تجربیات دوران دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: تمام رزمندگان جوانی که حماسه دفاع از حرم را آفریدند و موصل و سوریه را آزاد کردند، خمیرشان در غالب کتاب‌های دفاع مقدس غالب‌گیری شد. این موضوع را دست کم نگیرید، ابعاد عملیات بیت‌المقدس با آزادی ۷۰ درصد از خاک عراق از دست داعش برابری می‌کند. جنگ ضد چریکی که در سوریه اتفاق افتاد و دشمن خود را لا به لای مردم پهنان کرده بود مبارزه سختی بود و رزمندگان مقاومت در مقابله با این دشمنان از کتاب‌های دفاع مقدس الهام گرفتند. جوانان ایرانی، حشت‌الشعبی، حزب‌الله لبنان، یمن و... همه از این مباحث الگو گیری کردند. خودباوری مهمترین عنصری است که به نسل جوان امروز الهام شده است. ایستادگی در جنگ ۳۳ روزه و ایستادگی مردم غزه همه از این موضوع ناشی می‌شود، منتها نباید به این حد قانع باشیم.

وی در ادامه تصرح کرد: باید تلاش کنیم زوایای مختلف دفاع مقدس این قطعه بی نظیر تاریخ را در تمام عرصه‌ها از جمله مسائل سیاسی، مهندسی، انسانی و روانشناسی، عنوان کنیم. جوانان زیادی در دوران دفاع مقدس طومارهای بلندی می‌نوشتند و با انگشت زخمی خود و با خون خود آن را امضا می‌کردند، تا بتوانند با وجود سن پایین اجازه دفاع بگیرند. دفاع مقدس از منظر سیر و سلوک نیز قابل تامل است، وقتی امام به مسئولین و علما توصیه می‌کند با خواندن وصیت‌نامه شهدا خود را ارتقاء دهند، منتها در زمینه تاریخ‌نویسی دفاع مقدس بای انصاف را رعایت کرد. ملتی با دست خالی جلوی همه ابرقدرت‌ها ایستاده است. ارتش عراق آبدیده و نظامی بود در این شرایط فرمانده لشگر ۲۵ ساله ما فرمانده آبدیده لشکر عراقی را اسیر می‌کرد و به پشت خاکریز باز می‌گشت. صحبت کردن از مسائل علمی، تاکتیکی و نظامی با رعایت انصاف کمک زیادی به ادامه ماجرا می‌کند، فراموش نکنیم عملیات فریب بخشی از جنگ است و در واقع یکی از شاخه‌های اصلی عملیات‌های جنگ است. این موضوع در همه زمینه‌ها می‌بایست مطرح شود. آتش ما در جنگ ۲۰برابر دشمن بود، ما خارج سنگر بودیم و آفند می‌کردیم پس می‌بایست تلفات‌مان از دشمنی که داخل سنگر بود بیشتر باشد، اما اینچنین نبود و تعداد شهدای ما بیشتر از کشته‌های آنان نیست. نباید اجحافی در این زمینه صورت بگیرد.

معاون هماهنگی کننده سپاه، تاکید کرد: برخی می‌خواهند با این موضوع دعوای سیاسی و سوء استفاده جناحی به راه بیندازند، از آن غفلت نکنید. در ماجرای سال ۹۷ و فتنه دشمن خوب بنگرید، ادامه همین مسئله را خواهید دید. امروز هم ما درگیر جنگ هستیم، اگر ما پهباد دشمن را در آسمان می‌زنیم او هم از به کارگیری اراذل و اوباش در خیابان استفاده می‌کند، چون دیگر قدرت جنگ رو در رو را ندارد. صدها جانبازی که در حادثه‌های اخیر مجروح شدند به دلیل این که نخواستند دست به اسلحه ببرند، برادر بسیجی که ۴۰۰ بخیه خورد چون نخواست در مقابل اراذل و اوباش دست به اسلحه ببرد و مردمی که از پشت سر هدف قرار گرفته شدند تا دشمن از آنها کشته‌سازی کند همگی جزو مسائلی است که امروز باید توسط شما تاریخ‌نگاران ثبت و ضبط شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۴۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • ببینید | اولین واکنش آزمون به شایعات اخیر؛ سردار به ایران می‌آید؟
  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند