Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای و متعاقب آن انجام چند آزمایش موشکی سبب شد تا نگرانی‌ها از آغاز رقابت تسلیحاتی این کشور با روسیه تشدید شود. تاریخ انتشار: 04:00 - 26 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۷۴۴۲ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ پایان رسمی عمر پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای در ۲ آگوست سال جاری میلادی (۱۱ مرداد)، از آغاز دوره‌ای نوین در عرصه بین المللی حکایت داشت؛ آغاز رقابت تسلیحاتی میان آمریکا و روسیه و البته احتمالا چین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تعلیق پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای توسط واشنگتن به بهانه نقض این پیمان از سوی روسیه در نهایت به خروج آمریکا از این پیمان ۳۲ ساله انجامیده و آغازگر دوران جدیدی از رقابت‌های تسلیحاتی در جهان شد که می‌تواند پیامد‌هایی را مانند تضعیف اعتبار آمریکا و قرار گرفتن سایه سنگین روسیه بر اروپا در پی داشته باشد.
تصمیم آمریکا مبنی بر تعلیق این پیمان جنگ سردی که توسط «میخائیل گورباچف»، رئیس اتحاد جماهیر شوروی سابق و «رونالد ریگان»، رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۸۷ به امضا رسید، از همان ابتدای امر سبب شد تا موج گسترده‌ای از نگرانی در مورد افزایش تنش بین آمریکا و روسیه به راه بیفتد. پیمان مذکور که واشنگتن و مسکو را از داشتن همه موشک‌های هسته‌ای و متعارف و سکو‌های پرتاب آن‌ها تا برد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر منع می‌کرد و نیز پیمان «استارت جدید» منعقده در سال ۲۰۱۱، دو پیمان عمده کنترل تسلیحات جهانی هستند. استارت جدید در اوایل ۲۰۲۱ به پایان می‌رسد و چشم اندازی برای تمدید آن که تا ۵ سال قابلیت تمدید دارد، مشاهده نمی‌شود.
این دو پیمان عمده کنترل تسلیحات هسته‎ای، پس از دهه‌ها مذاکره و چانه زنی منعقد شده بودند و جهان را از احتمال نابودی در اثر جنگ هسته‌ای حفظ می‌کردند.
خروج آمریکا از این پیمان، آن هم در حالی که کابینه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، پرچمدار خروج از انواع پیمان‌ها و تعهدات بین المللی است، سبب شده تا سناریو‌های مختلفی در این زمینه مطرح شوند. تاکید واشنگتن بر شمولیت چین در مذاکرات آتی کنترل تسلیحات، سبب تقویت احتمال ناپدید شدن کلی و قطعی چنین پیمان‌های بازدارنده‌ای از عرصه بین الملل شد.
تناقض در سیاست خارجی آمریکا که مهم‌ترین شاخصه این عرصه در دوران ریاست جمهوری ترامپ است، زمانی آشکارتر می‌شود که توجه داشته باشیم، آمریکا تلاش دارد تا به توافقی پایدار و تضمین شده در مورد خلع سلاح با کره شمالی دست یابد.  
       • بیشتر بخوانید:  مسکو از آزمایش موشکی آمریکا ابراز نگرانی کرد استارت جدید به سرنوشت منع موشک‌های هسته‌ای میان برد دچار می‌شود
از دلایل ادعایی خروج آمریکا از این پیمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رشد صنعت و توانمندی نظامی چین: آمریکا علاوه بر این که چین را رقیبی اصلی در عرصه تجارت می‌داند، در حوزه استراتژیک نیز به آن به چشم رقیبی بزرگ و جدی می‌نگرد. از این رو آمریکا تلاش دارد حضور نظامی و شمار موشک‌های مستقر شده خود را در آسیا افزایش دهد. این اقدامات در راستای اتخاذ سیاستی تهاجمی‌تر انجام می‌شود و تایوان را نیز به عنوان ابزار جانبی کمک دهنده در نظر دارد.
به نظر می‌رسد تصمیمات آمریکا مبنی بر خروج از جنگ‌های احمقانه بی پایان مانند سوریه و افغانستان در همین راستا اتخاذ شده باشد. به تازگی مقامات آمریکایی اعلام کردند که نیرو‌های خود را تا نوامبر ۲۰۲۰ از افغانستان خارج و به آسیا منتقل می‌کنند.
- رشد صنایع نظامی ایران   - گسترش حوزه نفوذ روسیه در شرق اروپا
پیامد‌های خروج آمریکا از این توافق را نیز می‌توان به این ترتیب نام برد:
- آغاز رقابت تسلیحاتی میان آمریکا، چین و روسیه
- تلاش کشور‌های مختلف برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای مانند عربستان
- اتکای کشور‌های دارنده تسلیحات هسته‌ای به این تسلیحات در برخورد‌های نه چندان مهم مانند هند، پاکستان و رژیم صهیونیستی
باید توجه داشت که آمریکا و روسیه همچنان ۹۰ درصد تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند که معادل ۸ هزار کلاهک هسته‌ای است که برای نابود کردن چند باره جهان کافی است. آزمایش‌های موشکی آمریکا و روسیه سبب شده تا گمانه زنی‌ها در مورد آغاز رقابت تسلیحاتی از قالب تردید به شکل واقعیت دربیایند.
فضای پرتنش مبهم حاکم را می‌توان در قالب دو سناریو تعریف کرد:
نخست، آغاز دور جدید بحران موشکی در سطح جهانی. اظهارات سران دو کشور و سیگنال‌های هشدار دهنده ارسالی آنان برای یکدیگر، این گمانه را به شدت تقویت می‌کند؛ هرچند اجرایی شدن این سناریو همچنان به دلیل عدم تمایل مسکو به ورود به چنین عرصه‌ای به دلیل اولویت داشتن مسائل اقتصادی و تلاش واشنگتن برای وارد کردن چین به پیمان آتی کنترل تسلیحاتی با هدف اجتناب از آغاز درگیری با روسیه بعید است.
دو، تلاش ترامپ برای ایجاد فضای مخالفت با روسیه برای رفع اتهام مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ و البته اتهامات احتمالی در نتیجه انتخابات ۲۰۲۰.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روسیه تحولات بین الملل آمریکا روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

 

 

 

دیگر خبرها

  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • آنتونوف: اتهام‌زنی آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی نفرت‌انگیز است
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه