Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@02:30:09 GMT

اجراي 600 پروژه در مناطق عشايري کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۷۴۰۵

اجراي 600 پروژه در مناطق عشايري کشور

خبرگزاری آریا-رئیس سازمان امور عشایر ایران از اجرای 600 پروژه در مناطق عشایری کشور خبر داد.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، کرمعلی قندالی گفت: بخشی از این پروژه‌ها پروژه‌های زیرساختی در حوزه‌های راه‌سازی، تامین آب، سوخت فسیلی و انرژی‌های نو است و بخشی نیز مربوط به زنجیره تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی، صنایع دستی و گردشگری عشایر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: یکی از این پروژه‌ها مربوط به آب و آبرسانی به عشایر است که با اذنی که از مقام معظم رهبری گرفتیم امسال حدود 18 میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به استناد بند ه تبصره 4 قانون بودجه سال 98 برای تامین آب آشامیدنی عشایر اختصاص پیدا کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: این منبع چون از صندوق توسعه ملی است، به نظر می‌رسد تخصیص آن 100 درصد باشد که امیدواریم تا در سال مالی 1398 از این محل حداقل 450 پروژه در مناطق عشایری اجرا و به بهره‌برداری برسد.
قندالی با بیان این که برای هر خانوار در این پروژه‌ها 14 میلیون و 400 هزار تومان هزینه می‌شود، افزود: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها 17 هزار خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم شبکه‌ای برخوردار می‌شوند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: علاوه بر این روزانه با 600 کامیون آبرسان سیار حجم عظیمی از آب تا دورترین مناطق کشور برای استفاده عشایر و دام آنان انتقال داده می‌شود.
وی با بیان این که در حال حاضر حدود 50 درصد جمعیت عشایری کشور از آب آشامیدنی سالم برخودار هستند، خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه حدود 10 درصد به این شاخص اضافه می‌شود و تا پایان سال مالی 98 حدود 60 درصد از خانوارهای عشایری کشور از آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.
قندالی افزود: پیش‌بینی ما این است که اگر این اعتبار در سال آینده نیز اختصاص داده شود و افزایش نیز بیابد، بتوانیم تا پایان برنامه ششم بین 70 تا 75 درصد خانوارهای عشایری را در محل استقرارشان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخودار کنیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در خصوص حفاظت و مدیریت پروژه‌های اجرا شده در مناطق عشایری نیز گفت: پروژه‌هایی که اجرا می‌کنیم عمدتاً در مناطق دوردست و سخت گذر است به همین دلیل راهبرد ما این است که این پروژه‌ها حتماً پس از اجرا تحویل خود بهره‌برداران عشایری داده شود تا خودشان آنها را مدیریت و نگهداری کنند.
وی در خصوص اجرای پروژه‌های تولیدی در مناطق عشایری نیز گفت: یکی از پروژه‌هایی که برای توانمندسازی عشایر اجرا می‌شود طرح زنجیره تولید گوشت قرمز است که امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی حدود 400 میلیارد تومان به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش برای اجرای این طرح اختصاص داده شد.
قندالی با بیان این که این پروژه توسط تشکل‌های عشایری انجام می‌شود، افزود: در حال حاضر حدود 220 تشکل عشایری در کل کشور فعالیت دارند و تمام خانوارهای عشایری عضو این تشکل‌ها هستند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: یکی از موارد مهمی که در طرح زنجیره تولید گوشت قرمز به صورت علمی و مدیریت شده پیگیری می‌کنیم این است که در پروسه پرواربندی دام بتوانیم هم مدت زمان پروار را کاهش دهیم، هم در اصلاح روش تغذیه دام راندمان را بالا ببریم و هم معیشت عشایر را به لحاظ درآمد تا حدودی افزایش دهیم و مهمتر این که دام را قبل از ورود به مرتع جدا کنیم تا به موضوعات زیست محیطی و تعادل بین دام و مرتع نیز کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال در طرح زنجیره تولید گوشت حداقل یک میلیون رأس دام عشایر در پروسۀ پروار قرار می‌گیرند که تاکنون حدود 50 درصد آن انجام شده و 50 درصد مابقی نیز تا پایان سال اجرا می‌شود.



کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عشایر پروژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی

حاتم طهماس‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر با اهداف و معرفی ظرفیت‌ها و تولیدات جامعه عشایری و حفظ و احیا و معرفی فرهنگ، هنر، آداب و سنن و صنایع دستی و نمایش جایگاه بی بدیل جامعه عشایری در زمینه‌های تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین فراهم ساختن آشنایی اقوام و تبادل افکار و تجارب عشایر کشور برگزار می‌شود.

وی گفت: جشنواره با حضور و مشارکت ۷ استان گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، فارس و کرمانشاه اجرا خواهد شد.

مدیرکل امور عشایر استان تصریح کرد: در این جشنواره ۷ کشور شامل افغانستان، مغولستان، ترکمنستان، عراق قزاقستان، ترکیه، پاکستان و نیجریه حضور خواهند داشت.

طهماس پور گفت: در جشنواره دو روزه شهر جعفرآباد صنایع دستی، پخت غذای سنتی، محصولات عشایر، لباس سنتی، آیین‌های موسیقی، رقص و عاشیق و بازی‌های بومی و محلی شامل چلینگ آغاجی، قییش کوتی، اسب سواری، شتر کوچ برتر برای عموم به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

کد خبر 6088139

دیگر خبرها

  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان