Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در پیش‌بینی دولت برای حقوق کارکنان در سال آینده خبری از رشد ۴۰۰ هزار تومانی امسال نیست و افزایش متوسط ۱۵ درصدی تعیین شده است. از سوی دیگر با مالیات پلکانی تا ۳۵ درصد، دولت در مجموع بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان از کارکنان بخش خصوصی و دولتی مالیات دریافت می‌کند که نسبت به سال جاری ۱۸درصد افزایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه لایحه بودجه هنوز به مرحله بررسی در مجلس نرسیده و احتمالا در جریان واکاوی در کمیسیون‌های مجلس یا در صحن علنی دچار تغییرات  زیادی در برخی بخش‌ها خواهد شود، اما آنچه فعلا دولت در رابطه با حقوق یا مالیاتی که قرار است از کارکنان بگیرد پیش‌بینی کرده، نشان از این دارد که سهم مالیاتی کارکنان از مجموع درآمدهای مالیاتی افزایش یافته است.
خبری از افزایش ۴۰۰ هزار تومانی نیست
 در سال آینده افزایش متوسط ۱۵ درصدی حقوق کارکنان پیش‌بینی شده که نسبت به متوسط ۲۰ درصدی که در سال جاری پیشنهاد شد و حدودا همین اندازه هم اعمال شد، حدود پنج درصد از رشد کمتری برخوردار است.
در سال جاری افزایش حقوق با چالش‌های زیادی همراه بود و در نهایت مجلس مصوب کرد که افزایش یکسان ۴۰۰ هزار تومانی و رشد تا ۱۰ درصد اعمال شود و از سوی دیگر دولت نظر موافقی در این رابطه نداشته و تا اواسط سال هم توافق کاملی بین دو قوه در مورد حقوق و نحوه پرداخت آن نبود، ولی در هر صورت دولت افزایش حقوق سال بعد را بر مبنای مصوبه امسال مجلس تعیین نکرده و فعلا رشد ۱۵ درصدی در دستور کار است.
اما مجموع هزینه‌ جاری دولت در سال بعد به ۳۶۷ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سال جاری ۱۵ هزار میلیارد تومان رشد دارد. بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت  مربوط به حقوق و دستمزدی است که از محل بودجه عمومی دولت پرداخت می‌شود. در نتیجه این رشد که با افزایش حقوق‌ها همراه است درآمدهای مالیاتی از محل حقوق‌های پرداختی به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند.
درآمد ۱۵ هزار میلیاردی مالیاتی از کارکنان دولت در غیاب فرار و معافیت‌های مالیاتی
با وجود تمامی فرارها و معافیت‌های مالیاتی که در مجموع نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، کارکنان همواره از پایه‌های پرداخت مالیات بوده و سهم قابل توجهی در این بخش داشته‌اند. این در حالی است که بررسی وضعیت مالیاتی دولت در حقوق کارکنان نشان می‌دهد که از مجموع ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیش بینی شده ۳۲ هزار میلیارد آن از محل مالیات بر درآمد تامین می‌شود و از این رقم حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به مالیات حقوق کارکنان است.
از بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومانی که از حقوق کارکنان مالیات گرفته می‌شود ۷۳۰۰ میلیارد تومان به بخش عمومی و ۸۴۰۰ میلیارد تومان به کارکنان بخش خصوصی اختصاص دارد که در مجموع حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان معادل ۱۸ درصد  نبست به دریافتی امسال رشد  دارد.
 در سال جاری از ۱۷۲ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی ۲۵ هزار میلیارد تومان به مالیات بر درآمد اختصاص دارد که ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد آن را از محل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی تامین شده است. از این رقم ۶۹۰۰ میلیارد تومان سهم کارکنان بخش عمومی و ۶۴۰۰ میلیارد تومان برای بخش خصوصی است.
اما نحوه دریافت مالیات در سال آینده مانند سال جاری پیش‌بینی شده است؛ به طوری که برای حقوق‌ به صورت پلکانی تا ۳۵ درصد مالیات اعمال می‌شود، با این تفاوت که در سال جاری حقوق‌های کمتر از دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان از مالیات معاف شدند و در سال آینده ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به این معافیت مالیاتی افزوده شده و تا سقف سه میلیون تومان در ماه رسیده است.
بر این اساس در سال ۱۳۹۹، نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق‌العاده و کارانه مازاد بر معافیت سه میلیونی، تا ۱.۵ برابر مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد، نسبت به مازاد ۱.۵ برابر تا ۲.۵ برابر آن مشمول مالیات ۱۵ درصد و نسبت به مازاد ۲.۵ برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات ۲۰ درصد می‌شود.
همچنین مالیات برای نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و نسبت به مازاد شش برابر ۳۵ درصد است.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لایحه بودجه 99 حقوق کارکنان مالیات پلکانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،شاهین مستوفی با اعلام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به­ دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات­های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی‌های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ فروشی افزون بر ۸۶۰ میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.
مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های مالیاتی، صرفا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان