Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- روزنامه گاردین در یادداشتی نوشت: آمریکا و ناتو تصویر درستی درباره پیروزی و شکست در جنگ افغانستان ندارند. تاریخ انتشار: 15:11 - 25 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۷۳۱۰

به گزارش خبرگزاری میزان، روزنامه گاردین در یادداشتی به قلم «پتر بامونت» خبرنگار ارشد جنگ نوشت: زمانی که تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان افزایش پیدا کرد، یکی از بزرگان قومی منطقه «پنجوایی» نزدیک مرز پاکستان به نیروهای خارجی گفت که شما روزها به اینجا می‌آیید، اما در طول شب طالبان شب‌نامه‌های خود را توزیع کرده و می‌گویند افرادی را که با نیروهای خارجی همکاری کنند را مجازات خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یادداشت ادامه می‌دهد: افزایش نیرو همانند سایر ابتکارات آمریکا برای پایان جنگ در افغانستان در آن زمان یک دستاورد بزرگ مطرح شد، اما در حال حاضر بعد از افشاگری روزنامه واشنتگن‌پست مشخص شد که فریب و شکست بزرگ دیگری بوده است.

روزنامه «واشنگتن‌پست» مجموعه‌ای از اسناد محرمانه را منتشر کرده که نشان می‌دهد دولت‌های آمریکا یکی پس از دیگری در مورد واقعیات جنگ در افغانستان به مردم خود دروغ گفته‌اند تا تصمیمات خود در مورد این مناقشه را توجیه کنند.

همچنین مصاحبه با افرادی بسیار که نشان می‌دهد که چگونه 3 رئیس جمهور آمریکا افکار عمومی این کشور را با بیان اینکه به دنبال ملت‌سازی در افغانستان نیستند، فریب داده و در عمل یک دولت فاسد، خشن و ناکاردآمد که وابسته به نظامیان آمریکاست در افغانستان خلق کردند.

«ریچارد هاس» معاون هماهنگی سیاست‌های آمریکا برای افغانستان در دوران بوش می‌گوید: «از همان ابتدای امر دولت بوش تمایلی به تحولات افغانستان بعد از سرنگونی طالبان از خود نشان نمی‌داد.»

وی می‌افزاید: «دولت بوش در مورد سرمایه‌گذاری در افغانستان و ماحصلی که از این سرمایه‌گذاری عاید آمریکا می‌شود، بدبین بود.»

از سوی دیگر «ریچارد بوچر» معاون پیشین وزیر امور خارجه آمریکا در امور اسیای مرکزی و جنوبی معتقد است که اگر استراتژی آمریکا شکست طالبان، که با توجه به شرایط بومی، منطقه‌ای و مرزی واشنگتن قادر به انجام آن نخواهد بود یا ایجاد دولتی با ارزش‌های آمریکا برای حکمرانی در افغانستان است، باید در نظر داشتیم باشیم که این 2 راهبرد در حال حاضر شکست خورده است.

بوچر تاکید کرد: «ما نمی‌دانستیم که چه کاری را باید در افغانستان انجام دهیم.»

بامونت در بخشی دیگری از این یادداشت نوشت: نبود یک دید کلی از جنگ افغانستان باعث شد تا ایالات متحده و متحدانش برای جلب توجه افکار عمومی آمریکا به سرعت به عراق در سال ۲۰۰۳ حمله کنند، اما سیاست‌های آمریکا در سال‌های بعد برای قدرت گرفتن طالبان و شکست این گروه اوضاع را بدتر کرد.

در میان مقامات انگلیس که در سند افشا شده از واشنگتن پست از آنها نام برده شده، ژنرال «دیوید ریچارد»، فرمانده ناتو در افغانستان بین سالهای 2006 و 2007 است.

وی معتقد است که هیچ استراتژی منسجم بلند مدتی در افغانستان وجود ندارد و کشورهایی که در عملیات ناتو در این کشور حضور داشتند سرباز کافی برای انجام عملیات خود در اختیار نداشتند.

همچنین «آسیتن رایت» که کارشناس مسائل افغانستان است، در این باره می‌گوید: «بسیاری از کسانی که در مصاحبه سیگار حضور داشتند، رهبرانی بودند که اطلاعات در مورد توانایی و اهداف طالبان را نتوانسته‌ بودند به خوبی تحلیل کنند.»

وی معتقد است اطلاعات نظامیان آمریکا و ناتو نشان می‌دهد که عقب‌نشینی طالبان از برخی مناطق بیشتر برای تجدید قوا و یا به اشتباه انداختن نظامیان آمریکایی از شکست این گروه بوده است.

رایت در ادامه می‌افزاید: طالبان بسیار صبور بوده و نگاه راهبردی در جنگ دارند، آنها استاد دستکاری اطلاعات میدان نبرد برای اهداف سیاسی هستند.

 

بیشتر بخوانید: مقام افغانستانی: تلفات نیروهای امنیتی در جنگ با "طالبان" کاهش یافته است آمریکا : شمار اعضای داعش در افغانستان به ۳۰۰ نفر کاهش یافته است

روزنامه انگلیسی گاردین در ادامه یادداشت خود می‌نویسد: اعترافات جنگ افغانستان به افراد مصاحبه شده در واشنگتن پست محدود نمی‌شود، به عنوان مثال یک دیپلمات انگلیسی در این رابطه به مجله آبزورو گفته بود که زمانی که وی در هلمند به‌سر می‌برده، با خودم میگفته آنها قادر هستند ماموریت خود را هر چه هست انجام دهند.

وی افزود: «هر چند ما ماموریت خود را در هلمند انجام دادیم، اما باید یک راهبرد و تصویر بزرگتری برای انجام کار وجود داشته باشد، در این برهه زمانی، هنگامی که آمریکا به عراق حمله کرد، «حامد کرزی» رئیس جمهور وقت افغانستان از غرب ناامید شده و مردم هم می‌دیدند که طالبان در حال بازگشت است.»

این یادداشت همچنین با از قول ژنرال «دان مک نیل» فرمانده ناتو در سال 2002 درباره راهبرد آمریکا در افغانستان نوشت: «در زمان اعزام به افغانستان نتوانستم، کسی را پیدا کنم که پیروزی در جنگ افغانستان را توضیح دهد، اگر ما نتوانیم پیروزی در جنگ را توضیح دهیم چگونه قادر خواهیم بود شکست در جنگ را تعریف کنیم.»

به اعتقاد وی برای آنکه افغانستان دوباره به مشکلی برای جهان تبدیل نشود، بهترین راهکار تعهدات کم در رابطه با آموزش طولانی مدت نظامیان این کشور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان امریکا افغانستان کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۴۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد طی سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «خلیل‌الرحمان حقانی» وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

وی افزود از ایران و برخی کشورها نیز هزاران مهاجر افغان به کشورشان بازگشته‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از حکومت طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

آمادگی پاکستان برای اخراج پناهجویان «با مدرک» افغاناتریش خواستار اخراج پناهجویان پذیرش نشده افغان از اروپا شدپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغان (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم
  • وقوع انفجار در کابل
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان