Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مافی روز دوشنبه در نشست تعاملی با معاونت روابط عمومی سپاه استان قزوین و نخبگان پارک علم و فناوری اظهار داشت: ۱۱۰ شرکت دانش‌ بنیان و فناور در سطح استان فعالیت دارند که ۸۵ شرکت در مرکز رشد این پارک قرار داشته و ۲۵ شرکت نیز در سایر نقاط به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

به گفته وی، محصولات دانشی که در پارک علم و فناوری تولید می‌شوند تا ۲۰ برابر قیمت تمام‌ شده برای شرکت سودآوری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مافی، وظیفه اصلی پارک علم و فناوری را توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در استان دانست و تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا با توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری، اقتصاد کشور را از رکود خارج کنیم.

وی با اشاره به وجود ۲ دسته بندی امروزی اقتصاد کشورهای جهان، افزود: برخی کشورها از محل فروش منابع نفتی، امرارمعاش می‌کنند در حالی‌که هیچ کشور پیشرفته‌ای از فروش منابع خود، گذران زندگی نمی‌کند.

سرپرست پارک علم و فناوری استان قزوین با اشاره به اینکه اگر نگاهی به وضعیت کشورهای پیشرفته داشته باشیم درمی‌یابیم که اقتصاد همه آنها بر پایه نوآوری و فناوری استوار است، گفت: مسیر حرکت اقتصادی کشور ما در گذشته صحیح نبوده زیرا بخش عمده‌ای از امرار معاش ما از طریق فروش نفت حاصل شده و این موضوع مشکلات فراوانی را امروز برای ما ایجاد کرده است.

وی خاطرشان کرد: همه ما به دنبال این هستیم تا اقتصاد را از نفت جدا کرده و به فناوری و نوآوری متصل کنیم و این در حالی است که تمام کشورهایی که به لحاظ اقتصادی از ما جلوتر هستند، در گذشته این راه را آغاز کرده‌اند.

مافی یادآور شد: برخی از شرکت‌ها در استان قزوین از یارانه دولتی استفاده کرده و حداقل‌ترین حقوق را نیز به کارگران می‌دهند اما بازهم نمی‌توانند با بازارهای خارجی رقابت کنند.

به گفته وی، انتظار داشتیم تا با افزایش قیمت دلار شاهد افزایش صادرات نیز باشیم در حالی‌ که امروز با افزایش نرخ دلار بازهم میزان صادرات غیرنفتی تغییری نکرده است.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که علی‌رغم حمایت‌های دولتی باز هم نمی‌توانند کالای مرغوب و باکیفیت را تولید کنند جزو شرکت‌ها دانشی، فناوری و نوآوری به شمار نمی‌روند.

ثبت ۲۷۳ اختراع توسط نخبگان بسیجی قزوین

مسوول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه صاحب‌الامر (عج) قزوین نیز در این جلسه اظهار داشت: ۱۴۶ مخترع بسیجی در استان قزوین توانسته‌اند ۲۷۳ اختراع را به ثبت برسانند.

مهدی برزگر با اشاره به اینکه برخی از این اختراعات تجاری‌سازی شده اما برخی تنها به مرحله ثبت رسیده و رها شده‌اند، تصریح کرد: تلاش داریم اختراعاتی که ارزش اقتصادی داشته اما به سبب وجود نظام بروکراسی‌ اداری، از مرحله تجاری‌سازی دورمانده اند را موردحمایت‌های مادی و معنوی سازمان بسیج علمی استان و پارک علم و فناوری قرار دهیم.

وی اضافه کرد: تبیین و ترویج فرهنگ جهادی در عرصه تولید علم و فناوری و شناسایی و شبکه‌سازی عوامل موثر در تولید علم و فناوری از اهداف کوتاه‌ مدت سازمان بسیج علمی به شمار می‌رود در حالی‌ که شناسایی خلاها، نیازها و عارضه‌ها و همچنین کمک به بسیج ظرفیت‌های علمی و صنعتی استان از جمله اهداف میان‌ مدت سازمان بسیج علمی استان است.

وی با اشاره به اینکه به طرح‌های ابتدایی که محققان بسیجی معرفی می‌کنند وام ۱۰ تا ۵۰ میلیون ریالی پرداخت می‌شود تا بتوانند ایده‌های خود را به نمونه اولیه تبدیل کنند، گفت: در صورتی‌که نمونه اولیه طرح آماده‌ شده بتواند یکی از نیازهای اساسی کشور را حل کند، تسهیلاتی نیز از ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ریال به مخترع پرداخت می‌شود.

برزگر اضافه کرد: اگر یک نخبه، طرحی را در سطح ملی ارایه کند نیز می‌تواند با مراجعه به سازمان بسیج علمی استان قزوین از ۱۲ ماه کسری خدمت استفاده کند که البته چنین طرح‌هایی نباید پیش از این از سوی فرد دیگری ارایه و یا ثبت‌ شده باشد و یا مشابه داخلی آن موجود باشد.

برچسب‌ها استان قزوین سازمان بسیج مستضعفین پارک علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان قزوین سازمان بسیج مستضعفین پارک علم و فناوری استان قزوین سازمان بسیج مستضعفین پارک علم و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۵۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»

ایسنا/کرمانشاه رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم احداث شهرک فناوری در استان، گفت: برای کلنگ زنی این پروژه در سال جاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

‌سیامک آزادی در گفت وگو با ایسنا، از «شهرک فناوری» به عنوان مهمترین زیرساخت برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحقق سهم ۲۰ درصدی دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان یاد کرد و افزود: واقعیت این است که بدون تامین زیرساخت، امکان بهره وری کامل از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور وجود ندارد، بنابراین مهمترین گام در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، تامین زیرساخت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد این شرکت ها به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده اند و برای اینکه بتوانند محصولات خود را روانه بازار کنند، به فضای کار تولیدی نیاز دارند.

آزادی گفت: با توجه به وجود بزرگترین برج فناوری کشور در استان کرمانشاه، در حال حاضر فضای اداری برای فعالیت بیش از ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج فراهم شده و حالا نیاز است برای تکمیل فعالیت این شرکت‌ها، ایجاد فضاهای کارگاهی و صنعتی را داشته باشیم و در همین راستا احداث شهرک فناوری در استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به تامین زمین ۱۲۰ هکتاری برای راه اندازی این شهرک گفت: این زمین در محدوده چشمه سفید واقع شده و متعلق به سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه است که برای راه‌اندازی این شهرک در نظر گرفته شده است.

آزادی با اشاره به اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومانی برای راه اندازی این شهرک گفت: بخش عمده این اعتبار در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می گیرد و شرکت ها کار ساخت و ساز واحدها را انجام می دهند، اما در گام اول برای استقرار اولیه شرکت‌ها نیازمند تامین زیرساخت ها در این شهرک هستیم.

وی هزینه تامین زیرساخت های این شهرک را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: درگام اول و برای راه اندازی فاز اول حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

آزادی با اشاره به وعده رییس جمهور در حاشیه سفر هیات دولت به استان و بازدید از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: در این سفر ایشان قول مساعد برای تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی زیرساخت های این شهرک را دادند که همچنان پیگیر تحقق آن هستیم و امیدواریم به همت مسئولین استان بزودی محقق شود.

وی افزود: در صورت تامین اعتبار و اخذ مجوزها، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال کلنگِ شهرک فناوری کرمانشاه را زمین بزنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم طرح پروژه احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه در دور دوم سفر هیات دولت به استان گفت: بی شک یکی از پروژه های مهم و حیاتی برای استان، شهرک فناوری است، چرا که راه اندازی آن امکان بالفعل سازی ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان را فراهم می کند و زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهد شد.

وی تاکید کرد: نقش آفرینی ویژه دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان، بدون داشتن شهرک فناوری و فضایی برای تولید امکان پذیر نیست، بنابراین راه اندازی این شهرک باید در اولویت استان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی این شهرک را زمینه ساز توسعه فعالیت دانش بنیان ها عنوان و تصریح کرد: اجرای این پروژه مصداق بارز تحقق شعار سال است، چرا که دانش بنیان ها گروهِ ویژه ای از مردم هستند که نقش بسیار اثرگذاری در جهش تولید در کشور دارند.

وی افزود: توسعه دانش بنیان ها جدای از نقشی که در جهش تولید دارند، از جهات دیگری هم بسیار ارزشمند است که از مهمترین آنها اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که بالاترین نرخ بیکاری کشور به آنها اختصاص دارد.

وی افزود: همچنین رشد و توسعه دانش بنیان زمینه ساز تولید محصولاتی با فناوری بالا خواهد شد و با تولید آنها تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود. از طرفی با توسعه دانش بنیان ها، زمینه فعالیت و اشتغال نخبگان در کشور فراهم شده و از خروج این سرمایه های انسانی از کشور جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند