Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:32:37 GMT

بذل و بخشش با کدام سیاست مالیاتی؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۱۵۶۰

بذل و بخشش با کدام سیاست مالیاتی؟

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از انتشار لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور، فعالان اقتصادی انتقادات بسیاری به نحوه برخورد دولت با دریافت مالیات از بخش‌های شفاف اقتصادی داشته و معتقدند اکنون که دولت افزایش درآمدهای مالیاتی خود را تدارک دیده، به طور قطع، آن را از بخش‌های شناسنامه‌دار و شفاف اقتصاد ایران دریافت کرده و فراریان مالیاتی را همچنان در حاشیه امن قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلیل کاربخش راوری، نائب رییس اتاق بازرگانی استان کرمان در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده، به این موضوع پرداخته است که از نظرتان می گذرد:

مدتهاست که کارگروهی در وزارت اموراقتصادی و دارایی پیرامون موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در حال بررسی و ارائه یک لایحه جدید مالیاتی هستند. مقامات مالیاتی نیز کرارا بحث لغو معافیت های مالیاتی را در پشت لفافه ساماندهی معافیت مطرح و صراحتأ بحث لغو معافیت فعالیت های کشاورزی و صادرات هم مطرح شده است؛ اما ظاهرا آقایانی که دل به سفته بازی و ثروت کاغذی دلخوش کرده اند، حتی حاضر نیستند در لفظ هم، موضوع شمولیت مالیات بر سهم بازی که مصداق واقعی سفته بازی است را هم مطرح نمایند.

در این میان دولت نیز، موضوع معافیت هنرمندان و بازیگران را رسما پس گرفته که برای مردم عادی و قشر زحمتکش و فعالان اقتصادی  جای این سئوال کماکان باقی است که اگر قرار است معافیت فعالیت کشاورزی و صادرات حذف شود؛ چرا باید هنرپیشه‌ها و بازیگران میلیاردی و سلبریتی ها مالیات نپردازند؛ مگر آنکه فکر کنیم، آقایان دلخوش کرده اند که سلبریتی ها موقع انتخابات وارد گود رای آنان شوند. جالب آنکه روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه در توجیه اقدام رئیس سازمان  مدیریت و برنامه ریزی در پس گرفتن لایحه شمولیت مالیات هنرپیشه هاو سلبریتی ها مدعی شده «این تصمیم به منظور حمایت از هنرمندان، کمک به بهبود صنایع فرهنگی و تقویت مشاغل فرهنگی و هنری اتخاذ شده است».

در نگاه نخست ممکن است معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر تصمیمی درست و مترقی در جهت حمایت از فرهنگ قلمداد شود؛ اما با نگاهی دقیق‌تر متوجه ‌اشکالات جدی این تصمیم می‌شویم و جای تردید نمی‌گذارد که معافیت مالیاتی بازیگران تبعیضی ناروا است. مطابق این تصمیم، آن خواننده‌ یا بازیگری که درآمد میلیاردی دارد، از پرداخت مالیات معاف می‌شود اما فرهنگیان که عموما درآمدی کمتر از ۵۰ میلیون تومان در سال دارند مالیات می‌پردازند. آیا این تبعیضی ناروا نیست؟

همین مثال به تمامی افرادی که در کشور مالیات می‌پردازند قابل تعمیم است. چرا یک کاسب جزء باید مالیات بدهد اما یک بازیگر با درآمد میلیاردی از پرداخت مالیات معاف باشد؟ افراد آگاه به بازار محصولات فرهنگی و هنری می‌دانند گردش مالی این بازار در کشور ما بسیار بالا است که البته مانند عموم مشاغل دیگر عادلانه در میان دست‌اندرکاران این حوزه توزیع نمی‌شود؛ اما راه‌حل آن معافیت همه اصحاب فرهنگ و هنر نیست بلکه می‌توان مانند تمامی مشاغل دیگر به منظور اخذ مالیات برای آن کف درآمد در نظر گرفت. مثلا گفته شود افرادی که در سال درآمدی کمتر از ۵۰ میلیون تومان دارند از پرداخت مالیات معاف هستند، نه‌ آنکه همگی را از پرداخت مالیات معاف کنند! آنان که دلخوش کرده اند معافیت صادرات و کشاورزی را حذف کنند ،

آیا مسئولان می توانند پاسخ این سئوال را بدهند که  چگونه میتوان تصورکرد کارکنان و کشاورزان زحمتکشی که در بیابان های گرم و هوای میرنده جنوب که در معدن، پتروشیمی ها و مزارع خشک به صنعت و کشاورزی اشتغال دارند، مشمول مالیات باشند اما قشر خاص نورچشمی دولت از مالیات مستثنی شوند. کدام بخش از هنر و هنرپیشگی توانسته تا کنون حتی یک دلار به درآمدارزی کشور بیافزاید که آقایان دل نگران و دلواپس آنان شده اند مگر آنکه این قشر اساسامنابع درآمدی خودرا در خارج مصروف می نماید؟

اگر موضوع باز گشت ارزهای صادراتی به کشور مطرح بوده، باز هم  سیاست دولت می تواند مورد بازخواست قرار گیرد تا صادرکنندگان هر روز با صدور بخشنامه های ضد و نقیض مواجه هستند که موجبات بی اعتمادی فعالان اقتصادی را فراهم می نماید؛ به علاوه اینکه قرار نیست صاحبان کسب و کار هزینه بی تدبیری وزیان ناشی از اعمال سیاست های نابخردانه دولت را از طریق ارز صادراتی جبران نمایند.

حجم محصول پسته که بعنوان مهمترین قلم صادراتی خشکبار تلقی می‌شود از ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار تن در سالهای اخیر حتی به ۵۰ هزار تن در سال گذشته هم رسید اما امان از یک همدردی دولت تا چه رسد کمک مالی به خسارت دیدگان اما همین که حجم صادرات، آن هم نه با سیاست های حمایتی که با مرتفع شدن قهر طبیعت افزایش یافت ، شمشیر مالیات از غلاف بیرون کشیده شده است.

بعنوان یک فعال اقتصادی هشدار می دهم تداوم فعالیت های خیزشی برای اخذ مالیات به هر قیمت حتی تا سقف ۲۰۰ هزار میلیاردتومان ( رقمی حدود ۲ بابر حجم فعلی ) آن هم در شرایط که موتور اقتصاد از کار افتاده و تیغ تحریم زیر گلوی فعالان اقتصادی قرار دارد ، سیاستی تنش زا خواهد بود و دولت و کشور را با آسیب مواجه خواهد شاخت.

پس تنها راه افزایش مالیات در شرایط کنونی اتفاقا اخذ مالیات از فعالیت های سفته بازی و فعالیت هائی که اساسا مولد نیستند و حمایت همه جانبه از صنعت و کشاورزی است که در غیر این صورت رشد منفی ۹ درصدی به بیشتر از ده درصد خواهد رسید.

کد خبر 4799019 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان امور مالیاتی مالیات صادرات غیرنفتی معافیت مالیاتی سلبریتی بودجه 99 کل کشور بانک مرکزی ایران لایحه بودجه قیمت دلار طرح ملی مسکن مالیات لایحه بودجه سال 99 کل کشور بنزین اوپک قیمت یورو وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان برنامه و بودجه قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

مالیات بر ارث به عنوان یکی از انواع مالیات در ایران به مالیاتی گفته می‌شود که پرداخت آن به عهده وارثان متوفی است. به عبارت بهتر بعد از فوت شخص، هر یک از وراث اگر بخواهند ماترک متوفی(آنچه از متوفی به جا مانده است) را میان ورثه تقسیم کنند، ابتدا باید مالیات آن را به دولت پرداخت کنند و هریک به اندازه سهمی که می برند، مشمول مالیات می‌شوند.

مهلت و نحوه پرداخت مالیات

 نماینده قانونی متوفی یا وارثان به مدت زمان یک سال مهلت دارند تا نسبت به پرداخت این نوع مالیات اقدام کنند. برای این منظور افراد باید به سازمان امور مالیاتی موجود در محل زندگی متوفی مراجعه کنند. در قدم بعدی باید اظهارنامه‌های مخصوص سازمان امور مالیاتی با اطلاعاتی مانند: هویت متوفی، مکان سابق زندگی، اموال، دارایی‌ها و بدهی‌ها، هزینه‌های مربوط به کفن و دفن، واجبات مالی و عبادی و دیون متوفی پر شوند.

وارثان متوفی موظف هستند لیستی از دارایی‌های فرد فوت شده تهیه کنند و آن را به اداره امور مالیاتی محل سکونت متوفی تحویل دهند. اداره مالیات فهرست دارایی‌ها را همراه با سایر مدارک مربوطه برای بررسی به شورای حل اختلاف می‌فرستد. سپس شورای حل اختلاف طبق گواهی انحصار وراثت سهم ارث وارثان را تعیین می‌کند. البته قبل از محاسبه سهم الارث، وراث باید بدهی‌های متوفی از جمله مالیات‌های پرداخت نشده پرداخت شوند.

چه مواردی مشمول مالیات بر ارث می‌شود؟

طبق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم به پول، املاک و آپارتمان‌های مسکونی، صندوق امانات بانک، مغازه و سرقفل ، حق امتیاز، اجناس و تجهیزات واحد های اداری و مغازه ها، سهام بورسی و غیر بورسی و سهام سهم الشرکه که از متوفی باقی می ماند، مالیات تعلق می‌گیرد.

طبقات ارث در قانون

وراث از نظر ماده ۸۶۲ قانون مدنی و ماده ۱۸ قانون مالیات های مستقیم به سه طبقه تقسیم می شوند:

وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.

وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.

وراث طبقه سوم که عبارتند از : عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.

قانون مدنی نزدیکی به متوفی را در ارث ملاک قرار داده و هر طبقه‌ای که نزدیک‌تر است بر طبقه دورتر مقدم داشته است. در طبقات ارث، وراث طبقه بعد وقتی ارث می برند که از وراث طبقه قبل کسی نباشد.

میزان مالیات بر ارث

مالیات بر ارث با توجه به عواملی از جمله میزان دارایی، نوع، تعداد و دسته وارثان متفاوت است. در نتیجه میزان ثابتی ندارد و مالیات یک فرد ممکن است با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. وارثان متوفی، می‌توانند با در نظر گرفتن عوامل نامبرده شده، میزان مالیات را تعیین کنند.

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، جهت تسهیل و تسریع بهره مندی مودیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و موسسات اعتباری، از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ وراث متوفیان ۰۱/۰۱/۱۳۹۵ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط و صرفا با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذی‌ربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو