Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،امروزه دیگر برای تمامی افراد ثابت شده است که صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در طول روز به شمار می‌رود. یک صبحانه‌ی خوب و مقوی می‌تواند عملکرد مغز شما را بهبود بخشد و قدرت حل مسئله و یادگیری را نیز به طور چشمگیری افزایش دهد. 

متخصصان تغذیه عقیده دارند که بهترین زمان برای صرف صبحانه ۱-۲ ساعت پس از بیداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبحانه به ما انرژی لازم برای شروع روز را می‌دهد. مواد غذایی که در این وعده میل می‌کنیدیکی از منابع اصلی کلسیم، آهن، ویتامین ب، پروتئین و فیبر است.

بدن شما به این مواد معدنی مغذی برای اینکه بتواند روز خود را شروع کند نیاز دارد و نخوردن صبحانه باعث می‌شود بدن شما دیرتر روزش را شروع کند. میوه‌ها و سبزیجات از منابع بسیار خوب برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن هستند می‌توانید به عنوان صبحانه حتییک موز یا آب میوه‌ها را میل کنید.

صبحانه برای کاهش وزن نیز می‌تواند مفید باشد. تحقیقات نشان داده کسانی که صبحانه می‌خورند بیشتر از کسانی که از خوردن آن سرباز می‌زنند در وزن ایده‌آل خود می‌مانند و دچار اضافه وزن نمی‌شوند. اگر صبحانه را حذف کنید در وسط روز نیاز بیشتری به قند پیدا می‌کنید و میان وعده پر قندتری میل می‌کنید.

اما باید بدانید که شما مجاز به خوردن برخی خوراکی‌ها در این وعده نیستید. تنها دلیل آن هم خالی بودن معده در این زمان می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با برخی خوراکی‌ها که بهتر است از خوردن آن‌ها در وعده غذایی صبحانه و یا بعبارتی دیگر با معده خالی پرهیز کنید آشنا کنیم.

۱) گوجه
خواص بسیار زیادی برای گوجه تعریف شده است. این میوه سرشار از ویتامین C؛ و بسیاری از آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی از جمله لیکوپن است. اما باید از خوردن گوجه با معده خالی پرهیز کنید. دلیل آن هم مشخص است؛ گوجه سرشار از اسید تانیک است، ماده‌ای که باعث افزایش اسیدیته‌ی معده خواهد شد و بسیاری از بیماری‌های گوارشی را ایجاد می‌کند. بسیاری از افرادی که از زخم‌های گوارشی رنج می‌برند توصیه می‌شود از خوردن گوجه، لیمو و پرتقال نیز پرهیز کنند.

۲) نوشابه‌های گازدار
برخی افراد تصور می‌کنند که مصرف نوشیدنی‌های بدون الکل آن‌ها را با مشکلی مواجه نمی‌سازد. اما آیا واقعا این فرضیه درست است؟ مصرف نوشابه‌های گازدار به خودی خود مضرات بسیاری دارد که این موارد در صورت خالی بودن معده نیز بیشتر خود نمایی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین آن‌ها ایجاد نفخ و یا کمک به بدتر شدن آن است. همچنین این نوشیدنی‌ها باعث بالا بردن میزان اسید معده می‌شوند که این مورد نیز دلیلی بر ایجاد سرطان‌های مری است. سرطانی که در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است.

۳) کیک‌های فوری
برای بسیاری از ما پیش آمده است که برای صبحانه عجله داشته باشیم، در این هنگام سریع‌ترین و نزدیک‌ترین گزینه برای یک صبحانهکیک‌های آماده و فوری هستند. شیرینی‌هایی که در تهیه آن‌ها از مخمر‌ها استفاده شده است بدترین گزینه برای انتخاب بعنوان وعده صبحانه هستند. معده خالی مکان مناسبی برای حضور مخمر‌ها نیست و وجود آن‌ها اختلالات متعددی را برای دستگاه گوارشی فرد فراهم می‌کند.

۴) غذا‌های تند
خوردن برخی خواراکی‌های تند با معده خالی سبب ایجاد بسیاری از بیماری‌های گوارشی و کرامپ‌های شکمی می‌شود. عمده‌ترین مشکلی که مصرف این خوراکی‌ها ایجاد می‌کنند، سوهاضمه است. سیر، فلفل چیلی و زنجبیل برخی از خوراکی‌هایی هستند که توصیه می‌شود آن‌ها را از صبحانه‌ی خود حذف کنید.

۵) شیرینی جات
هضم شکر برای معده بسیار آسان است، اما نه با معده خالی! وقتی معده خالی باشد بدن قادر به ترشح انسولین کافی برای قندی که وارد شده نیست؛ و همین امر زمینه ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله آسیب به چشم‌ها می‌شود. علاوه بر این شکر یکی از خوراکی‌های اسیدی به شمار می‌رود و می‌تواند تعادل اسیدی بازی معده را بر هم زند. همچنین افرادی که در معرض ابتلا به دیابت با قند خون بالا هستند باید از مصرف این موارد پرهیز کنند.

۶) ماست
ماست سرشار از باکتری‌های اسید لاکتیک است که فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند. اما سطح اسیدیته معده هنگام صبح، تمام اسید لاکتیک آن را خنثی و بی اثر می‌کند و همین امر باعث افزایش اسید معده نیز خواهد شد. بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ۱-۲ ساعت پس از صرف وعده غذایی ماست را میل و از مصرف آن با معده خالی پرهیز کنید.

۷) خیار
یکی دیگر از مواردی که بسیاری از افراد تمایل به خودن آن در وعده صبحانه دارند، خیار است. اما باید بدانید که هضم این میوه هنگام صبح برای معده کاری دشوار است، زیرا هنوز مقادیر کافی از اسید‌های معده که برای هضم مواد غذایی مورد نیاز هستند درون آن وجود ندارد و مصرف آن مشکلاتی از قبیل: سوزش سر دل و یا دل درد برای فرد ایجاد می‌کند.


۸) گلابی
گلابی حاوی فیبر خام است. هنگامی که آن را با شکم خالی می‌خورید، ممکن است به غشا‌های مخاطی ظریف معده آسیب برساند و باعث درد معده شود. توصیه می‌شود آن را با برخی از غلات یا جو دوسر همراه کنید.

منبع : فرارو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید
  • حرکت باورنکردنی یک گوزن به سبک ژاپنی‌ها
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید