Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه حمل و نقل عمومی در تهران با اضافه شدن ۳هزار دستگاه اتوبوس و ۶۳۰ واگن مترو می تواند گام موثری در کاهش آلودگی هوای تهران بردارد و این امر با همکاری و همراهی دولتمردان و مدیران شهری محقق می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، عصمت پناهی: آذر ماه ۹۸ برای پایتخت و کلانشهرهای کشور، روزهای پر فراز و نشیبی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی هوا و افزایش شاخص های آلاینده در شهرهای بزرگ و صنعتی کشور موضوعی بود که با سرد شدن هوا و وقوع وارونگی هوا، بیش از همیشه مشهود بود به طوریکه در برخی شهرها منجر به تعطیلی مدارس شد و در تهران دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را نیز به تعطیلی کشاند. در این میان موضوع انتشار بوی نامطبوع در تهران، علاوه بر آلودگی هوا شهروندان تهرانی را دچار مخاطره کرده است.

 

درحالی که مدارس تهران بنا به تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران برای دومین روز متوالی تعطیل شده است، مراکز علمی و دانشگاهی نیز امروز تعطیل اعلام شده اند و اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در حال انجام است. 

 

از طرفی افزایش نرخ بنزین باعث شده تا اقبال عمومی شهروندان به سمت حمل و نقل عمومی برود و ترجیح دهند از مترو و بی آر تی برای تردد روزانه خود استفاده کنند. با این رویکرد انتظار می رفت با اغماض از کمبود تجهیزات و امکانات در بخش حمل و نقل عمومی، بخشی از بار آلودگی هوای تهران کاهش یابد اما گویا، حال هوای تهران با این اتفاقات خوب نمی شود و به اقدامات و تدابیر جدی تر برای کاهش آلودگی هوا در تهران نیاز است.

«محسن هاشمی» هفته گذشته در حاشیه جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به موضوعات مطرح شده در جلسه هم اندیشی اعضای شورای شهر و شهردار تهران، گفته بود: در این جلسه درخصوص بکارگیری اتوبوس های برقی و یا LRT ( قطار ریلی) تصمیماتی گرفته شد و قرار است اجرای این طرح در تهران با کارشناسی بیشتری انجام شود.

 

همچنین رییس شورای اسلامی شهر تهران ( ۲۴ آذر) در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه مشترک هفته گذشته با معاون اول رییس جمهور و تمام سازمان های مرتبط با سیستم حمل و نقل عمومی از تصمیمات سازنده برای توسعه حمل و نقل عمومی خبر داد و گفت: در این جلسه تصمیماتی برای تامین سه هزار دستگاه اتوبوس در تهران و قطارهای مورد نیاز مترو اتخاذ شد.

 

وی با قدردانی از معاون اول ریاست جمهوری مبنی بر اهتمام ویژه به حمل و نقل عمومی تهران خاطرنشان کرد: در جلسه ای که وزرای نفت، صمت، راه و شهرسازی، رییس کل بانک مرکزی، معاون وزارت کشور و رییس صندوق توسعه ملی حضور داشتند با انجام مصوبات، ناهماهنگی های بین دستگاهی برطرف شد.

هاشمی که بر ضرورت اجرایی شدن توسعه حمل و نقل عمومی در تهران تاکید دارد از آغاز مراحل تولید داخلی حمل و نقل عمومی در آینده ای نزدیک خبر داده و گفته است: سه هزار دستگاه اتوبوس برای تهران و سه هزار دستگاه اتوبوس دیگر برای سایر کلان شهرها اختصاص یافته است.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در این جلسه دستگاه های موثر در بالاترین سطح پذیرفتند تا هماهنگی های لازم برای اجرایی شدن اقدامات در توسعه حمل و نقل عمومی تهران انجام شود.

 

هاشمی اظهار امیدواری کرده بود با انعقاد قرارداد تولید اتوبوس با کارخانه های سازنده و انعقاد قرارداد تولید قطارهای مترو با واگن سازان داخلی مراحل تولید به بخش داخلی ناوگان حمل و نقل عمومی در تهران آغاز شود.

تامین اعتبارات لازم برای خرید ۳ هزار دستگاه اتوبوس

 

«محمد علیخانی» نیز در جمع خبرنگاران از نهایی شدن خرید 630 واگن مترو در آینده نزدیک خبر داده و گفته است: اعتبار لازم برای خرید سه هزار دستگاه اتوبوس از محل صندوق ذخیره ارزی نیز تامین شده است.

 

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به جلسه رییس شورای شهر تهران با معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: در این جلسه تصمیمات خوبی گرفته شده است و علاوه بر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی قرار شده است تا اعتبار مورد نیاز برای خرید سه هزار دستگاه اتوبوس از محل صندوق ذخیره ارزی پرداخت شود.

 

علیخانی با بیان اینکه معاونت حمل و نقل بیشتر به دنبال نوسازی ناوگان اتوبوسرانی بود و برنامه ای برای خرید اتوبوس وجود نداشت، افزود: این موضوع با اعتراض رییس شورای شهر مواجه شد و موضوع خرید اتوبوس را در جلسه مشترک با معاون اول و دستگاه های مرتبط با حمل و نقل عمومی مطرح شد و برای خرید اتوبوس در این جلسه به توافقاتی رسیدند.

در حالیکه مدیریت شهری و سایر دست اندرکاران برای بهبود کیفیت وضعیت هوای تهران، طرح ها و برنامه هایی را در دست اقدام و یا در مرحله تصمیم سازی و اجرا دارند، شهر تهران از ابتدای سال ۹۸ تاکنون فقط در ۲۵ روز دارای هوای پاک بوده است و ۱۹۲ روز نیز هوای سالم را تجربه کرده است و ۵۱ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۲ روز ناسالم را پشت سر گذاشته است.

 

گویا طرح ها و اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوای تهران تاثیر چندانی نداشته است و دو سالی است علاوه بر آلودگی هوا، شهروندان تهرانی باید بوی نامطبوعی را که هنوز نتوانسته اند منشاء و علت آن را پس از گذشت دو سال بیابند، بر دغدغه های شهروندان افزوده است.

 

ردپاي دی‌اکسید گوگرد در بوی نامطبوع تهران/ عملکرد نامناسب مدیریت بحران در موضوع انتشار بوی نامطبوع

 

با تداوم انتشار بوی نامطبوع در مناطق مختلف تهران، هاشمی در واکنش به بوی نامطبوع تهران و سرانجام آن در جمع خبرنگاران گفت: از تشکیلات مدیریت بحران شهرداری گله داریم چرا که باید یک جلسه ویژه در این زمینه برگزار شود.

 

رییس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه بحران نباید حتما به کشته شدن افراد منجر شود تا جلسه ای تشکیل شود، گفت: مدیریت بحران شهرداری تهران در موضوع بوی نامطبوع عملکرد خوبی نداشت.

 

هاشمی تصریح کرده بود: ابتدا باید بررسی کنیم منبع بوی نامطبوع از کجاست و در مرحله بعد یعنی پس از شناسایی منبع بو در خرید خصوص تجهیزات و اختصاص بودجه برای رفع آن صحبت شود.

 

اما و اگرهای زیادی درخصوص انتشار بوی نامطبوع و منشا آن وجود داشت تا اینکه «محسن روشنی» روز گذشته ( ۲۴ آذر) در اين باره گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در غلظت آلاینده‌ها مشخص شد که میزان غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ایستگاه شهرری واقع در منطقه 20 پیش از ظهر این روز، با افزایش قابل ملاحظه­ای روبروشده است. بگونه‌ای که میزان غلظت ازppb 8 در 11 صبح بهppb 271 درساعت12:30رسید.این افزایش غلظت ساعتی برای آلاینده SO2 در شهر تهران بسیار شدید و غیر معمول بوده و به دنبال این رخداد، پس از حدود يك تا دو ساعت شرایط مشابهی در ایستگاه محلاتی (درمنطقه 14)،پیروزی (منطقه 13)  و گلبرگ (منطقه 8) با شدت کمتر مشاهده شد. غلظت در سایر ایستگاه ها نیز تا حدودی افزایش داشت ولی بیشینه غلظت ثبت شده در آنهاppb 18  بوده است.

 

آنگونه كه مدیر واحد پایش آلودگی هوا و صداي شركت كنترل كيفيت هواي تهران گفته، این شرایط همزمان با برقراری جوی آرام و پایدار همراه با مه و غبار محلی و وزش باد از سوی جنوب به شمال (در زمان افزایش غلظت)رخ داد و در همین ساعات افزایش بوی نامطلوب در برخی مناطق شهر تهران نیز استشمام شد.از حدود ساعت 15 غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد در ایستگاه­های شهر تهران کاهش یافت و به روند طبیعی خود رسید.

 

وی تصريح كرد: با توجه به اختلاف قابل ملاحظه غلظت در ایستگاه شهرری با سایر ایستگاه های شهر تهران و افزایش زودتر غلظت در این ایستگاه، به نظر می­رسد منشاء تولید این آلاینده در حوالی ایستگاه شهرری در منطقه 20 قرار داشته و به دلیل کم بودن سرعت باد در این زمان، افزایش غلظت با اختلاف يكي دو ساعت در ایستگاه­ های مجاور و با شدت کمتر استشمام شده و در بسیاری از مناطق شهر نیز محسوس نبوده است. همچنین مقادیر بدست آمده از ایستگاه فرمانداری شهرری نیز در همین ساعات با افزایش شدید غلظت آلاینده مذکور روبرو بود و این امر مؤید نزدیکی منبع بو به این منطقه است. نکته قابل توجه این‌که بنابر آخرین گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های شهرری و فرمانداری شهرری از حدود ساعت روز یکشنبه مورخ 24 آذر‌ماه، غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد با رشد و افزایش شدیدی روبرو بوده است.  

 

با همه این تفاسیر، درحالیکه شهروندان تهرانی دومین روز از هوای ناسالم برای همه گروه ها را در آذرماه امسال تجربه می کنند، همه چشم امید به شرایط جوی، بارندگی ها و وزش باد دارند تا بتواند هوای آلوده تهران را بشوید و با خود ببرد. سازمان هواشناسی کشور نیز در این خصوص اعلام کرده است از امشب ( ۲۵ آذر) موج جدید بارشی باعث می شود تا شرایط جوی در تهران بهتر شود و تا روز جمعه هوای پایتخت به مدد باد و باران به شرایط سالم خواهد رسید!!!

 

 

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد طرح ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد اردبیل کانون های مساجد خبرگزاری شبستان استان بوشهر بوی نامطبوع غلظت آلاینده ها آلودگی هوای تهران پدیده وارونگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۰۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید

آفتاب‌‌نیوز :

دلایل خوبی برای انتخابی آگاهانه در مورد مواد غذایی بشقاب شما وجود دارد تا ثابت قدم باشید. این انتخاب‌ها نه تنها بر سلامتی شما تأثیر می‌گذارند، بلکه بر سلامت کره زمین نیز تاثیرگذار خواهد بود.

سیستم‌های غذایی یک سوم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی را شامل می‌شوند. اگر انتشار این گازهای گلخانه‌ای کنترل نشوند، احتمال دارد گرمایش اضافی ایجاد کند تا میانگین دمای زمین را به بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد در دهه ۲۰۶۰ برساند.

اکنون نتایج تحقیقات، آلودگی هوا را در فهرست مشکلات ناشی از کشاورزی قرار داده است. پرورش حیوانات، به‌ویژه، منبع اصلی انتشار آمونیاک است. این گازهای گلخانه‌ای با سایر آلاینده‌ها واکنش و ذرات ریز تشکیل می‌دهند که می‌تواند باعث مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ریه و دیابت شوند.

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تغییر رژیم‌های غذایی فعلی به رژیم‌های سالم‌تر و گیاهی‌تر می‌تواند از ۲۳۶ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کند و تولید ناخالص داخلی جهانی را به سادگی با بهبود کیفیت هوا افزایش دهد.

رژیم‌های غذایی سالم‌تر، هوای پاک‌تر
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۹، ۴ میلیون مرگ زودرس مرتبط با آلودگی هوای باز رخ داده و کشاورزی مسئول حدود یک پنجم این مرگ‌هاست.

ما بررسی کردیم که اگر مردم در سراسر جهان به سمت رژیم‌های غذایی سالم‌تر و بهتر برای محیط‌زیست بروند، چه اتفاقی برای کیفیت هوا می‌افتد. این کار شامل رژیم‌های انعطاف‌پذیر با گوشت کمتر، رژیم‌های گیاه‌خواری بدون گوشت و رژیم‌های وگان بدون محصولات حیوانی است.

نتایج ما نشان می‌دهد که تغییر به سمت رژیم‌های غذایی گیاهی می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی آلودگی هوا را کاهش دهد و مناطقی که دارای دام‌های زیادی هستند، مانند بلژیک، هلند، شمال ایتالیا، جنوب چین و میانه غربی ایالات متحده، کاهش قابل توجهی در غلظت ذرات ریز مشاهده خواهد شد.

کیفیت بهتر هوا منجر به سلامت بهتر می‌شود. ما دریافتیم که با اتخاذ رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای گیاهی و گاه‌گاهی غذاهای گوشتی می‌توان از بیش از ۱۰۰ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کرد. دستاوردهای سلامتی ناشی از هوای تمیزتر به مزایای حاصل از رژیم غذایی متعادل می‌افزاید.

این فواید سلامتی با مصرف کمتر محصولات حیوانی افزایش می‌یابد. به‌عنوان مثال، اگر همه وگان شوند، تعداد مرگ‌ومیرهای زودرس ناشی از آلودگی هوا ممکن است بیش از ۲۰۰ هزار نفر کاهش یابد. در اروپا و آمریکای شمالی، اتخاذ رژیم‌های غذایی وگان می‌تواند مرگ‌های زودرس ناشی از آلودگی هوا را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.

هوای پاک جنبه اغلب نادیده گرفته شده اما مهم در محیط کار است. نتایج تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا باعث کاهش بهره‌وری کارگران در بسیاری از مشاغل مختلف، از مزارع گرفته تا کارخانه‌ها می‌شود. به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان داده‌اند که آلودگی هوا بر بهره‌وری جمع‌کنندگان زغال اخته و بسته‌بندی‌کنندگان گلابی تأثیر می‌گذارد.

برآوردهای ما نشان می‌دهد که هوای پاک می‌تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد. ما دریافتیم که تغییر در جهت رژیم‌های غذایی وگان می‌تواند تولید ناخالص داخلی جهانی را بیش از یک درصد، یعنی افزایشی معادل ۱.۳ تریلیون دلار، افزایش دهد.

امکان تغییر
آلودگی هوا خطر بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی را افزایش و عملکرد شناختی و جسمی را کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که تولید مواد غذایی، به ویژه محصولات حیوانی، منبع اصلی انتشار متان و آمونیاک است که از طریق تشکیل ذرات معلق و ازن سطح زمین به آلودگی هوا کمک می‌کند. یافته‌های محققان نشان می‌دهد که تشویق به تغییرات رژیم غذایی به سمت رژیم‌های گیاهی بیشتر می‌تواند راهبرد کاهش با ارزش برای کاهش آلودگی هوای محیط و اثرات بهداشتی و اقتصادی مرتبط با آن، به‌ویژه در مناطقی با کشاورزی فشرده و تراکم جمعیت بالا باشد.

بهبود کیفیت هوا بدون شک برای سلامتی و اقتصاد ما مفید است. ما استدلال می‌کنیم که تغییرات رژیم غذایی باید به‌طور جدی در فهرست سیاست قرار گیرد.

پذیرش بیشتر رژیم‌های گیاهی راهبردی مقرون به‌صرفه برای مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای است همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری‌های گران قیمت در تجهیزات کاهش انتشار برای سیستم‌های دام ازجمله آنهایی که آمونیاک را از هوا حذف می‌کنند، کاهش می‌دهد.

خوردن گوشت کمتر همچنین نیاز به سایر اقدامات شدیدتر برای مهار آلودگی را کاهش می‌دهد. به‌عنوان مثال، محققان پیش از این پیشنهاد کرده بودند که ۱۰ میلیارد حیوان را از جنوب و شرق چین دور کنند تا از قرار گرفتن مردم این مناطق در معرض آمونیاک کاسته شود.

تغییر به سمت رژیم‌های غذایی سالم‌تر و مبتنی بر گیاه، طیف گسترده‌ای از مزایای فراتر از هوای پاک را ارائه می‌دهد. این مزایا شامل کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش استفاده از زمین، آب و کودهای شیمیایی برای کشاورزی است.

اگر ما تنها بر راه‌حل‌های فناورانه تکیه کنیم، دستیابی به پیشرفت بلندپروازانه در همه این زمینه‌ها به‌طور همزمان چالش برانگیز خواهد بود.

در تابستان ۲۰۲۳، سوپرمارکت زنجیره‌ای آلمانی، پنی، آزمایشی یک هفته‌ای را برای افزایش آگاهی از هزینه واقعی محصولات غذایی بر سلامت مردم و محیط زیست انجام داد. در هزینه‌هایی که از مشتریان درخواست شده بود، تأثیر محصولات غذایی بر خاک، مصرف آب، سلامتی و آب‌وهوا محاسبه شد.

این مفهوم را می‌توان به‌طور گسترده‌تری به‌کار برد اما برای اینکه این سیاست منصفانه و قابل قبول باشد، باید با روش‌هایی مانند کاهش مالیات بر ارزش افزوده محصولات میوه و سبزیجات و جبران خسارت خانواده‌های آسیب‌پذیر برای استفاده از درآمدهای مالیاتی همراه شود تا اطمینان حاصل شود که مصرف‌کنندگان در وضعیت بدتری قرار نخواهند گرفت. به این ترتیب، مخارج کلی غذا کنترل خواهد شد و خانواده‌های کم درآمد حمایت می‌شوند.

همراه با اقداماتی برای هدایت کشاورزان در دوران گذار، سیستم‌های غذایی ما می‌توانند به سمت پایداری هدایت شوند و به مردم کمک کنند تا به تصمیمات خود عمل کنند.

یافته‌های این تحقیقات در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید