Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مسعود طاهری گفت: نظارت و آموزش صحیح به بهره‌برداران، سرکشی‌های به موقع کارشناسان جهاد کشاورزی فارس و شهرستان و همچنین بارندگی‌های خوب سال گذشته، باعث این میزان برداشت شیرابه آنغوزه شده است.

او با بیان اینکه خاوران و خفر جهرم ظرفیت‌های بالایی در زمینه تولید گیاهان دارویی به ویژه آنغوزه دارند، اظهار داشت: با شناسایی و ساماندهی این ظرفیت‌ها افزون بر حفاظت از مراتع می‌توان به افزایش تولید و اشتغالزایی نیز کمک شایانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری تاکید کرد: با سودجویانی که اقدام به برداشت بی‌رویه و غیرقانونی این گیاه دارویی کنند، برخورد می‌شود و مردم طبیعت‌دوست این شهرستان در صورت مشاهده اینگونه موارد با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند.

او گفت: شیرابه گیاه دارویی آنغوزه در طب سنتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین به کشور‌های فرانسه، هندوستان و استرالیا نیز صادر می‌شود.

گیاه علفی و چند ساله آنغوزه از تیره چتریان با خواص دارویی فراوان است. برای به دست آوردن صمغ یا شیره آن از حد فاصل ریشه تا ساقه این گیاه را قطع می‌کنند. این ماده در مجاورت هوا سفت می‌شود و این ماده سفت شده را جمع آوری می‌کنند و دوباره گیاه را تیغ می‌زنند یا محل قبلی را برش دیگری می‌دهند تا دوباره صمغ آن ترشح کند. این عمل چندین بار و گاهی تا ۲ ماه از فصل بهار صورت می‌گیرد.

آنغوزه خارج شده به ۲ صورت اشکی (گرد و کروی با اندازه‌های مختلف) و توده‌ای و به رنگ‌های زرد تا قهوه‌ای تیره است، اما هرچه این ماده روشن‌تر باشد، مرغوب‌تر و گران‌تر است. آنغوزه طعم گس و تقریبا تند و سوزاننده دارد و دارای بوی نامطبوع شبیه ترکیبات گوگرددار است.

صمغ این گیاه که از ریشه آن گرفته می‌شود به عنوان داروی گیاهی در طب سنتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ یاسر شریفی روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در گفت و گوی رسانه‌ای اظهار کرد: تا کنون بیش از پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع گندم در این شهرستان برداشت شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۱۲ هزار تن و ۲۳۳ کیلوگرم گندم توسط ۲ مرکز خرید در این شهرستان از کشاورزان خریداری شده است.

شریفی تصریح کرد: ۳۶ دستگاه کمباین در شهرستان فعال شده است و پیش‌بینی می‌شود ۷۰ کمباین تا پایان برداشت وارد شهرستان شود.

شایان ذکر است در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ ، در سطح ۱۴ هزار هکتار از مزارع شهرستان خرمشهر گندم کشت شد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان نیز پیش بینی کرد: بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول گندم از سطح مزارع استان برداشت و روانه سیلوها شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900640

دیگر خبرها

  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • امحاء۲۰۰ کیلوگرم گوشت منجمد فاسد در آمل
  • تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر