Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@09:44:22 GMT

حالی که رئیس کمیسیون انرژی به زنگنه داد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۲۱۲۹

حالی که رئیس کمیسیون انرژی به زنگنه داد

در یک اتفاق بی سابقه در دوران عمر مجلس شورای اسلامی، پرونده استیضاح وزیر نفت با خودداری رئیس کمیسیون انرژی مجلس از ارسال گزارش به هیئت رئیسه درباره نتیجه جلسات نمایندگان متقاضی استیضاح زنگنه با وی در این کمیسیون، در آستانه بسته شدن قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛دوشنبه هفته قبل، جلسات استیضاح کنندگان بیژن زنگنه وزیر نفت با وی در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پایان یافت و با قانع نشدن نمایندگان متقاضی استیضاح زنگنه از توضیحات وی، مقرر شد استیضاح وزیر نفت در صحن علنی مجلس بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق آیین نامه داخلی مجلس، شرط لازم برای برگزاری جلسه استیضاح زنگنه در صحن علنی مجلس، ارسال گزارش فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس به هیئت رئیسه درباره نتیجه جلسات نمایندگان متقاضی استیضاح زنگنه با وی در این کمیسیون و اعلام وصول این گزارش توسط هیئت رئیسه مجلس است.

 با وجودی که انتظار می رفت با توجه به روابط نزدیک وزیر نفت با رئیس مجلس شورای اسلامی، مرحله دوم یعنی اعلام وصول گزارش رئیس کمیسیون انرژی مجلس به هیئت رئیسه با دست‌اندازهایی مواجه شود و سرنوشت آن در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد، مرحله اول همچنان انجام نشده و دچار همین وضعیت شده است.

به عبارت دقیق تر، رئیس کمیسیون انرژی که روابط صمیمانه‌ای با زنگنه دارد، بدون ذکر دلیل مشخصی تاکنون از ارسال گزارش به هیئت رئیسه مجلس درباره نتیجه جلسات نمایندگان متقاضی استیضاح زنگنه با وی در کمیسیون انرژی مجلس، خودداری کرده است و اگر امروز هم این وضعیت ادامه یابد، عملا پرونده استیضاح زنگنه با سیاسی کاری حسنوند بسته خواهد شد. دیروز، علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت:‌ «بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس کمیسیون‌های تخصصی پس از بررسی موضوع استیضاح وزرا تا یک هفته فرصت دارند که گزارش استیضاح را به هیأت رئیسه ارسال کنند. بر همین اساس فردا (دوشنبه 25 آذر 98) آخرین فرصت برای ارسال گزارش استیضاح وزرای نفت و آموزش و پرورش از سوی کمیسیون‌های انرژی و آموزش به هیأت رئیسه است».

همچنین امروز، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که چرا استیضاح وزیر نفت اعلام وصول نمی شود گفت: «رئیس کمیسیون انرژی مجلس برخلاف قانون استیضاح وزیر نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام وصول نمی‌کند و به هیات رئیسه مجلس ارسال نمی‌کند».

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این سوال که چرا نمایندگانی که استیضاح وزیر نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ امضا کرده‌اند در خصوص این اقدام خلاف قانون رئیس کمیسیون انرژی سکوت کرده‌اند، گفت: «امروز صبح با لاریجانی رئیس مجلس این موضوع را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در میان گذاشتیم و رئیس مجلس اعلام کرد که این موضوع باید اعلام وصول شود، اما همچنان رئیس کمیسیون انرژی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجرایی نمی‌کند».

قاضی پور در پاسخ به این سوال که احتمال دارد رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل تعلل رئیس کمیسیون انرژی در اعلام وصول خود شخصا استیضاح وزیر نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام و اعلام وصول کند گفت: «باید ابتدا رئیس کمیسیون انرژی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام کند و سپس رئیس مجلس شورای اسلامی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام وصول کند. اما به هر حال رئیس مجلس و رئیس کمیسیون انرژی مجلس نظرشان این است که اعلام وصول استیضاح وزیر نفت انجام نشود، اما باز هم تاکید نمایندگانی که استیضاح وزیر نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ امضا کرده‌اند این است که استیضاح اعلام وصول شود».

به گزارش فارس، حال این سوال مطرح می شود که چرا حسنوند با خودداری از اجرای آئین نامه داخلی مجلس به دنبال بستن پرونده استیضاح زنگنه پیش از مطرح شدن این موضوع در صحن علنی خانه ملت است؟

*چرا حسنوند به دنبال بستن پرونده استیضاح زنگنه است؟

پاسخ دادن به این سوال برای افرادی که از روابط صمیمانه و گسترده اکثریت اعضای کمیسیون انرژی مجلس دهم بخصوص رئیس این کمیسیون با زنگنه مطلع هستند، پیچیده نیست.

فریدون حسنوند دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده مردم اندیمشک در دوره های ششم، هفتم، هشتم و دهم مجلس و استاندار بوشهر در سال پایانی دولت دهم بوده است.

حسنوند که در جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اسفند 96، وی را بخاطر فعالیت در ستاد تبلیغاتی میرحسین موسوی در انتخابات 88، مورد انتقاد قرار داد، روابط خوبی با زنگنه یعنی یکی دیگر از اعضای ستاد مذکور داشت. سکوت سنگین کمیسیون انرژی مجلس درباره موضوعاتی مانند اصلاحات نیمه کاره مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC)، بی‌توجهی وزارت نفت به مدیریت مصرف بنزین، عملکرد ضعیف زنگنه در فروش نفت بعد از اعمال مجدد تحریم ها و ... از جمله موارد قابل تامل درباره روابط کمیسیون انرژی و زنگنه است. البته این موضوع که برخی اعضای کمیسیون انرژی مجلس کارمند وزارت نفت بودند یا در طول دوره نمایندگی کارمند وزارت نفت شدند نیز در این موضوع بی تاثیر نبود.

البته رئیس کمیسیون انرژی مجلس هرگاه انتصابات مدیران نفتی در استان خوزستان به مذاقش خوش نمی آمد، وزارت نفت را مورد انتقاد قرار می داد، ولی پس از کلنگ زنی پتروشیمی دوم اندیمشک توسط زنگنه در اسفند 97، روابط صمیمانه حسنوند با وزیر نفت دولت روحانی بار دیگر به اوج خود رسید؛ طرحی که مورد انتقاد رسانه ها قرار گرفت و برخی رسانه ها، کلنگ زنی آن توسط وزیر نفت را به «هدیه انتخاباتی زنگنه به حسنوند» تعبیر کردند.

اخیرا نامه ای رسانه ای شده است که نشان می دهد حسنوند درخواست استخدام نیرویی در یکی از شرکت های نفتی اهواز را کرده است و وزیر نفت هم دستور داده است که راهی پیدا کنید (تصویر زیر).

 

با توجه به آنچه گفته شد، وقت کشی و سیاسی کاری حسنوند در جریان استیضاح زنگنه اتفاق عجیبی نیست.

 

بر اساس این گزارش بعد از افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی، عده ای از نمایندگان نسبت به عملکرد زنگنه در این مساله و همچنین علت تعطیلی سهمیه بندی بنزین برای بیش از 4 سال اعتراضاتی داشتند که بر همین اساس استیضاح زنگنه کلید خورد.

 

انتهای پیام/ط

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۲۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد

نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: در ۳ سال اخیر شمار جذب دانشجو در ۲ دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، محمد وحیدی امروز _ یک شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در همایش تجلیل از معلمان برتر خراسان شمالی اظهار کرد: برکات سفر رهبر معظم انقلاب همچنان در این استان تداوم دارد به طوری که اکنون پروژه ساخت مدارس با هزار و ۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات سفر رهبری در دست اجرا است.

وی افزود: ۲,۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار سفر رهبر انقلاب در چهار سال گذشته برای نوسازی مدارس استان اختصاص یافته است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به ترمیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: ترمیم این سند با اتکا به مدرسه و معلم انجام می‌شود.

وحیدی گفت: جهش تولید دانش بنیان از قانون‌های راهبردی در مجلس یازدهم محسوب می‌شود که ۱۰۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان را پشتیبانی می‌کند و بر این اساس ۵۰۰ هزار میلیارد ریال در بودجه سالانه به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، کمیسیون برتر مجلس یازدهم معرفی شد، افزود: رویکرد ما ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش بوده و تاکید بر این است که آموزش و پرورش به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی توجه بیشتری کند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شمار جذب دانشجو در این دو دانشگاه در سه سال اخیر ۳۰۰ درصد رشد دارد.

ابوالقاسم اکبری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این مراسم اظهار کرد: ۲۹۶ نمونه سوال در مقطع متوسطه اول برگزیده شهرستانی دریافت شد که ۸۷ نمونه در دروس مطالعات اجتماعی، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، ریاضی، علوم تجربی، قرآن و پیام‌های آسمان برتر انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه ۶۲۱ نمونه سوال در ۳۴ عنوان درسی مقطع متوسطه دوم به جشنواره ارسال شد که ۱۸۲ نمونه سوال، منتخب استانی شد، خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۷۶ نفر در دروس متوسطه اول و دوم منتخب نهایی استان بودند که ۸۵ نفر حائز رتبه شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اهداف این جشنواره باز آموزی روند طراحی بهینه سوال را افزایش توانمندی همکاران برای طراحی بهینه سوال با توجه به رویکرد راهنمای عمل طراحی سوالات مفهومی آشنایی دانش‌آموزان با سوالات بهینه با توجه به نهایی شدن دروس پایه‌های دهم و یازدهم و دوازدهم و نیز ایجاد بانک سوال معتبر برای استفاده همکاران و دانش آموزان ذکر کرد.

کد خبر 750912

دیگر خبرها

  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • چهار نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تحریم شدند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار