Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، یکی از خدمات این سازمان در بخش معاینات بالینی، معاینات مربوط به متقاضیان فرزندخواندگی است که این خدمت بنا به درخواست و ارائه نامه از سازمان بهزیستی و یا مراجع قضایی ارائه می شود.

فرایند صدور گواهی سلامت زوجین در خصوص فرزندخواندگی:

- ثبت درخواست و تشکیل پرونده: در مرحله اول زوجین با در دست داشتن نامه از سازمان بهزیستی و یا مراجع قضایی به یکی از مراکز پزشکی قانونی مراجعه می کنند و پس از ثبت درخواست در واحد پذیرش برای آنان پرونده تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدارک اولیه مورد نیاز برای تشکیل پرونده شامل نامه مرجع قضایی یا بهزیستی و کارت شناسایی معتبر است. با ارائه این مدارک و دریافت تعرفه مصوب، پرونده به پزشک قانونی ارجاع می شود.

- اثبات عدم توانایی باروری: پس از تشکیل پرونده و پرداخت تعرفه، در صورت درخواست مرجع قضایی یا سازمان بهزیستی، عدم توانایی باروری زوجین بر اساس مدارک و مستندات پزشکی توسط پزشک کارشناس پزشکی قانونی بررسی می شود.

- بررسی سلامت در دو حوزه جسمانی و روانی: سلامت زوجین متقاضی فرزند با هدف ارزیابی توانایی نگهداری از فرزند در دو بخش معاینات روانپزشکی و معاینات جسمانی مورد بررسی قرار می گیرد.

سلامت جسمانی زوجین با انجام معاینات بالینی توسط پزشک و انجام آزمایشات لازم و سلامت روانی آنان نیز با مصاحبه های روان‌پزشکی و در صورت لزوم تست‌های روان‌شناسی بررسی می شود.

- انجام تست اعتیاد جهت بررسی عدم مصرف مواد مخدر و یا روانگردان، از دیگر اقدامات برای تأیید سلامت زوجین است.

نکته قابل توجه اینکه در این موارد سلامت فرد به صورت متعارف ارزیابی می شود به این معنا که متقاضی فرزند خواندگی به عنوان یک فرد عادی از سلامت متعارف و لازم برخوردار باشد.

- صدور گواهی و ارجاع به مرکز درخواست کننده: پس از انجام تست ها و آزمایشات لازم، نتیجه به مراجع درخواست کننده اعلام می شود. در صورت تأیید سلامت، گواهی نهایی زوجین صادر و به مرجع قضایی یا سازمان بهزیستی اعلام می شود؛ در صورتی که یکی از زوجین مشکلی در سلامت جسمانی و یا روانی خود و یا اعتیاد داشته باشد نیز مراتب به مرجع استعلام کننده گزارش خواهد شد.

مراجعه بیش از ۲۹۰۰ نفر برای معاینه فرزند خواندگی

در هفت ماهه نخست سال جاری دو هزار و ۹۲۰ نفر برای معاینه فرزندخواندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد یکهزار و ۴۶۱ نفر زن و یکهزار و ۴۵۹ نفر مرد بودند.

این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین فرزندخواندگی سه هزار و ۴۹ نفر بود، ۴.۲ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش در این مدت استان های خراسان رضوی با ۵۸۵، تهران با ۵۲۳ و اصفهان با ۳۹۸ بیشترین آمار مراجعین متقاضیان فرزندخواندگی را داشته‌اند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فرزندخواندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۸۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنیم؟

روند تعویض شناسنامه‌ها، مدارک موردنیاز و محل مراجعه برای این کار از دغدغه‌های بیشتر شهروندان است و آن‌ها می‌خواهند بدانند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی و به کجا مراجعه کنند.

به گزارش همشهری، ۱- اولین کار این است که برای درخواست صدور شناسنامه جدید به‌صورت حضوری به ثبت احوال و یا یکی از دفاتر پیشخوان بروید و پس از دریافت فرم تعویض شناسنامه و پرداخت هزینه‌های قانونی، درخواست خود را ارائه کنید. این کار می‌تواند توسط خود فرد، پدر، جد پدری، مادر (تا زمانی که در زوجیت پدر باشد) یا قیم برای افراد زیر ۱۸سال انجام شود.

این را هم بگوییم که در سال‌های گذشته، خدمات تعویض شناسنامه و دریافت شناسنامه المثنی به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور انجام می‌شد و امکان پیگیری صدور شناسنامه با کد ملی هم وجود داشت، اما فعلا این خدمت در لیست خدمات الکترونیکی سایت ثبت احوال وجود ندارد.

۲- بعد از رفتن به اداره ثبت احوال یا دفتر پیشخوان، وقت ارائه مدارکی است که باید با خودتان همراه داشته باشید؛ یعنی اصل شناسنامه و ۳قطعه عکس۴×۳ تمام‌رخ جدید (برای اشخاص ۱۵سال به بالا). بعد هم باید هزینه مربوطه را طبق تعرفه جاری پرداخت کنید.

به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر شناسنامه‌ای که برای تعویض با خودتان برده‌اید عکس نداشته باشد، ارائه اصل مدارک معتبر عکس‌دار از قبیل گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه‌رانندگی، کارنامه عکس‌دار دوره‌های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی‌نامه عکس‌دار دانش‌آموزان از سوی مدرسه‌ای که مشغول تحصیل هستند یا کارت شناسایی عکس‌دار کارکنان دوایر دولتی با ذکر مشخصات سجلی هم کارتان را راه می‌اندازد. اگر هم هیچ کدام از این مدارک را نداشتید، شما را به نیروی انتظامی معرفی می‌کنند تا درخواست تأیید عکس برایتان بیاید.

۳- اگر چند سال قبل برای گرفتن شناسنامه جدید به ثبت‌احوال می‌رفتید، باید حدود ۲‌ماه صبر می‌کردید تا شناسنامه جدیدتان صادر شود. اما امروزه تعویض شناسنامه در اداره ثبت‌احوال و دفاتر پستی به‌صورت لحظه‌ای انجام می‌شود. البته به‌دلیل افزایش تقاضا برای صدور شناسنامه جدید، این کار ممکن است با تأخیری حداکثر ۱۵روزه هم مواجه شود.

۴- هزینه تعویض شناسنامه امسال ۵۰هزار تومان است. حالا اگر شناسنامه جدید دوباره گم شود، برای صدور شناسنامه جدید ۱۰۰‌هزار تومان از شما می‌گیرند و اگر برای سومین بار برای صدور شناسنامه جدید دست‌به‌کار شوید، این دفعه هزینه پرداختی ۱۵۰‌هزار تومان می‌شود. از مرحله سوم به بعد، هزینه صدور شناسنامه ۳۵۰‌هزار تومان محاسبه می‌شود.

دیگر خبرها

  • دستور رئیس کل دادگستری تهران برای بررسی و رفع یک مشکل مهم در معاملات خودرویی
  • برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنیم؟
  • بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت در این شهر
  • تهران، بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت را داشته است
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • تهران بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت را داشته است
  • رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳