Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@00:05:41 GMT

دو کشوری که قیمت نفت را در ۲۰۲۰ تعیین می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۹۷۲۷

به گزارش اکوفارس به نقل از اویل پرایس، در پایان سال 2019 مقامات کشورهای مختلف در حال پیش بینی قیمت نفت برای سال آینده هستند. این حجم از اطلاعات می تواند گمراه کننده باشد ولی تمرکز بر فقط دو کشور می تواند برای به دست آوردن چشم اندازی از آینده نفت کافی باشد.

 این دو کشور چین و هند هستند. چین و هند بزرگترین مصرف کنندگان نفت دنیا هستند و روی هم تقریباً یک پنجم نفت دنیا را مصرف می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جان کمپ تحلیلگر بازار نفت رویترز در آخرین یادداشت خود در مورد پیچیدگی پیش بینی قیمت نفت گفت بهتر است توجهمان به بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان باشد چون آنها بیش از 50 درصد نفت جهان را می سوزانند. وقتی صحبت از روند قیمت نفت در سال های اخیر می شود، چین و هند از نظر اهمیت از آمریکا پیشی می گیرند.

 تقاضا برای نفت در چین و هند بسیار سریعتر از کشورهای دیگر رو به رشد است. تقاضای نفت در چین با میانگین نرخ سالانه 5.5 درصد رشد می کند. رشد تقاضای نفت در هند هم از 2008 برابر با 5.1 درصد بوده است. در این بین،  تقاضای آمریکا تنها 0.5درصد طی یک دهه گذشته رشد داشته است.

 دلیل دیگری هم وجود دارد که چرا برای پیش بینی آینده قیمت نفت باید به چین و هند توجه کرد. هر دوی این کشورها تا حد زیادی متکی به واردات نفت هستند.  70 درصد نفت مصرفی چین وارد میشود. در هند این مقدار بالاتر است و به بیش از 80 درصد می‌رسد.

 میانگین مصرف روزانه نفت در چین در 2018 معادل 13.5 میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم برای هند 5.1 میلیون بشکه در روز است. بنابراین تعجبی وجود ندارد که هرگونه خبر اقتصادی از چین و بعد از آن هند می تواند قیمت نفت را تغییر دهد.

 شاید اغراق آمیز باشد که بگوییم چین و هند تنها مصرف‌کنندگان نفت هستند که برای پیش بینی قیمت این محصول اهمیت دارند. علی رغم رشد متوسط تقاضا در آمریکا، این کشور هنوز هم بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا است و حدود 20 میلیون بشکه نفت خام در روز مصرف می کند.

 به همین دلیل است که گزارش‌های هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا طرفداران زیادی در میان تاجران نفت دارد، حتی با وجود اینکه مبنای این گزارشات حدس و گمان است نه اطلاعات واقعی و ارقام منتشر شده توسط این اداره اغلب پس از انتشار اطلاعات شرکت های نفتی اصلاح می شود.

 جالب این است که به نظر می رسد هیچ کس توجهی به واردات نفت آمریکا ندارد. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور در هفته اول دسامبر 6.9 میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده است. این مقدار بیش از یک چهارم مصرف داخلی آمریکا و بیشتر از کل مصرف هند است ولی رقم واردات نفت آمریکا مقیاس معمولی برای تعیین قیمت نفت نیست. دلیل اصلی آن هم می‌تواند روند رشد تقاضا باشد.

 علیرغم کاهش اهمیت آمریکا برای تعیین قیمت نفت به عنوان یک مصرف کننده، این کشور تبدیل به عاملی برای تخمین بخش عرضه نفت شده است. آمریکا تنها طی چند سال تبدیل به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا شده است. بنابراین در بخش عرضه باید حواسمان به آمریکا، اوپک و روسیه باشد و در بخش تقاضا توجه به چین و هند کافی است. هر اتفاقی که در این دو اقتصاد بیفتد فوراً بر قیمت نفت تاثیر می گذارد. یک نمونه از این تاثیر گذاری کاهش قیمت نفت به خاطر جنگ تجاری چین و آمریکا علی رغم کاهش تولید اوپک است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت چند دلار شد؟

قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه بازار آسیا که مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در قاهره، به آرام کردن نگرانی‌های بازار نسبت به احتمال تشدید درگیری در خاورمیانه کمک کرد، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۰ سنت معادل ۰.۱۱ درصد کاهش، به ۸۸ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۳ سنت معادل ۰.۱۶ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد ماه آتی هر دو شاخص، روز دوشنبه، با بیش از یک درصد کاهش، بسته شد.

نفت خام که پس از واکنش ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی در اوایل آوریل، به بالاترین حد از اکتبر صعود کرده بود، در مسیر ثبت چهارمین رشد ماهانه در آوریل قرار دارد. مناقشات در خاورمیانه و اوکراین و محدودیت عرضه اوپک پلاس، قیمت نفت را تقویت کرده است اما ابهامات در خصوص سیاست پولی آمریکا و ذخایر بالای محصولات نفتی، بر دورنمای تقاضا برای نفت، سنگینی می‌کند.

ئیپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: ادامه مذاکرات برای آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، باعث شده است نرخ ریسک اضافی در قیمت نفت، ضعیف‌تر شود و همزمان، نشست بانک مرکزی آمریکا هم باعث احتیاط در کوتاه مدت شده است. نگه داشتن نرخ‌های بهره بالا به مدت طولانی‌تر، ممکن است باعث رشد بیشتر ارزش دلار شده و ریسک‌هایی را برای دورنمای تقاضا برای نفت ایجاد کند.

مذاکره کنندگان حماس پس از گفت‌وگوها با میانجی‌های قطری و مصری درباره پاسخ به پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی، برای مشاوره با مقامات ارشد، روز دوشنبه قاهره را ترک کردند.

دو منبع امنیتی مصری اظهار کردند: انتظار می‌رود این هیات دو روز دیگر، گزارش دهند. در حالی که نمایندگان حماس به قاهره رفتند، ده‌ها فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه، جان باختند. نیمی از قربانیان در شهر رفح بودند که رهبران خارجی از رژیم صهیونیستی می‌خواهند به آن حمله نکند.

در این بین، ادامه عملیات دریایی نیروهای مسلح یمن در منطقه دریای سرخ، کفی را برای قیمت نفت ایجاد کرده و اگر اختلال عرضه پیش بینی شود، ممکن است نرخ ریسک اضافی در قیمت‌ها منعکس شود.

بر اساس گزارش رویترز، در بخش اقتصادی، سرمایه‌گذاران منتظر نشست اول مه فدرال رزرو هستند و از آنجا که نرخ تورم بالاتر از هدف بانک مرکزی آمریکا باقی مانده است، بازار انتظار هیچ گونه کاهش نرخ بهره را ندارد که می‌تواند دلار آمریکا را تقویت کرده و به تقاضا برای نفت ضربه بزند.

دیگر خبرها

  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • تأکید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری برنقش اصناف در مهار تورم
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد