Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کتایون سپهری با اشاره به این‌که آینده کسب‌وکارها در سطح قابل توجهی به سمت فضاهای استارتاپی حرکت می‌کند، در این زمینه توضیح داد: طبق یافته‌ها در مطالعات جدید کشورهای پیشرفته، مشاغل سنتی ظرف ۱۵ سال آینده جای خود را به شکل‌های جدید کسب‌وکار مانند استارتاپ‌ها می‌دهند. این البته نشان‌گر نقش پررنگ‌تر ایده‌پردازی نسبت به صرف دارا بودن سرمایه برای ورود به یک حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاق خوبی که با شکل‌گیری کسب‌وکارها بر مبنای ایده‌های منطبق با دنیای جدید رخ می‌دهد، بالا بردن شانس نهادهای سنتی برای استفاده از دانش متخصصان هر حوزه در توسعه کسب‌وکارهای فرهنگی است.

سپهری با بیان این مثال که اکنون در کشور ما نهادهای سنتی مانند آژانس‌های کرایه تاکسی یا آژانس‌های معاملات املاک، با کسب‌وکارهای آنلاین تقریبا جایگزین شده‌اند، به لزوم توجه و حمایت نهادهای مربوط فرهنگی از ایده‌پردازان شیوه‌های جدید فعالیت فرهنگی پرداخت: همان‌طور که بانک‌ها و نهادهای مالی به این نتیجه رسیده‌اند که حرکت به سمت فین‌تک و توجه به تکنولوژی‌ راهگشاست، در حوزه فرهنگی هم با برگزاری رویدادهایی مثل جایزه فیروزه، پتانسیل خوبی ایجاد می‌شود تا پیوند تکنولوژی و شیوه‌های جدید کسب‌وکار نیز با فرهنگ محکم‌تر شود.

وی با توجه به زمینه فعالیت خود که در حوزه شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار است، استقبال سرمایه‌های انسانی از شروع فعالیت‌های کارآفرینی را درخور توجه اعلام کرد و این استقبال را در نتیجه‌ی گرایش فضا به سمت رونق استارتاپ‌ها دانست: جوان خلاقی که در فکر راه‌اندازی کسب‌وکار خود است، اکنون کمتر با دغدغه سرمایه اولیه درگیر است. چرا که می‌داند با ارائه یک ایده جدید دست‌کم در ابتدای راه می‌تواند به جذب سرمایه امیدوار باشد تا با اجرای آن ایده در فکر مقیاس‌پذیری کسب‌وکارش باشد. در این میانه ضروری است فضایی نمایشگاهی وجود داشته باشد تا فرصت رقابت ایده‌های اجراشده فراهم شود و این سرمایه‌های انسانی قادر به پیدا کردن جایگاه خود در میدان باشند.

کتایون سپهری از رویدادهایی سخن گفت که به اطلاع‌رسانی درباره کسب‌وکارهای جدید در حوزه علوم انسانی در دبیرستان‌های فرهنگ می‌پردازند تا نسل آینده ذهنی آماده برای پرورش ایده و کارآفرینی در حوزه فرهنگ داشته باشند.

سپهری افزود: خوشبختانه از سوی نهادهای مسئول فرهنگی این پذیرش وجود داره و گواه آن وجود سازمان‌هایی مثل سازمان فناوری ارتباطات و اطلاعات زیرمجموعه وزارت ارتباطات و نهادهای فرهنگی ریاست جمهوری است که تمرکز خود را روی توسعه فضای استارتاپی گذاشته‌اند. حتی در حوزه‌هایی مثل کشاورزی هم وزارت کشاورزی در پی جذب استارتاپ‌های حوزه علوم انسانی است و این نشان از درک اهمیت ورود تکنولوژی در صنایع و کسب‌وکارهای داخلی دارد. در همین نقطه است که نقش رویدادهای ترویجی پررنگ‌تر از پیش می‌شود.

جایزه فیروزه با هدف حمایت از کالاهای ایرانی با محوریت فرهنگ‌سازی ایرانی-اسلامی، امسال در بخش نمایشگاهی به معرفی محصولات و ایده‌های شرکت‌کنندگان خواهد پرداخت.

کد خبر 4798948 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جایزه فیروزه وزارت ارتباطات خبرگزاری مهر رایزنی فرهنگی کتاب و کتابخوانی ترجمه ادبیات ادبیات جهان بازار نشر میراث فرهنگی ادبیات کودک و نوجوان رونمایی کتاب تجدید چاپ نقد کتاب خانه کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۸۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!

نگار علی- تنها چند ماه تا دو ساله شدن فیلترینگ در ایران فاصله است. البته فیلترینگ در ابعادی گسترده که از واتساپ گرفته تا اینستاگرام و گوگل‌پلی را گردن زد؛ پیش از آن نیز بودند پلتفرم‌هایی که در بازه‌های زمانی قبل‌تر فیلتر شده بودند، از میان آن‌ها می‌توان به توییتر، تلگرام و یوتیوب اشاره کرد، گویا موتور فیلترینگ در ایران به سرعت تولید پلتفرم‌های جدید، در حال کار است و یکی پس از دیگری به سینه آن‌ها دست رد می‌زند.

کوچ اجباری کاربران ایرانی

کاربران ایرانی همواره به‌اجبار در حال کوچ بودند؛ کوچ از لاین به وایبر، از وایبر به تلگرام، از تلگرام به واتساپ و حالا از واتساپ به پلتفرم‌های بومی. گفتنی است که در برهه‌ای از زمان و پس از فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران کاربران ایرانی به سمت اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام طلایی، هاتگرام و ویسپی نیز کوچ کردند که باعث شد برای مثال تلگرام طلایی بیش از ۳۰ میلیون کاربر را در مدت کوتاهی جذب کند.

آنچه از این کوچ اجباری نصیب کاربران شده است اما از دست دادن کسب‌وکار خود با هر فیلترینگ بوده است؛ در مهرماه سال ۱۴۰۱ بلافاصله پس از گذشت یک ماه از فیلترینگ، گزارشی از شرکت پادرو که در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین فعالیت می‌کند، منتشر شد؛ در این گزارش آمده بود که در کشور یک‌میلیون شغل مستقیم و معاش ۹ میلیون نفر از کسب‌وکارهای موجود در اینستاگرام متأثر می‌شود که هم‌زمان با فیلترینگ در شهریور، ۸۵ تا صد درصد از فروش فروشگاه‌ها افت کرد».

از طرف دیگر انجمن تجارت الکترونیک ایران نیز در دومین گزارش خود به فیلترینگ به‌عنوان مانعی برای توسعه کسب‌وکار کارآفرینان ایرانی اشاره کرد؛ در این گزارش آمده است که نیمی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به مهاجرت فکر می‌کنند و بدون فیلترشکن، استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها ممکن نیست و این سیاست اشتباه حتی هزینه سنگینی بر روی دوش اپراتورها برای ارائه اینترنت گذاشته است.

با وجود آنکه این سیاست اشتباه تاکنون کاربران ایرانی، فعالان حوزه کسب‌وکار و پیکره کم‌جان اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده اما همچنان پرقدرت در حال اجرا است. خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با کامبیز نوروزی، حقوقدان، داشته است، به بررسی ابعاد حقوقی فیلترینگ پرداخته است:

فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «قوانین ما در این بخش ناقص است اما از نظر حقوقی این موضوع غیرقابل‌بررسی نیست؛ چه از نظر حقوقی و چه از نظر فقهی، اصل بر آزادی است. در فقه اصلی وجود دارد به نام اصل اباحه، به این معنا که هر آن چیزی که ممنوع نشده باشد، مجاز است. کسب‌وکارهای مشروع و قانونی مجاز هستند و کسب‌وکارهایی که موضوع کار آن‌ها مشروع و قانونی نیست، مانند خریدوفروش مواد مخدر، خریدوفروش اسلحه گرم و یا تجارت سکس طبق قوانین ایران مجاز نیستند، چراکه کالا و خدمات غیرقانونی است.»

او در ادامه گفت: «افرادی که کسب‌وکاری را با خدمات و کالاهای مجاز راه می‌اندازند، هیچ ممنوعیت قانونی برای فعالیت ندارند؛ درنتیجه صاحبان کسب‌وکار درصورتی‌که این کسب‌وکارها در محیط آنلاین اداره می‌شوند، حق دارند که به فعالیت خود ادامه دهند؛ ممانعت در روند کار این کسب‌وکارها از طرق مختلف مانند فیلترینگ، تضییع حق این افراد است، به‌خصوص که فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است و تمام اقداماتی که تا به امروز برای فیلترینگ انجام گرفته است نیز، غیرقانونی است و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه فیلترینگ را صادر کرده باشد.»

شورای عالی فضای مجازی و کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند

این حقوقدان در ادامه گفت: « تنها چیزی که می‌تواند اختیاری را به دولت و نهادهای حاکمیتی بدهد، قانون است. هیچ‌چیزی غیر از قانون اجازه نمی‌دهد، حقوق مشروع ملت سلب شود. در حوزه اینترنت نیز به همین شکل است؛ در مسئله اینترنت بسیاری از رفتارهایی که اتفاق می‌افتد، غیرقانونی است. شورای عالی فضای مجازی و یا کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند اما محیط اینترنت را با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه کردند.»

طرحی برای تبعیض ناروا در فضای آنلاین

درحالی‌که فیلترینگ در ابعاد گسترده، روزی قشر عظیمی از مردم را هدف قرار داده است اما هم‌زمان طرح اینترنت طبقاتی و تخصیص اینترنت آزاد به اقشار خاصی از جامعه در حال جریان است؛ نوروزی در ادامه در واکنش به این موضوع گفت: «این اقدام تبعیض ناروا است؛ عده‌ای بدون فیلترینگ به شکل نامحدود به اینترنت دسترسی داشته باشند و اکثریت مردم محروم از حق اساسی باشند، یک تبعیض ناروا است که از این قبیل تبعیض‌ها کم نداریم و یک نوع رانت است که به دلیل نزدیکی به قدرت به عده‌ای داده شده است و اکثریت مردم از آن حق محروم هستند و تبعیض ناروا نیز همواره نامشروع است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900787

دیگر خبرها

  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • یمن آماده ورود به اراضی اشغالی و نبرد طوفان الاقصی می‌شود+ فیلم
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل