Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی حیدری، کارشناس مسائل عراق در یادداشتی نوشته است: نکته‌ای که در این دور از اعتراضات قابل تامل و توجه بود تفاوت‌های آن با روند معمول اعتراضات با دوره‌های گذشته بود که برخی از آن‌ها به شرح زیر است:
• بر خلاف گذشته که با وعده‌های مطرح شده در دولت حیدرالعبادی شرایط کم و بیش به کنترل درآمده و مردم به خانه‌های خود باز می‌گشتند، این بار علیرغم برخی اقدامات عملی بخشی از معترضان در خیابان‌ها و برای بیش از دو ماه است که در خیابان‌ها مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


• تظاهرات در این دوره با خشونتی کم سابقه دنبال شده و کشته‌های زیادی به نیرو‌های امنیتی و مردم تحمیل کرده است.
• دامنه اعتراضات به اهداف خاصی گسترش یافته و نماد‌هایی خاص را مورد هجمه قرارداد. آتش زدن چند باره نمایندگی‌های ایران در نجف و کربلا و همینطور حمله به مزار شهید آیت‌الله حکیم در نجف از آن جمله است که همگی اهدافی خاص را دنبال می‌کند.
• برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای تداوم اعتراضات از جمله سیستم حمل و نقل خاص معترضان که سه چرخه‌های بغداد را شامل میشد و نیز تغذیه منظم و سازماندهی شده معترضان که به گفته شاهدان و آگاهان از شهرک صدر بغداد سرچشمه میگرفت.
• اسقاط دولت و آغاز روند تشکیل دولت جدید که احتمالاً دولتی موقت و پس از آن دولت مستقر را به همراه داشته باشد.

وضعیت جدید نشان می‌دهد که در پس اعتراضات اخیر، طرح و راهبردی وجود داشت که در ابتدا در مخالفت با نظرات مرجعیت به مسیر خود ادامه داد و علیرغم حمایت مرجعیت از دولت، خواستار برکناری آن بود و سرانجام به خواسته خود رسید و در حال حاضر در پس پرده در حال تحمیل خواسته‌های خود است.
برخی گروه‌ها و جریانات مانند جریان صدر و ائتلاف سائرون اگرچه بار‌ها عنوان کرده‌اند که در انتخاب نخست وزیر عراق نقشی نخواهند داشت، اما تحولات و تحرکاتی که هرازگاهی بین نیرو‌های مسلح در خیابان‌های بغداد و از جمله میدان تحریر و میدان خیلانی به چشم می‌خورد نشان می‌دهد که جریانات سیاسی که مجهز به گروه‌های نظامی هستند، از تحمیل خواسته‌های خود به شکل نظامی در کف خیابان‌ها ابایی نداشته و خواسته‌های خود را در حمله به نمایندگی‌های ایران و اماکنی که خاستگاه مرجعیت و مقاومت است از جمله مزار آیت‌الله شهید محمد باقر حکیم جستجو می‌کنند؛ اقداماتی که طی سال‌های گذشته در حمله گروه‌های مسلح به پارلمان عراق تکرار شده بود.
نمونه دیگر این اقدامات که منجر به تنشی جدید در فضای پر التهاب سیاسی عراق شد، موضوع حمله پهپادی به اقامتگاه مقتدی صدر است که اگرچه واکنش‌های بسیاری در محافل مختلف به همراه داشت و حتی از سوی جریان صدر موضوع پیگیری جدی آن مطرح شد، اما در نهایت در بیانیه وزارت دفاع عراق مشخص شد که اساساً چنین حمله‌ای صورت نگرفته و هدف از این خبرسازی، ایجاد فضایی ملتهب در وضعیت کنونی عراق بوده است.
در این راستا، صالح محمد العراقی از منابع رسانه‌ای نزدیک به جریان الصدر مدعی شده بود که: این حمله در پاسخ به دستوراتی انجام شده که مقتدی الصدر در خصوص کلاه آبی‌ها برای حمایت از انقلابیون در بغداد و پیشتر در نجف، صادر کرده بود.
کلاه آبی‌ها (نیرو‌های سرایا السلام) از حامیان جریان صدر هستند که به دستور رهبر این جریان و به منظور حفاظت از معترضان در میدان‌های محل تظاهرات مستقر شده‌اند.
اما سوالی که مطرح می‌شود این است که این نیرو‌های شبهه نظامی برای حفاظت از مردم در مقابل چه کسانی مستقر شده‌اند و آیا نیرو‌های امنیتی و نظامی رسمی عراق قادر به این حفاظت نبوده‌اند؟
همچنین باید پرسید که چرا از زمان به وجود آمدن این نیرو‌های محافظ، شاهد درگیری‌های خونین مسلحانه در بغداد بوده‌ایم که تنها در یک فقره آن بیش از ۲۰ نفر کشته شدند؟
به نظر می‌رسد که جریان‌هایی با استفاده از نیرو‌های مسلح خود و همینطور شرایطی که برای مرجعیت به وجود آورده‌اند تا بین دولت مستقر و امنیت یکی را انتخاب کند و نیز تحرکات سیاسی پس پرده تلاش دارند تا خواسته خود را برای تشکیل دولت تحمیل کرده و آن را پیش ببرند در حالی که فراکسیون‌های سیاسی آن‌ها در پارلمان و دفاتر حزبی آن‌ها به طور رسمی بار‌ها طی بیانیه‌هایی اعلام کرده‌اند که در روند انتخاب نخست وزیر نقش آفرین نخواهند بود.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار بین الملل تحولات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۳۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود

بهادری جهرمی گفت: این دولت در طول دوره گذشته تعامل خوبی با مجلس یازدهم داشت، همین مسیر تعاملی دولت با مجلس دوازدهم نیز ادامه خواهد یافت.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه طی سخنانی ضمن گرامیداشت شکست تاریخی حمله نظامی آمریکا به طبس و قدردانی از مردم سمنان برای استقبال پرشور از رییس‌جمهور و هیات دولت در سفر استانی اخیر اعضای کابینه، بیان کرد: اعضای دولت به صورت شبانه‌روزی برای حل مشکلات و توسعه کشور می‌کوشند.

وی افزود: رییس‌جمهور هم‌اکنون در سفر به پاکستان هستند و سعی می‌شود برای تحقق شعار سال از تمامی ظرفیت‌های داخلی و خارجی استفاده شود. ایشان فردا به سریلانکا خواهند رفت و توافقات دوجانبه وجود خواهد داشت و یک پروژه افتتاح خواهد شد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: هم‌چنین هفته گذشته سومین جلسه معاون اول رئیس جمهور با فعالان بخش خصوصی برگزار شد و این جلسات با توجه به شعار سال و لزوم دخیل کردن مردم و بخش خصوصی در اقتصاد برگزار و دنبال می‌شود.

بهادری‌جهرمی در پاسخ به سوالی پیرامون سفر فردای رییس‌جمهور به سریلانکا گفت: سفر رییس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا با محوریت توسعه روابط است و با توجه به اقدامات تروریستی و اقدامات خرابکارانه در منطقه، توسعه و تقویت همکاری‌های دو کشور نیز دنبال می‌شود و در زمینه تبادلات اقتصادی اهمیت دارد. حجم تجارت خارجی دو کشور افزایش یافته و صادرات ما به پاکستان هم افزایش داشته است. پاکستان در سال گذشته ششمین مقصد صادراتی برای ما بوده و میزان صادرات از ۱.۵ میلیارد دلار به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است. در این سفر هدف‌گذاری شده که حجم تجاری تبادلات به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی اضافه کرد: در سفر رییس‌جمهور به کشور سریلانکا، یک پروژه و طرح انتقال آب، سدسازی و نیروگاه با حجم گسترده و توان فنی گسترده توسط نخبگان ایرانی اجرا شده که فردا با حضور رییس‌جمهور افتتاح خواهد شد. ارزش این پروژه حدود ۵۰۰ میلیون دلار بوده که توسط دولت سریلانکا تامین شده و کار اجرا توسط نخبگان ایرانی انجام شده است.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • یمن عملیات اخیر خود علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی را تشریح کرد
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟
  • لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی کارکنان وظیفه/ آموزش مهارتی بیش از ۱ میلیون سرباز وظیفه طی ۶ سال اخیر 
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • فیلم/ پاسخ سخنگوی دولت درباره حقابه هیرمند
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود