Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@08:45:30 GMT

سفر «روحانی» به ژاپن در حال برنامه‌ریزی است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۱۳۵۶

سفر «روحانی» به ژاپن در حال برنامه‌ریزی است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری روز دوشنبه خود گفت: ایران و ژاپن، 2 کشور دوست دیرینه هستند؛ سفر «آبه شینزو» به تهران انجام شد و طبیعی بود سفر روحانی به ژاپن صورت بگیرد.

به گزارش ایمنا، سیدعباس موسوی در نشست هفتگی با خبرنگاران به آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به پرسش‌های آنها پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ابتدای این نشست درگذشت «زهرا عبدالمحمدی» خبرنگار ساعی و کوشای خبرگزاری فارس را به خانواده و همکاران تسلیت گفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به 27 آذر که روز جهان عاری از خشونت نام گرفته است، عنوان کرد: امیدواریم همانطور که ایران دنبال جهان عاری از خشونت است دیگران نیز این‌گونه باشند.

موسوی به مرور تحولات دیپلماتیک پرداخت و افزود: لاریجانی به آنتالیا رفت و این سفر دستاوردهای خوبی داشت. ظریف نیز به ترکیه و قطر سفر کرد. عراقچی سفر زنجیره‌ای به چین، ژاپن، کویت و اتریش داشت. سفر روحانی به ژاپن در حال برنامه‌ریزی است و وزیر خارجه هند نیز هفته آینده برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی به تهران می‌آید.

وی درباره برخی شایعات درباره سانچی گفت: کشتیرانی در این زمینه پاسخ داد و این شایعات را رد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر روحانی به ژاپن گفت: ایران و ژاپن، 2 کشور دوست دیرینه هستند. سفر «آبه شینزو» به تهران انجام شد و طبیعی بود سفر روحانی به ژاپن صورت بگیرد و این سفر در حال نهایی شدن است؛ اگر سفر نهایی شود دوستان در ریاست جمهوری اعلام می‌کنند.

موسوی درباره ادعا در خصوص جزایر سه‌گانه گفت: دنیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌دانند این جزایر ایرانی است. موضوعی نیست که آن را وارد موضوع مذاکرات کنیم و موضوع مسلمی است.

وی افزود: در دوره کنونی مجلس تحرکات دیپلماتیک در جریان بود و از اقدامات مجلس در این دوره و ادوار گذشته که در راستای دیپلماسی پارلمانی گام برداشتند قدردانی می‌کنیم و امیدواریم مجلس آینده نیز در این زمینه اقدام کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گفتگو با عربستان سعودی گفت که غیر از بحث حج گفتگویی با این کشور در جریان نیست.

موسوی درباره سفر روحانی به ژاپن گفت که ما روابط خود را با کشورهای ثالث گره نمی‌زنیم و امیدواریم کشورهای طرف مقابل ما روابطشان را با دیگران گره نزنند.

وی درباره گام بعدی کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: امیدواریم در مهلت باقیمانده اروپایی‌ها به طور جدی به تعهداتشان عمل کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره عملیاتی شدن کانال مالی سوئیس افزود: با کشورهای مختلف مکانیسم‌های دوجانبه را طراحی کردیم و این در همان راستاست. می‌تواند شامل همه کالاها و خدمات مورد نیاز دو کشور باشد.

موسوی درباره اینکه بحث تبادل زندانی با دیگر کشورها گفت: حدود سه هزار نفر از اتباع ایرانی در زندان‌های خارج از کشور هستند و تقریبا به همین میزان زندانیان خارجی در ایران در زندان هستند و تبادلاتی نیز در این زمینه انجام شده است، ولی در بحث گروگان‌ها گفتیم که آماده مبادله هستیم و همانطور که ظریف گفت توپ در زمین آنهاست و اگر آماده باشند و سوئیس هم دوباره قدم پا پیش بگذارد آماده تبادل هستیم.

وی درباره تحولات کنونی در عراق خاطرنشان کرد: امیدواریم با تحولات اداری و تمهیدات مسئولان عراقی، مراجع و گروه‌های سیاسی، ثبات و آرامش به کشور دوست و همسایه برگردد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی عنوان کرد: ما پیوستن به کنوانسیون‌هایی که FATF ملزم کرده را به نفع می‌دانیم، نه ضرر. امیدوارم مصلحت کشور را دوستان در مجمع تشخیص و بقیه ارگان‌ها تشخیص دهند و مواردی که گفته می‌شود به نفع کشور است. کشورهای دوست ما اعلام می‌کنند اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توانند با بانک‌های ایران کار کنند.

موسوی درباره تحریم هواپیمایی ماهان توسط ایتالیا گفت: انتظار داریم کشورهای دوست تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا را نپذیرند و در این تصمیمشان تجدیدنظر کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره توافقنامه جامع بین ایران و افغانستان گفت: افغانستان درگیر انتخابات بود و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد امضای این توافقنامه باشیم.

منبع: فارس

کد خبر 401397

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه وزارت امورخارجه ایران ژاپن شینزو آبه نخست وزیر ژاپن سانچی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در «نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار» که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، اظهار کرد: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

وی با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور بیان کرد: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

وی بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

کد خبر 6088876 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!