Web Analytics Made Easy - Statcounter

متیو آنتونی استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کرنل آمریکا است. وی سال‌ها در حوزه‌های روابط بین‌الملل و جنگ و قوانین بشر‌‌دوستانه تحقیق و بررسی کرده‌ است. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان نظرات خود پیرامون تنش‌ها پرداخته است. 

سیاست ترامپ در مورد ایران یک شکست کامل است

ترامپ شکست را نمی‌پذیرد

متیو آنتونی در ابتدا گفت: به نظر می‌رسد سیاست ایالات متحده تندروها را در ایران تقویت کرده است، بنابراین از این نظر مخرب و سیاست ترامپ یک شکست بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شخصیت او به گونه‌ای است که به ندرت اعتراف می‌کند که شکست خورده است، بنابراین بعید است که او سیاستش را تغییر دهد.

ایران از اروپا ناامید شده است

تصمیمات ترامپ عامل بی اثر شدن برجام شده است

وی در ادامه به تصمیم‌های ایران اشاره کرد و گفت: از زمانی که ایالات متحده برجام را نپذیرفت و از آن خارج شد ایران تا مدتی به برجام متعهد بود اما اکنون با تداوم تحریم‌ها دیگر ایران خود را متعهد به برجام نمی داند ایران از اروپا هم ناامید شده است. تصمیمات ترامپ عامل بی اثر شدن برجام شده است.

ترامپ با سیاست خارجه ایران مشکل دارد

اهداف ایالات متحده در مورد ایران غیر واقعی است

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کرنل آمریکا در ادامه در مورد تحریم‌ها گفت: تحریم ها تقریباً همیشه به افراد بیگناهی که مسئولیت سیاست‌های دولت‌هایشان را ندارند، صدمه می‌زند. بعضی اوقات تحریم‌های هدفمند می‌تواند بدون ایجاد آسیب بزرگی به مردم عادی ، نتایج دلخواه را بدست آورد. اما ترامپ هدف‌های واقعی برای تحریم‌ها ندارد. اهداف ایالات متحده در مورد ایران غیر واقعی و بعید به دست می‌آید ، زیرا ترامپ با ایران و سیاست خارجه ایران مشکل دارد. 

 

تلاش میانجی‌ها برای کاهش تنش‌ها بی‌نتیجه است

وی در ادامه در مورد تلاش میانجی‌ها برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا گفت: علیرغم تلاش‌های میانجی‌ها تا زمانی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا باشد، مذاکره برای یک راه حل مناسب موفق نخواهد بود. ترامپ در حال حاضر بیش از حد مورد فشار استیضاح خود و موضوع اوکراین است تا بتواند  توجه کافی به ایران برای انجام مذاکرات مؤثر داشته باشد. اگر ایران همچنان به برجام پایبند باشد می‌تواند با دولت بعدی مذاکره کند.

ترامپ حامی مردم ایران نیست

ترامپ یک نژاد پرست و بیگانه‌هراس است

حمایت از مردم ایران با برداشتن تحریم‌ها معنی می‌یابد

آنتونی تاکید کرد: سخت است باور کنید که ترامپ واقعاً از مردم ایران حمایت می‌کند. او یک نژادپرست بیگانه‌هراس است که واقعاً به کسی جز خودش اهمیت نمی‌دهد. او از حمایت از معترضان به عنوان راهی برای انتقاد از دولت ایران استفاده می‌کند. من موافقم که اگر او واقعاً می‌خواست به مردم ایران کمک کند تحریم‌ها را بر میداشت. 

وی افزود: ایران با امضای کنوانسیون‌های اساسی مربوط به حقوق بشر، بسیاری از تعهدات بین‌المللی را اجرا کرده است بنابراین اظهار نظرها در مرود رفتار ایران نادرست است. اظهارات آمریکا در مورد ایران ریاکارانه است. 

اخلاق در سیاست خارجه ترامپ جایی ندارد

این استاد دانشگاه در ادامه به مشکلات ایران برای تهیه دارو اشاره کرد و گفت: تحریم‌ها برای محدود کردن دسترسی مردم به داروها برای کشورها غیراخلاقی است ، اما اخلاق هرگز در  سیاست خارجی ایالات متحده نقشی نداشته و برای دونالد ترامپ اصلا اهمیتی ندارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌های بیگانه چگونه مانع از دیدن اخبار خوب کشور شدند

به گزارش همشهری آنلاین؛ جوامع امروزی در جهان مملو از اخبار و گزارشات مختلف خبری هستند. در عرصه بمباران رسانه‌ای کافی است که وارد شبکات اجتماعی یا سایت‌های خبری شوید تا با انبوهی از اخبار و نقل قول‌های رسانه‌ای برخورد کنید. اما در این بین نکته‌ای حائز اهمیت است که برای بررسی آن با محمد لسانی، کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه گفت‌وگویی داشتیم. محور بحث این بود که چرا و چگونه در ایران ما اخبار خوب و مثبت به اندازه اخبار منفی و ناگوار دیده نمی‌شوند؟ چه دست‌هایی مانع می‌شوند مردم ایران اخبار مثبت و امیدوار کننده کشور را دنبال نمایند. در ادامه حاصل این گپ و گفت را خواهید خواند.

خبر خوب، خبر بد است!

لسانی در ابتدا گفت: در موضوع ژورنالیسم و روزنامه‌نگاری دو موضوع است که با مسأله مورد نظر ما پیوند و ارتباط دارد. اولین مورد را شاید بتوان در این ضرب‌المثل جست‌وجو کرد: خبر خوب، خبر بد است! مصرف رسانه‌ای و روی آوری به اخبار چه از سوی فعالان خبری و چه از سوی مردمِ مخاطب زمانی صورت می‌گیرد که یک اتفاق ناگوار مثل سقوط پلاسکو و غرق شدن کشتی سانچی در مطبوعات و خبرگزاری‌ها مخابره می‌شود.

وی افزود: مضاف بر آنچه که گفته، ما در روزنامه‌نگاری موضوعی با عنوان «ارزش‌خبری» داریم که یکی از این ارزش‌ها «درگیری» است. به عبارتی خبری که از یک درگیری یا زدوخورد حکایت کند نظیر انتقادی تند و سخت از یک نماینده مجلس یا یک درگیری فیزیکی، بیشتر مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار می‌گیرد. البته گفتنی است همین خبر که دارای ارزش درگیری است در چنین فضایی خبری بد محسوب می‌شود که مصرف رسانه‌ای بالایی هم از سوی مردم دارد. در کل باید اشاره کرد اخباری نظیر تأسیس یک نیروگاه برق یا ساخت یک سد شاید آنچنان هیجانی را برای مردم به ارمغان نیاورد.

چرا ما اخبار خوب کشور را نمی‌بینیم؟

او ادامه داد: علت را هم در این می‌توان دانست که عمل ساخت و حرکت روبه‌جلو می‌متری و با سرعت کم است، اما از آنسو تخریب و سقوط ناگهانی، سریع و پرشتاب است؛ از این رو خبر بد در چنین مقیاسی بُرد بیشتری نسبت به خبر خوب دارد، یعنی عمق نفوذ و گستره بیشتری دارد. به طور مثال پیدا شدن یک گور دسته‌جمعی از فلسطینیان در غزه بیشتر مورد استقبال مردمی در رسانه‌ها قرار می‌گیرد تا خبر ازدواج دو شخص در وضعیت حال حاضر غزه.

لسانی گفت: بخشی از علت به فرهنگ عمومی جامعه برمی‌گردد، ما باید سعی کنیم خبر خوب را سر دست بگیریم؛ همانطور که یک شی گرانبها را در زرورق می‌پیچانیم و با احتیاط از آن محافظت می‌کنیم. لذا باید در نظر بگیریم که در جهانی زیست می‌کنیم که اخبار منفی افسردگی و ناراحتی بیشتری ایجاد می‌کند و اخبار مثبت هم کم هستند. از این رو وظیفه ما هم خلق خبر خوب و هم نشر آن است. به طور مثال باید به رفتار خودمان نگاه کنیم که در طول روز مطالبی که برای یکدیگر به اشتراک می‌گذاریم تا چه اندازه مثبت و انرژی‌بخش هستند یا تا چه اندازه ناراحت‌کننده و ناگوار؛ موضوع مهم همین است که تغییر را باید از خودمان آغاز کنیم.

رسانه‌های بیگانه چگونه مانع از دیدن اخبار خوب کشور شدند؟

این کارشناس رسانه درباره نقش رسانه‌های بیگانه در القای اخبار منفی افزود: نوآم چامسکی در کتاب «فیلترهای خبری» از چند فیلتری صحبت می‌کنند که منجر به نشر اخبار یا عدم نشر آن‌ها می‌شود. یکی از این فیلترها «فیلتر مالکیت» است. به طور مثال شبکه های ماهواره‌ای بیگانه و فارسی زبان برای اینکه بتوانند در لیست ماهواره‌های جهانی قرار گیرند باید چیزی درحدود چند صد هزار دلار هزینه فقط برای اجاره کنند، این درحالیست برخی از این شبکات در چند ماهواه حاضر بوده و این یعنی تنها هزینه اجاره سالانه آنان ارقام چند میلیون دلاری است.

او تصریح کرد: در کنار این هزینه باید خرج و مخارج مربوط به مجریان شبکه؛ هنرمندان؛ دکور و... را هم افزود. لذا تزریق‌کنندگان مالی برنامه و کسانی که بحث مالی آن را فراهم می‌کنند مطالبات و انتظاراتی از این شبکه دارند. آنان می‌خواهند مردم نسبت به موضوعاتی علاقه‌مند شوند. برای همین باید گفت رسانه امروزه با تولید حس بر احساسات مخاطبات تسلط دارد. خوش‌آمد و بدآمد نسبت به موضوعی؛ رغبت و عدم رغبت نسبت به آرمانی و... از جمل اقداماتی است که از سوی رسانه‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: مضافا که رسانه تولید کنش هم می‌کند؛ به طور مثال می‌گوید اگر نسبت به فلان قضیه اعتراضی دارید و آن ناپسند می‌دانید به کف خیابان‌ها بیایید. این همان کنترل اجتماعی از سوی رسانه است، یا اینکه بگوید به چه کسی رأی بدهید یا ندهید. امروزه رسانه به عنوان یک ساختار مؤثر در تولید حس و کنش درحال عمل کردن است.

کد خبر 848114 برچسب‌ها رسانه‌ خارجی رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • دیدار هیئت حماس با معاون وزیر خارجه چین
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • توسل پلیس آمریکا به زور برای برداشتن حجاب زن مسلمان
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رسانه‌های بیگانه چگونه مانع از دیدن اخبار خوب کشور شدند
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد